Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سال 2017 میلادی در زمینه پیشرفت علوم، سالی پربار بود. فناوری‌های زیستی امکان دستکاری ژنتیکی جنین انسان را فراهم کردند و محققان توانستند ریشه‌های انسان خردمند را تا اولین روز‌های تولد آن در زمین دنبال کنند. در ادامه به بررسی اجمالی مهمترین وقایع علمی سال 2017 میلادی می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

1-برخورد ستاره‌های نوترونی

این رخداد کمیاب و مهم نجومی توجه هزاران ستاره‌شناس را در رصدخانه‌های سراسر جهان به خود جلب کرد.

2-ویرایش ژن‌های جنین انسان

محققان در سال 2017 با استفاده از فناوری CRISPR/CAS۹ توانستند ژن‌های یک جنین زنده انسان را ویرایش کنند.


3-شکستن کوه یخی Larsen C.

با وجود این که جنجال حاصل از شکستن کوه یخی Larsen C. فروکش کرده است، محققان خود را برای مطالعه آثار و پیامد‌های این پدیده آماده می‌کنند.

4-درک بهتر ریشه‌های انسان

با کشف فسیل‌های جدید از انسان خردمند و سایر گونه‌های انسان اولیه مشخص شد تکامل انسان احتمالا حاصل ترکیب تدریجی ویژگی‌های اسکلتی گونه‌های مختلف است.

5-شناسایی همسایگان جدید در فضا

شناسایی مجموعه‌ای از سیارات که قابلیت پشتیبانی از حیات را دارند و دور ستاره کوتوله TRAPPIST-۱ دوران می‌کنند، مناقشات پیرامون عوامل موثر در قابل سکونت شدن یک سیاره را به بحث داغ روز بدل کرد.

5-ارتباطات کوانتومی

اکنون ارتباطات کوانتومی در فضا امکانپذیر شده است و دسترسی به اینترنت کوانتومی را یک گام به واقعیت نزدیک‌تر کرده است.

6-هشدار در رابطه با سوءتغذیه و گرسنگی

بر اساس مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۷ برنج، گندم و سایر انواع غلات به دلیل تغییرات آب و هوایی زمین، مواد معدنی و پروتئین خود را از دست داده و موجب افزایش خطر قحطی و سوءتغذیه در نقاط مختلف جهان شده‌اند.

7-درمان با سلول‌های CAR-T

در سال ۲۰۱۷ محققان آمریکایی با دریافت مجوز استفاده از اولین روش ژن درمانی، شروع به درمان بیماران مبتلا به انواع خاصی از لوسمی و لیمفوم کردند.

8-آسیب مغزی بازیکنان فوتبال آمریکایی

بررسی نمونه مغز بازیکنان فوتبال آمریکایی پس از مرگ آن‌ها نشان داد ۹۹ درصد این بازیکنان به دلیل ضربات وارده در زمان فعالیت ورزشی دچار بیماری CET می‌شوند.

9-کاهش ابتلا به ویروس زیکا

در سال ۲۰۱۷ تعداد موارد ابتلا به ویروس زیکا در نیمکره غربی کاهش یافت، با وجود این هنوز هم انجام مطالعات دقیق علمی در حوزه سلامت عمومی ضروری است.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/

مهم ترین رخدادهای علمی سال 2017 جهان

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۵۷۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اساتید در شکل‌گیری شخصیت انسان‌هایی که آینده جامعه را می‌سازند، بسیار مؤثر هستند

رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان با تجلیل از مقام رفیع و جایگاه ارزشمند اساتید گفت:اساتید دانشگاه در شکل‌گیری شخصیت انسان‌هایی که آینده جامعه را می‌سازند، بسیار مؤثر هستند.

به گزارش گروه استان ها خبرگزاري دانشجو حسین اکبری‌فرد رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان در مراسم تجلیل از اساتید برتر این دانشگاه در تالار وحدت دانشگاه، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید مرتضی مطهری و تبریک روز معلم به اساتید دانشگاه، پیشرفت و پویایی دانشگاه را مرهون تلاش و ایثار اساتید گرانقدر دانست.

وی افزود: جایگاه علم و مقام معلم و استاد در فرهنگ ایران و اسلام همواره رفیع و قابل‌احترام بوده است؛ مایه سرافرازی و مباهات است که پس از گذر قرن‌ها، همچنان مراکز معتبر علمی و دانشگاهی جهان از خزانه ارزشمند آثار استادان و مفاخر ایرانی بهره می‌برند.

او اظهار داشت:شکوفایی استعدادها، انتقال دانش، اعتلای ارزش‌های انسانی و تربیت نسل‌های پی‌درپی، مرهون ایثار و فداکاری استادانی است که در ادامه سنّت و رسالت انبیا الهی برای هدایت انسان‌ها همّت نموده‌اند؛ بنابراین مایه مباهات و خوشبختی است که در تقویم ما روزی با عنوان روز گرامیداشت مقام معلم نام‌گذاری شده است؛ زیرا معلمان و اساتید در شکل‌گیری شخصیت انسان‌هایی که آینده جامعه را می‌سازند، بسیار مؤثر هستند.

اکبری فرد، بزرگداشت سالروز شهادت استاد عالی‌قدر حوزه و دانشگاه، آیت‌الله مرتضی مطهری و گرامیداشت روز معلم، را فرصت مغتنمی دانست تا ضمن ارج‌نهادن به مقام شامخ و جایگاه اندیشه این عالم فرزانه، مراتب سپاسگزاری و قدردانی خود را محضر استادان و اعضای محترم هیئت‌علمی که عهده‌دار امر آموزش و پژوهش در دانشگاه هستند، تقدیم کنیم.

رئیس دانشگاه اعلام کرد: در سی و یکمین آئین نکوداشت اعضای هیئت‌علمی نمونه کشوری که توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، از سه دانشگاه در استان کرمان اساتید نمونه کشوری معرفی و از ایشان تجلیل شده است؛ از دانشگاه شهید باهنر کرمان محمدی‌نژاد، از دانشگاه، ولی عصر رفسنجان هاشمی و از دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته ماهان دکتر فدایی انتخاب شده‌اند.

رئیس دانشگاه معین استان ضمن تبریک به این دانشگاه‌ها و اساتید منتخب، ابراز امیدواری کرد؛ استان کرمان همواره در عرصه علم و دانش بدرخشد و نصیحت روانشاد مهندس علیرضا افضلی‌پور مبنی بر تربیت دانشجویان واقعی توسط اساتید سرلوحه کار‌های آموزشی قرار گیرد تا دانشجوی واقعی تربیت شود. 

وی افزود:در این راستا باید دانشجویانی تربیت کرد که بعد از فارغ‌التحصیلی بتواند کارخانه‌ای را ایجاد کند، معدنی را به بهره‌برداری برساند و یا خدمت مفیدی به جامعه ارائه دهد.

*نقش موثر در تربیت مدیران آینده

سپس نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان نیز یاد و خاطر شهید مرتضی مطهری را گرامیداشت و گفت: خداوند تبارک و تعالی انسان‌ها را به گونه‌ای اجتماعی خلق کرده است که وقتی با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنیم یا موثریم یا متاثر؛ یعنی اینکه یا اثر می‌گذاریم و یا اثر می‌پذیریم؛ بنابراین معلم و استاد قرار است موثر باشند. 

حجت الاسلام حسن علیدادی افزود:گاهی هیبت علمی و ویژگی‌های شخصیتی استاد به شدت دانشجویانش را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد؛ تاثیر استاد در دانایی‌هایش است؛ استاد دانا با دانش و اندوخته علمی خود می‌تواند عمیق‌ترین تاثیرات را بر دانشجویانش داشته باشد.

امام جمعه کرمان در پایان ابراز امیدواری کرد؛ اساتید و معلمان که سکاندار تعلیم و تربیت نسل جوان هستند، به این مقوله توجه ویژه‌ای داشته باشند و بتوانند با علم و دانایی خود نقش موثری در راستای تربیت نسل جوان و مدیران آینده برای جامعه ایفا نمایند.

 

*اهميت تربيت انسان‌های مفید

در ادامه مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز گفت: خداوند فرصتی به ما داده است تا در مجموعه‌ای علمی و در کنار نسلی قرار بگیریم که در آینده نزدیک، عهده‌دار بخش مدیریتی جامعه خواهد شد.

حجت الاسلام حسن عسکری افزود: در منابع و روایات دینی برای معلمان، استادان و همه کسانیکه نقش انتقال دهنده علم به جوانان را عهده دار هستند، جایگاه و ارزش بالایی بیان شده است؛ زیرا از نگاه دینی، معلم کسی نیست که فقط تخصص داشته باشد و تنها علم و مهارت خودش را منتقل کند. 

او اظهار داشت: معلم و استاد کسی است که اگر مخاطبی در اختیارش باشد، به پرورش شخصیت مخاطبش نیز توجه داشته باشد و انسان‌های مفید تربیت کند تا به واسطه علم و دانشی که کسب می‌کنند، درجامعه مفید باشد.

وی در ادامه روایتی از پیامبر اکرم (ص) نقل کرد که ایشان برای معلمان و مقام ارجمند آنان ارزش فوق العاده‌ای قائل بود و در دعاهایش می‌فرمود: "اللهم اغفر للمعلمین و اطل اعمارهم و بارک لهم فی کسبهم" خداوندا معلمان را بیامرز و عمر طولانی به آنان عطا فرما و کسب و کارشان را مبارک گردان".

حجت الاسلام عسکری ابراز امیدواری کرد: تا همه استادان و معلمان مشمول دعای خیر پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) باشند تا بتوانند آنگونه که شایسته است به رسالت آموزشی خود عمل نمایند.

دیگر خبرها

  • راه‌های مقابله با کمبود آرامش در زندگی چیست؟
  • شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای علمی جامعه اسلامی قلم زد
  • اساتید در شکل‌گیری شخصیت انسان‌هایی که آینده جامعه را می‌سازند، بسیار مؤثر هستند
  • پیروزی 3-0 رئال مادرید مقابل اتلتیکو مادرید با هت تریک کریستیانو رونالدو (لیگ قهرمانان اروپا - 2 می، 2017)
  • خانواده اساس هویت و تربیت انسان‌ها را شکل می‌دهد
  • نسل بشر زودتر از تصور منقرض خواهد شد!
  • الگوی مهاجرت دانشمندان در جهان چیست؟ / فاصله جغرافیایی کم‌تر؛ احتمال انتقال دانش بیشتر
  • معلمان پیشگامان تربیت علمی و اعتقادی نسل آینده کشور
  • استرالیا نخستین رایانه کوانتومی کاربردی جهان را می سازد
  • نسل بشر زودتر از آنچه تصور می‌شود منقرض خواهد شد!