Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-03@15:32:06 GMT

مهم ترین رخدادهای علمی سال 2017 جهان

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۵۸۰۷۷

مهم ترین رخدادهای علمی سال 2017 جهان

سال 2017 میلادی در زمینه پیشرفت علوم، سالی پربار بود. فناوری‌های زیستی امکان دستکاری ژنتیکی جنین انسان را فراهم کردند و محققان توانستند ریشه‌های انسان خردمند را تا اولین روز‌های تولد آن در زمین دنبال کنند. در ادامه به بررسی اجمالی مهمترین وقایع علمی سال 2017 میلادی می‌پردازیم.

1-برخورد ستاره‌های نوترونی

این رخداد کمیاب و مهم نجومی توجه هزاران ستاره‌شناس را در رصدخانه‌های سراسر جهان به خود جلب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2-ویرایش ژن‌های جنین انسان

محققان در سال 2017 با استفاده از فناوری CRISPR/CAS۹ توانستند ژن‌های یک جنین زنده انسان را ویرایش کنند.

3-شکستن کوه یخی Larsen C.

با وجود این که جنجال حاصل از شکستن کوه یخی Larsen C. فروکش کرده است، محققان خود را برای مطالعه آثار و پیامد‌های این پدیده آماده می‌کنند.

4-درک بهتر ریشه‌های انسان

با کشف فسیل‌های جدید از انسان خردمند و سایر گونه‌های انسان اولیه مشخص شد تکامل انسان احتمالا حاصل ترکیب تدریجی ویژگی‌های اسکلتی گونه‌های مختلف است.

5-شناسایی همسایگان جدید در فضا

شناسایی مجموعه‌ای از سیارات که قابلیت پشتیبانی از حیات را دارند و دور ستاره کوتوله TRAPPIST-۱ دوران می‌کنند، مناقشات پیرامون عوامل موثر در قابل سکونت شدن یک سیاره را به بحث داغ روز بدل کرد.

5-ارتباطات کوانتومی

اکنون ارتباطات کوانتومی در فضا امکانپذیر شده است و دسترسی به اینترنت کوانتومی را یک گام به واقعیت نزدیک‌تر کرده است.

6-هشدار در رابطه با سوءتغذیه و گرسنگی

بر اساس مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۷ برنج، گندم و سایر انواع غلات به دلیل تغییرات آب و هوایی زمین، مواد معدنی و پروتئین خود را از دست داده و موجب افزایش خطر قحطی و سوءتغذیه در نقاط مختلف جهان شده‌اند.

7-درمان با سلول‌های CAR-T

در سال ۲۰۱۷ محققان آمریکایی با دریافت مجوز استفاده از اولین روش ژن درمانی، شروع به درمان بیماران مبتلا به انواع خاصی از لوسمی و لیمفوم کردند.

8-آسیب مغزی بازیکنان فوتبال آمریکایی

بررسی نمونه مغز بازیکنان فوتبال آمریکایی پس از مرگ آن‌ها نشان داد ۹۹ درصد این بازیکنان به دلیل ضربات وارده در زمان فعالیت ورزشی دچار بیماری CET می‌شوند.

9-کاهش ابتلا به ویروس زیکا

در سال ۲۰۱۷ تعداد موارد ابتلا به ویروس زیکا در نیمکره غربی کاهش یافت، با وجود این هنوز هم انجام مطالعات دقیق علمی در حوزه سلامت عمومی ضروری است.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۵۸۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 کاوش در «فلک‌الافلاک»/ قدمت ۵ هزارساله سکونت انسان در این عرصه

به گزارش خبرنگار مهر، عطا حسن‌پور امروز سه‌شنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها با اشاره به آخرین مرحله از کاوش باستان‌شناسان از تپه قلعه «فلک‌الافلاک» خرم‌آباد، اظهار داشت: در آخرین کاوش‌ها به این نتیجه رسیدیم که سکونت انسان در این تپه به دوران قبل از عصر مفرغ یعنی مس و سنگ و حدود ۵۴۰۰ سال پیش برمی‌گردد.

وی گفت: در اجرای فصل جدید کاوش باستان‌شناسان از تپه قلعه «فلک‌الافلاک»، عرصه‌ای به طول ۲۵ متر و عرض دو متر مورد کاوش و بررسی قرار گرفت که بقایای سکونت انسان در چندین دوره تاریخی کشف شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان، افزود: پرونده قلعه «فلک‌الافلاک» و دره خرم‌آباد سال گذشته برای ثبت در میراث جهانی به‌عنوان سهمیه ۲۰۲۴ ایران به سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد، یونسکو، ارسال شده است که این کاوش هدفمند و علمی با شناخت لایه‌های دقیق باستان‌شناسی برای پیوست تاریخی و علمی پرونده ثبت جهانی بسیار بااهمیت است.

کد خبر 6093629

دیگر خبرها

  • پیروزی 3-0 رئال مادرید مقابل اتلتیکو مادرید با هت تریک کریستیانو رونالدو (لیگ قهرمانان اروپا - 2 می، 2017)
  • عمیق ترین حفره آبی جهان در این منطقه کشف شد
  • نسل بشر زودتر از تصور منقرض خواهد شد!
  • عکس | کشف عمیق‌ ترین حفره آبی جهان در مکزیک
  • الگوی مهاجرت دانشمندان در جهان چیست؟ / فاصله جغرافیایی کم‌تر؛ احتمال انتقال دانش بیشتر
  • عمیق ترین حفره آبی جهان در مکزیک کشف شد
  • استرالیا نخستین رایانه کوانتومی کاربردی جهان را می سازد
  • نسل بشر زودتر از آنچه تصور می‌شود منقرض خواهد شد!
  • کشف یک «زیستگاه» عظیم در عمق چهار متری خشک‌ترین صحرای جهان
  •  کاوش در «فلک‌الافلاک»/ قدمت ۵ هزارساله سکونت انسان در این عرصه