Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نیرو گفت: در نقاط مختلف جهان بویژه مناطق در حال توسعه، خشک و نیمه خشک چگونگی مدیریت منابع آب و نوع مدلی که در این عرصه انتخاب می شود به نوعی معرف سطح توسعه یافتگی دولتها است.

رضا اردکانیان شامگاه دوشنبه در نشست هم اندیشی با استادان و دانشگاهیان دانشگاه شهید باهنر و کارکنان صنعت آب و برق استان کرمان افزود: البته نقش بخش های دولتی و مردم نباید در این حوزه نادیده گرفته شود چرا که به لحاظ اهمیت، عرصه آب متوجه مشارکت های غیردولتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، وی بیان کرد: دولت برنامه ای تحت عنوان برنامه دولت دوازدهم پس از انتخابات منتشر کرده که یکی از سر فصل های مهم مسائل و منابع زیست محیطی است و در صدر آن موضوع آب قرار دارد.

وزیر نیرو گفت: امروز همه آحاد مردم متوجه اهمیت چگونگی مصرف ماده حیاتی هستند و ما از این نظر تصمیم داریم طرح ها و برنامه های خود را در بخش مدیریت مصرف و تقاضا عملیاتی کنیم.

وی تاکید کرد: ما در شرایطی با جمعیتی بالغ بر ۸۰ میلیون نفر، مسیر توسعه را دنبال می کنیم که در بخش های قابل توجهی از کشور با محدودیت منابع آب مواجه هستیم.

اردکانیان گفت: به لحاظ نقش و تاثیری که آب در همه شئون زندگی ما دارد ناگزیر هستیم که با استفاده از تجارب و علم و فناوری موجود در دنیا و اتکا به تاریخ غنی و گذشته های پر ثمری که همزیستی با طبیعت خشک و نیمه خشک داشتیم، باید همه با کمک و امیدواری نهراسیدن از برخورد با بخش سخت ماجرا (مدیریت مصرف و تقاضا) نشان بدهیم ما نیز شایستگی حفظ حیات را داریم.

وی با بیان اینکه وزارت نیرو بنا به مسئولیت قانونی در شرایط فعلی مسئولیت تامین و عرضه آب و برق پایدار را بر عهده دارد تصریح کرد: این مهم با توجه به رشد جمععیت و توسعه شهرنشینی جز با توجه به عرصه مدیریت مصرف و تقاضا ممکن نیست.

وی اظهار کرد: دانش فنی و ابزار تکنولوژی و منابع مالی قادر باشیم عرضه آب را به طراحی و بهره برداری برسانیم و از ماهیت چند انظباطی بهره بگیریم و درها را بر روی سایر رشته ها و شاخه ها بازکنیم.

اردکانیان با اشاره به اینکه استان کرمان از وجود دانشگاه های جامع برخوردار است تاکید کرد: این فرصت را قدر بدانیم و مدیران و کارشناسان وزارت نیرو را یاری دهیم تا بتوانیم مدل موفقی را از حفظ حیات و استمرار و توسعه در چارچوب سیاست ها و برنامه های دولت عرضه کنیم.

وی تاکید کرد: مردم در نقاط پرآب و خشک و نیمه خشک چشم به دست آوردهای چنین موفقیتی در منطقه دارند.

وی افزود: خوشحالم در این روزها و سالها استان کرمان از وجود استانداری بصیر، دلسوز و متعهد به حیات و توسعه پایدار استان برخوردار است و همه مسئولان باید در این زمینه ایشان را یاری کنند.

وزیر نیرو گفت: ما در پهنه کشور به دنبال روش های نوین مصرف، انتقال های ضروری برای مصرف آشامیدنی موضوع آبهای ژرف و همه شیوه های متعارف و غیر متعارف می پردازیم

وی ادامه داد: اما همواره نگران این هستیم که طرح و دامن زدن به برخی مسائل، موجب شود ما را از پرداختن به هسته سخت مسائل و مشکلات غافل شویم.

اردکانیان با بیان اینکه هر آب جدیدی به آب موجود تبدیل خواهد شد و هر طرح تحصیل آب روزی به ثمر خواهد نشست تاکید کرد: اگر ما به تربیتی مجهز نشده باشیم که نتوانیم از منابع آب به شکل مناسب استفاده کنیم آب های موجود نه تنها مشکلی از ما حل نخواهند کرد، بلکه ما و نسل های بعد را با مشکلی به مراتب پیچیده تر مواجه خواهد کرد.

وی افزود: دلیل این پیچیدگی اینست که با خوش خیالی نسبت به منابع جدید فرصت استفاده از اصلاح سیوه استفاده از آب های موجود را از دست خواهیم داد.

وزیر نیرو تاکید کرد: ما نه تنها در منابع جاری برنامه ریزی و سرمایه گذاری و دولت حمایت خواهیم کرد، بلکه بحث تنوع بخش به منابع انرژی کشور در صدر برنامه های وزارت نیرو است.

وی گفت: تاسیس و بهره برداری از نیروهای خورشیدی که استان کرمان یکی از منابع آن است و راه اندازی قطب علمی مرتبط با نیروگاه های خورشیدی توسط پژوهشگاه وزارت نیرو همه علائم توجه بخشی به انرژی می باشد.

اردکانیان اظهار کرد: امروز در شورای اقتصاد و با، حمایت موثر معاون اول رئیس جمهور فعال کردن پروژه اولین نیروگاه ذغال سنگی کشور در شهرستان طبس را به تصویب برسانیم.

وی ادامه داد: با اجرای این طرح ظرف چهار و پنج سال آینده نیروگاهی به ظرفیت ۶۵۰ مگاوات با استفاده از ذغال سنگ راه اندازی شود و این نیروگاه علاوه بر یک شروع جدید در تولید انرژی کشور، در یک منطقه محروم حدود پنج هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم را ایجاد می کند.

وی تصریح کرد: تنوع بخشی به منابع و راه های مصرف بهینه آب ما را از توجه ضروری به چگونگی مدیرت مصرف غافل نخواهد کرد و این جزو تاکیدات ریاست جمهوری و دولتی است.

وی افزود: اما این مهم به سادگی میسر نیست مگر اینکه همه کسانی که دل در گرو پایداری و توسعه پایدار کشور دارند به اهمیت منابع زیست محیطی پی ببرند و بویژه اساتید و دانشجویان در این صحنه فعال شوند.

اردکانیان گفت: برنامه وزارت نیرو افزایش تدارک منابع برای طرح های تحقیقاتی و پژوهشی است و در حال حاضر چیزی حدود نیم درصد از درآمدهای بخش های آب و برق صرف این می شود و برنامه این است که در طول یک دوره چهار ساله این مقدار را به ۲ درصد برسانیم.

وی تصریح کرد: امیدواریم استان کرمان با توجه به شرایط پیش آمده و گزارشات دلگرم کننده در زمینه حفاظت از منابع آب و مصرف بهینه آب و برنامه های استاندار و همکاران شان، بتوانیم در آینده همکاری جامعه دانشگاهی را در این زمینه داشته باشیم.

این آیین با حضور استاندار کرمان، جمعی از مسئولان در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۶۰۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت نفت و گاز اروندان، عبدالله عذاری‌اهوازی گفت: این شرکت در موضوع نفت و گاز ماهیت تولیدی و توسعه‌ای دارد که حدود جغرافیایی آن شامل شهرستان‌های بستان، هویزه، سوسنگرد، دارخوین، خرمشهر، مینو شهر و اروندکنار می‌شود. درحقیقت این شرکت نفتی محدوده کل غرب کارون را احاطه کرده است.

وی با اشاره به اینکه از لحاظ میدان‌های نفتی، ۸۶ درصد میدان‌های مشترک نفتی کشور در غرب کارون قرار دارد، بیان کرد: بزرگ‌ترین میدان مشترک ایران، میدان آزادگان است و میدان‌های مشترک یاران، یادآوران و سهراب که به توسعه رسیده‌اند در این منطقه قرار دارند.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با اشاره به اینکه میدان‌های سپهر، جفیر و دارخوین به بهره‌بردای رسیده‌اند و در حال توسعه فازهای بعدی هستند، افزود: در کنار این میدان‌های توسعه‌یافته، میدان‌های سوسنگرد، بندکرخه، خرمشهر، مینو و اروند جزو میدان‌هایی هستند که شرکت ملی نفت برای توسعه و بهره‌برداری آن‌ها برنامه‌ریزی کرده است.

عذاری‌اهوازی با یادآوری اقدام‌های مهم دولت سیزدهم در توسعه میدان‌های نفتی گفت: حرکت‌های مهمی در این دولت انجام شده است. یکی از راهبردهای مهم در دولت سیزدهم اعتماد و اطمینان به نیروهای بومی و ایرانی بود و با اتکا به نیروهای بومی، توسعه میدان‌ها را به شرکت‌های ایرانی واگذار کرده است.

وی گفت: میدان‌های سپهر و جفیر با اعتماد به جوانان ایرانی سال پیش توسعه یافت و با استخراج روزانه ۴۰ هزار بشکه به بهره‌برداری رسید.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با بیان اینکه افزون بر توسعه میدان‌ها، تولید و نگهداشت نیز وظیفه شرکت نفت و گاز اروندان است، بیان کرد: ما در درجه اول باید بتوانیم مقدار نفتی را که تولید کرده‌ایم نگهداری کنیم.

عذاری‌اهوازی با اشاره به اینکه هم‌اکنون در حال برنامه‌ریزی برای توسعه چاه‌های جدید هستیم، افزود: برای توسعه میدان دارخوین برنامه بسیار وسیعی داریم، چاه‌های تازه‌حفر و قراردادهای توسعه این میدان تدوین شده است.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون ظرفیت تولید در غرب کارون روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت است، گفت: در دولت پیش ظرفیت تولید این شرکت روزانه ۸۴ هزار بشکه نفت بود که اکنون با اقدام‌های شرکت ملی نفت در دولت سیزدهم، تولید در نفت و گاز اروندان ۳۰ درصد افزایش داشته است.

برنامه‌ریزی برای حفاری ۴۰ حلقه چاه در سال جاری

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان ادامه داد: در دولت سیزدهم تعداد ۶۰ حلقه چاه را حفاری و برای امسال حفاری ۴۰ چاه دیگر را برنامه‌ریزی کرده‌ایم که به بهره‌برداری برسانیم. با حفاری این ۶۰ حلقه چاه در میدان آزادگان، هم‌اکنون ظرفیت تولید نفت حدود ۲۰۰ هزار بشکه است.

عذاری‌اهوازی با اشاره به توجه و برنامه‌ریزی کاربردی دولت سیزدهم در توسعه میدان‌ها گفت: شرکت نفت و گاز اروندان همه برنامه‌های شرکت ملی نفت برای تولید را در سال ۱۴۰۲ به سرانجام رسانده و یکی از شرکت‌های موفق در این زمینه بوده است. این موفقیت‌ها ثمره تلاش و جهاد بی‌وقفه همه کارکنان به شمار می‌رود.

وی با اشاره به جمع‌آوری گازهای همراه نفت افزود: سیاست ما در توسعه میدان‌ها، توسعه منطقه و حفظ محیط‌زیست به‌عنوان سرمایه‌ای عمومی و ماندگار است و به این منظور کارخانه گاز و گاز مایع ۳۲۰۰ با سرمایه‌گذاری هلدینگ خلیج فارس پارسال راه‌اندازی شد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان ادامه داد: فعالیت مرحله نخست این کارخانه با ظرفیت ۲۵۰ میلیون فوت‌مکعب گاز آغاز کرده است و هم‌اکنون حدود ۱۱۰ میلیون فوت‌مکعب گازهای همراه میدان‌های آزادگان شمالی و یادآوران، برای فرآورش و استفاده به‌عنوان گاز شهری و فرآورده‌های پتروشیمی‌ها و خوراک آن‌ها به این کارخانه ارسال می‌شود.

ارسال ۳۲ میلیون فوت‌مکعب گاز به کارخانه گاز و گاز مایع ۳۲۰۰

عذاری‌اهوازی با بیان اینکه با جمع‌آوری گازهای همراه، گاز متان تولید می‌شود که برای مصرف گاز خانگی است و برای جبران ناترازی گاز کشور به خط سراسری ششم ارسال می‌شود، گفت: در میدان آزادگان شمالی در گذشته روزانه حدود ۲۸ میلیون فوت‌مکعب گاز ارسال می‌شد. اما در حال حاضر، از طریق تعمیر، اصلاح و راه‌اندازی یک کمپرسور با استفاده از نیروهای توانمند داخلی و کارکنان شرکت نفت و گاز اروندان، که از زمان ساخت کارخانه آزادگان شمالی از سوی شرکت‌های چینی بلااستفاده بود، توانستیم حجم بالایی از گاز را فرآورش و از سوزاندن و هدررفتن این سرمایه ملی جلوگیری کنیم.

وی با اشاره به اینکه تعمیر کمپرسور از سوی کارکنان این شرکت با ۷۵۰ نفر روز انجام شده است، افزود: ما توانسته‌ایم حدود ۵ میلیون فوت‌مکعب گاز دیگر اضافه کنیم و به ۳۲ میلیون فوت‌مکعب برسانیم.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان بیان کرد: با افتخار اعلام می‌کنم که تا یک ماه دیگر در میدان آزادگان شمالی گاز همراهی برای سوزندان وجود نخواهد داشت و همه گازهای همراه به فرآورده تبدیل می‌شود و این همان اجرای زنجیره ارزش نفت و گاز است.

عذاری‌اهوازی در پایان گفت: قرارداد دیگری با هلدینگ خلیج‌فارس به ارزش ۷۳ میلیون دلار به‌منظور ارسال گازهای مشعل منطقه دارخوین و کارخانه غرب کارون در جفیر، که حدود ۱۵۰ میلیون فوت مکعب است، امضا شد و با انجام این قرارداد، درعمل شرکت نفت و گاز اروندان تا پایان سال ۱۴۰۴ دیگر گازی برای سوزاندن نخواهد داشت.

کد خبر 6094155 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • مشهد با کمبود ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس مواجه است
  • تامین ۲.۵ تا ۳ درصد برق کشور در نیرو‌گاه شهید مفتح
  • معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد کاشان معرفی شد
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میدان‌های نفت و گاز غرب کارون
  • بارش های تهران چقدر کاهش داشته است؟ | برنامه های آبفا برای جلوگیری از هدررفت آب
  • مدیریت مصرف با روش‌های هوشمند امکان‌پذیر است
  • برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی
  •  اختصاص ۴۵ هزار هکتار زمین به طرح نهضت ملی مسکن در کشور
  • مشهد با کسری ۴۶ درصدی تامین آب مواجه است