Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز از لیتری‌هاب، در سال میلادی که گذشت، تعدادی از چهره‌های برجسته و مهم ادبی را از دست دادیم؛ رمان‌نویسان محبوب، قهرمان‌های کلمات، ویراستاران افسانه‌ای و روزنامه‌نگاران مهم و تاثیرگذار. البته به عنوان خواننده، آثارشان را از دست ندادیم و از این بابت می‌توانیم شکرگزار باشیم. در اینجا یادی از برخی نویسندگان بزرگ می‌کنیم که بی‌شک هرگز فراموش نخواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پائولا فاکس، اول مارس (11 اسفند)
رمان‌نویس، خاطره‌نویس و نویسنده پرکار کتاب کودکان، پائولا فاکس اول ماه مارس 2017 در ۹۳ سالگی در بروکلین از دنیا رفت. فاکس احتمالا بیشتر از همه با شاهکار فوق‌العاده و طنزآمیزش «آدم‌های ناامید» شناخته می‌شود. تام بیسل، منتقد و داستان‌نویس آمریکایی درباره این کتاب می‌گوید: «این رمان مرز میان نسل‌ها را برمی‌دارد و حس زیبایی‌شناختی آن شبیه به هیچ رمان مدرن دیگری نیست. پست‌مدرن‌ها آن را دوست دارند. رئالیست‌ها آن را دوست دارند. بچه قرتی‌ها، دانشگاهیان، من، مادرم، همه آن را دوست داریم.»

درک والکات، ۱۷ مارس (27 اسفند)
نمایشنامه‌نویس و شاعر برنده نوبل، در هفدهم ماه مارس در سن ۸۷ سالگی از دنیا رفت. والکات که در سنت لوسیا به دنیا آمد، زندگی‌اش را عمیقا صرف مفهوم تعلق و همسانی کرد؛ چنان که معتقد بود هنر و استعداد او تنها متعلق به خودش نیست. او جوایز و افتخارات فراوانی ازجمله؛ جایزه نبوغ بنیاد مک آرتور، جایزه انجمن سلطنتی ادبیات، مدال ملکه برای شعر، جایزه تی.‌اس.‌الیوت و جایزه شعر گریفین را کسب کرد. گابریل بیلات، در یادبود والکات نوشته: «زبان او می‌تواند هم روزمره باشد و هم حماسی. می‌توانید تی.اس.الیوت را از زبان والکات بشنوید و به طرز خیره‌کننده‌ای بعد از والکات، الیوت را از نو بخوانید.»

رابرت پیرسیگ، ۲۴ آوریل (4 اردیبهشت)
نویسنده‌ سفرنامه «ذن و فن نگهداشت موتورسیکلت» در ماه آوریل در ۸۸ سالگی در خانه‌اش در ایالت مین آمریکا از دنیا رفت. پیرسیگ فیلسوف نیز بود و رمان معروفش، تئوری متافیزیکی را به خوانندگان معرفی کرد که نمی‌توان آن را دقیقا ذن دانست، اما چیزی کاملا متفاوت از آن نیز نیست. درست مثل مادری که اسفناج را در یک غذای خوشمزه پنهان می‌کند تا کاری کند فرزندش سبزیجات بخورد، پیرسیگ نیز با گنجاندن مباحث فلسفی و روشنفکرانه در داستانی از زندگی روزمره، خواننده را فریب می‌دهد. «ذن و فن نگهداشت موتورسیکلت» که به یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های عامه‌پسند در زمینه فلسفه تبدیل شد، خواننده را به سفر ۱۷ روزه‌ نویسنده با موتورسیکلت از مینه‌سوتا تا کالیفرنیا می‌برد. پیرسیگ در یکی از مصاحبه‌هایش گفت: «فکر می‌کنم متافیزیک اگر زندگی روزمره را بهبود ببخشد خوب است، در غیر این صورت بهتر است فراموشش کنید.»


جین استاین، ۳۰ آوریل (10 اردیبهشت)
جین استاین که هنر تاریخ شفاهی را با بیوگرافی‌هایش از رابرت کندی و ایدی سجویک پرورش داد (هر دو با همکاری جورج پلیمپتون)، در ماه آوریل در ۸۳ سالگی به زندگی خود پایان داد. او در پاریس ریویو کار می‌کرد و بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۴ سردبیر و ناشر گرند استریت بود. آخرین اثر او «بهشت غرب»، تاریخ شفاهی لس آنجلس، از پرفروش‌ترین‌ها بود.

دنیس جانسون، ۲۴ می (3 خرداد)

رمان‌نویس، شاعر و داستان ‌‌کوتاه‌نویس تاثیرگذار آمریکایی، دنیس جانسون در ماه می در ۶۷ سالگی از دنیا رفت. مجموعه داستان «پسر عیسیِ» او، ملاک و معیار تعداد بسیار زیادی از نویسندگان بود. او جایزه کمک هزینه گوگنهایم و جایزه وایتینگ را برد؛ در سال ۲۰۰۷ به خاطر کتاب «درخت دود» جایزه کتاب ملی را به دست آورد و در سال ۲۰۱۲ فینالیست جایزه پولیتزر شد. جانسون هرگز از یادآوری این نکته غافل نشد که جایی درون ما که به دنیا نشان می‌دهیم، آدمی وجود دارد که آرزو داریم جهان او را بشناسد، آرزو داریم خودمان هم بیشتر بتوانیم او را ببینیم.

مایکل باند، ۲۷ ژوئن

مایکل باند، خالق «خرس پدینگتون» در ماه ژوئن در سن ۹۱ سالگی در خانه‌اش در لندن از دنیا رفت. این شخصیت کارتونی با فروش ۳۵ میلیون نسخه کتاب که به ۴۰ زبان ترجمه شد، حتی خود باند را شگفت‌زده کرد. باند یک بار گفت: «همیشه از خواندن تک تک ترجمه‌های کتابم متحیر می‌شوم، چون فکر می‌کردم پدینگتون اساسا یک شخصیت انگلیسی است.»

هیسکات ویلیامز، اول جولای (10 تیر)
شاعر تندرو و افراطی انگلیسی، که نمایش‌نامه‌نویس، بازیگر، ترانه‌سرا، نقاش، مجسمه‌ساز و شعبده‌باز نیز بود، در ۷۵ سالگی از بیماری ریه مُرد. کلایو بارنز در سال ۱۹۷۰ در نقد یکی از نمایش‌های ویلیامز نوشت: «اگر ماشین تحریر ویلیام باروز را بردارید، کمی مهارت مارشال مک‌لوهان را به آن اضافه کنید، به اضافه کمی علوم عمومی، چند کتاب کمیک و یک خرده روانشناسی عمومی و همه این‌ها را با نفرت روی حرارت کم بپزید، آن‌وقت نمایشی شبیه به AC/DC ویلیامز خواهید داشت.»

لیو شیائوبو، ۱۳ جولای (22 تیر)
لیو شیائوبو، مقاله‌نویس و شاعر چینی که به خاطر انتقادهایش از دولت چین و به جرم تلاش در براندازی حکومت در زندان بود، در ۶۱ سالگی بر اثر سرطان کبد درگذشت. او زمانی که در زندان بود جایزه صلح نوبل را دریافت کرد. شیائوبو نماد واقعی انسانی بود که برای آزادی، دموکراسی و زندگی در دنیایی بهتر جنگید.

سم شپرد، ۲۷ جولای (5 مرداد)
برنده جایزه پولیتزر، نمایش‌نامه‌نویس و بازیگر آمریکایی در ماه جولای در ۷۳ سالگی به علت ابتلا به بیماری ALS درگذشت. کارهای او اغلب ناامیدکننده، آکنده از طنزی تلخ و نگاهی زیبا به حواشی زندگی در آمریکا بود. در نمایشنامه‌های شپرد تنها حقیقت انکارناپذیر سراب است... او دنیایی را نشان می‌دهد که هیچ چیز در آن ثابت نیست.

لیلیان راس، ۲۰ سپتامبر (29 شهریور)
روزنامه‌نگار افسانه‌ای، لیلیان راس که هفت دهه در «نیویورکر» کار کرد و بیش از ۵۰۰ مقاله نوشت در ۹۹ سالگی درگذشت. مهارت ویژه راس این بود که سوژه‌هایش را به افشای ناگفتنی‌ترین مسائلشان تشویق می‌کرد.

ویلیام گاس، ۶ دسامبر (15 آذر)
نویسنده تجربی، مقاله‌نویس، منتقد و استاد فلسفه، ویلیام گاس ۹۳ ساله در خانه‌اش در سنت لوییز درگذشت. از او به عنوان اولین و یکی از بهترین استادان «جمله» نام برده می‌شود. گاس بیشتر به خاطر ساختن اصلاح «فراداستان» برای توصیف موقعیتی که در آن نویسنده خودش بخشی از داستان است شهرت پیدا کرد. او خودش یکی از بهترین متخصصان در این زمینه بود.

502

پائولا فاکس رمان‌نویس درک والکات جایزه شعر گریفین کتاب‌های عامه‌پسند هیسکات ویلیامز ​سم شپرد جایزه پولیتزر

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۶۱۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پل آستر نویسنده معروف آمریکایی درگذشت

«پل آستر»، نویسنده آمریکایی سه‌گانه «نیویورک»‌ درگذشت.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «پل آستر» نویسنده‌ ۳۴ کتاب از جمله سه‌گانه مشهور «نیویورک» در سن ۷۷ سالگی درگذشت. «گاردین» نوشت، «جکی لیدن»، دوست و همکار این نویسنده اعلام کرد که «آستر» در روز سه‌شنبه در پی عوارض ناشی از سرطان ریه درگذشت.

داستان‌های او مملو از مضامین اتفاقات تصادفی، شانس و سرنوشت نوشته شده‌اند. بسیاری از قهرمانان داستان‌ها، خود نویسنده هستند و مجموعه آثار او خودارجاعی است و شخصیت‌هایی از رمان‌های اولیه دوباره در رمان‌های بعدی ظاهر می‌شوند.

«آستر» در سال ۱۹۴۷ میلادی در «نیوجرسی»‌ متولد شد. به گفته خود این نویسنده، او روند نگارش را از سن هشت سالگی و زمانی آغاز کرد که امضا گرفتن از یک بازیکن بیسبال را به این دلیل از دست داده بود که نه او و نه والدینش با خود مداد همراه نداشتند. از آن زمان به بعد «آستر» همه جا با خود مداد می‌برد. «آستر»‌ در مقاله‌ای در سال ۱۹۹۵ نوشته بود: «اگر یک مداد با خود در جیبتان داشته باشید، احتمال زیادی وجود دارد که یک روز وسوسه‌ شوید که از آن استفاده کنید.»

«آستر» در «دانشگاه کلمبیا»‌ تحصیل کرد و در اوایل دهه ۷۰ میلادی به پاریس مهاجرت کرد و به فعالیت‌های مختلفی از جمله ترجمه کردن پرداخت. او در سال ۱۹۷۴ میلادی به ایالات متحده آمریکا بازگشت و ازدواج کرد.

در ژانویه سال ۱۹۷۹ میلادی پدر «آستر» درگذشت و این رویداد به دلیلی برای نگارش نخستین کتاب خاطرات این نویسنده تبدیل شد. «اختراع انزواء» در سال ۱۹۸۲ میلادی منتشر شد.

«آستر» با انتشار «شهر شیشه» در سال ۱۹۸۵ که نخستین جلد از سه‌گانه «نیویورک» بود به موفقیت چشمگیری دست یافت.

این نویسنده به طور مرتب در دهه ۸۰، ۹۰ و ۲۰۰۰ میلادی بیش از ده‌ها رمان از جمله «قصر ماه»(۱۹۸۹)،‌ «موسیقی شانس»(۱۹۹۰)، «کتاب توهم»‌(۲۰۰۲) و «شب پیشگویی»(۲۰۰۳) منتشر کرد.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • پل آستر نویسنده معروف آمریکایی درگذشت
  • «پل آستر»‌ درگذشت
  • پل آستر درگذشت
  • بحران ادبیات داریم
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • چگونه سرنوشت یک نوجوان تغییر کرد/ پاهای هوتن شکیبا در بتن!
  • نقد کتاب مویه های آمو
  • نویسنده اسیر فلسطینی برنده جایزه ادبی بوکر شد
  • جایزه بوکر عربی ۲۰۲۴ به اسیر فلسطینی رسید
  • اسیر فلسطینی صهیونیست‌ها برنده بوکر عربی ۲۰۲۴ شد