Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، محمدهاشم بت‌شکن با اشاره به کارکرد صندوق‌های زمین و ساختمان اظهار داشت: صندوق‌ها یک ابزار جدید مالی هستند که کمک می‌کند آحاد مردم با هر مبلغی در ارزش افزوده‌ ساخت ساختمان مشارکت کنند. این در حالی است که اگر کسی بخواهد به شکل سنتی در ساخت مشارکت کند، باید صاحب ملک باشد و با سازنده شریک شود اما صندوق‌ها این ویژگی را دارد که هر شخص با هر مبلغی می‌تواند در منافع و سود بخش مسکن و ساختمان مشارکت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی با بیان اینکه، عموما برای ساخت به شکل سنتی از تسهیلات نظام بانکی استفاده می‌کنیم و بانک‌ها نیز برای اعطای تسهیلات محدودیت دارند، گفت: صندوق‌ها ابزاری است که امکان تامین مالی از طریق بورس را برای سازنده فراهم می‌کند و حرکت جدیدی به سمت تامین مالی پروژه‌های بزرگ از بازار سرمایه محسوب می‌شود.
 
بت‌شکن با اشاره به اینکه برای اولین بار ساختمانی که از طریق این صندوق ها به فروش می‌رسد، دارای گارانتی ۵ ساله روی ارکان اصلی ساخت مانند سازه، اسکلت و تاسیسات است، افزود: ویژگی دیگر صندوق‌ها این است که ارکانی در آن پیش بینی شده که اطمینان از تضمین کیفیت می‌دهد و نگرانی خریداران از بابت کیفیت ساخت و برخورداری از استانداردهای لازم برطرف می‌کند.
 
مدیرعامل بانک مسکن خاطرنشان کرد: در مجموع این صندوق‌ها کارکرد مناسبی برای توسعه ساخت و ساز خواهد داشت و امکان مشارکت واقعی مردم را در سود و زیان پروژه‌های ساختمانی فراهم می‌کند.
 
وی با بیان اینکه سپرده‌گذاران صندوق دو دسته هستند، ادامه داد: دسته‌ای از افراد تنها قصد سرمایه‌گذاری دارند که می‌توانند واحدهای صندوق را در فرابورس خریداری کنند و از سود آن در پایان پروژه بهره ببرند.
 
بت‌شکن تصریح کرد: متقاضیان خرید ملک نیز در هر دوره صندوق می‌توانند واحدهای مسکونی را پیش‌خرید یا بعد از پایان پروژه واحدها را خریداری کنند و افرادی که در صندوق‌های پس‌انداز سپرده‌گذاری کرده‌اند، اولویت واگذاری دارند.
 
مدیرعامل بانک مسکن یادآور شد: قیمت ساختمان به روز محاسبه می‌شود اما کسانی که واحدهای صندوق را خریداری کرده‌اند از تخفیف برخوردار خواهند بود، همچنین می‌توانند با تخفیف خاص مشمول استفاده از تسهیلات صندوق مسکن یکم باشند که آیین‌نامه آن در حال نهایی شدن است.
 
وی درباره بانک برای بافت فرسوده نیز گفت: دولت در این زمینه برنامه‌هایی دارد و یکی از مهمترین تدابیری که می‌تواند به این بخش کمک کند این است که صندوق توسعه ملی مبلغی را در بانک‌های عامل سپرده‌گذاری کند و بانک‌ها به اتکای آن سپرده منابع تجهیز کنند و با نرخ تک رقمی تسهیلات ساخت دهند که اگر عملی شود در بافت‌های فرسوده با نرخ ۶ تا ۷ درصد و بازپرداخت ۱۵ ساله می توان تسهیلات را ارائه کرد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۶۴۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش مشارکت مردم در ساخت مسکن با تکیه بر عرضه زمین و پرداخت تسهیلات به آن‌ها

محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه در گفت و گو با خبرنگار قدس اظهار کرد: در دو قانون بالادستی کشور یعنی قانون برنامه هفتم توسعه پنج ساله کشور و هم قانون جهش تولید مسکن شرایط عرضه زمین به مردم توسط دولت را فراهم کردیم تا دولت، زمین را یک عامل اصلی در قیمت مسکن است بطور رایگان در اختیار مردم قرار دهیم و در کنار آن بانکها مکلف به پرداخت تسهیلات هستند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: هر میزان دولت در زمینه عرضه زمین به مردم و پرداخت تسهیلات ساخت مسکن به مردم جلو برود؛ مشارکت مردم در ساخت مسکن افزایش خواهد یافت.

دولت مکلف شد 300 هزار هکتار به زمینهای قابل سکونت در شهرها اضافه کند

زنگنه افزود: در مورد در اختیار زمین و تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن، گفت: ما در قانون برنامه هفتم دولت را مکلف کردیم که بالغ بر 300 هزار هکتار به زمین های قابل سکونت در شهرهای با تراکم زیر 70 هزار نفر و روستاها اضافه کند که باعث افزایش افقی زیست بوم شهری و روستایی می شود و این بند از برنامه هفتم توسعه عملا در راستای هدف قانون جهش تولید مسکن هست که زمین را در اختیار مردم قرار می دهیم.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: برخی بانک ها امسال به وظایف خود عمل کردند و بعضی از بانکها نیز تخطی های جدی از قانون داشتند. ما می توانیم به منابع مالی دیگر هم فکر کنیم که در قانون تامین مالی که اخیرا شورای نگهبان هم تصویب کرد و ابلاغ می شود مقداری مباحث را گذاشتیم و همچنین صندوق مسکن می تواند موثر باشد.

دولت باید افزایش سرمایه بانکهای همسو با سیاست تسهیلاتی مسکن را تقویت کند

عضو کمیسیون برنامه،‌ بودجه و محاسبات تاکید کرد: قطعا افرادی که قدرت دریافت تسهیلات 400 میلیونی یا یک میلیاردی را ندارد با بالا رفتن قیمت مسکن دچار مشکل می شوند. اما این افراد می توانند در صندوق های سرمایه گذاری مسکن به میزان سرمایه ای که دارند در ساخت مسکن و متراژ سهیم شوند که این برای آنها ارزش افزوده دارد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: دولت باید افزایش سرمایه بانکهای همسو با سیاست تسهیلات ساخت مسکن را تقویت کند که آنها توان وام دهی شان افزایش پیدا کند و هم منابع تامین مالی را برایشان فراهم کند.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • بانک‌ها در پرداخت تسهیلات جوانی جمعیت همکاری کنند
  • ساخت مسکن کارگری در یزد/ خانه دار شدن همه کارگران
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟
  • افزایش مشارکت مردم در ساخت مسکن با تکیه بر عرضه زمین و پرداخت تسهیلات به آن‌ها
  • چرا بانک‌ها از پرداخت تسهیلات مسکن طفره می‌روند؟/ فرار بانک ها از تله وام مسکن
  • پرداخت تسهیلات پروژه‌های خودمالکی مسکن متوقف نشده است
  • مسکن مهر چاله‌ های بزرگ دارد
  • چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟
  • رفع چاله‌های بزرگ مسکن مهر در دولت سیزدهم
  • اتفاقی که ممکن است در بازار مسکن بیفتد ؛ پیش‌بینی جدید قیمت مسکن در 1403