Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس محیط زیست دامغان از ثبت تصویر ۵ قلاده پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت‌شده سفیدکوه آرسک دامغان خبر داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فرامرز اسفندیاری رییس محیط زیست دامغان در گفتگو با خبرنگار تیتریک گفت: کارشناسان و محیط بانان محیط زیست دامغان به منظور کنترل و پایش حیات وحش خصوصا گونه های با ارزش و در معرض خطر انقراض اقدام به نصب دوربین تله ای در دو نقطه نزدیک بهم در محل تنگه آکسی و نعنایی منطقه شکار ممنوع سفید کوه آرسک از مهمترین زیستگاههای پلنگ ایرانی تحت مدیریت شهرستان دامغان کردند که در این راستا برای چندمین بار موفق به ثبت تصویر ۵ قلاده پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سفید کوه آرسک شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غنی بودن منطقه دامغان به لحاظ طعمه

اسفندیاری افزود: کمتر اتفاق می افتد در نقطه ای از ایران در یک محدوده جغرافیایی ۵ قلاده پلنگ مشاهده شود و این نشانه غنی منطقه به لحاظ طعمه و همچنین جمعیت علف خواران، سلامت زیستگاه و وجود امنیت و حفاظت این منطقه می باشد.

رییس محیط زیست دامغان اظهار کرد: این موفقیت مرهون کنترل و پایش مستمر و شبانه روزی محیط بانان سختکوش در منطقه است که با وجدان، عشق و علاقه و احساس مسئولیت می کوشند تا انفال الهی حفاظت شوند.

رمز موفقیت تعامل، آموزش و فرهنگ سازی

وی خاطر نشان کرد: تعامل، آموزش و فرهنگ سازی جوامع بومی و محلی، مشارکت دادن سایر اقشار مختلف جامعه مانند دامداران، کوهنوردان، معدن کاران و دوستی مردم با طبیعت و محیط زیست و احیاء چاهها و چشمه ها تأثیر به سزایی در امر حفاظت و ازدیاد جمعیت پلنگ داشته است.

زیستگاه مطمئن پلنگ در دامغان

اسفندیاری افزود: می توان با توجه به اقدامات شایسته ای که صورت گرفته از این منطقه به عنوان زیستگاه مطمئن پلنگ در دامغان نام برد و اظهار امیدواری کرد با توجه به وضعیت مطلوب حفاظتی منطقه و جمعیت ایده آل قوچ، میش، کل و بز در این منطقه تصاویر بیشتری از حضور این گربه سان در خطر انقراض در این منطقه ثبت شود.

مشاهده پلنگ در روز

این کارشناس محیط زیست گفت: مشاهده پلنگ در روز بعنوان یک گونه شب فعال و تصویربرداری متعدد از آن در روز و منطقه سفید کوه آرسک نشان دهنده امنیت مطلوب برقرار شده توسط محیط بانان سختکوش بوده و یک دستاورد حفاظتی با ارزش محسوب می شود.

اسفندیاری افزود: وجود یک مادر و دو توله در سال جاری جای بسی خوشحالی و رضایتمندی دارد که در این برهه از زمان که زیستگاههای کشور دستخوش تغییرات و حوادث زیادی مانند خشکسالی و جزیره ای شدن مناطق، شکار و صید غیرمجاز، استفاده از طعمه های آلوده برای گوشت خواران، وجود این پلنگ با توله نشانه سلامت اکوسیستم می باشد.

درلیست انتظار انقراض

رییس محیط زیست دامغان در خاتمه خاظرنشان کرد: این گربه سان نادر که بومی غرب آسیا محسوب می شود متاسفانه در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (IUCN ) در طبقه جانوران در معرض خطر انقراض قرار دارد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۶۵۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای پرسه توله شیر در خانه باغ چه بود؟

مردم استان مازندران طی سال‌های اخیر شاهد صحنه‌هایی از جانوران حیات وحش در محل سکونت خود بودند که چندان بی شباهت با صحنه فیلم‌های سینمایی و هالیوودی نبوده است.

به گزارش ایرنا، هیچگاه خاطره هیجان انگیز و البته ترسناک پرسه پلنگ در یکی از خیابان‌های شلوغ و پررفت و آمد شهر قائمشهر در اردیبهشت ۱۴۰۱ از اذهان مردم مازندران پاک نمی‌شود. صبحی که مردم خیابان کارگر این شهر در مسیر رفتن به سر کار و یا بردن فرزندانشان به مدرسه بودند که صحنه‌ای خارج از حالت معمول را مشاهده کردند.

پلنگ وارد محیط زندگی آن‌ها شده بود و خودش را به در و دیوار می‌زد تا از میان انسان‌هایی که او را احاطه کرده بودند، فرار کند. از سوی دیگر هم آدم‌های گوشی به دستی که سعی می‌کردند فیلم خوبی از این پلنگ به یادگار بگیرند، حضور داشتند و این پلنگ نگون بخت که در میان ازدحام جمعیت گیر کرده بود و از در و دیوار بالا می‌رفت تا راهی برای فرارش پیدا کند، از ترس قالب تهی کرده بود.

خیلی زود فیلم‌های پلنگ فراری که از دیوار بانک هم حتی بالا می‌رفت و روی اسپلیت بانک جا خوش کرده بود، در فضای مجازی دست‌به‌دست شد. پلنگ که گیر افتاد ابتدا خبر زنده‌گیری او منتشر شد. اما یک ساعت بعد خبر‌ها تیتر دیگری را به نمایش گذاشتند، پلنگ مازندران تلف شد. خبر برای آن‌ها که با محیط‌زیست و حیات‌وحش آشنایی بیشتری دارند، دردناک‌تر شد.

ماجرای دیگر از این دست اتفاقات مربوط به سرگردانی چند هفته‌ای یک میمون نر آن هم حیوان غیر بومی ایران در مرداد ۱۴۰۲ در باغات روستا‌های هریکنده بابل، قراخیل و حاجی کلا منطقه جاده نظامی قائمشهر این سوال در اذهان خطور می‌کند چطور هراز گاهی این حیوانات سر از خیابان و باغ‌های استان در می‌آورده‌اند؟

آبان ماه پارسال بار دیگر در اتفاق خارق العاده حیات وحشی در مازندران رسانه‌ای شد که مشاهده مار پیتون در سطل زباله یکی از مناطق شهری آمل بود. درهمان زمان فیلم کوتاهی نشان می‌دهد شهروند آملی در حال خالی کردن زباله در سطل متوجه حضور مار پیتون در آن می‌شود.

در ادامه این دست رخدادها، فردی در روز‌های اخیر با انتشار و به نمایش گذاشتن تصاویر حیوانات کمیاب و نادر از جمله شیر و ببر در فضای مجازی با هدف فروش انواع گونه‌های جانوری اقدام کرده است که ان موضوع از چشم حافظان محیط زیست مازندران دور نمانده است و با توجه به اینکه بر اساس قانون شکار و صید، جرم محسوب می‌شود، با شکایت رسمی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران این فرد به دستگاه قضایی معرفی شد.

بنا به اعلام محیط زیست مازندران، این فرد در حوزه شکار و صید سابقه دار بوده که در سال‌های گذشته در زمینه خرید و، فروش و نگهداری حیوانات وحشی، محکومیت کیفری داشته است.

در تازه‌ترین اظهار نظر از سوی اداره کل محیط زیست مازندران اعلام کرد: ماموران یگان حفاظت محیط زیست ساری درپی انتشار تصاویری از یک توله شیر درفضای مجازی، اقدام به شناسایی متخلف کرد و با همکاری ماموران نیروی انتظامی و با داشتن حکم قضایی یک قلاده توله شیر را که به صورت غیر مجاز در خانه باغ (مخفیگاه) متخلف نگهداری می‌شد، کشف و ضبط کردند.

در این گزارش آمده است که فرد متخلف به جرم نگهداری غیر قانونی حیوانات وحشی به مراجع قضایی معرفی و حیوان نیز به صورت موقت به پناهگاه حیات وحش سمسکنده انتقال داده شد تا به یکی از مراکز مجاز باغ وحش تحویل داده شود.

بنا به اعلام اداره کل حفاظت از محیط زیست مازندران، بیش از ۳۵۵ گونه پرنده، ۱۷ گونه خزنده، ۹ گونه دوزیست، ۲۷ گونه مار، سه گونه لاک پشت، ۶۳ گونه پستاندار و ۷۰ گونه ابزیان آب‌های داخلی تنوع جانوری این استان است.

دیگر خبرها

  • زنده‌گیری دو قلاده گربه جنگلی در مرودشت
  • مشاهده پلنگ در حاشیه محدوده آب چمن روستای مشهد/جای نگرانی نیست
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت دولتی در اصفهان
  • اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری
  • مدیریت اجتماعی پسماند در ۱۵ شهر و روستای چهارمحال وبختیاری
  • مناطق حفاظت شده در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • کشف یک قلاده شیر از خانه یک متخلف در ساری
  • بازگشایی پاسگاه محیط بانی دریاچه تار/ ورود گردشگران و طبیعت‌گردان به منطقه ممنوع است
  • کشف لاشه دو قوچ وحشی از شکارچیان غیرمجاز در قوچان
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه باغ چه بود؟