Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایجاد محدودیت در نظارت استصوابی شورای نگهبان بعد از ماجرای مینو خالقی، منتخب مردم اصفهان برای مجلس در بهارستان به تصویب رسید. اما شورای نگهبان آن را رد کرد و با اصرار نمایندگان بر مصوبه خود به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد تا اعضای این نهاد درباره آن تصمیم گیری کنند.

به گزارش صدای ایران،اما اکنون با گذشت نزدیک به یک سال از این موضوع هنوز خبری از سرنوشت آن در مجمع تشخیص نیست و حتی غلامرضا مصباحی مقدم می گوید اصلا این مصوبه به مجمع ارجاع نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش نامه نیوز، در حالی که مصوبه ایجاد محدودیت در نظارت استصوابی شورای نگهبان 22 اسفند سال 95 با اصرار نمایندگان به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده نه تنها خبری از سرنوشت این مصوبه در مجمع نیست بلکه غلامرضا مصباحی مقدم می گوید این طرح اصلا به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع نشده است.

ایجاد محدودیت در نظارت استصوابی شورای نگهبان بعد از ماجرای مینو خالقی، منتخب مردم اصفهان برای مجلس در بهارستان به تصویب رسید. اما شورای نگهبان آن را رد کرد و با اصرار نمایندگان بر مصوبه خود به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد تا اعضای این نهاد درباره آن تصمیم گیری کنند. اما اکنون با گذشت نزدیک به یک سال از این موضوع هنوز خبری از سرنوشت آن در مجمع تشخیص نیست.

به گفته غلامرضا مصباحی مقدم «موارد اختلافی بین شورای نگهبان و مجلس که به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده شود با فوریت در دستورکار مجمع قرار می گیرد.» با این حال این اتفاق برای مصوبه مجلس درباره محدودیت نظارت استصوابی شورای نگهبان که سال گذشته به مجمع ارسال شده هنوز در دستورکار قرار نگرفته و بلاتکلیف است.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین با تاکید بر اینکه «مواردی اختلافی بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی با اولویت در دستورکار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار می گیرد» در پاسخ به این سوال که چرا با وجود آنکه مصوبه ایجاد محدودیت در نظارت استصوابی شورای نگهبان مدت زیادی است به مجمع ارسال شده اما دردستور کار قرار نگرفته است اظهار کرد که این موضوع به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع نشده است.

نابسامانی در برنامه‌های مجمع

یکی دیگر از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام که نخواست نامش منتشر شود در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین از سرنوشت مصوبه مجلس درباره ایجاد محدودیت در نظارت استصوابی شورای نگهبان اظهار بی‌اطلاعی کرد. او در پاسخ به این سوال که چرا با گذشت مدت طولانی از این مصوبه هنوز مجمع تشخیص آن را بررسی نکرده است گفت: «از وقتی آیت الله هاشمی فوت کردند برنامه‌های مجمع چندان سامانی ندارد و دچار آشفتگی شده است.»

احتمال اعمال سلیقه

محمد محمودی شاه نشین، عضو کمیسیون شوراهای مجلس نیز در گفتگو با اعتمادآنلاین درباره طرح «ایجاد محدودیت برای نظارت استصوابی شورای نگهبان» که سال گذشته و در جریان لغو حضور مینو خالقی به مجلس با 220 رای نمایندگان به تصویب رسید، گفت که علی مطهری پیگیر این طرح بوده است.

او درباره تاخیر بررسی این طرح در مجمع تشخیص مصلحت نظام توضیح داد: «وقتی طرح یا مصوبه ای به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع می شود دیگر ارتباط غیررسمی وجود ندارد که بتوان درباره آن صحبت یا اظهارنظر کرد. امکان دارد که طراحان طرح پیگیری کرده باشند و اطلاعاتی داشته باشند اما ما به عنوان کمیسیون تا بررسی آن مکتوب بازنگردد اطلاعی از آن نداریم.»

عضو کمیسیون شورا درباره پاسخ به این سوال که ممکن است این طرح به مجمع ارجاع نشده باشد می گوید: «من اطلاع دقیقی ندارم اما بعید می دانم که به مجمع نرفته باشد، ممکن است در دستورکار باشد چون قانون زیاد به مجمع می رود و یکی دو تا نیست. هنوز از دوره های قبل هم موضوعاتی هستند که در دستور مجمع قرار دارند. »

او درباره عدم پیگیری موضوع و تعیین نشدن اولویت برای طرح‌ها تاکید کرد: «مجلس نمی تواند برای آنها تعیین تکلیف کند. اولویت و زمان بندی با خود آنهاست. مجلس نمی تواند برای یک مرجع قانونی بالاتر از خود تعیین تکلیف کند. »

محمودی شاه نشین همچنین در پاسخ به این پرسش که ممکن است اعمال سلیقه در موارد اختلافی مجلس و شورای نگهبان موجب شود که که این موارد یا ارجاع نشوند یا دخل و تصرفی در آن صورت گیرد، عنوان کرد: «بعید می دانم چون هم مجمع و هم شورای نگهبان یک آیین نامه و دستورالعمل برای رسیدگی دارند که به آن پایبند هستند و به نظر نمی رسد که سلایق شخصی بر آنها اثر بگذارد.»

طرح ایجاد محدودیت برای نظارت استصوابی شورای نگهبان سال گذشته به عنوان استفساریه در دستور کار مجلس قرار گرفت و چند بار هم از طرف شورای نگهبان ایراداتی به آن وارد شد و شکل و منظور اصلی خود ر ا تا حدود زیادی از دست داد. اما در نهایت با اصرار نمایندگان اسفند سال 95 به مجمع تشخیص مصلحت ارجاع شد، اما در این مدت هنوز در مجمع مورد بررسی قرار نگرفته است.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۶۶۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه عفاف و حجاب بار دیگر به شورای نگهبان ارسال شد

رئیس کمیسیون قضایی مجلس با بیان اینکه ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب رفع شد، از ارسال مجدد این لایحه به شورای نگهبان خبر داد.   به گزارش تسنیم، حجت الاسلام غضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب گفت: کمیسیون قضایی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب را برطرف و مجددا این لایحه را به شورا ارسال کرده است و هم اکنون منتظر اظهار نظر شورای نگهبان هستیم.   وی افزود: عمده ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب مربوط به مواد ۴۷ تا ۴۹ این لایحه می‌شد که به بحث میزان مجازات‌ها پرداخته است.   رئیس کمیسیون قضایی مجلس خاطرنشان کرد: از نظر اعضای شورای نگهبان، جرائم و مجازات درنظر گرفته شده برای تخلفات ذکر شده در مواد ۴۷ تا ۴۹ لایحه، متناسب با این تخلفات نبود که ما در کمیسیون این موارد را اصلاح کردیم.   با توجه به اینکه در جلسه علنی ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ مجلس، نمایندگان به اجرای آزمایشی لایحه حجاب و عفاف برای مدت ۳ سال رای دادند، در صورتی که شورای نگهبان، این لایحه را تایید کند، لایحه مذکور بلافاصله برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی مربوطه ابلاغ می‌شود. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: گشت ارشاد فقط برای دختران و زنان ایرانی است؟ هشدار مجلس به مدیران درباره تخلف خانواده‌شان در حوزه عفاف و حجاب (فیلم) آیت الله نوری همدانی : آغاز برنامه « طرح نور » در زمینه حجاب توسط نیروی انتظامی امری مبارک و مورد حمایت است / درباره حجاب به شدت‌ حساس هستيم/ درباره اقتصاد و معیشت مردم داد زدیم و نگرانیم

دیگر خبرها

  • طرح الزام ثبت رسمی اموال غیرمنقول در آستانه نهایی‌شدن
  • مراحل پایانی طرح الزام ثبت رسمی معاملات غیر منقول در مجمع تشخیص
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند
  • لایحه عفاف و حجاب به کجا رسید؟
  • لایحه حجاب بار دیگر از مجلس به شورای نگهبان ارسال شد
  • الزام به تنظیم سند رسمی یک جراحی حقوقی ـ اقتصادی ـ اجتماعی
  • لایحه عفاف و حجاب بار دیگر به شورای نگهبان ارسال شد
  • مجمع تشخیص مصلحت نظام منشأ بزرگ فساد را می‌خشکاند؟!