Web Analytics Made Easy - Statcounter

مانوئل بربریان، زمین شناس ایرانی در آمریکا، دکترای زمین‌شناسی از دانشگاه کمبریج و عضو آکادمی علوم نیویورک در مطلبی در سایت تمبلور درباره زلزله هفته پیش تهران تحلیلی نوشته است. آفتاب‌‌نیوز : چند روز پیش حدود ساعت ۱۱:۳۰ شب زلزله‌ای ۴.۹ ریشتری (به روایت زمین شناسی آمریکا و ۵.۲ ریشتر به روایت مرکز لرزه نگاری ایران) شهرستان ملارد را در نزدیکی تهران لرزاند، مرکز این زلزله در نزدیکی جایی بود که پیش از این در آن در سال ۱۸۷۶در شرق آن یک زلزله ۵.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷ ریشتری و در شمال شرقی آن در سال ۱۹۶۷ یک زلزله ۷ ریشتری آمده بود.
به گزارش آفتاب‌نیوز به نقل از خبرآنلاین، اینها نشان می‌دهد که این منطقه زلزله‌خیز است، حدود یک ماه پیش هم (۱۸ نوامبر) لرزه در این منطقه با زلزله ۲.۳ ریشتری آغاز شد. بعد از این از اوایل این ماه ( دسامبر)، ۹ زلزله ۱.۹ تا ۳.۲ ریشتری هم این منطقه را لرزاند.
بعد از زلزله ۴.۹ ریشتری مردم اطراف تهران از خانه‌های خود فرار کردند و ۱۱۷ نفر هم زخمی شدند. متاسفانه  ۲ نفر هم در این زلزله به دلیل سکته قلبی کشته شدند، همچنین برخی ساختمان‌ها هم ترک برداشتند. همچنین کوه در جاده‌ی چالوس ریزش داشته و به خودروهای زیادی آسیب وارد شده.
نظرهای خوب و بد
 بعد از این زلزله علی مرادی رئیس مرکز لرزه نگاری ایران عنوان کرد که خطر یک زلزله بزرگتر در تهران کاهش پیدا کرده است، چون بعد از زلزله ۵.۲ ریشتری ده‌ها پس لرزه کوچک رخ داد.
البته هر چیزی می‌تولند حقیقت داشته باشد اما شانس ۲ تا ۱۰ درصدی وجود دارد که زلزله‌ای بالای ۵ ریشتر پیش لرزه یک زلزله بزرگتر باشد. به همین دلیل وقوع پس لرزه‌ برای زلزله ۴.۹ ریشتری به هیچ وجه این حرف را رد نمی‌کند.        
برخلاف حرف مرادی، احمد صادقی مسئول سازمان مدیریت بحران تهران به خبرنگاران گفت: این زلزله می‌تواند پس لرزه‌های بزرگتر و بیشتری داشته باشد پس لرزه‌هایی که شاید قوی‌تر از زلزله اصلی هم باشد. از مردم می‌خواهیم که هوشیار باشند و مناطق امن بروند.
این بیانه و مشاوره بعد از آن صحیح است.
بعد زلزله، استاندار تهران دستور داد که روز بعد از زلزله همه‌ دفترهای دولتی تعطیل شود و از مردم خواست آرامش خود را حفظ کنند و فقط رسانه‌های داخلی را دنبال کنند. محمد نجار رئیس سازمان مدیریت بحران ایران هم اعلام کرد که مردم باید باید به جاهای امن بروند، علی بیت اللهی مدیر بخش زلزله شناسی مهندسی وخطرپذیری وزارت راه و شهرسازی درست قبل از این حرف هم به مردم گفته بود برای ۳ ساعت در مناطق امن بمانند.
البته این مسئولان اصلا توضیح ندادند که چگونه جمعیت ۱۵ میلیونی تهران و کرج می‌توانند مناطق امن را پیدا کنند. 
 دکتر فاطمی یک استاد زمین‌شناسی هم اعلام کرد که زلزله روز چهارشنبه زلزله اصلی بود و نه پیش لرزه، او همچنین یک زلزله احتمالی در تهران را تکذیب کرد. صبح پنجشنبه علی مرادی هم اعلام کرد که مردم نترسند چون زلزله بزرگتری رخ نمی‌دهد!
نگاه به آینده
باید بارها گفته شود که در کوه پایه‌های جنوبی البرز و در شهرهای تهران-کرج-قزوین زلزله غیرقابل اجتناب و قابل انتظار است. به جای بیانیه‌های غیرواقعی و غلط بهتر است مسئولان ایران بهتر است شهروندان را برای یک زلزله بزرگ آماده کنند. آنها باید ساختارهای حیاتی و ساختمان‌های ضعیف را جایگزین کنند، جلوی فساد را در صنعت ساختمان بگیرند و آیین نامه ۲۸۰۰ را درباره ساختمان‌ها را اجرایی کنند. با اینکه حدود ۵۰ سال پیش آیین نامه در ایران تصویب شده در ۴۰ سال گذشته ۱۰۱ هزار سال ایرانی جان خود را از دست دادند.  به دلیل همین موضوع یک نفر در ایران ۱۰۰۰ برابر آسیب‌پذیرتر از یک نفر در کالیفرنیا است.
منبع: تمبلور

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۶۷۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان

به گزارش حوره استان ها خبرگزاری تقریب،  بنا به اعلام مرکز لرزه نگاری دانشگاه تهران ساعت ۱۷:۴ دقیقه امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه زمین لرزه‌ای به قدرت ۴.۶ ریشتر بخش سیرچ کرمان را لرزاند.

هنوز از میزان خسارت احتمالی این زمین لرزه خبری مخابره نشده است.
  اعزام ۲ تیم امدادونجات هلال احمر به سیرچ کرمان مدیرعامل جمعیت هلال احمراستان کرمان از اعزام ۲ تیم امدادو نجات به منطقه کانون زلزله در سیرچ کرمان خبرداد.

رضا فلاح، با بیان اینکه در ساعت ۱۷:۰۴ دقیقه امروز چهارشنبه زلزله‌ای به بزرگی ۴.۶ ریشتر منطقه سیرچ کرمان را در عمق ١٠ کیلومتری زمین در ساعت ۱۷:۰۴ به لرزه درآورد گفت: در پی این حادثه ۲ تیم امداد و نجات برای ارزیابی میزان خسارات احتمالی به روستاهای نزدیک کانون زلزله اعزام شده‌اند.

وی افزود: تمامی پایگاه‌های هلال‌احمر استان کرمان به حالت آماده باش درآمده اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زلزله این استان را لرزاند
  • زمین لرزه فاریاب خسارتی نداشت
  • زمین‌لرزه ۴.۷ ریشتری فاریاب کرمان خسارتی نداشت
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • کرمان باز هم لرزید | زلزله ۴.۷ ریشتری در فاریاب
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب را لرزاند
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب کرمان را لرزاند
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان