Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-03-19@04:05:07 GMT

شیشه‌دودی‌ها در خط پایان

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۶۷۶۵۶

شیشه‌دودی‌ها در خط پایان

«بساط حفاظت شخصیت‌ها را باید جمع کنیم، ما حفاظت از شخصیت‌ها نداریم، تشریفات و پرستیژ شخصیت‌ها را داریم. من مسجد می‌روم، پارک می‌روم، کوه می‌روم، تنها و با مترو می‌روم و هیچ مشکلی هم ندارم.»

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، «بساط حفاظت شخصیت‌ها را باید جمع کنیم، ما حفاظت از شخصیت‌ها نداریم، تشریفات و پرستیژ شخصیت‌ها را داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من مسجد می‌روم، پارک می‌روم، کوه می‌روم، تنها و با مترو می‌روم و هیچ مشکلی هم ندارم.» این‌ها بخشی از سخنان مسوول مستقیم امنیت کشور یعنی دبیر شورای عالی امنیت ملی است، سخنانی مهم و قابل توجه که در پس آن 80 درصد از مقام‌هایی را نشانه گرفته که رده‌های حفاظتی یا در زبانی ساده‌تر بادیگارد دارند.

بساطی که باید جمع شود

شاید بخش زیادی از مردم تصویر مردانی یک‌دست کت‌و‌شلوار‌پوش با عینک‌های دودی و سوار بر ماشین‌های مشکی رنگ شیشه‌دودی دار را در ذهن خود تداعی یا به چشم از نزدیک دیده‌اند؛‌ چرا که در همین اتوبان‌ها و خیابان‌ها و معابر اصلی و فرعی پایتخت به وضوح در تردد هستند. آری سخن از تیم‌های حفاظتی است که این روزها دوباره بر سر زبان‌ها افتاده، هرچند وجود این تیم‌های حفاظت ضروری بوده اما برخی از جمله آقای علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی و سردار اسماعیل کوثری فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ معتقد هستند که زیادی آنها ضرورتی نداشته و باید بساط‌شان برچیده شود.
حفاظت شخصیت‌ها در دنیا تاریخچه طولانی دارد و در کشورمان قبل از انقلاب مسوولیت حفاظت شخصیت‌ها در اختیار شهربانی قرار داشت و بعد از انقلاب هم حفاظت بخشی از شخصیت‌های نظام به کمیته انقلاب اسلامی و بخش دیگری به سپاه پاسداران واگذار شد. بعد از آن هم با توجه به ادغام شهربانی، ژاندارمری و کمیته در نیروی انتظامی، مسوولیت حفاظت شخصیت‌ها به نیروی انتظامی سپرده شد. البته بعد از ادغام و در برهه‌ای از زمان و حدود 4 تا 5 سال، مسوولیت حفاظت از شخصیت‌ها به سپاه پاسداران واگذار شد ولی مجدداً این وظیفه در اختیار نیروی انتظامی قرار گرفت.

80 درصد حفاظت‌ها به‌دست نیروی انتظامی است

بعد از آن به دنبال تدبیر فرماندهان مقرر شد تا به‌صورت آزمایشی مسوولیت حفاظت شخصیت‌ها در سال 84 به سپاه پاسداران واگذار شود که در نهایت و پس از پنج سال، این مسوولیت در سال 89 مجدداً به نیروی انتظامی سپرده شد و در حال حاضر حدود 80 درصد از مقامات که دارای رده امنیتی هستند، مورد حفاظت قرار می‌گیرند و حفاظت از آنها در اختیار یگان حفاظت شخصیت‌هاست و حفاظت از تعداد معدودی نیز در اختیار سپاه پاسداران است.
اینکه یک فرد مورد تهدید است یا خیر یا اینکه باید نظام جان چه کسی را حفاظت کند، توسط شورای عالی امنیت ملی و شورای عالی کشور تعیین می‌شود و سطح‌بندی و رده‌بندی امنیتی افراد دارای مسوولیت در کشور را با توجه به تهدیداتی که متوجه آنهاست و مسوولیت این افراد تعیین می‌کند و بر اساس رده‌بندی امنیتی شورای امنیت کشور (شاک)، حفاظت از این افراد در دستور کار قرار می‌گیرد.

هیچ تهدید امنیتی متوجه هیچ مسوولی نیست

اما حالا مسوول اصلی شورای عالی امنیت ملی معتقد است که بساط محافظ باید برچیده شود؛ علی شمخانی در این خصوص گفته است: «در‌حال‌حاضر در کشور هیچ تهدید امنینی متوجه هیچ مسوولی نیست. در دهه 60 بود که منافقین شخصیت‌ها را ترور می‌کردند امروز نمی‌توانند ترور کنند من در این کشور مسوول هستم و بدون محافظ در شهر تردد می‌کنم و هیچ اتفاقی نمی‌افتد.»

حفاظت یا تشریفات!

وی همچنین با بیان این که «امروز ما در کشور تشریفات شخصیت‌ها را داریم نه حفاظت شخصیت‌ها» اعلام کرد: «باید بساط حفاظت از شخصیت‌ها را جمع کنیم.»
سردار اسماعیل کوثری جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه نیز در این خصوص گفته است: در این که برخی از شخصیت‌های مهم در کشور نیاز به محافظ دارند بحثی نیست اما درباره اینکه چه شخصیت‌هایی نیاز به محافظ و حفاظت دارند، کمیته شورای امنیت کشور تصمیم می‌گیرد و نظر می‌دهد. سردارکوثری در این‌باره که آیا نمایندگان مجلس محافظ دارند یا خیر، گفت: بله، برخی از نمایندگان محافظ دارند از جمله رییس مجلس یا روسای کمیسیون‌ها یا هیات رییسه البته در نهایت کمیته‌ای که به شما گفتم در این‌باره تصمیم می‌گیرد. جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه گفت: در برخی موارد خود کمیته درباره حفاظت از شخصیت‌ها تصمیم می‌گیرد و در برخی موارد پیشنهادها درباره محافظت از شخصیت‌ها بررسی شده و تصمیم گرفته می‌شود .سردارکوثری دراین باره که آقای شمخانی گفته مسوولان کشور هیچ نیازی به محافظ نداشته و در امنیت کامل قرار دارند، گفت: بله، من هم موافقم که امنیت در کشور 100درصد برقرار است اما اینکه ایشان بر چه اساس این حرف را بیان کرده‌اند باید از خودشان بپرسید. فرمانده سپاه حضرت محمد (ص) در پاسخ به این سؤال که آیا شما محافظ دارید، گفت: من خودم محافظ مردم و کشورم و محافظ ندارم.

وصیت امام؛ زندگی ساده

نکته مهم دیگر در موضوع رده‌های حفاظتی تشریفاتی بودن این مساله در برخی موارد است، نکته‌ای که علی شمخانی نیز به آن اشاره و از آن انتقاد کرده است، موضوعی که امام راحل نیز درباره آن بیاناتی داشته است. ایشان فرموده‌اند: این دقیقاً همان نقطه حساسی است که حضرت امام؟ره؟ هم بر آن تاکید کرده و می‌گویند: «شما گمان نکنید که اگر با چندین اتومبیل بیرون بیایید وجهه‌تان پیش مردم بزرگ می‌شود.
آن چیزی که مردم به آن توجه دارند و موافق مذاق عامه است، اینکه زندگی شما ساده باشد، همان‌طوری که سران اسلام و پیغمبر اسلام و امیرالمؤمنین و ائمه ما زندگی‌شان ساده و عادی بود بلکه پایین‌تر از عادی. آن‌ها هم که جمهوری اسلامی را بپا کردند، مردم عادی هستند و کسانی که بالابالاها نشسته‌اند، هیچ دخالتی در این مسائل نداشته و ندارند. این مردم بازار و کشاورز و کارگران کارخانه‌ها و طبقات ضعیف - به حسب دنیا و قوی به حسب آخرت - هستند که این توقع را دارند که اگر خدای نخواسته، نفوس این مردم از ما منحرف بشود، ضرر آن برای ما تنها نیست، بلکه برای اسلام است.»

تفاوت میان مسوولان دهه 60 با دهه 90

حالا با عنایت به سخنان اخیر دبیر شورای عالی امنیت ملی، این سؤال در افکار عمومی مطرح می‌شود که چه تفاوتی میان مسوولان دهه 60 و دهه 90 وجود دارد که حفاظت را به تشریفات تبدیل کرده‌اند؟ البته یقیناً دبیر عالی شورای امنیت ملی برای رفتن به مترو و پارک نیاز به محافظ دارد و شاید کمی ایشان در این زمینه اغراق کرده اما شاید همگان بر این مساله متفق‌القول باشند که استفاده از تعداد زیادی محافظ، هم هزینه‌بر بوده و هم نیروی انسانی زیادی را طلب می‌کند و برهمین اساس باید دست به یک باز‌تعریف نو از تهدیدها در این مساله زد.

منبع: صبح نو

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۶۷۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افغانستان تولیدکننده عمده «شیشه» | قاچاق موادمخدر از افغانستان کاهش محسوسی نداشته است

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، دکتر امیرعباس لطفی که برای همراهی دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر به‌منظور شرکت در اجلاس سالانه CND به وین سفر کرده است، در دیدار با ویکتور سانز معاون مدیرکل وزارت بهداشت رفاه و ورزش هلند گفت: در این دیدار به اقدامات و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های کاهش تقاضا و توانمندسازی زنان و دختران آسیب‌دیده از اعتیاد و دارای سوءمصرف مواد که در بالاترین استاندارد جهانی و به تائید سازمان ملل متحد رسیده است، پرداختیم.

وی تصریح کرد: دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در کاهش تقاضای مصرف از دستاوردهای جهانی چیزی کم ندارد.

مدیرکل روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: چالش‌ها و معضلات ناشی از موادمخدر در سطح بین‌المللی است و محدود به یک کشور نیست بلکه منطقه و فرا منطقه را هم مورد آسیب قرار می‌دهد.

طرف هلندی نیز در این ملاقات اعلام کرد که با بخشی از اقدامات کشورمان در حوزه کاهش آسیب، درمان و بازتوانی معتادان آشنا است و در بخشی از پروژه‌هایی که با مشارکت سازمان ملل متحد در حال انجام است، مشارکت کرده است.

در این دیدار پیتر پاتمن سفیر و نماینده دائم هلند در وین و حمید خواجه نژاد مدیرکل روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز حضور داشتند.

لطفی همچنین در دیدار با مشاور عالی وزارت بهداشت نروژ، ضمن اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران در کنار افغانستان به عنوان بزرگترین تولید کننده موادمخدر دنیا و تبیین برنامه های کشورمان در حوزه‌های کاهش تقاضا و مقابله با عرضه گفت: از کاهش کشت در افغانستان استقبال می‌کنیم اما نتایجی در این رابطه مشاهده نشده و قاچاق از منشاء افغانستان کاهش محسوسی نداشته است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران نگرانی عمده‌ای در خصوص وضعیت افغانستان به  عنوان تولید کننده عمده مت‌آمفتامین دارد و سازمان ملل نیز نگرانی ها را در رابطه با افزایش تولید، مصرف و قاچاق مواد روان گردان در آن کشور اعلام داشته است؛ لذا تبدیل افغانستان به تولید کننده عمده شیشه را باید جدی گرفت و علل آن را بررسی کرد که متاسفانه از این موضوع غفلت شده است.

طرف نروژی نیز در این ملاقات گفت: در بسیاری از این مباحث با شما هم نظر هستم و غیر قابل باور می‌دانم که تولید موادمخدر در افغانستان به صفر رسیده باشد. اگر هم باشد، با توجه به شرایطی که آن کشور دارد، تضمیمنی برای ادامه آن برای فردا، چند ماه یا سال آینده وجود ندارد و مجدد به سمت تولید مواد باز خواهد گشت.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ وی افزود: نروژ به عنوان کشوری اروپایی باید به دنبال همکاری فنی و تخصصی در حوزه مبارزه با موادمخدر با ایران باشد و با توجه به اینکه ایران توانایی ها و دستاوردهای بالایی در این حوزه دارد، باید به دور از ملاحظات سیاسی با این کشور همکاری کرد.

دیگر خبرها

  • درگیری مسلحانه مرزی در سراوان / کشف ۱۳۰ کیلوگرم شیشه
  • کشف ۱۳۰ کیلوگرم «شیشه» در درگیری مسلحانه مرزی
  • رئیس‌جمهور در جلسه شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی: اهمال و سوداگری در حوزه غذا و دارو قابل اغماض نیست
  • افغانستان تولیدکننده عمده «شیشه»
  • قاچاق موادمخدر از افغانستان کاهش داشته است؟ | افغانستان تولیدکننده عمده شیشه
  • افغانستان تولیدکننده عمده «شیشه» | قاچاق موادمخدر از افغانستان کاهش محسوسی نداشته است
  • در دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی با وزیر دفاع سوریه چه گذشت؟
  • دبیر شورای عالی امنیت: توانمند شدن سوریه به نفع امنیت و ثبات منطقه است
  • احمدیان: توانمند شدن سوریه به نفع امنیت و ثبات منطقه است
  • کلاف سردرگم انتخاب شهردار در نسیم شهر/انتظار۱۰ماهه پایان می یابد؟