Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@17:25:25 GMT

۷۴ درصد آب‌های تجدید پذیر کشور برداشت می‌شود

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۶۸۹۰۷

۷۴ درصد آب‌های تجدید پذیر کشور برداشت می‌شود

رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب وزارت جهاد کشاورزی گفت: وضعیت ایران در خصوص برداشت آب‌های تجدیدپذیر ۷۴ درصد است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، کامبیز بازرگان پیش‌از ظهر امروز در نخستین همایش استانی روز جهانی خاک که در دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار داشت: سقوط برخی تمدن‌های تاریخی در جهان به‌دلیل شوری، خشکی، تخلیه و فرسایش خاک بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به پیوند سازمان کشاورزی و سازمان محیط زیست اشاره کرد و گفت: امسال برگزاری روز جهانی خاک در ستاد وزارتخانه نقطه عطفی در راستای اهمیت و ارزش خاک بوده است.

رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در سطح جهانی با ظهور دانش بیوتکنولوژی تصور بر این بود که وابستگی به خاک تمام شده اما این دانش نتوانست جوابگو باشد و ارزش خاک بیشتر شهود پیدا کرد.

وی با اشاره به بحران محیط زیست و کمبود خاک حاصلخیز عنوان کرد: فشاری که بشر برای تأمین نیازها به زمین می‌آورد در جهان براساس واحد زمین معرفی شده است.

تنوع ژنتیکی در خاک بیشتر از اقیانوس‌ها است

بازرگان با بیان اینکه تنوع ژنتیکی در خاک بیشتر از اقیانوس‌ها است، افزود: کارکرد تولیدی، تصفیه آب، ذخیره کربن، تأمین مصالح ساختمانی، مواد دارویی از کاربردهای خاک به شمار می‌آید.

وی اظهار کرد: مجموعه سیاست‌ها، راهبردها و فرایندها در تصمیم‌سازی از حکمرانی‌های خاک محسوب می‌شوند اما به‌دلیل سیاست‌ها و اعتقادات فرهنگی و دینی اعتقادی به فشار آوردن به منابع طبیعی نداریم.

رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه حکمرانی خاک با مدیریت خاک متفاوت است، گفت: توجه به چالش‌های زیست محیطی و اقتصادی در راستای اهمیت به خاک مهم است و باید کمربندهای خود را برای تولید غذایی بیشتر باتوجه به وضعیت خاک کشور ببندیم.

ایران در برداشت آب‌های تجدیدپذیر مرز فاجعه را رد کرده است

وی با بیان اینکه ایران در برداشت آب‌های تجدیدپذیر مرز فاجعه را رد کرده است، گفت: وضعیت ایران در خصوص برداشت آب‌های تجدید پذیر 74 درصد است.

رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: ورود فاضلاب‌ها به اراضی، افزایش جمعیت، کاهش سطح اراضی و محدودیت‌های منابع آب از چالش‌های منابع آب و خاک در کشور بوده و چون خاک ظرفیت غیرقابل تجدیدپذیر است نمی‌توانیم ماهیت آن را تغییر بدهیم.

59 درصد اراضی کشور آبی است

وی با بیان اینکه 59 درصد اراضی کشور آبی است، گفت: کلید پایداری تولید خاک کشور "کربن و مواد آلی" است اما باید مصرف کود هکتاری براساس علم را افزایش بدهیم چراکه در حوزه افزایش تولید در واحد سطح نسبت به میانگین جهانی عقب هستیم.

بازرگان بیان کرد: در سال 60 عملکرد گندم آبی 1.69 تن در هکتار بوده که در سال 90 به 2.4 تن رسیده و این نشان از رشد 41 درصدی دارد.

انتهای پیام/

R7848/P1336/S6,66/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۶۸۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت کلزا در مزارع میاندورود

مدیر جهاد کشاورزی میاندورود، گفت: کار برداشت کلزا در مزارع میاندرود آغاز شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، محمدباقر اسفندیاری با اشاره به آغاز برداشت کلزاT اظهار داشت:  پیشبینی می‌شود امسال چهار هزار تن دانه روغنی کلزا در شهرستان میاندرود برداشت شود.

وی به برداشت کلزا از  رقم تراپراشاره کرد و یادآور شد: این رقم با عملکرد دو تن در هکتار در اراضی زراعی بخش مرکزی شهرستان میاندورود در حال برداشت است.

مدیر جهاد کشاورزی میاندورود، گفت: کار برداشت دانه روغنی کلزا در 2 هزار و 116 هکتار از زمین‌های کشاورزی میاندرود آغاز شده است.

اسفندیاری با بیان اینکه کلزا کشت‌ پاییزه محسوب می‌شود و در تناوب زراعی و کاهش بیماری‌ و آفات موثر است، تصریح کرد: توسعه کشت کلزا به عنوان یکی از سیاست‌های اصلی کشاورزی محسوب شده و سبب خودکفایی کشور در تولید دانه‌های روغنی خواهد شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میاندورود با توصیه به کارشناسان مراکز خرید توصیه از آنان خواست با بهره برداران همکاری لازم را داشته باشند.

اسفندیاری پیش‌بینی کرد: با میانگین عملکرد 2 تن در هر هکتار بیش از چهار هزار تن دانه روغنی کلزا در میاندرود تولید شود.

وی افزود: در منطقه کشت کلزا به عنوان کشت دوم بوده و درآمدزایی، توسعه پایدار کشاورزی و  اشتغال‌زایی و اقتصاد نقش دارد.

 انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برداشت کلزا در مزارع میاندورود
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • چین بهاره برگ سبز چای در باغ‌های شمال
  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!
  • ۴۰ درصد مزارع گندم سیستان و بلوچستان برداشت شد
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • سیل خسارتی به ذخایر گندم‌ وارد نکرد
  • ۴۰ درصد گندمزارهای سیستان و بلوچستان درو شد
  • برداشت ۴۰ درصد گندمزار‌های سیستان و بلوچستان
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور