Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز، دکتر جعفر قادری نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و استاد اقتصاد دانشگاه شيراز ضمن اشاره به گزارش مرکز آمار مبنی بر افزایش ضریب جینی در 5 سال گذشته گفت: یکی از شاخص هایی که توزیع درآمد در دهک های مختلف جامعه را نشان میدهد ضریب جینی است، هرچه ضریب جینی بالاتر باشد به معنای آنست که توزیع درآمد در جامعه ناعادلانه تر بوده و هرچه ضریب جینی کمتر باشد نشان میدهد توزیع درآمد عادلانه تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نماینده مردم  شیراز در مجالس هشتم و نهم ادامه داد: شاخص دیگری که در علم اقتصاد وجود دارد نسبت درآمد دهک بالای جامعه به دهک پایین جامعه است که هرچه این نسبت بیشتر باشد نشان میدهد توزیع درآمدها ناعادلانه تر بوده است.

نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس هشتم و نهم بیان کرد: هر دو شاخص ذکر شده (ضریب جینی و نسبت دهک های بالا و پایین) در پنج سال گذشته افزایش پیدا کرده و این به معنای توزیع ناعادلانه درآمد در اقشار جامعه است که می‌تواند به خاطر رکود حاکم بر اقتصاد باشد، چراکه رکود بیشتر به قشرهای کم‌درآمد آسیب میزند.

قادری در بخش دیگری از سخنانش ضمن مقایسه دولت احمدی نژاد و روحانی در زمینه عدالت اقتصادی گفت: این موضوع که ضریب جینی در دولت آقای احمدی نژاد کاهش پیدا کرده و در دولت آقای روحانی سیر سعودی به خود گرفته است به جهتگیری های دو دولت مربوط می شود.  
وی ادامه داد: در دولت آقای احمدی نژاد حمایت از طرح های اشتغال زا و همچنین هدایت طرح های عمرانی به مناطق محروم باعث شد اقشار ضعیف جامعه به لحاظ درآمدی در وضعیت بهتری قرار بگیرند و در مجموع شاخص ضریب جینی کاهش پیدا کند اما دولت آقای روحانی نسبت به اقشار ضعیف جامعه کم توجه بوده و برای ایجاد رشد اقتصادی، بیشتر به فروش نفت و تولیدات پتروشیمی تکیه کرده است.

استاد اقتصاد دانشگاه شیراز بیان کرد: سرمایه‌گذاری در طرح های بزرگ اقتصادی همچون پتروشیمی و خودروسازی ممکن است به لحاظ عددی شاخص های رشد اقتصادی را بهبود ببخشد ولی پی‌آمد مثبتی برای قشرهای کم‌درآمد جامعه بدنبال نخواهد داشت.

سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری و ایجاد تحرک در بخش کشاورزی می‌تواند وضعیت قشرهای کم‌درآمد را بهبود ببخشد، اما دولت دولت یازدهم و دوازدهم سرمایه کشور را معطوف به بخش‌هایی کرده است که کمکی به اقشار کم‌درآمد نمی‌کند.

منبع:پایگاه598
   

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۶۹۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت بیش از ۱۱ هزار زایمان طبیعی در البرز

ایسنا/البرز رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: سال گذشته بیش از ۱۱ هزار زایمان طبیعی در استان انجام شده است و زایمان طبیعی در مادران ایرانی فرزند اول با رشد ۲.۳ درصدی همراه بوده است.

دکتر شهرام صیادی امروز (شنبه، ۱۵ اردیبهشت ماه) به‌مناسبت روز ماما با  قدردانی از خدمات جامعه مامایی در ارتقای سلامت مادر و نوزاد، بیان کرد: در استان البرز بیش از ۱۲۰۰ ماما در بخش‌های درمان، بهداشت و آموزش فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: هفته ملی ماما با شعار «هر ماما یک سفیر جوانی جمعیت» از ۱۵ اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و جامعه مامایی در ارتقای شاخص‌های رشد جمعیت و زایمان طبیعی در استان تلاش‌های زیادی انجام داده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز افزود: استان البرز در شاخص‌های بی‌دردی زایمان طبیعی رتبه دوم کشوری را دارد و سال گذشته این شاخص رشد داشته است.

او با بیان اینکه طبق استاندارد جهانی به ازای هر دو مادر باید یک ماما وجود داشته باشد، گفت: این شاخص در تمام بیمارستان‌های استان که زایشگاه دارند، رعایت شده است و فقط یک بیمارستان با این استاندارد کمی فاصله دارد و یکی از اولویت‌های دانشگاه در ارتقای جامعه مامایی افزایش تعداد ماما شاغل در آن بیمارستان است که به شاخص جهانی استاندارد برسیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • توزیع عادلانه امکانات؛ رمز اصلاح حاشیه‌نشینی در مشهد
  • ۸۰ درصد جمعیت اصفهان جزو جامعه کارگری هستند
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی
  • ضرورت توزیع عادلانه اعتبارات برای شهرستان‌های بهار و کبودراهنگ
  • توزیع اعتبارات در شهرستان بروجن عادلانه باشد
  • اجرای نوبت‌دهی الکترونیکی در پایانه‌های بار سراسر کشور در راستای توزیع عادلانه
  • نیمه پنهان مالیات‌ستانی
  • ثبت بیش از ۱۱ هزار زایمان طبیعی در البرز