Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-01@08:55:30 GMT

پارگی معده به واسطه غذا خوردن بیش از اندازه

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۶۹۷۵۲

پارگی معده به واسطه غذا خوردن بیش از اندازه

رکنا:پرخوری باعث ایجاد فشار زیادی به معده می شود و معده در این حالت دچار پارگی می شود.

شاید شنیده باشید که معده در صورت پرخوری مداوم و انباشت مواد غذایی در آن می ترکد. اما آیا بروز چنین شرایطی امکان پذیر است؟

معده اندامی میان تهی و یکی از مهم‌ترین بخش های دستگاه گوارش محسوب می شود. گوارش از معده آغاز می شود و در روده کوچک و روده بزرگ، جایی که آنزیم های ترشح شده از لوزالمعده، کبد، و کیسه صفرا نیز نقش خود را در گوارش ایفا می کنند ادامه می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش "نیو هلث ادوایزر"، دستگاه گوارش مکانی است که مواد غذایی و مایعات در آن پردازش می شوند تا مواد مغذی از آنها استخراج شده و محصولات زائد در قالب مدفوع از بدن دفع شوند. شاید شنیده باشید که معده در صورت پرخوری مداوم و انباشت مواد غذایی در آن می ترکد. اما آیا بروز چنین شرایطی امکان پذیر است؟

در شرایطی که بسیار نادر است، اما پارگی معده به واسطه غذا خوردن بیش از اندازه امکان پذیر است. در شرایط عادی، معده می تواند گنجایشی یک و نیم لیتری داشته باشد و اگر از این حد تجاوز Rape کنید، ممکن است با حالت تهوع مواجه شوید. بیشتر افراد در اینجا متوقف می شوند و با مشکلی در معده خود مواجه نمی شوند. اما برخی افراد مبتلا به اختلال غذا خوردن می توانند این حد و مرزها را نادیده گرفته و همچنان به خوردن ادامه دهند. این شرایط ممکن است به ترکیدن معده منجر شود.

برخی افراد هنگامی که بیش از اندازه غذا می خورند به طور طبیعی توقف واکنش ها را تجربه می کنند. زمانی که این شرایط برای سال ها رخ می دهد، معده توانایی خود در استفاده از عضلاتش را از دست می دهد و غذا را به بیرون پس می زند. اگر بدن غذای اضافی را به بیرون پس نزند و همچنان به غذا خوردن ادامه دهید، این شرایط نیز ممکن است به پارگی معده منجر شود. افزون بر این، هرچه بیشتر غذا بخورید فشار بیشتری به دیواره های معده وارد می شود، که می تواند موحب تضعیف و پارگی بافت معده شود. محتوای معده می تواند به بخش های دیگر بدن سرایت کرده و عفونت شکل بگیرد. در این مورد، به طور معمول برای ترمیم معده به انجام عمل جراحی نیاز است.

این امکان وجود دارد تا فرد در یک وعده چنان بیش از اندازه غذا بخورد که به معده آسیب رسانده و یا به پارگی مری منجر شود که البته این شرایط نادری است. پارگی معده می تواند موجب پیامدهایی شود که زندگی فرد را در معرض تهدید قرار می دهند. برخی موارد گزارش شده پارگی معده در افرادی مبتلا به یک بیماری مادرزادی به نام سندرم پرادر ویلی بوده است. این سندرم یک اختلال غذا خوردن است و موجب هوس شدید برای غذا می شود، که چاقی بیمارگون را به همراه دارد.

عادات خطرناکی که به معده آسیب می زنند

برخی عادات خطرناک و ناسالم می توانند به دستگاه گوارش انسان آسیب وارد کنند. این عادات می توانند معده را تحت تاثیر قرار داده و همچنین موجب مشکلات پزشکی جدی شوند. در ادامه با برخی از آنها بیشتر آشنا می شویم.

رژیم غذایی ناسالم

اگر حتی بدانید باید چه میزان غذا بخورید، اگر از این که باید چه چیزی بخورید، آگاه نباشد، سودی کسب نخواهید کرد. رژیم غذایی ناسالم که شامل غذاهای چرب، تند و فست فودها می شود برای سوخت و ساز و شرایط معده شما خوب نیست. با گذشت زمان، این نوع رژیم غذایی بر معده تاثیر منفی خواهد گذاشت. برای ارائه عملکرد درست، معده شما به مواد مغذی دریافتی از مواد غذایی مصرفی وابسته است. از این رو، دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از میوه ها، سبزیجات، دانه ها و مغزهای خوراکی، حبوبات، و مواد غذایی سرشار از فیبر به حفظ سلامت معده کمک می کند.

عادات غذا خوردن نامناسب

زمانی که بدانید چه چیزی باید بخورید، اما الگوهای غذا خوردن نامناسب و ضعیف داشته باشید، بار دیگر با مشکلات گوارشی مواجه خواهید شد. حتی سالم‌ترین مواد غذایی در صورتی که بیش از اندازه سریع غذا بخورید، سودی نخواهند داشت. این شرایط می تواند موجب سوء هاضمه شود. معده شما برای گوارش غذا به تولید شیره گوارشی نیاز دارد و در صورتی که معده با غذای بیش از اندازه در مدت زمانی کوتاه پر شده باشد این کار امکان پذیر نخواهد بود. به خواب رفتن سریع پس از وعده های غذایی نیز برای سلامت گوارش بد است. زیرا به معده زمان کافی برای گوارش درست غذا را نمی دهد.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن یکی از عاداتی است که می تواند عوارض منفی بسیاری برای بدن انسان به همراه داشته باشد. این کار نه تنها به معده آسیب می زند، بلکه دیگر اندام های حیاتی بدن را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. سیگار کشیدن موجب ورود عناصر سرطان‌زا و سموم به بدن می شود، که می توانند دیواره مخاطی معده را تحریک کرده و موجب شکل گیری زخم های معده و سوزش سردل شود. همچنین، سیگار کشیدن می تواند موجب شکل گیری سنگ های کیسه صفرا و مشکلات کبدی شود.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۶۹۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند

پوست سبزیجات اغلب سرشار از آنتی اکسیدان، فیبر و سایر مواد مغذی ضروری است و ما بدون فکر کردن به آن، آن‌ها را پوست می‌گیریم.

به گزارش سلامت نیوز، با این حال، دور انداختن پوست برخی از سبزیجات می‌تواند شما را از محتوای غذایی کلی سبزیجات محروم کند.

سبزیجاتی که هرگز نباید آن‌ها را پوست بگیرید

سبزیجات بخشی ضروری از یک رژیم غذایی سالم هستند، زیرا سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای تغذیه بدن و حفظ سلامتی هستند. پوست برخی از سبزیجات گنجینه‌ای از مواد مغذی ضروری را برای بدن فراهم می‌کند. از این رو، به جای پوست کندن سبزیجات، درباره فواید سلامتی خوردن چند سبزی با پوست یاد بگیرید.

در اینجا ۴ سبزی که به طور ایده آل نباید قبل از خوردن پوست آن‌ها را جدا کنید آورده شده است:

۱. سیب زمینی

سیب زمینی جزء اصلی دستور‌های غذایی و پوست آن منبع غنی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. آن‌ها حاوی پتاسیم بیشتری نسبت به گوشت هستند که برای سلامت قلب و عملکرد عضلات ضروری است.

در واقع، پوست سیب زمینی مملو از آهن است که به حمایت از عملکرد گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند. از این رو، باقی ماندن پوست روی سیب‌زمینی نه‌تن‌ها بافت لذت‌بخشی به آن می‌دهد، بلکه محتوای غذایی آن را نیز افزایش می‌دهد. اطمینان حاصل کنید که آن‌ها را به درستی می‌شویید تا همه آلودگی‌ها قبل از پخت و پز پاک شوند.

۲. هویج

پوست هویج برای خوردن کاملا بی خطر و در واقع مفید است. پوست یا لایه‌ی نازک سطح هویچ، حاوی مواد مغذی متعددی از جمله آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین C، B ۳، فیبر غذایی و فیتونوترینت‌ها است. این مواد مغذی به دلیل تقویت سیستم ایمنی و نقش آن‌ها در حفظ سلامت پوست و بینایی شناخته شده اند.

همچنین محتوای بتاکاروتن که به هویج رنگ نارنجی پر جنب و جوش می‌دهد به بهبود هضم و سلامت کلی کمک می‌کند.

۳. خیار

خیار را هم باید با پوست آن بخورید. پوست خیار سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله ویتامین K است که برای جلوگیری از لخته شدن خون و سلامت استخوان‌ها ضروری است.

پوست خیار همچنین منبع سیلیس است، ترکیبی که از سلامت پوست، مو و ناخن حمایت می‌کند.

پوست خیار را در سالاد یا میان‌وعده‌های خود بگنجانید تا تغذیه‌ای بیشتری داشته باشید و هیدراته بمانید.

۴. کدو سبز

هم گوشت و هم پوست کدو سبز فواید زیادی برای سلامتی دارند، مانند هضم بهتر، بهبود خلق و خو و استخوان سازی.

پوست کدو منبع فوق العاده‌ای از فیبر رژیمی، ویتامین C و پتاسیم است. چه در حال تفت دادن کدو باشید یا کباب کردن یا افزودن آن به غذا‌های دیگر، باقی گذاشتن پوست کدو سبز یک راه عالی برای افزایش ارزش غذایی آن است.

بنابراین، اکنون می‌دانید کدام سبزیجات را هرگز نباید پوست بگیرید؛ اما مطمئن شوید که قبل از خوردن یا استفاده از این سبزیجات برای پخت و پز، آن‌ها را کاملا بشویید تا آلودگی‌ها و آفت کش‌های آن را از بین ببرید!

دیگر خبرها

  • بیش از یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران نابود شد
  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • تریاک از معده قاچاقچی در اسفراین کشف شد
  • کشف هروئین از معده قاچاقچیان در جهرم
  • ۱۵۰ بسته هرویین در معده ۲ قاچاقچی
  • آیا خوردن جوش شیرین خطرناک است؟
  • راهکارهای خانگی برای درمان معده‌دردهای خفیف
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟