Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمعیت هلال احمر ( استان قم ) به همراه تیمی بعنوان روانشناس در مناطق زلزله زده غرب کشور حضور یافت و ارائه خدمات تخصصی کردکه از این بین حسین ملکی دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان است.

حسین ملکی درباره مداخله در بحران می‌گوید: «یک حادثه طبیعی در مدت زمان کوتاهی ظاهر می‌شود ولی تاثیری که روی زندگی افراد می‌گذارد، طولانی‌مدت خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی حوادث طبیعی بیش از آسیب‌های جسمانی و ضررهای مالی و جانی، معضلات و آسیب‌های روانی اجتماعی متوجه جامعه می‌شود؛ چراکه ممکن است تا مدت‌ها اثرات مخرب روانی اجتماعی آن ازجمله استرس پس از حادثه (PTSD) و اختلالات شبه‌جسمی، خواب، واکنش سوگ و افسردگی به صورت مزمن و پایدار باقی ‌بماند.»

وی افزود: «در واقع هر حادثه که سبب به‌هم‌خوردن شرایط طبیعی زندگی افراد شود، موجب به‌هم‌خوردن امنیت روانی فرد نیز می‌شود، از این‌رو مداخله مشاوره در بحران با هدف کاهش واکنش‌های پس از آسیب در بازماندگان یک حادثه به‌عنوان خدمتی از فرآیندهای برنامه‌ریزی‌شده سلامت تعریف شده است و یک ضرورت محسوب می‌شود.»

ملکی که از سال ۱۳۹۰ با جمعیت هلال احمر به صورت داوطلبانه فعالیت دارد و عضو تیم سحریا‌‌ همان سازماندهی حمایت‌های روانی-اجتماعی پس از بلایا است. وی اولین دوره آموزشی، تخصصی کشوری در این زمینه را در سال ۹۳ تحت نظارت موسسه آموزش عالی علمی کاربردی هلال ایران سپری کرده و اکنون به عنوان روانشناس تیم حمایت های روانی استان قم مشغول انجام وظیفه است با توجه به وضعیت کودکانی که پس از وقوع زلزله دچار ترس و استرس شدند و از لرزش می ترسند، گفت: «ما در تیم سحر استان قم برای نخستین بار تصویرسازی به همراه مواجه سازی را با تکنیک پتو لرزان انجام دادیم که با استقبال خوب و آرامش کودکان آسیب دیده از زلزله مواجه شد.»

وی در مورد نحوه اجرای این روش توضیح داد: «ابتدا به کودکان گفته شد که تصور کنید اکنون همان شب وقوع زلزله است و از وی خواستیم در محیط که قرار دارد برای نجات خود تلاش کند (در واقع شب زلزله را وصف می‌کنیم) و بعد مواجه‌سازی را به اجرا در آوردیم، یعنی زلزله آمد و زمین دچار لرزش می شود و کودک که روی پتو قرار دارد را با حرکت هایی شبیه زلزله می‌لرزانیم و این تکنیک می‌تواند با تشویق، موسیقی و خنده کودکان همراه باشد.»

ملکی ادامه داد: «تیم سحر در کنار این روش از تکنیک بیان خاطرات و توصیف زمان زلزله برای آرامش بخشیدن به کودکان آسیب دیده بهره برد که این مهم به قبول مرگ که مرحله ای از سوگواری است کمک شایانی می‌کند. معمولا افراد در بحران در مرحله انکار می‌مانند و قبول و پذیرش این که عزیزشان را از دست داده اند برای آنها دشوار است از این رو انکار این مسئله آسیب‌های بسیاری را به آنها وارد می کند.»

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۷۱۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛  دکتر جواد شاهین‌فر بابیان اینکه پارسال  یازده هزار کودک متولد شده در بیمارستان‌های استان غربالگری شنوایی شدند، گفت: ازاین تعداد  ۱۶۳ نوزاد به مرحله مداخله و از این تعداد ۳۵ نوزاد برای درمان از سمعک و ۱۴۲ نوزاد نیز با روش‌های جراحی و طبی زیر پوشش قرار گرفته اند.
وی اضافه کرد: با توجه آمار‌های جهانی کم شنوایی و پیش بینی افزایش این آمار در کودکان، برنامه‌های بهداشتی پیشگیری، شامل غربالگری برای تشخیص زودهنگام در این گروه سنی در دانشگاه انجام می‌شود.
رئیس دانشگاه غلوم پزشکی استان گفت: بر اساس مطالعات انجام شده ۵.۲ درصد از کودکان در بدو ورود به مدرسه و ۱۱ تا ۱۵ درصد از کودکان محصل، نشانه‌هایی از آسیب شنوایی را دارند، که برای شناسایی این کودکان، برنامه غربالگری شنوایی جزو برنامه نظام مراقبت بیماری‌های غیرواگیردار گنجانده شده است.
به گفته شاهین فر اکنون برنامه غربالگری شنوایی نوزادان در هنگام ترخیص از بیمارستان‌های استان به کمک شنوایی شناسان و غربالگران آموزش دیده با همکاری سازمان بهزیستی انجام می‌شود.
افزایش جمعیت سالمندی، افزایش عوامل خطر مانند ابتلا به عفونت‌های گوش و دیگر عفونت‌ها از جمله بیماری‌هایی مانند سرخک و سرخجه، استفاده بی رویه و نابجا از دارو‌های آسیب رسان به شنوایی، قرار گرفتن افراد در معرض اصوات بلند درمحیط‌های شغلی و نظامی، استفاده بی رویه از تلفن‌ همراه و دستگاه‌های صوتی شخصی از دلایل اصلی افزایش آمار کم شنوایی است.

دیگر خبرها

  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • دومینوی آسیب‌ها با میکاپ دختربچه‌ها
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • دومینوی آسیب‌
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • خزعلی: دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • همایش کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در هفشجان