Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از بازماندگان زلزله بم گفت: بم هنوز هم با گذشت 14سال زخم های سنگینی بر سینه دارد و بسیاری از طرح های بازسازی اجرا نشده اند و ده ها مدرسه کانکسی در شهر وجود دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از رودبار ما، امروز روز بم است. روزی که لرزش زمین غم را به پهنای ایران گسترد و گرد اندوه را بر پیشانی ما و نیاکان ما و ایران ما نشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 دی ماه از خاطر مردمان این سرزمین نمی رود تا خبری خوشتر از آن خبر تلخ درباره بم باز به گوش ما برسد و خاطره آن لرزش صدای گوینده اخبار و لرزش قلم نویسنده خبر زلزله را از خاطر ما ببرد.


آن سوی غروب ماه، در چند متری طلوع خورشید، دیوارها، مرز بین کودک و مادر شد. مادر در زیر سایه عشق فرزند، دستش را روی قلب او گذاشت؛ ناگهان طوفان مصیبت بار روزگار، قلب کودک را به دست مادر سپرد و دست مادر، کودک را به خدا تقدیم کرد.

چه سپیده دمی بود؛ خورشید ارگ هنوز سر برنیاورده، در شفق خون مردمان بم غروب کرد و ما با صدای شیون دخترکان پریشان روی و آشفته موی از خواب پریدند. دیوارها شکستند و سقف ها فرو ریختند؛ و همه در میان ویرانه ها، همه چیز را بر باد رفته دیدیدند. زندگی، آرامش، آرزو، امید و ... .

پدرها مردند، مادرها به خاک شدند؛ مصیبت و مرگ و آوارگی و بی خانمانی از گرد راه رسید. گرد یتیمی، گرد بی پدری، گرد بی مادری، گرد بی برادری، گرد بی خواهری و گرد بی همزبانی بر چهره شهر پاشیده شد. آنهایی که رفتند، رفتند و آنهایی که ماندند، پریشان، مصیبت دیده، داغدار، خاکسترنشین و آواره در میان آوارها برای جستجوی عزیزان شان و اجساد آنها ماندند.

همه جا صدای لا اله الا اللّه و بعد جسد.

۱۴سال از روزی که بیش از بیست و شش هزار ایرانی جان باختند، بیش از سی هزار تن مجروح و صد هزار تن بی‌خانمان شدند می‌گذرد. بامداد پنجم دی ۱۳۸۲ زلزله‌ای ۶.۴ ریشتری بم را لرزاند و ایرانی‌ها را داغدار کرد.

 

فاجعه ای که در روز زمین لرزه بم بر این شهر رفت در قرن گذشته در ایران بی مانند بود، غمی سنگین که هنوز هم بر شانه مردم این شهر سنگینی می کند.

مردم بم برای گذر از این لحظه غم انگیز هزینه های سنگینی داده اند، هزینه هایی که هر یک از آن ها به تنهایی می تواند کمر یک شهر را بشکند اما مردم این شهر، مانند نخل های سر به فلک کشیده شهر ایستادند، بم را ساختند و امروز هر چند بغض سنگینی راه گلویشان را گرفته است اما در طلوع پنجم دی ماه در افق خورشیدی را می نگرند که نور خیره کننده اش آینده شهر را روشن می کند و در حالیکی یک نسل از شهر زیر خاک خفته اند اما بازماندگانشان به همراه نسل جدید در فکر ساختن بمی سر بلند هستند.

شهر هنوز هم زخم های عمیق در سینه دارد

فاطمه یکی از معلمان و بازماندگان زمین لرزه است، وی نام بم را باغرور می برد و می گوید:بم هنوز هم با گذشت 14سال زخم های سنگینی بر سینه دارد و بسیاری از طرح های بازسازی اجرا نشده اند و ده ها مدرسه کانکسی در شهر وجود دارد.

این شهروند بمی آهی می کشد و می گوید: کسی نمی تواند درک کند که آن روزها چطور برای مردم شهرمان گذشت، آن روز قیامتی در بم بود که یادش هم لرزه براندامم می اندازند اما توانی عجیب همه مردم را یاری می کرد.

وی ادامه داد: سالگرد زلزلهٔ بم یک آواز تنیده در خاک به یادگار دارد و هنوز هم صدای حزین بسطامی در شهرمان می پیچید و باز هم مردم شهر می خوانند من مانده ام تنهای تنها...

به هر حال برای مردم ایران و مردمان کشورهایی که "مساله" زلزله و وضعیت با ریسک بالای زلزله دارند، زلزله همچنان و تا اطلاع ثانوی یعنی بلا یعنی مصیبت، یعنی فاجعه.

انتهای پیام/5060

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۷۳۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاهی برای غربالگری سرطان سینه با قیمت کم‌تر ساخته شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، صادق کاظمی فرد، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی درباره طراحی و ساخت دستگاهی با استفاده از تکنولوژی سنجش خازنی برای غربالگری سینه، به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، توضیح داد: نکته پر اهمیتی که در پروژه مورد توجه قرار گرفت رسیدن به محصول کارآمد و ارزان قیمت و با دقت تشخیص بالا بود که بتوان موضوع غربالگری را در تمام سطح جامعه از جمله مناطق محروم با هزینه خیلی پایین‌تر نسبت به روش‌های موجود پیاده سازی کرد.

کاظمی اضافه کرد: دستیابی به فناوری سنسورهای سنجش خازنی کمک شایانی در تولید ارزان قیمت این محصول نموده است و بعد از آمریکا ایران به دانش ساخت این تکنولوژی دست پیدا کرد و در بیوتکنولوژی، هوافضا و صنعت خودرو سازی کاربرد فراوانی دارد.

وی ادامه داد: روش شناسایی توده های سرطان سینه در حال حاضر از سوی آمریکا مورد تایید قرار گرفته و سازمان FDA آمریکا مجوز استفاده از تکنولوژی را صادر نموده است  که به عنوان ملاک جهانی برای تشخیص سرطان سینه تلقی می‌شود.

وی با اشاره به عملکرد این دستگاه گفت: برای استفاده از این دستگاه نیازی به دستگاه‌های جانبی نیست و دقت تشخیصی آن ۸۳ درصد برآورد شده است. 

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، کاهش هزینه‌های غربالگری را از مزیت‌های این دستگاه دانست و گفت: این دستگاه با آنالیز با دقت بالای بافت سینه، بافت‌های مشکوک را شناسایی می کند و در نهایت از طریق نرم افزار که بر روی گوشی همراه نصب می‌شود نقاط مشکوک به وجود بافت سرطانی نمایش داده می‌شود.

 کاظمی ادامه داد: امواج آلتراسونیک تولید شده  قادر به تشخیص غیرتهاجمی بافت سرطانی است.

وی با اشاره به اهمیت این دستاورد برای کشور گفت: با توجه به اهمیت موضوع غربالگری سرطان سینه برای وزارت بهداشت و هزینه بالای این طرح، با دستاورد جدید میتوان با سرعت بالا و هزینه به مراتب پایین تر طرح غربالگری سرطان پستان  را در کل کشور پیاده سازی کرد و سطح سلامت در کشور را ارتقا داد .

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزئیات گفت‌وگوی هیئت‌های حماس و فتح در چین
  • جراح ماهی ؛ از جالب ترین شگفتی های خلقت با 30 سال عمر (+عکس)
  • بهشتی از ۱۶۱ هزار یار مهربان/ اینجا ملک رفاقت و اعتماد است
  • دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد
  • دستگاهی برای غربالگری سرطان سینه با قیمت کم‌تر ساخته شد
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • آمریکا هزینه سنگینی برای انحراف ذهن و فکر دختران ما داده است
  • وزیر اول ایرلند شمالی خشونت‌ها در غزه را نسل کشی خواند
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟