Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان کشور درباره افزایش واردات امسال خودرو تصریح کرد: واردات باید مکمل تولید و نه در تقابل با آن باشد، بلکه باید سیاست مدیریت واردات کنترل شده و هدفمند باشد.

«محمدرضا نجفی منش» امروز (سه شنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: باید سیاست مدیریت واردات کنترل شده و هدفمند باشد تا بتوانیم از ابزار واردات برای توسعه صادرات و تولید داخل استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تاکید کرد تولید و واردات با یکدیگر همسو نیستند، با توجه به شرایط کلی کشور و میزان ارزی که نیاز دارد، اکنون میزان واردات از صادرات پیشی گرفته است و باید تلاش کنیم کمترین ارز از کشور خارج شود.
نجفی منش یادآوری کرد: بند 9 اصل 43 قانون اساسی، دولت ها رامکلف کرده است سیاست تولید را بر اساس تولید داخل بنا کنند و در این زمینه همه هم و غم رهبرمعظم انقلاب، رییس جمهوری و مجلس بر ایجاد اشتغال است؛ اشتغال جز با تولید میسر نمی شود و با واردات بی رویه اشتغالی در کشور به وجود نمی آید.

** مدیریت واردات
عضو کمیسیون صنایع اتاق ایران با بیان اینکه نباید واردات را ممنوع کرد، اضافه کرد: می توان با اجرای سیستم های تعرفه ای و عوارضی برای کسانی که می خواهند به منظور استفاده های شخصی خودرو وارد کنند، وارد عمل شد؛ به این ترتیب درآمدهای دولت هم از این محل محقق شود.
وی توضیح داد: بر این اساس می توان با دریافت عوارض و تعرفه های بیشتر گمرکی میزان واردات را کنترل کرد.
نجفی منش با اشاره به لزوم ایجاد شرایط رقابتی برای تولیدات داخلی، خاطرنشان کرد: برای این کار، در وهله نخست باید نرخ ارز را واقعی کرد و نرخ سود بانکی را نیز در حد بین المللی پایین آورد تا تولید، رقابتی باشد؛ در این صورت نیاز به حمایت تعرفه ای نیز از بین می رود.
رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان کشور بیان داشت: امسال واردات خودرو نسبت به پارسال 26 درصد بیشتر شده و از طرفی تولید داخل نیز افزایش یافته است، بر این اساس در عمل کمبودی اتفاق نیفتاده است.
وی گفت: باید حد مشخصی برای واردات بگذاریم که آن هم توسط نمایندگان مجاز صورت گیرد تا از آن به عنوان اهرمی برای تولید داخل استفاده کنیم.
نجفی منش تاکید کرد: باید اولویت واردات با خودروسازان سرمایه گذار همانند رنو باشد.
وی اظهار داشت: بر اساس یک اصل اقتصادی، همیشه درآمد مقدم بر هزینه است و باید ببینیم چقدر درآمد ارزی داریم که بر اساس آن هزینه کنیم؟ وقتی ارز به حد کفایت نداریم یا برای موارد ضروری به آن نیاز داریم، لزومی به صرف آن برای کالای لوکس وجود ندارد.
این مقام صنفی، تشریح محدودیت ها و تصمیمات مدیریتی واردات خودرو را رای عموم مردم و وارد کنندگان مفید اریابی کرد و گفت: باید تصمیمات دولتی در این زمینه بویژه در موارد محدودیت های خودرویی و تعرفه زودتر به اطلاع عموم برسد تا کسی بابت سرمایه گذاری متضرر نشود.
وی تاکید کرد دولت در مواردی که واردکنندگان بخواهند خودروهای وارداتی را در داخل کشور گران تر به فروش برسانند، ابزارهایی در اختیار دارد؛ به این ترتیب که تا 80 درصد درآمدهای اتفاقی را می تواند به عنوان مالیات اخذ کند.
نجفی منش ادامه داد: معتقدم تعرفه باید عکس آن چیزی باشد که اکنون اعمال می شود و باید تعرفه بالا برای خودروهایی اعمال شود که در داخل کشور امکان تولید داریم و تا بتوانیم از تولید داخل حمایت کنیم.
به گزارش ایرنا، گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: از آغاز امسال تا امروز (بیست و هشتم آذر) 58 هزار و 637 دستگاه انواع خودرو به ارزش یک میلیارد و 559 میلیون دلار وارد کشور شد.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام : @IRNAeco
اقتصام* 3065*1961*
مصاحبه: محمد ملک دار*انتشار: مریم مسعود

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۷۴۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود

وزیر صمت ،گفت: باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، عباس علی‌آبادی عصر امروز در نشست با فعالان اقتصادی و تشکل‌های صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی با اشاره به تامین ارز مورد نیاز تولیدکنندگان، اظهار داشت: صنایع در تامین ارز و پشتیبانی مورد حمایت دولت هستند، اما صنایع و تولیدکنندگان باید بتوانند ارز خود را به واسطه صادرات تامین کنند.  

وی افزود: کالای صنعتی کالایی است که بتوان آن را صادر کرد، تولیدکنندگانی که بتوانند کالایی با ارزش افزوده بالا تولید کنند و بتوانند کالا را صادر کنند مزیت رقابتی پیدا خواهد کرد. اگر  تولیدکنندگان نتوانند کالای صادراتی تولید کنند نشان می‌دهد کالای آنها کیفیت لازم را ندارد. 

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ارتباط با مشکل تولیدکنندگان در ارائه زمان‌بندی مشخص از سوی دولت برای تخصیص ارز تصریح کرد: مسئله زمان‌بندی تخصیص ارز موضوع درستی است، اما به وزارتخانه ارتباطی ندارد و مسئله ملی و به بسیاری از مولفه‌ها مرتبط است.

علی‌آبادی عنوان کرد: دولت تمام تلاش خود را در راستای توسعه صادرات به‌کار گرفته است که یکی از اقدامات در این زمینه برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی است که هر ساله یک بار در ابتدای سال برگزار می‌شود و یک بار در انتهای سال به صورت تخصصی برگزار می‌شود تا تولیدکنندگان بتوانند صادرات خود را توسعه دهند و یکی از اقدامات دولت دعوت 2 هزار و 200 بازرگان به این رویداد بوده است. 

وی با بیان اینکه دولت از هر تشکیلاتی که آمادگی در اختیار گرفتن پهنه اکتشاف معادن را داشته باشد، حمایت می‌کند، ادامه داد: هر ماشین‌آلات معدنی که در داخل کشور تولید شود باید خریداری شود و ناترازی در کیفیت مورد قبول نیست، اما اگر ماشین‌آلاتی در داخل کشور تولید نمی‌شود یا در صورت تولید از کیفیت قابل قبول برخوردار نیست از سوی وزارت صمت مجوز واردات صادر خواهد شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه تنوع نرخ ارز  ام‌الفساد مشکلات تولیدکنندگان است، بیان کرد: مسائل و مشکلات کشور باید اولویت‌بندی شود و ابتدا مسائل اصلی و مهم برطرف شود. مسئله تحریم اولویت اصلی کشور نیست، بلکه تنوع نرخ ارز  ام‌الفساد مشکلات تولیدکنندگان است، تمام اختیارات وزیر در چارچوب قانون به استان‌ها تفویض اختیار می‌شود و نیازی نیست مدیران به تهران مراجعه کنند، بلکه لازم است قانون را رعایت کنند. مسائل و مشکلات تولیدکنندگان در سطح ملی منتقل می‌شود، اما اگر مسائل به صورت مکتوب ارائه شود همان مسائل عینا به مدیران مربوطه منتقل خواهد شد.

علی‌آبادی تصریح کرد: امسال به نظر می‌رسد تا 50 میلیارد دلار ارز تامین شود که نسبت به سال گذشته رشد داشته است و اگر کسی ثبت سفارش داشته باشد تامین ارز انجام خواهد شد. برای امتیاز صادراتی با بانک مرکزی توافق شده است و اگر کسی کالایی را صادر کند ارز تولیدکننده مطالبه نخواهد شد.

وی با بیان اینکه باید به سمت اقتصاد تعادلی و بازار رقابت کامل پیش برویم، گفت: در کشور برخی از صنایع به امید برق و انرژی ارزان هستند، اما دیگر انرژی ارزان نداریم. امسال از سوی مقام معظم رهبری سال جهش تولید نامگذاری شده است، بنابراین باید در کیفیت و کمیت جهش داشته باشیم و به نوعی سال رونمایی از ظرفیت‌های موجود در کشور است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: مشکل اصلی شهر اراک آلودگی آب و هوا است، نیروگاه شازند نیازمند فیلتراسیون است و صنایع استان می‌توانند برای این امر کمک داشته باشند تا آلودگی هوای شهر اراک برطرف شود و تا پایان سال آینده شهر اراک از آلودگی پاک شود.

علی‌آبادی خاطرنشان کرد: ایران باید به سمت صنعتی شدن پیش برود، صنایع ایران باید دانش‌بنیان و کیفی باشند، کیفیت در صنعت بسیار مهم است و اولویت در شهر اراک باید تامین آب صنایع باشد، صنعت کشاورزی باید به سمت محصولات کم آب بر هدایت شود، کالاهای آساسی باید در جهت تولید استراتژیک و تولید صنعت استفاده شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گزارش واردات ۳۷۳ شرکت تولیدی و واردکننده دارو
  • چرا خارجی خریدیم؟ / شهرداری تهران توجیه می کند یا توهین؟
  • جنجال جدید شهرداری تهران درباره واردات اتوبوس
  • بیلبورد‌های شهرداری تهران در حمایت از خرید اتوبوس از چین
  • سانحه جنجالی برای X۵۵؛ کاهش کیفیت و گرانی خودروهای تولید داخل‌ + فیلم
  • باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • سرگرمی جدید خودرویی
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد | این خودروها از چه برندی هستند؟ + جزئیات