Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - براساس گزارش تحولات و وضعیت جمعیت در جمهوری اسلامی ایران که عصر امروز در قالب کتاب رونمایی شد میزان باروری در ایران به میزان ٢.١ درصد افزایش یافته است.

به گزارش عصر سه شنبه خبرنگار اجتماعی ایرنا، در مراسم رونمایی از این گزارش که با توجه به سیاست های إبلاغی مقام معظم رهبری در مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری در مدت در سال انجام شده است، نتایج مختلفی بدست آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براساس این گزارش، پایین ترین میزان امیدواری در استان سیستان و بلوچستان و بالاترین، مربوط به استان گیلان است؛ هر چه امیدواری کمتر، مرگ و میر بیشتر و به ازای آن احیا و موالید بیشتر است. یعنی در استان گیلان کمترین میزان زاد و ولد و در سیستان و بلوچستان بیشترین میزان مشاهده می شود.
در این گزارش آمده است: روند افزایش باروری از سال ٩٠ تا ٩٥؛ قبل از سال ٩٥ کاهش باروری را شاهد بودیم و سطح باروری در سال های اخیر ، طبق مطالعات روند افزایشی داشته و با مطالعه سالانه از میزان ١.٨ سال ٩٠ به ٢.١ رسیده است. همچنین با بررسی پنج ساله از سال ٩٠ تا ٩٥ به ٢.٨ افزایش یافت.
این گزارش می افزاید اینکه این روند افزایش باروری ادامه خواهد داشت یا نه نیاز به مطالعه دارد. چون بیشتر باروری ها ناشی از جبران باروری به تاخیر افتاده بوده است.
براساس این گزارش، هنوز الگوی باروری سالم در جامعه وجود دارد و بیشترین دلیل ناباروری در کشور در سالهای اخیر، تاخیر در ازدواج و ازدواج نکردن بوده است.
این گزارش می افزاید3٠ درصد افراد کشور تک فرزند ، ٣٢ درصد ٢ فرزند و ٣٣ درصد بالای دو فرزند دارند که این ترکیب خوبی است و این باروری به این راحتی سقوط نخواهد کرد.
براساس این گزارش، روند باروری در استان های مختلف تا قبل از سال ٩٠ به نسبت ثابت بود؛ بالاترین سطح باروری به ترتیب در استان های سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و جنوبی و هرمزگان و پایین ترین میزان در استان های گیلان و مازندران است.
در این گزارش آمده است: سطح تحصیلات با باروری رابطه معکوس دارد؛ هرچه تحصیلات بالاتر، میزان باروری کمتر است. بیشترین باروری در زنان با تحصیلات ابتدائی و بیسواد و کمترین در زنان با تحصیلات کارشناسی ارشد و دکترا مشاهده می شود.
براساس این گزارش، الگوی سنی باروری در سالیان اخیر از الگوی زودرس فرزندآوری به سمت الگوی دیررس فرزندآوری در حال تغییر بوده است.
٥٠درصد زنان بی سواد یا با سواد متوسط تا سن ٢٠ سالگی و ٥٠ درصد زنان با تحصیلات تکمیلی بعد از ٢٤ سالگی ازدواج کردند که این سن ازدواج در فرزندآوری تاثیر دارد.
50 درصد زنان ایرانی تا ٢٢ سالگی اولین فرزند خود را به دنیا می آورند که این سن پایین در باروری در مقایسه با دیگر کشورها منحصر به فرد است.
در این گزارش آمده است: بیش از ٧٠ درصد زنان ایرانی فرزند دوم و ٤٥ درصدشان فرزند سوم خود را به دنیا می آورند؛ از فرزند سوم به چهارم و پنجم ، روند کاهش کمی شدیدتر است.
این گزارش می افزاید داشتن سواد، در آوردن فرزند اول تأثیری ندارد و همه زنان در فرزندآوری اول اتفاق نظر دارند. اما در فرزند دوم، بیش از ٩٠ درصد زنان بیسواد یا با سواد پایین و ٧٠ درصد زنان تحصیلکرده فرزند دوم به دنیا آورند.در آوردن فرزند سوم شکاف بیشتر می شود اما نسبت داشتن فرزند چهارم در همه گروه های سواد تقریبا یکسان است و تقریبا کمتر انجام می شود.
اجتمام**٧٣٢٩ **1569
خبرنگار: لیلا اسماعیل نژاد **انتشار: علی حبیبی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در کانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
irnaej@
https://t.me/irnaej

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۷۵۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی‌های ناشی از تصادفات در آذربایجان شرقی

سرهنگ قنبرزاده در نشست تجزیه و تحلیل تصادفات استان گفت: میزان فوتی‌ها در تصادفات درون شهری سال ۱۴۰۲ در آذربایجان شرقی نسبت به سال قبل از آن ۳۸ درصد بیشتر شده است که تبریز با ۶۰ درصد تصادفات در جایگاه اول و مراغه با ۲۰ درصد در رتبه دوم قرار دارد.

وی افزود: میزان تصادفات جرحی و فوتی در استان نگران کننده است و بر اساس آمار میزان تصادفات در سال گذشته سیر افزایشی داشته بود.

وی با بیان اینکه رنج سنی فوتی‌ها در فرودین امسال بین ۲۰ تا ۲۵ سال است افزود: در فروردین ماه سال جاری ۱۹ نفر در رنج سنی یاد شده در تصادفات درون شهری استان جان خود را از دست داده اند که ۴۰ درصد کل فوتی‌ها را شامل می‌شود که انتظارمان از والدین این است اجازه ندهند فرزندانشان بدون گواهینامه و رعایت قوانین رانندگی‌کنند.

رئیس پلیس راهور آذربایجان شرقی ادامه داد: اکثر تصادفات منجر به فوت از ساعت ۱۸ به بعد اتفاق افتاده است که ۶۰ درصد کل تصادفات فروردین ماه را شامل می‌شود.

سرهنگ قنبرزاده به عوامل اصلی تصادفات منجر به فوت اشاره کرد و گفت: عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه ناشی از تخطی از سرعت مطمئنه با ۹ مورد در رتبه اول و عدم توجه به جلو با ۴ مورد در رتبه بعدی قرار گرفته است

وی کنترل ترافیک را وظیفه همگانی دانست و گفت: تمام دستگاه‌ها در کنترل ترافیک و تصادفات باید به میدان بیایند و صرف حضور پلیس کافی نیست بطوریکه که در ایام تعطیلات عید به دلیل حضور دستگاه‌های مختلف میزان تصادفات کاهشی بود.

وی با انتقاد از عقب ماندگی تبریز در هوشمند سازی معابر اظهارداشت: تبریز از لحاظ هوشمندسازی معابر فقیر است بطوریکه در در بین کلانشهر‌های کشور در جایگاه‌های آخر قرار گرفته، بنابراین ضروری است مسئولین در این راستا برنامه ریزی جدی نمایند.

رئیس پلیس راهور آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه بخورد با تخلفات حادثه ساز افزایش یافته است گفت: در سال ۱۴۰۲ میزان برخورد با تخلفات حادثه ساز ۳۸ درصد در عناوین مختلف افزایش یافته است؛ برای نمونه برخورد با تخلف تجاوز از سرعت مجاز حدود ۲۲۳ درصد افزایش یافته است

سرهنگ قنبرزاده ادامه داد: همچنین در فروردین ماه جاری ۶۵۸ مورد توقیق گواهینامه و خودرو اتفاق افتاده که ۳۳۴ مورد مربوط به دلیل نداشتن گواهینامه، ۱۵۰ مورد تخلفات حادثه ساز،۱۲۵ مورد نموره منفی و ۴۹ مورد نیز به دلیل استفاده از مواد روان گردان بود.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی های تصادفات آذربایجان شرقی
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی‌های ناشی از تصادفات در آذربایجان شرقی
  • نقش مغفول مانده پدران در سلامت زنان و بارداری | تلویزیون با برنامه‌ «ماه‌ ترین» وارد شد
  • افزایش تورم خوراکی‌ها در آغاز سال
  • ورزش ممکن است پیری را معکوس کند
  • (ویدئو) راهکار‌های ساده برای افزایش احتمال باروری
  • ببینید | راهکارهای ساده برای افزایش احتمال باروری
  • ارتباط جنسیت و بحران خواب
  • هزینه‌های نظامی در جهان به بالاترین میزان خود در ۱۵ سال گذشته رسید
  • راهکارهای ساده برای افزایش احتمال باروری