Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@16:58:10 GMT

ورودی دانشگاه‌ها حد نصاب مشخصی داشته باشد

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۷۵۷۵۸

ورودی دانشگاه‌ها حد نصاب مشخصی داشته باشد

عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان گفت: ورودی دانشگاه‌ها باید حد نصاب مشخصی داشته باشد.

به گزارش ایسنا، پروفسور علی رمضانی در آیین اختتامیه سومین جشنواره انتخاب دانشجویان پژوهشگر برتر استان که در سالن اجتماعات شهید نوری مجتمع جهاددانشگاهی زنجان برگزار شد، اظهار کرد: پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های ما رقم بزرگی دارد و با توجه به کاهش جمعیت باعث شده تا حتی دانشجویانی که به لحاظ علمی وضعیت خوبی ندارند وارد دانشگاه شوند و خروجی آن را به عنوان نمونه در احداث ساختمان‌هایی که با اندکی زلزله فرو می‌ریزد، می‌بینیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه با این شرایط خروجی دانشگاه‌های ما در آینده خروجی خوبی نخواهد بود، تصریح کرد: مگر در این جامعه چقدر مدرک دانشگاهی نیاز است و وقتی به هر دلیل نتوانستیم ‌شرایطی را فراهم کنیم که افراد به دنبال علاقه شغلی خود بروند شاهد این وضعیت خواهیم بود که این مسئله نیاز به تدوین قانون در مجلس دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان تصریح کرد: در یک جامعه بیش از 50 درصد مشاغل به مدارک دیپلم و زیر دیپلم نیاز دارد و مقدار بسیار کمی به فوق لیسانس و دکترا نیاز دارد. کشوری مثل آلمان که جمعیت بیشتری نسبت به ما دارد در کل 25 هزار دانشجوی PHD دارد، این در حالی است که در انتهای سال قبل دانشجویان ما در این مقطع 50 هزار دانشجو بودند که یا شغل متناسب ندارند یا بیکار هستند.

وی افزود: برای ورودی دانشگاه‌ها باید حد نصاب تعیین شود تا زمینه‌ای باشد که افراد به دنبال علاقه‌مندی خود بروند. در کشورهای خارجی این مسئله مورد توجه قرار دارد، هر چند توجه به مسائل تامین اجتماعی در این کشورها لحاظ می‌شود و ما نیز باید این امر را مورد اهتمام قرار دهیم.

رمضانی به پدیده مهاجرت دانشجویان اشاره و خاطرنشان کرد: وقتی افرادی که شایستگی دریافت مدرک ندارند وارد دانشگاه می‌شوند صدمه آن متوجه دانشجویان نخبه می‌شود و در برخی از دانشگاه‌ها تعداد قابل توجهی پس از اخذ لیسانس کشور را ترک می‌کنند که یکی از دلایل آن بی‌توجهی به حد نصاب ورودی دانشگاه‌ها است که ضروری است مجلس شورای اسلامی توجه ویژه‌ای به این مسئله داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان تاکید کرد: اگر هر فرد بر اساس علاقه خود وارد دانشگاه شود می‌توان فضای خالی برخی از دانشگاه‌ها را برای پذیرش دانشجویان خارجی اختصاص داد.

وی با انتقاد از تبلیغ کنکور در رسانه ملی گفت: ما به دنبال چه چیزی هستیم. برخی از کارها اصلا مولد نیست، این در حالی است که برخی از موسسات کنکور گردش مالی بسیار بالایی دارند. این‌ها در واقع اشکالات کار ما هستند در حالی که رسانه ملی باید با کارشناسی ایجاد انگیزه کند و اگر جلوی این کارها را نگیریم و مدرک را به کسانی بدهیم که شایستگی آن را ندارند شاهد اتفاقات بدتری از زلزله اخیر خواهیم بود.

رمضانی گفت: در مواردی هم مشاهده شده افرادی که مدرک گرفته‌اند با نفوذ اجتماعی زیادی که دارند جایگاه‌هایی را هم اشغال کرده‌اند و افرادی که شایستگی دارند چاره‌ای جز اینکه مملکت را ترک کنند، ندارد.

این استاد نمونه کشوری با بیان اینکه معتقدم آموزش‌ها وضعیت بدی پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: به طور عمومی قدرت خلاقیت و تجزیه و تحلیل در بین دانشجویان پایین آمده و حتی در مواردی مباحثی که مطرح می‌شود دانشجو متوجه نمی‌شود و این‌ها خطر بزرگی است و با این کیفیت آموزشی باید انتظار روزهای بد داشته باشیم.

وی افزود: کشورهایی مثل چین، کره و ژاپن برای ورود دانشجو به شدت سخت‌گیری می‌کنند و تناسب بین مقاطع تحصیلی لیسانس و فوق لیسانس وجود دارد، در حالی که بسیاری از دانشجوهای ما به رشته تحصیلی خود علاقه‌ای ندارند و می‌گویند اگر دانشگاه نیاییم چه‌کار کنیم.

رمضانی در خصوص ارتباط صنعت با دانشگاه گفت: این ارتباط با کدام اعتبار باید ایجاد شود. اعتبار دانشگاه‌های کارآفرین در دنیا رقم بسیار بزرگ و در حدود 15 هزار میلیارد تومان است و خیرین و واقفان حضور جدی در حمایت از دانشگاه‌ها دارند و بخشی نیز از طریق صنعت و با حمایت‌هایی که دولت برای ارتباط با دانشگاه برای واحدهای صنعتی به‌ویژه در تخفیف‌های مالیاتی در نظر گرفته تامین می‌شود این در حالی است که اگر بودجه بهترین دانشگاه ما تحقق پیدا کند رقم بسیار کوچکی در مقایسه با این خواهد بود.

به گزارش ایسنا، پرفسور رمضانی از سال 1369 تاکنون دروس متنوع شیمی را در دانشگاه‌های کشور در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری تدریس کرده و بارها به عنوان استاد نمونه دانشگاه، پژوهشگر نمونه دانشگاه، پژوهشگر نمونه و ممتاز استان و استاد نمونه کشور انتخاب شده است.

اجرای ده‌ها طرح پژوهشی، بنیادی و کاربردی، انتشار بیش از 265 مقاله در مجلات معتبر بین‌المللی ISI  با بیش از سه‌هزار ارجاع، چاپ سه مقاله بین‌المللی پر استناد دانشگاه زنجان، چاپ سه مقاله مروری بین‌المللی، ثبت بیش از 10 اختراع و ارائه صدها مقاله در کنفرانس‌های ملی و بین‌المللی، بخشی از تلاش‌های پژوهشی این عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان به‌شمار می‌رود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۷۵۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی زلفی گل در مراسم سی و یکمین نکوداشت اعضای هیات علمی نمونه کشوری که در سازمان پزوهش های علمی صنعتی ایران برگزار شد با تبریک روز معلم یاد و گرامی داشت یاد شهدا و شهید مطهری و با تبریک به اساتید نمونه کشوری افزود: امکان ندارد کسی به توفیقاتی دست یابد بدون همراهی خانواده خود.

وی با بیان اینکه بزرگترین سرمایه هر جامعه فرهنگ آن جامعه است افزود: برای همین جامعه دانشگاهی فرهنگ جدید خلق می کند با پیشرفت علوم در عرصه های مختلف علم و فناوری جدید همراه با خود فرهنگ جدید خلق می کند. شما اساتید فرهنگساز و امید آفرین هستید. از این باب باید برگزای این‌مراسم با جدیت پیگیری شود.

وزیر علوم افزود: اساتید نمونه سرمایه های نمادین کشور هستند که هرجا باشند آنجا قیمت می یابد. به همین دلیل با احداث دانشگاه زمین اطراف دانشگاه ارزش پیدا می کند.

زلفی گل با بیان اینکه اساتید نمونه به عنوان سرمایه های نمادین‌کشور باید قدر ببینند افزود: بین اساتید نمونه کشوری خوشبختانه بانوان دانشمند نیز داریم که امیدواریم سال های آینده افزایش یابند. تمام اساتید نمونه در رشته های خود سرآمد هستند.

وی ادامه داد: انتخاب استاد نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است در واقع می‌خواهیم شاخص افراد مرجع را به نمایش بگذاریم. اساتید نمونه مرجع علمی کشور هستند. خوشبختانه تعداد اساتید یک و دو درصد کشور درحال افزایش است.

وی ادامه داد: اقتدار حاصل از جسارت کشور که در راس آن رهبر حکیم و فرزانه کشور است یعنی وعده صادق، در سطح بین المللی نشان‌ مرجعیت کشور ما است. مرجعیت علمی اولین اولویت وزارت علوم از پنج اولویت است.

وزیر علوم خطاب به اساتید نمونه کشوری افزود: شما در عرصه شاگرد پروری هم‌ نمونه هستید به همین دلیل مرجعیت علمی برای ما مهم است و در قوانین وزارت علوم سعی شده برای ارتقای مرجعیت علمی برنامه داشته باشیم و از ظرفیت برنامه هفتم خوب استفاده کرده ایم. منتظریم ابلاغ شود و به تصویب هیات وزیران برسانیم.

وزیر علوم گفت : در برنامه هفتم توسعه برنامه های خوبی دیده شده است که می توان به دستورالعمل اعطای پژوهانه جامع، دستورالعمل تعاملات علمی ملی و بین المللی و دستورالعمل مهارت محور کردن آموزش اشاره کرد که برای این ها اعتبارت پیش بینی شده. در برنامه هفتم آمده که ۱۵ درصد اعتبارات برای پژوهش و ۵ درصد به امور فرهنگی اختصاص داده شود.

وی ادامه داد: امروز دنیا با این‌نتیجه رسیده و دنبال جنگ ارزان است کشورگشایی مشروع از طریق علم مقدور است. بهترین سربازان کشور گشای ایران دانشگاهیان هستند. جامعه دانشگاهی هم قدرت ایجاد تجهیزات سخت و هوشمند را دارد و هم قدرت نرم را ایجاد می کند. هرگونه هزینه برای علم و فناوری بهترین نوع سرمایه گزاری برای آینده است.

وی با تقاضا از اساتید گفت: تمام تلاش خود را بکنید تا نسل توانمند تر به جامعه تحویل دهید.

کد خبر 6093019 زهرا سیفی

دیگر خبرها

  • سرآمدان آموزشی ‌دانشگاه‌ شهید چمران اهواز تجلیل می‌شوند
  • تشریح روند انتخاب استادان نمونه کشوری
  • روند انتخاب اساتید نمونه کشوری تشریح شد
  • نحوه انتخاب و معرفی اساتید نمونه کشوری
  • وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد
  • تجمع دانشگاهیان زنجان درحمایت از خیرش دانشجویان آمریکا برگزار شد
  • حد نصاب تازه «جو بایدن» کمترین میزان محبوبیت رئیس جمهور در ۷۰ سال اخیر
  • تجمع دانشجویان زنجانی برگزار می شود
  • نام‌گذاری معبر ورودی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان به‌نام «استاد فروغی»