Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) از فارس، به نقل از روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس، نشست اختصاصی نوسوادان در شیراز با حضور مدیرکل کتابخانه‌های عمومی و معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش و پرورش فارس و جمعی از نوسوادان شیرازی در جوار آرامگاه حافظیه برگزار شد.
روح‌الله منوچهری، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فارس در این دیدار با اشاره به اینکه نشست کتاب‌خوان اختصاصی نوسوادان طرحی ابتکاری و کارآمد است، گفت: توجه به مقوله کتاب‌خوانی نوسوادان امری است که تاکنون مغفول مانده است و خوشبختانه این طرح، سال گذشته به همت کتابخانه عمومی حافظیه شیراز و براساس پایان نامه سودابه رضایی مسئول کتابخانه عمومی حافظیه شکل گرفت که به واسطه استقبال بی نظیر از این برنامه، امروز شاهد برگزاری دومین نشست کتابخوان نوسوادان هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تصریح اینکه نشست‌های کتاب‌خوان، سلسلسه نشست‌های به اشتراک‌گذاری کتاب‌های برتر است که در سطوح مختلف برگزار می‌شود، افزود: اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی فارس از سال گذشته همگام با نهاد ‌کتابخانه‌های عمومی کشور اقدام به برگزاری سلسله نشست‌های کتاب‌خوان کرده است که در این نشست‌ها افراد در هر رشته کتاب‌های برتر و مرجع را با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند.
منوچهری با تأکید بر اینکه تأمین منابع با خط درشت برای استفاده نوسوادان از وظایف کتابخانه‌های عمومی است، افزود: ایجاد امکانات برای دسترسی راحت گروه‌های خاص رسالت کتابخانه‌های عمومی است که در این راستا امیداریم با همکاری اداره‌کل آموزش و پرورش استان و نهضت سوادآموزی بتوانیم هرچه سریع‌تر کتابخانه‌های عمومی را با منابع ویژه نوسوادان غنی‌تر کنیم.
عیسی ملک‌پور، معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش و پرورش فارس نیز با تصریح اینکه طرح ابتکاری «نشست کتاب‌خوان نوسوادان» به عنوان طرح برتر کشوری برگزیده شده است، گفت: نخستین نشست کتاب‌خوان تخصصی نوسوادان که سال گذشته به‌همت کتابخانه عمومی حافظیه برگزار شد، مورد توجه و استقبال معاون وزیر و دیگر مسئولان سازمان سوادآموزی قرار گرفته است؛ به طوری‌که این طرح به‌صورت بخشنامه به تمامی استان‌ها ابلاغ شده و تاکنون نشست‌های کتاب‌خوان نوسوادان بسیاری در دیگر استان‌های و همچنین شهرستان‌‌های استان فارس برگزار شده است.
وی، ماهیت کار کتابداران کتابخانه های عمومی و مربیان آموزش دهنده به نوسوادان را یکسان دانست و با تأکید بر وجود زمینه‌های همکاری مشترک میان دو دستگاه گفت: دو طرح «خواندن با خانواده» و «حلقه‌های کتاب‌خوانی» توسط آموزش و پرورش استان اجرا می‌شود که به این دو طرح نقش کتابخانه‌های سیار را برای نوسوادان ایفا می‌کند؛ به گونه‌ای که آموزش‌دهندگان با ارسال کتاب به منازل نوسوادان، محیط زندگی نوسوادان را با کتاب غنی کرده و از دلسرد شدن نوسوادان و بازگشت مجدد آن‌ها به بی سوادی جلوگیری می‌کنند.
ملك‌پور، همچنین بر استقبال آموزش و پرورش استان از برگزاری طرح‌های مشترک با مجموعه کتابخانه‌های عمومی با موضوع گسترش کتاب و کتاب‌خوانی خبر داد.
در ادامه این دیدار چهار نوسواد شیرازی به ارائه کتاب‌های انتشارات نهضت سوادآموزی و خواندن بخش‌های جذاب کتاب‌ها پرداختند. گلبس سلیمانی اولین کتاب‌خوان این دیدار بود که کتاب «110 ویروس زندگی» نوشته احمد طرماح را معرفی کرد و بخش‌هایی از کتاب را خواند. در ادامه شهلا محمدی کتاب «بهتر زیستن» را ارائه کرد و طاهره مهراب کیا نیز از تأثیر خواندن کتاب «پیام سازندگی» بر زندگی شخصی‌اش گفت. نجیمه اخبارنژاد نیز در پایان خواندن کتاب «سلامت، جامی زیبا و شکننده» را به دوستان خود معرفی کرد و ضمن بیان تأثیر شگرف این کتاب بخش هایی از آن را قرائت کرد.
یادآور می‌شود، شعرخوانی شیرازی غلامعلی خوشبخت مسئول انجمن ادبی بهار نارنج شیراز و اهدای کتاب به نوسوادان پایان بخش این دیدار بود.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۷۵۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر از گاردین، احتمال می‌رود مواد شیمیایی که برای ایجاد رنگ در جلدهای سبز زمردی کتاب‌های قرن نوزدهمی استفاده شده‌اند، حاوی مواد سمی باشد و کتابخانه ملی فرانسه با شناسایی این کتاب‌ها، آن‌ها را قرنطینه کرده است.

به این منظور کتابخانه ملی فرانسه ۴ عنوان کتاب قرن نوزدهمی را که تصور می‌شود روی جلد سبز زمردی آنها با آرسنیک پوشانده شده باشد، از قفسه‌های خود حذف کرد.

این کتابخانه روز پنجشنبه خبر داد دست زدن به این کتاب‌ها که چاپ بریتانیا هستند، احتمالاً فقط آسیب جزئی ایجاد می‌کند؛ اما برای بررسی بیشتر از رده کتاب‌های در دسترس خارج می‌شوند. متصدیان کتابخانه گفته‌اند این آثار را در قرنطینه قرار داده‌اند تا در یک آزمایشگاه خارجی تجزیه و تحلیل شوند و میزان آرسنیک موجود در هر جلد تعیین شود.

مؤسسه پاریس پس از اینکه محققان آمریکایی دریافتند ناشران در دوره ویکتوریا از آرسنیک برای رنگ‌آمیزی صحافی‌های کتاب استفاده می‌کردند، نسخه‌های دربردارنده آن‌ها را شناسایی کرد. رنگدانه‌های سبز حاوی آرسنیک به نام یک شیمیدان آلمانی‌الاصل با عنوان سبز پاریسی، سبز زمردی یا سبز شِل نامیده می‌شدند.

محققان دانشگاه دلاوِر از سال ۲۰۱۹ با آزمایش صدها جلد کتاب برای تعیین میزان فلزات سنگین به کار رفته در آن‌ها، فهرستی از کتاب‌های بالقوه خطرناک را تهیه کرده‌اند.

کتابخانه ملی فرانسوی در بیش از ۱۶ میلیون عنوان خود، ۴ نسخه از کتاب‌های موجود در این فهرست را یافت که شامل ۲ جلد از «تصنیف‌های ایرلند» اثر ادوارد هیز که در سال ۱۸۵۵ منتشر شد، یک گلچین دو زبانه از شعر رومانیایی توسط هنری استنلی در سال ۱۸۵۶ و کتاب «انجمن سلطنتی باغبانی ۶۳-۱۸۶۲» است.

کتابخانه ملی فرانسه اعلام کرد که دیگر کتاب‌های دارای جلد سبز را که در فهرست پروژه کتاب سمی جای ندارند نیز بررسی خواهد کرد.

سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آرسنیک و بیشتر استفاده از آب آشامیدنی و غذای آلوده، می‌تواند منجر به ایجاد زخم‌های پوستی و سرطان پوست شود. درباره کاربرد اشیای حاوی آرسنیک چیزی گفته نشده است.

برمبنای نتایج به دست آمده از «پروژه کتاب سمی» صحافی‌های سبزی که با آرسنیک پوشیده شده برای کتابداران، کتاب‌فروشان، گردآورندگان و محققان خطرات سلامتی ایجاد می‌کنند و باید در استفاده از آن‌ها جانب احتیاط را رعایت کرد.

دیگر خبرها

  • ۸۰ درصد تجارت ما از خلیج فارس است
  • دریا منبع قدرت و ثروت است/ ۸۰ درصد تجارت ما از خلیج فارس است
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • بیش از ۲۰۰۰ پروژه در شهرداری شیراز فعال است
  • ضرورت حمایت از سرمایه‌گذاران در جویم فارس
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه