Web Analytics Made Easy - Statcounter

دهلی نو-ایرنا- چهار ماه پس از آغاز کشتار در میانمار، اکنون بنگلادش اعلام کردکه مسلمانان روهینگیا را که به این کشور پناه آورده اند به زودی به میانمار باز می گرداند.

به گزارش ایرنا، محمد نسیم وزیر بهداشت بنگلادش هنگام بازدید از منطقه کاگس بازار که محل اسکان پناهجویان روهینگیا است، گفت: هر چند دولت بنگلادش در پذیرش پناهجویان روهینگیا رویکرد کاملا مثبتی را اتخاذ کرده است، اما همچنان برای اجرایی کردن توافق بازگشت مسلمانان روهینگیا به کشور خود تلاش می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ضمن تقدیر از کمک های مردم محلی کاگس بازار به مسلمانان روهینگیا گفت: پناهجویان روهینگیایی در خاک بنگلادش از خدمات درمانی لازم برخوردار بودند.
پیش از این وزارت امور خارجه بنگلادش اعلام کرده بود که روند بازگشت مسلمانان روهینگیا به میانمار از ماه ژانویه آغاز خواهد شد.
بنگلادش و میانمار در تاریخ 25 ماه نوامبر یک توافق نامه برای بازگشت پناهجویان روهینگیا به خانه های خود در راخین امضا کردند.
این درحالی است که طی دو روز گذشته، قطعنامه محکومیت و توقف عملیات نظامی دولت میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در مجمع عمومی سازمان ملل با 122 رای موافق تصویب شد.
روند بازگشت مسلمانان روهنیگیا به میانمار در حالی آغاز خواهد شد که به عقیده ناظران بین المللی تغییری در رفتار مقام ها و دست اندر کاران در میانمار دیده نمی شود.
ارتش میانمار که با حمایت دولت غیرنظامی این کشور به رهبری آنگ سان سوچی به سرکوب گسترده مسلمانان روهنیگیا دست زده است هرگز مورد سرزنش و اخطار قرار نگرفته است و هنوز هم بدون عذرخواهی از جامعه بین المللی و با بهره مندی از پشتیبانی عمیق راهبان بودایی به همان رفتارهای پیشین پایبند است.
ارتش میانمار در توجیه جنایات دهشتناکی که علیه مسلمانان روهینگیا که با جمعیت یک میلیون و سیصد هزار تنی در این کشور یک اقلیت تژادی فاقد حق شهروندی محسوب می شود ادعا می کند که آنها عناصر افراطی هستند که با انجام عملیات نظامی علیه ارتش به امنیت این کشور ضربه می زنند و می خواهند با کمک گرفتن از عناصر افراطگرای خارج از کشور در ساختار حکومت و اجتماع این کشور تغییرات اساسی ایجاد کنند. آنها مسلمانان روهینگیا را به حمایت و تلاش برای گسترش تروریسم در میانمار محکوم می کنند.
علائم تنش بین مسلمانان روهینگیا و ارتش میانمار سال گذشته پس از تشکیل یک گروه شبه نظامی موسوم به ارتش رستگاری روهینگیا آرکان (آرسا) ظاهر شد. پس از حملات این گروه به پاسگاه های نظامی در ایالت راخین که استان مسلمان نشین میانمار محسوب می شود ، ارتش این کشور حمله به روستاهای مسلمان نشین را آغاز کرد و با آتش زدن خانه ها جنایات گسترده ای از کشتار دسته جمعی تا سوزاندن افراد زنده، تجاوز و قتل کودکان را انجام داد که از سوی سازمان ملل به پاکسازی نژادی تعبیر شد.
بر اساس آمار رسمی، بیش از 6700 نفر از مسلمانان روهینگیا در خشونت های اخیر در میانمار جان خود را از دست داده و بیش 830 هزار نفر از خانه و کاشانه خود فرار کرده و به سوی بنگلادش آمده اند.
به رغم تلاش های دولت بنگلادش و کمک های بین المللی، پناهجویان در وضعیت وخیمی به سر می برند. سازمان های امدادرسانی بین المللی اعلام کرده اند بیش از چهل درصد کودکان در اردوگاه های پناهجویان از گرسنگی رنج می برند و شیوع دیفتیری، نبود آب آشامیدنی سالم و کمبود امکانات بهداشتی باعث رنج فراوان آنها شده است.
تاکنون آنگ سان سوچی رهبر معنوی میانمار و برنده جایزه صلح نوبل و فرماندهان ارتش این کشور از افزودن نام اقلیت روهینگیایی به 135 گروه نژادی این کشور خودداری کرده و می‌گویند مسلمانان روهینگیا به‌صورت غیرقانونی از بنگلادش به میانمار مهاجرت کرده‌اند. اما این ادعا توسط روهینگیایی ها رد شده است. آنها می‌گویند سابقه حضورشان در میانمار، دستکم به چند سده اخیر می‌رسد.
آساق**267*شبس*1488 *وحیده دینداری*انتشار دهنده: بهمن بامداد**

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۸۱۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انگلیس پناهجویان را برای اخراج به رواندا دستگیر می‌کند

دولت انگلیس از روز گذشته روند بازداشت پناهندگان برای اجرای طرح ضد مهاجرتی نخست وزیر و اخراج آن‌ها به رواندا را آغاز کرده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه "دی سایت"، حدود یک روز قبل از انتخابات محلی، دولت بریتانیا اجرای طرح ضد مهاجرتی بحث برانگیز ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس را آغاز کرده و پناهجویانی را که قرار بود به رواندا اخراج کنند، دستگیر کرد. منتقدان از مانور تبلیغات انتخاباتی نخست وزیر انگلیس سخن گفتند.

به گفته وزارت کشور بریتانیا، اولین افرادی که برای اخراج به رواندا برنامه ریزی شده بودند، در بریتانیا دستگیر شدند. مقامات انگلیس این گام را نقطه عطف دیگری در طرح اخراج افرادی که در آینده به دنبال حمایت در انگلیس هستند به این کشور آفریقای شرقی بدون در نظر گرفتن منشاء آنها نامید.

به گفته وزارت کشور انگلیس چندین عملیات در سراسر کشور انجام شده است. عکس‌ها و فیلم‌های ضبط شده از افرادی که با دستبند برده شده و داخل وسایل نقلیه می‌شوند منتشر شده است. "جیمز کلورلی"، وزیر کشور انگلیس گفت که آنها در حال تلاش برای دستگیری کسانی هستند که حق حضور در اینجا را ندارند تا بتوانیم پروازها را انجام دهیم. این وزارتخانه افراد دستگیر شده را "مهاجران غیرقانونی" توصیف کرد.

در ابتدا مشخص نبود چند نفر دستگیر شدند. هنوز تاریخ دقیقی برای اولین پرواز اخراج به رواندا مشخص نشده است. ریشی سوناک، نخست وزیر محافظه کار انگلیس اخیراً از ده تا دوازده هفته مانده تا انجام اولین پرواز صحبت کرده است. به گفت وی پس از آن حدود 5700 پناهجو که الزامات قانونی تازه تنظیم شده برای حق اقامت را برآورده نمی کنند، با هواپیما خارج خواهند شد. در گزارشی از تایمز آمده است که مقامات از محل فعلی بیش از 3500 نفر از 5700 نفری که تحت تاثیر این تصمیم قرار گرفته‌اند اطلاعی ندارند.

منتقدان، دولت سوناک را متهم می کنند که می خواهد با توجه به انتخابات محلی انگلیس در روز پنجشنبه، سیگنالی به رای دهندگان ارسال کند. حزب حاکم محافظه‌کار در این انتخابات احتمالاً با شکست قابل توجهی روبرو خواهد شد. اپوزیسیون همچنین اولین پناهنده را که دولت انگلیس به عنوان بخشی از این تلاش از کشور بیرون رانده و به رواندا فرستاده است تلاشی در این راستا می بیند. بر اساس گزارش‌های رسانه‌ها، یک پناهجوی رد شده روز دوشنبه برای اولین بار انگلیس را به مقصد رواندا به عنوان بخشی از مدلی که به عنوان برنامه بازگشت داوطلبانه شناخته می‌شود با وعده پول ترک کرد.

علیرغم تصمیمات قانونی علیه این طرح و هشدارهای سازمان های حقوق بشری، دولت بریتانیا تصمیم گرفت در آینده افرادی را که به اصطلاح به طور نامنظم وارد این کشور شده بودند، بدون توجه به منشأ و بدون بررسی درخواست های پناهندگی، به رواندا اخراج کند. این کشور آفریقایی به طور خاص به عنوان یک کشور ثالث امن طبقه بندی شد، اگرچه استدلال های زیادی علیه آن وجود دارد.

محافظه‌کاران امیدوارند که این اخراج‌ها اثر بازدارنده‌ای بر کسانی که به دنبال حمایت هستند و می‌خواهند برای پناهندگی در انگلیس درخواست دهند، داشته باشد. در آینده، درخواست پناهندگی این افراد توسط دولت رواندا بررسی خواهد شد. در صورت پذیرش، پناهندگان حق اقامت در رواندا را خواهند داشت و نمی توانند به بریتانیا بازگردند.

بر اساس آمار های رسمی، بیش از 57000 نفر از ژانویه 2022 تا ژوئن 2023 با قایق های کوچک از کانال انگلیسی مانش وارد این کشور شده اند. در چهار ماهه نخست امسال بیش از 7200 نفر از این طریق وارد این کشور شدند.

این طرح البته در انگلیس و در سطح بین االملی بسیار بحث برانگیز است، اما لندن همچنان از آن منصرف نشده است: دولت محافظه کار انگلیس می خواهد تقریباً 5700 مهاجر را امسال به رواندا بفرستد. در مجموع ده ها هزار نفر از مهاجران در این کشور در سایه این طرح در معرض خطر اخراج هستند.

هفته گذشته، پس از مدت ها اختلاف، پارلمان بریتانیا طرح اخراج مهاجران به رواندا را تصویب کرد.

به گفته وزارت کشور انگلیس مهاجرانی که بین ژانویه 2022 و ژوئن سال گذشته وارد بریتانیا شده اند، باید انتظار داشته باشند که درخواست پناهندگی آنها غیرقابل قبول تلقی شود و به رواندا اخراج شود. طبق آمار رسمی، در این مدت بیش از 57 هزار نفر با قایق های کوچک از کانال مانش به بریتانیا رفتند.

بر اساس مدل جدید، اکنون درخواست های پناهندگی توسط دولت رواندا در کیگالی بررسی می شود. در صورت پذیرش، پناهندگان حق اقامت در این کشور آفریقای شرقی را خواهند داشت و نمی توانند به انگلیس بازگردند.

حزب مخالف کارگر معتقد است که این اقدامات سوناک یک کمپین روابط عمومی در طول مبارزات انتخاباتی است. ایوت کوپر، سخنگوی امور داخلی حزب کارگر در این باره گفته است : توری ها آنقدر ناامید هستند که قبل انتخابات محلی می خواهند به هر شکلی هر پروازی را به رواندا بفرستند.

تشدید مناقشات بین ایرلند و انگلیس بر سر مسئله مهاجران

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اقامت حدود چهار هزار تبعه خارجی مجاز در استان کرمانشاه
  • انگلیس پناهجویان را برای اخراج به رواندا دستگیر می‌کند
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • تولید بنزین از متانول به زودی آغاز می شود
  • وزیر نفت: تولید بنزین از متانول به زودی آغاز می شود
  • پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین/منطقه دونباس اوکراین به زودی سقوط می کند
  • آغاز طرح انسداد مرزهای شرقی کشور
  • آغاز طرح انسداد مرز‌های شرقی کشور
  • طرح انسداد مرزهای شرقی کشور آغاز شد
  • موج گرمای کم‌ سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس