Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-02@03:02:57 GMT

کنزالاسرار گنجینه عظیم فرهنگ مازندران است

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۸۲۱۲۶

کنزالاسرار گنجینه عظیم فرهنگ مازندران است

به گزارش خبرگزاری بسیج مازندران، عیسی کیانی‌حاجی  در جلسه هماهنگی برگزاری همایش شلاب که در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بابل برگزار شد، اظهار کرد: زمینه ایجاد شلاب زنده یاد گلباباپور بنیانگذار ادبیات بومی در بابل بود که ترجمه کتابهای مجموعه داستان فرانسه به مازندرانی حیوفون ساز و آواز، کتاب مرثیه امام حسین(ع) به زبان مازندرانی، نصاب مازندرانی امیر تیمور قاچار و انتشار و چاپ کتاب کنزالسرار امیرپازواری از وی به یادگار مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی با اشاره به جایگاه شعر و اهمیت جایگاه شاعران در زبان بومی مازندران افزود: مردم مازندران دلدادگی خود را با شعر عنوان کرده و در حقیقت شعر مازندرانی حرف دل مردم است.

 عضو کمیته علمی همایش شلاب از اجرا طرح جمع‌آوری اطلاعات بومی روستاهای مناطق مازندران خبر داد و تصریح کرد: با اجرا این طرح از دلدادگی، شادی، سرود و مسائل اقتصادی و آداب و رسوم بومی هر منطقه اطلاعات کافی جمع‌آوری می‌شود و در واقع با اجرا این طرح روستاهای ما شناسنامه‌دار می‌شوند.

این مسؤول خاطرنشان کرد: تاکنون 6 همایش شلاب برگزار شد و با گردآوری مقالات، داستان‌ها، ضرب‌المثل‌ها و اشعار مختلف موفق به چاپ پنج جلد کتاب شدیم.

دیگر عضو علمی این کمیته نیز با اشاره به اینکه فرهنگ بومی به‌عنوان مهم‌ترین سرمایه معنوی هر جامعه است، اظهار کرد: هویت جامعه از نظر میراث معنوی می‌تواند پشتوانه‌ای برای آینده آن جامعه و سبب همبستگی بیشتر بین نهاد مردم شود و در برابر دیگر فرهنگ‌های ورودی مقاومت داشته و فرهنگ خود را صادر کنند.

یوسف الهی افزود: همه جوامع سعی دارند که فرهنگ خود را ثبت، احیا و نگهداری کنند، در کنارش خرده فرهنگ نیز مانند قطعات پازل از یک فرهنگ بزرگ‌تر است تا در کنار هم فرهنگ ملی را شکل دهند.

وی تصریح کرد: خرده فرهنگ مازندران از غنی‌ترین خرده فرهنگ‌های ایرانی است، مفهوم شلاب یعنی ساماندهی و سیرآب شدن جان مردم مازندران است.

الهی با بیان اینکه کنزالاسرار پازواری گنجینه عظیمی از فرهنگ مازندران و زبانشناسی مازندران است، یادآور شد: شلاب از سال 83 کار خود را آغاز کرد و موتور متحرکه برای نوظهوران و انگیزه‌ای برای محققان شد.

این محقق و نویسنده گفت: درصدد هستیم برای برنامه آینده شلاب مجموعه مقالات را به شکل فصل‌نامه بگیریم و مجله فرهنگ بومی مازندران را منتشر کنیم.

عضو دیگر کمیته علمی شلاب نیز اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلات و آسیب‌های پژوهش بومی مازندران، استفاده از پژوهشگران قدیمی از متد سنتی و تجربی است.

قلی‌پور افزود: رویکرد شلاب بر آن است که با توجه به آخرین متدهای علمی و دانشگاهی پژوهش فرهنگی مردمی را به صورت علمی‌تر و آکادامی‌تر ارائه دهد که از دغدغه اصلی ماست.

این نویسنده و محقق تصریح کرد: در چند دوره همایش حدود 150 مقاله از سال 1383 تاکنون از نظر کیفی و علمی تایید و به چاپ رسیده است و حداقل دستاورد شلاب چاپ این مقالات از نظر کمی است.

وی ادامه داد: گستره فراخوان و ارائه مقالات چاپ شده تاکنون شلاب از حوزه جغرافیای تاریخی مازندران از دامغان، سمنان، دماوند، گیلان، گلستان، سمنان بوده است و یک نوع همدلی بین پژوهشگران حوزه تاریخی مازندران به وجود آمده است.

قلی‌پور افزود: یکی دیگر از آفت فرهنگ مردم نابودی آداب و رسومی است که در نزد مادربزرگان و پدربزرگان است و با مرگ آنها از بین می‌رود، امروزه ضبط هرگونه آداب و رسوم، فرهنگ و ترانه می‌تواند کمک گران‌بهایی به حفظ این آثار داشته باشد.

وی گفت: ما در همایش شلاب فراخوان مقاله نداریم بلکه از پژوهشگران برتر سفارش مقاله داریم تا از بطن آن پژوهشگران برتر متولد شوند.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۸۲۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور صد‌ها شرکت تولیدی و دانش بنیان در همایش ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ امیرحسن زرنانی با بیان اینکه امسال محور اصلی همایش بین المللی و بیست و یکمین همایش کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی، نقش آزمایشگاه‌ها در نظام سلامت است، گفت: درهمایش امسال که از ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود، ۲۵ محور علمی وجود دارد و ۴۵ کارگاه آموزشی برگزار خواهد شد.
دبیر علمی پانزدهمین همایش بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی افزود: مطالب علمی در کارگاه‌ها براساس نیازسنجی‌ها ارائه می‌شود و پیش بینی می‌شود ۸ هزار نفر از همایش امسال بازدید کنند و ۳۵۰۰ نفر تاکنون در بخش علمی ثبت نام کرده اند که نسبت به پارسال افزایش مخاطب شاهد هستیم.

آزمایشگاه‌ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند

امیرحسن زرنانی درباره نقش شرکت‌های دانش بنیان حاضر در این همایش درباره افزایش سطح علمی مخاطبان و شرکت‌های مخاطب همایش گفت: هرچه دستگاه‌ها دقیق‌تر عمل کنند می‌توانند در تشخیص بهتر موثر باشند؛ نقش شرکت‌های تولیدی کیت‌های آزمایشگاهی و تولید کیت‌های استانداد در ارائه خدمات آزمایشگاهی مهم است وقتی تشخیص درست و سریع اتفاق بیافتد، تشخیص پزشک نیز صحیح و به نفع بیمار خواهد بود.

دبیرعلمی پانزدهمین همایش بین المللی و بیست و یکمین همایش کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران درباره اینکه با وجود بیش از ۵ هزار آزمایشگاه در سطح کشور، نقش آزمایشگاه‌ها در نظام سلامت به چه صورت است، افزود: آزمایشگاه‌ها مهم‌ترین پایه سلامت در کشور هستند و به عنوان عوامل کمک کننده درتشخیص بیماری‌های بالینی به شمار می‌آیند؛ پزشک با توجه به علائم بالینی بیمار، ممکن است دچار تردید شود که آزمایشگاه‌ها می‌توانند این موارد را برطرف کنند.

زرنانی گفت: آزمایشگاه‌ها درنظام سلامت نقش پایه و محوری دارند در سطوح پزشکی مانند تشخیص بیماری‌های عفونی، انگلی، سرطان، خودایمنی و متابولیک، آزمایشگاه‌ها کمک کننده هستند.

دبیرعلمی پانزدهمین همایش بین المللی و بیست و یکمین همایش کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران گفت: بالین خوب یعنی تشخیص خوب و تشخیص خوب یعنی استفاده از تجهیزات یک آزمایشگاه خوب لذا آزمایشگاه‌ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند.

فعالیت ۴۰ هزار نفر در ۶ هزار آزمایشگاه کشور


همچنین غلامرضا حمزه لو دبیر اجرایی پانزدهمین همایش بین المللی و بیست و یکمین همایش کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران گفت: امسال سعی کردیم با توجه به مشکلات و مسائل روز آزمایشگاهی و پیشرفت‌های فن آوری، نیاز‌های روز همکاران خدمت رسان در درمان را برآورده و با فن آوری و مسایل جدید آزمایشگاه‌ها آشنا کنیم.

دبیر اجرایی پانزدهمین همایش بین المللی افزود: در صورتی که به نقش و جایگاه آزمایشگاه در نظام سلامت پرداخته شود بسیاری از برنامه‌های اجرایی در سطح ملی با کمک آزمایشگاه‌های علمی صورت می‌گیرد و همکاران با داده‌های این آزمایشگاه‌ها در مراکز درمانی گروه مراقبت را هدایت می‌کنند از این رو برگزاری اینگونه همایش‌ها با اهمیت است.

دیگر خبرها

  • اجتماع عظیم مردم متدین مشهد مقدس در حمایت از طرح «نور» 
  • حضور صد‌ها شرکت تولیدی و دانش بنیان در همایش ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • همایش تجلیل از مربیان هلال احمر و مدرسان مرکز آموزش علمی کاربردی هلال احمر قم
  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد
  • اعطای جایزه ملی البرز به ۱۶۰۰ نخبه علمی
  • نامه رهبر انقلاب به دانشجویان منشا تحولات عظیم اروپا و آمریکا شد
  • رونمایی از ۲ پلتفرم بومی گردشگری و مرکبات در مازندران
  • برگزاری همایش بزرگ ورزش پهلوانی در نصف جهان
  • همایش ملی «نماز، دانشگاه، بایسته‌ها و شایسته‌ها» برگزار می‌شود
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد