Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن جانجان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: برای تملک و خرید یکی از منازل مسکونی که در حریم معبد لائودیسه قرار دارد در سال جاری پنج میلیارد ریال اعتبار اختصاص داده شد که 95 درصد کارهای حقوقی و انتقال سند آن انجام گرفته و مشکلی برای کاوش وجود ندارد.
وی افزود: چنانچه پس از نهایی شدن انتقال سند این ملک به میراث فرهنگی امکان کاوش وجود داشت این کار صورت می گرفت اما با توجه به سرما و بارش های زمستانی کاوش امکان پذیر نبوده و این کار در فصل بهار سال آینده انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جانجان با اشاره به اینکه طبق قانون هر گونه ساخت و ساز در حریم آثار تاریخی و باستانی باید با اجازه میراث فرهنگی صورت گیرد ادامه داد: چون این منطقه از مناطق قدیمی و دارای بافت فرسوده بوده و در صورت وقوع زلزله می تواند حوادث ناگواری را به وجود آورد لذا صرف نظر از ارزش تاریخی، کشف معبد باید هر چه زودتر صورت گیرد تا املاک واقع در این منطقه نیز تعیین وضعیت شوند تا مردم بتوانند نسبت به بازسازی منازل خود اقدام کنند.
رئیس اداره میراث فرهنگی نهاوند گفت: برای ادامه کاوش معبد نیز 2 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است که برای این منظور پیگیری های لازم به عمل آمده و این مبلغ نیز در کمیته برنامه ریزی شهرستان به تصویب رسیده است.
جانجان گفت: با توجه به اهمیت معبد لائودیسه که از آثار باستانی مربوط به یونان است کشف این معبد می تواند تاثیر بسزایی در موقعیت گردشگری نهاوند داشته باشد و این شهر را جهانی کند.
وی به اقدامات صورت گرفته در رابطه با کشف این معبد گفت: برای کشف معبد لائودیسه از سال 84 تاکنون 2 مرحله عملیات گمانه زنی به سرپرستی دکتر رهبر، استاد دانشگاه تهران انجام گرفت که ادامه آن به علت تراکم منازل مسکونی میسر نشد.
وی در خصوص نتایج حاصل از گمانه زنی های صورت گرفته در منطقه دوخواهران این شهرستان افزود: در گمانه ‌زنی‌ های انجام گرفته آثاری از دوره سلوکیان کشف شد اما تراکم خانه ‌ها و خیابان ‌های منطقه امکان گمانه‌ زنی بیشتر را نداد با این وجود کشف مقادیری سفال دوره سلوکیان و 11 سکه نقره دوره اشکانی توسط هیات باستان شناس نشان داد که معبد در این منطقه واقع شده است.
گفتنی است؛ بر اساس مدارک موجود معبد لائودیسه برای همسر آنتیوخوس، ملکه لائودیسه ساخته شده و اکنون زیر خروارها ساخت و ساز مدفون شده‌ است.
در سال 1322 باستان ‌شناسان با حضور در شهر نهاوند از تپه‌ای واقع در منطقه قدیمی دو خواهران کتیبه‌ای به خط یونانی یافتند که به آنتیوخوس سوم تعلق داشت.
بر اثر حفاری‌هایی متعددی‌ که‌ برای‌ یافتن‌ آثار معبد سلوکیان‌ در نهاوند انجام‌ شده‌ ستون‌ها، سرستون‌ها و سنگ‌های‌ تراش‌ خورده‌ زیادی‌ یافت‌ شده‌ است همچنین‌ سنگ‌هایی‌ در حمام‌های شهر، منازل‌ قدیمی و بازار نهاوند یافت‌ شده‌ که‌ برخی‌ معتقدند که‌ این‌ سنگ‌ها از بقایای‌ ستون‌های‌ معبد هستند.
شهرستان نهاوند یکی از شهرهای تاریخی استان است که قدمت آن به پیش از اسلام می رسد، این شهرستان علاوه بر تاریخی بودن قطب مهم گردشگری طبیعی استان بوده و سرابهای آن یکی از پربازدید ترین مراکز تفریحی استان به شمار می آید.
2087/7525 خبرنگار: وحید سیفی** انتشاردهنده: زهرا پیرنیا

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۸۴۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخطار زیست محیطی به سه واحد خدماتی در نهاوند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ عزیز قیاسی گفت: حسب پایش‌ها، نمونه برداری‌ها و بررسی‌های انجام از واحد‌های خدماتی و تولیدی شهرستان در اردیبهشت ماه امسال، سه واحد خدماتی شامل بیمارستانی، کشتارگاهی و تصفیه فاضلابی به علت آلودگی‌های شیمیایی و میکروبی مورد اخطاریه زیست محیطی قرار گرفتند.

او افزود: اگر این واحد‌ها در مهلت مقرر رفع آلایندگی نکنند، نام آنها در لیست فصل اول امسال برای پرداخت عوارض سبز (تا ۱/۵ درصد فروش آنها) درج و به امور مالیاتی معرفی می شوند.

مسئول حفاظت محیط زیست نهاوند تأکید کرد: چنانچه واحد‌های تولیدی و خدماتی اقداماتی در زمینه حفظ محیط زیست اعم از ایجاد فضای سبز مشجر غیر مثمر، ساخت سیستم‌های تصفیه خانه ایی، نصب دستگاه‌های غبارگیر کنند هزینه مربوطه مشمول تا ۵۰ درصد بخشودگی مالیاتی می‌ شوند.

دیگر خبرها

  • پارک آبی در اراک احداث می‌شود
  • کارهای عمرانی در بشاریات رشد سه برابری داشته است
  • آب به روستای توانه در نهاوند رسید
  • ایجاد منطقه آزاد مغان راپیگیری می‌کنم/کشاورزی شاه‌کلید توسعه مغان
  • اخطار زیست محیطی به سه واحد خدماتی در نهاوند
  • اعطای تسهیلات و کمک بلاعوض به سیل زدگان سیستان و بلوچستان ظرف چند روز آینده آغاز می‌شود
  • عرضه خودروهای برقی از یک شنبه هفته آینده آغاز می‌شود
  • عرضه شمش طلای تولید داخل از هفته آینده در مرکز مبادله/ آغاز حراج سکه از ۱۷ اردیبهشت
  • تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود
  • سعدمحمدی: خریداری ۱۵ دستگاه تراک یکصد تنی برای معدن جانجا