Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون حقوقی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از آمادگی این وزارتخانه برای ارسال پیش‌نویس قانون پیشگیری و مقابله با تخلف در آثار علمی خبر داد و گفت: بر اساس این قانون مجازات‌هایی از احضار حضوری و تذکر شفاهی تا اخراج برای اساتید خاطی در نظر گرفته شده است.

به گزارش ایمنا، پس از انتشار خبر حذف چند مقاله علمی از سایت الزویر به دلیلی تخلف، دکتر محمد روشن با حضور در گفت‌وگوی ویژه خبر ۲۰ شبکه چهار صدا و سیما، اظهار کرد: قانون پیشگیری و مقابله با تخلف در آثار علمی در مرداد ماه امسال به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این قانون برای کسانی که مرتکب تخلف در آثار علمی شوند،‌ مجازات‌هایی در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: بسته به اینکه شخص متخلف حقیقی یا حقوقی باشد و یا در مواردی اقدام به تشکیل موسسه و یا پایگاه الکترونیکی برای تولید پایان‌نامه و یا مقالات کند و یا مشارکت در تبلیغات این موسسات شود، مجازات‌ها شدیدتر خواهد بود.

معاون حقوقی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: البته برای دانشجویان یا اساتید و یا کارمندانی که مرتکب چنین تخلفاتی شوند، هرگونه امتیاز مادی و معنوی که به موجب این مقاله‌ها دریافت کرده یاشند، سلب خواهد شد.

به گفته وی بر اساس قانون پیشگیری و مقابله با تخلفات در آثار علمی که اخیرا مصوب شده و همچنین بر اساس قانون و مقررات انتظامی دانشگاه‌ها مصوب سال ۶۴ برای استادانی که مرتکب تخلفاتی در این حوزه شوند، مجازات‌ها از احضار و تذکر شفاهی تا اخراج از خدمات دولتی به صورت دائم در نظر گرفته شده و نیز دانشجویانی که مرتکب چنین تخلفاتی شوند، بر اساس آئین‌نامه انضباطی دانشجویان مصوب سال ۷۴، مجازات تنبیهی در انتظار آنها است.

روشن اضافه کرد: بر اساس آیین‌نامه انضباطی، دانشجویان خاطی اخراج آموزشی می‌شوند و حتی تا پنج سال از شرکت در آزمون‌های ورودی به دانشگاه‌ها محروم خواهند شد.

معاون حقوقی و امور مجلس وزیر علوم تاکید کرد: اگر به موجب این اقدامات اگر بر اساس مقالات و پایان‌نامه‌های تقلبی مدرکی و یا امتیازی به فردی داده شود، قابل لغو و ابطال است.

روشن با بیان اینکه بر اساس تبصره هفت ماده واحده قانون پیشگیری و مقابله با تخلف در آثار علمی، پیشگیری در دو محور ترویج احترام به حقوق مالکان فکری" و "الزام به اعمال نظارت‌های دقیق از طریق اعمال تبصره ۹" قابلیت اجرا دارد، افزود: بر این اساس دانشجویان ملزم هستند پروپوزال‌های خود را در سامانه ایرانداک ثبت کنند، ضمن آنکه حتما "همانند جویی" نیز انجام شود.

وی اضافه کرد: علاوه بر آن پرداخت هرگونه وجه نقد به استادان راهنما، مشاور و داور موکول به این ارزیابی‌ها از طریق همانندجویی‌ها است.

معاون حقوقی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه اعمال مجازات‌های انتظامی و کیفری برای کسانی که مرتکب چنین تخلفاتی می‌شوند از عوامل ارعابی و عبرت آموز و پیشگیرانه این قانون است، یادآور شد: وزارت علوم برای تدوین آئین‌نامه مربوط به قانون مقابله و پیشگیری از تخلف در آثار علمی بیشترین اهتمام را ورزیده است، به گونه‌ای که به محض اینکه این قانون ابلاغ شد، کمیته‌هایی در وزارت علوم با همکاری دانشگاه‌ها، معاونین و موسسات ذیربط تشکیل شد و خوشبختانه در شورای معاونینی که شنبه گذشته در وزارت علوم برگزار شد،‌ این آئین‌نامه، طرح و اصلاحاتی بر روی آن انجام شد.

روشن اضافه کرد: این آیین‌نامه در حال حاضر آماده ارسال برای وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت دادگستری است تا آنها نظرات خود را بر روی این آئین‌نامه ارائه دهند تا بتوان به هیات وزیران ارائه داد.

معاون امور حقوقی و مجلس وزیر علوم با تاکید بر اینکه پنجم دی‌ماه (روز گذشته) آخرین فرصت تنظیم و تدوین آئین‌نامه بوده است، گفت: خوشبختانه وزارت علوم این وظیفه خود را به خوبی انجام داده است.

وی با بیان اینکه این قانون در شش شهریورماه جاری در روزنامه رسمی منتشر شده است، افزود: پس از انتشار آن در روزنامه رسمی،‌ این قانون لازم الاجرا است و ما هم سه ماه فرصت داشتیم که آخرین مهلت ما پنجم دی ماه بوده است.

روشن با تاکید بر اینکه پیش‌نویس آیین‌نامه باید به تایید وزارتخانه‌های بهداشت و دادگستری برسد، ابراز امیدواری کرد که به سرعت نظرات این دستگاه‌ها ارسال شود و اظهار کرد: در فرآیند تدوین این آیین‌نامه نمایندگانی از وزارت بهداشت در جلسات حضور داشتند و فکر می‌کنیم مشکلی در این زمینه نداشته باشیم و بتوانیم به سرعت این پیش‌نویس را در هیات وزیران مطرح کنیم.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۹۱۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین 4 آیین‌نامه جدید برای ارتقای فرهنگ هواداری در دستور کار وزارت ورزش

معاون توسعه ورزش قهرمانی وزارت ورزش گفت:در قالب فعالیت‌های این کارگروه، چهار آیین‌نامه متناسب با ارتقا فرهنگ هواداری تدوین شود تا با عزم و اراده‌ی جدی از اتفاقات غیر‌فرهنگی جلوگیری شود.

به گزارش پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، در جلسه کارگروه ارتقا فرهنگ هواداری، سید‌محمدشروین اسبقیان معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای، مریم کاظمی‌پور معاون توسعه ورزش بانوان، داود آذرنوش مشاور فرهنگی وزیر، حجت‌الاسلام علی احدی مدیرکل دفتر فرهنگی وزارت ورزش و جوانان، مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال و دیگر اعضا حضور داشتند.

سیدمحمدشروین اسبقیان با اشاره به اتفاقات اخیر در لیگ برتر و دستور وزیر ورزش و جوانان مبنی بر پیگیری این موضوع تصریح کرد: رییس فدراسیون فوتبال بلافاصله در پی این دستور جلسه‌ای با همکاران خود داشتند و قرار است جلسه‌ای نیز با قید فوریت با حضور مسئولان وزارت ورزش و جوانان با رئیس فدراسیون و مسئولان ارکان انضباطی و اخلاقی این فدراسبون برگزار شود و امیدوارم با تدبیر و تصمیم‌گیری مناسب، راهکارهای مناسب برای جلوگیری از ناهنجاریهای اخلاقی اتخاذ شود.

معاون توسعه‌ ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزشی جوانان اهمیت کارگروه جلسه کارگروه ارتقا فرهنگ هواداری را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: این کارگروه از جمله مهم‌ترین کارگروه‌هایی است که فعالیتش آغاز شده است و در راستای تسری ارزش‌های اخلاقی در فضای فرهنگ هواداری اثرات مثبتی خواهد داشت.

او ادامه داد: قرار است در قالب فعالیت‌های این کارگروه، چهار آیین‌نامه متناسب با ارتقا فرهنگ هواداری تدوین شود تا با عزم و اراده‌ی جدی از اتفاقات غیر‌فرهنگی جلوگیری شود.

در ادامه در خصوص آیین‌نامه‌ی تشکیل کانون هواداری که از فصل بعد به عنوان یک الزام برای باشگاه‌ها قرار خواهد داشت، بحث و تبادل نظر صورت گرفت تا با اصلاح و تکمیل آیین‌نامه، برای اجرا، ابلاغ شود.

مریم کاظمی‌پور معاون توسعه‌ی ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان، تشکیل کانون هواداران باشگاه‌ها را به عنوان یک ضرورت مورد توجه قرار داد و نسبت به قرارگرفتن معاونت بانوان در ساختار اداری کانون‌های هواداری نکاتی را مطرح کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تدوین 4 آیین‌نامه جدید برای ارتقای فرهنگ هواداری در دستور کار وزارت ورزش
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به دو جشنواره ملی کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد
  • کوتاهی سازمان لیگ در اجرای آیین‌نامه در جریان دیدار جنجالی
  • راهبردهای علمی و علمی امام صادق(ع) در مقابله با سطحی نگری فکری و عمل گرایی افراطی
  • نخستین آیین نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش پس از ۱۲ سال تصویب شد
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است