Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: یکی از بهترین برنامه‌هایی که برای حمایت از مادران باردار اجرا شد رایگان شدن زایمان طبیعی در بیمارستان‌های دولتی و به حداقل رساندن هزینه‌ها در بیمارستان‌های خصوصی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، محمدتقی آشوبی ظهر امروز در نخستین جشنواره زایمان طبیعی که در مرکز آموزشی و درمانی الزهرا(س) رشت اظهار داشت: طی سالیان متوالی انجام عمل سزارین در کشور به‌طور فزاینده و بی‌رویه‌ای افزایش پیدا کرده بود و یکی از موفقیت‌های چشمگیر با اجرای طرح تحول سلامت ترویج فرهنگ زایمان طبیعی در بین مادران باردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: سیر نزولی انجام عمل سزارین با آغاز اجرای طرح سلامت در کشور همراه شد و طی آن برنامه‌ریزی و فراهم آوردن امکانات لازم، ایجاد فضاهای مناسب برای مادران باردار و افزایش تخصص‌های لازم در بین خدمات دهندگان مراکز درمانی انجام شد.

آشوبی در مورد آمار زایمان‌های طبیعی انجام شده خاطرنشان کرد: در گذشته بیش از 50 درصد زایمان‌ها در کشور و 77 درصد در گیلان به‌صورت سزارین انجام می‌شد به‌طوری که در سال 92 تعداد 30 هزار زایمان طبیعی در کشور داشتیم که این آمار در گیلان 7 هزار و 109 مورد بود.

وی با اشاره به اینکه با اجرای طرح‌های موثر شاهد کاهش 10 درصدی عمل سزارین بوده‌ایم گفت: با اجرای برنامه‌های مفید ترویجی در کشور، آمار سزارین 10 درصد کاهش یافته همچنین در شش ماهه نخست امسال با وجود افزایش نسبی عمل سزارین در کشور، در گیلان شاهد کاهش یک درصدی بوده‌ایم.

معاون دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره بر لزوم ایجاد جو روانی مثبت در جامعه افزود: باید با دادن آموزش‌های لازم به گیرندگان خدمات و همچنین به متخصصان و ارائه دهندگان خدمات پزشکی جو روحی مثبتی را برای انجام عمل زایمان طبیعی در مادران باردار ایجاد کنیم تا کمتر به‌سمت انجام عمل سزارین بروند.

 آشوبی با تاکید بر حمایت همه‌جانبه از مادران باردار گفت: یکی از بهترین برنامه‌هایی را که برای حمایت از مادران باردار و گیرندگان خدمت اجرا شده است، رایگان شدن مراحل انجام زایمان طبیعی در بیمارستان‌های دولتی است و بیمارستان‌های خصوصی نیز با به حداقل رساندن هزینه‌ها از این طرح حمایت کرده‌اند.

وی به امکانات وفضاهای تدارک دیده شده در مراکز درمانی اشاره کرد و عنوان کرد: با توجه به این که از مشکلات عدیده برای ترویج مادران جهت انجام زایمان طبیعی نبود فضاهای مناسب بوده تعداد 130 اتاق در سطح 9 بیمارستان دولتی وخصوصی به میزان 2 هزار و 804 متر مربع ایجاد شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان بیان داشت: برگزاری کلاس‌های آموزشی جهت ایجاد آمادگی‌های لازم روحی و روانی وجسمی برای مادران باردار از برنامه‌های اجرا شده برای ترویج بهتر انجام زایمان‌های طبیعی بوده که تعداد آن‌ها در 6 ماهه نخست امسال افزایش چشمگیری داشته است.

آشوبی به لزوم تبلیغات لازم در مورد ترویج زایمان طبیعی اشاره و عنوان کرد: برای فرهنگ‌سازی و جا افتادن این موضوع که زایمان طبیعی چه فوایدی برای مادر و نوزاد در بر دارد به‌طور یقین به حضور موثرتر رسانه‌ها و انجام تبلیغات لازم برای اشاعه این فرهنگ در جامعه بسیار نیاز است.

وی در مورد پیشتازی دانشگاه علوم پزشکی در سطح کشور افزود: دانشگاه علوم پزشکی گیلان موفقیت‌ها و دستاوردهای بسیاری را در زمینه کاهش انجام عمل سزارین داشته و می‌توان گفت متخصصان این دانشگاه دیگر وابستگی چندانی به تهران نداشته وخدمات آموزشی را مستقلاً ارائه می‌دهند.

معاون علوم پزشکی گیلان مهمترین اهداف اجرای طرح ترویج زایمان طبیعی را برشمرد و گفت: حفظ و ارتقای سلامت مادران ونوزادان، توانمندسازی مادران در کلاس‌های آموزشی بارداری و ارائه خدمات رایگان در مراکز دولتی و در برخی از بیمارستان‌های خصوصی از مهم‌ترین اهداف تخقق یافته این طرح است.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست گفت: آمارهایی که از روند افزایش عمل‌های سزارین در سال‌های گذشته ارائه شده لزوم فرهنگ‌سازی در بین خانواده‌ها را بیش از پیش نمایان می‌کرد که با اجرای برنامه‌های موفق طرح ترویج زایمان طبیعی در این مسیر موفقیت‌های بسیاری به‌دست آمده است.

حجت الاسلام والمسلمین امیر چهری بیان داشت: موفقیت‌های بسیار چشمگیری در اجرای این طرح ارزشمند در کشور و در استان به‌دست آمده و شایسته است صدا و سیما و دیگر رسانه‌ها نیز در انتقال این دستاوردها و اشاعه فرهنگ مورد نظر در بین خانواده‌ها و در ترویج آن بیشتر بکوشند.

انتهای پیام/

R7877/P1336/S6,71/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۹۵۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه‌ها سهم دولت است

سرانجام با اعلام رسمی وزیر بهداشت، دستورالعمل درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دولتی، شکل اجرایی به خود گرفت.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، موضوع رایگان شدن خدمات درمانی برای کودکان زیر ۷ سال، گذشته از سوی وزیر بهداشت، رسانه‌ای شد و در عین حال؛ اختلاف بر سر نحوه اجرای آن، باعث شد این موضوع در جلسات هیأت دولت مورد بررسی و بحث قرار گیرد.

اجرای چنین طرح یا دستورالعملی در ابعاد کشوری، نیازمند بودجه و اعتبار لازم است و شاید همین موضوع، باعث تأخیر آن شده بود.

در عین حال، در روز‌های اخیر، وزیر بهداشت در حیاط دولت به اجرایی شدن این دستورالعمل، جنبه رسمی بخشید و قرار شد در تمامی بیمارستان‌های دولتی، درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان شود.

حالا، سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت؛ جزئیات بیشتری از این دستورالعمل را تشریح کرده است.

وی با یادآوری اینکه تمامی هزینه‌های درمان سرپایی و بستری این کودکان رایگان بوده و بر عهده دولت است، گفت: در تاریخ ۹ اسفند ۱۴۰۲ بر اساس مصوبه هیأت وزیران و ابلاغ معاون اول رئیس جمهور درمان کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی رایگان شد و هموطنان باید در جریان این موضوع قرار گیرند و بدانند که لازم نیست پولی بابت درمان فرزندانشان پرداخت کنند و اگر جایی با تخلف مواجه شدند این موضوع را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند.

وی افزود: این اقدام گام بلندی برای حمایت از آینده سازان کشور و خانواده‌ها آنان است و چنانچه خانواده‌ای تمکن مالی برای پرداخت هزینه‌های درمان فرزندش را نداشته باشند وظیفه ما است که آن‌ها را به طور رایگان درمان کنیم در واقع ۸۰ درصد خدمات پزشکی کشور در مراکز دولتی و دانشگاهی ارائه می‌شود و این خدمات هم برای کودکان زیر ۷ سال رایگان خواهد بود.

در همین حال، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، با بیان اینکه هر حادثه یا بیماری که در ۷ سال اول زندگی رخ دهد، در بقیه عمر باقی می‌ماند و سلامت فرد را مختل می‌کند، گفت: بر این اساس به پیشنهاد وزارت بهداشت، در هیأت دولت این طرح به تصویب رسید که خدمات رایگان به کودکان تا زیر ۷ سال در مراکز دولتی داده شود تا از این طریق سلامت آن‌ها ایمن شود. این به همه بیمارستان‌های وزارت بهداشت ابلاغ شده است.

دیگر خبرها

  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • کسب رتبه دو کشوری در شاخص بی دردی زایمان طبیعی
  • ثبت بیش از ۱۱ هزار زایمان طبیعی در البرز
  • البرز رتبه دوم کشوری در شاخص‌های بی دردی زایمان طبیعی را کسب کرد
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • ضرورت افزایش ظرفیت استخدام ماما در بخش بهداشت و درمان
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه‌ها سهم دولت است
  • درمان رایگان کودکان بیمه شده زیر هفت سال
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • خدمات درمانی برای کودکان زیر هفت سال رایگان است