Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا- خبرگزاری فرانسه در گزارشی با اشاره به اینکه مغرب به جای جرم دانستن مهاجرت های غیرقانونی، رویکرد ادغام مهاجران در جامعه خود را در پیش گرفته است، نوشت: مغرب از کشور ترانزیتی به کشور پذیرنده مهاجران تبدیل شده است.

«فرانس پرس» امروز (چهارشنبه) در این گزارش با پرداختن به وضعیت مهاجران غیرقانونی در مغرب نوشت: «علی ندیای» جوان سنگالی به دنبال یافتن یک زندگی جدید در اروپا بود که مانند بسیاری از مهاجران کشورهای آفریقایی در نهایت مجبور شد، برای تامین معیشت خود در مغرب بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این جوان 31 ساله می گوید: همه مردم حق دارند برای یافتن فرصت های جدید زندگی، به کشور دیگری بروند؛ اروپا هدف بسیاری از مهاجران است، اما برخی مجبور می شوند برای تامین معاش خود در همین جا (مغرب) بمانند.
طبق گزارش مرکز مطالعات مغرب، از بین 10 مهاجر از غرب آفریقا، 7 تن مجبور می شوند در یکی از کشورهای ترانزیتی بمانند.
این شهروند سنگالی، پس از اینکه از رفتن به اسپانیا و پیمودن این مسیر دشوار منصرف شد، در مغرب ماند و اکنون مشغول فروشندگی در این کشور است.
داستان علی ندیای یکی از داستان های بسیاری است که توجه مسئولان مغربی، فعالان حقوق بشری و محققان را به خود جلب کرده است.
یک مسئول در مرکز دولتی آمار مغرب، اعلام کرد که مغرب از کشوری ترانزیتی به کشور پذیرنده مهاجران تبدیل شده است.

**سیاست مغرب، ادغام مهاجران غیر قانونی در جامعه است
«مهدی علیوه» جامعه شناس آفریقایی، با اشاره به نزدیکی مغرب با اتحادیه آفریقا، گفت: مقام های مغرب با تغییر رویکرد خود به جای جرم دانستن مهاجرت غیرقانونی، به ادغام مهاجران روی آورده اند.
وی می گوید: سیاست کنونی مغرب در خصوص انتقال مهاجران غیرقانونی از مناطق مرزی به شهرهای بزرگ، این افراد را (به ماندن) تشویق می کند، اما تعداد روز افزون مهاجران باعث ایجاد برخی تنش ها شده است؛ طی روزهای اخیر درگیری های خشونت باری میان برخی ساکنان اصلی و جوانان آفریقایی تبار مقیم در ارودگاه «دار البیضاء» روی داده است.
«اولیویر وتو» مهاجر 34 ساله کنگویی، می گوید: هر کشوری از ما به خوبی استقبال نمی کند؛ وی همچنین از کسانی که جز به اروپا فکر نمی کنند و خواهان ادغام در جامعه مغرب نیستند، انتقاد کرد.
او می افزاید: مغرب در قاره آفریقا بیشترین استقبال را از اتباع خارجی می کند.
وتو 10 سال قبل موفق به دریافت بورس تحصیلی در مغرب شده بود و پس از پایان تحصیلاتش با کلیسای جامع رباط ارتباط گرفت.
او در کلیسا با «ژان پایتیست» آشنا شد که 15 سال قبل، از کشورش ساحل عاج گریخت و سرنوشت او را به مغرب رساند؛ او اکنون به فکر بازگشت به کشورش نیست.

**فرصت های شغلی در مغرب، مهاجران را جذب می کند
«باب دمبابیای» هم مانند دو شهروند آفریقایی دیگر، هفت سال گذشته، کار تدریس در سنگال را رها کرد و وارد مغرب شد؛ فرصت های شغلی موجود در مراکز ارتباطات این کشور فرانسه زبان، او را به ماجراجویی و سفر به این کشور ترغیب کرد؛ اگرچه وی بعدها متوجه شد که این شغل، آینده ای ندارد.
او اکنون زبان فرانسه تدریس می کند و دو کتاب نیز درباره «زندگی سنگالی ها در مغرب» و «هفت عاملی که من مغرب را دوست دارم» منتشر کرده است. او به شدت از زندگی مشترک با سایر اتباع خارجی دفاع می کند.
با وجود سیاست رسمی مغرب در موضوع مهاجران که مبتنی بر ادغام و پذیرش آنها در جامعه مغرب است، گرفتن ویزای اقامت در این کشور آسان نیست.
در ادامه این گزارش آمده است: گرفتن آمار مهاجران غیر قانونی در مغرب دشوار است، اما بنا بر اعلام رسمی دولت این کشور، تعداد مهاجرینی که موفق به کسب ویزای اقامت در سال 2014 شدند، به 35 هزار نفر می رسد؛ این رقم کمی بیشتر از تعداد اروپائیانی است که برای یافتن شغل یا استراحت به مغرب می آیند.
خاورم**9329** 1275
مترجم: ندا بهبودی*انتشار دهنده: مجید جعفری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۹۵۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است؛ عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن

تین نیوز

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان گفت: دومین قطار ترانزیتی افغانستان بعد از تخصیص لکوموتیو کنسرسیوم برای خروج از کشور امکان حرکت دارد که در ادامه مشروط به همکاری شرکت راه آهن جمهوری اسلامی انجام خواهد شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، اداره راه آهن افغانستان در شبکه ایکس اعلام کرده است که، دومین قطار ترانزیتی افغانستان از مسیر ایران به مقصد ترکیه آماده ی حرکت است.

این اداره با اشاره به همکاری کشورهای همسایه افغانستان آورده است: ما علاوه بر انتقال کالاها، قلب ها را نیز به یکدیگر متصل می کنیم.

این در حالی است که، اولین قطار ترانزیتی افغانستان به مقصد ترکیه در ایستگاه شمتیغ متوقف شده است.

در خصوص این موضوع «مصطفی رضایی» مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان به ایراف گفت: پس از این که اولین قطار ترانزیتی افغانستان به ترکیه به دلیل ناهماهنگی شرکت راه آهن دو هفته در مرز شرقی کشور گرفتار شد، بر اساس دستور دفتر رئیس جمهور، وزیر راه و شهرسازی به موضوع ورود کرد.

وی افزود: همچنین نامه تعیین کننده نماینده ویژه وزارت راه و شهرسازی برای آغاز بهره برداری تجاری از محور ریلی خواف - هرات با پیگیری هایی که نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان و استاندار خراسان رضوی انجام دادند، تعیین تکلیف صورت گرفت.

رضایی در ادامه توضیح داد: از این رو در روزهای جاری این قطار از نقطه صفر مرزی حرکتش را به سمت مرزهای غربی کشور برای خروج به سمت ترکیه آغاز خواهد کرد.

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی در خصوص قطارهای ترانزیتی بعدی از افغانستان که وارد ایران می شود، مطرح کرد: بعد از تخصیص لکوموتیو کنسرسیوم برای خروج از کشور امکان حرکت قطارها است که در ادامه مشروط به همکاری شرکت راه آهن جمهوری اسلامی انجام خواهد شد.

رضایی در نهایت خبر داد که در روزهای آتی دومین قطار ترانزیتی هم وارد کشور خواهد شد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • احداث تیرپارک کامیون‌ های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور
  • البرز رتبه دوم کشوری در شاخص‌های بی دردی زایمان طبیعی را کسب کرد
  • احداث تیرپارک کامیون‌های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است؛ عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • حمله بایدن به ژاپن و هند/ آن‌ها بیگانه هراس هستند!
  • بهبود معیشت کارگر ران اهی مؤثر برای مقابله با قاچاق است
  • بهبود معیشت مشاغل کارگری راهی مؤثر برای مقابله با قاچاق است
  • استادان، دانشجویان را برای تبدیل دانایی به توانایی ترغیب کنند
  • ما به دنبال تبدیل مجلس سنتی به مجلس نوین هستیم
  • ایجاد لاین اختصاصی برای تانکر‌های ترانزیتی سوخت در مرز پرویزخان