Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان- ایرنا- مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان از اتمام مرمت حصار ساسانی شهر کوهپایه در شرق شهرستان اصفهان خبر داد.

به گزارش ایرنا، روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان روز چهارشنبه به نقل از ' فریدون الله یاری' افزود: کار مرمت این حصار تاریخی از اواخر تابستان سالجاری با نظارت دفتر فنی اداره کل میراث فرهنگی استان و توسط مرمتگران این اداره کل آغاز شد و اواخر آذر امسال پایان یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار کرد: بررسی های کارشناسی نشان می دهد بخشی از حصار ارزشمند تاریخی در شهر کوهپایه متعلق به عصر ساسانی همچنان باقی مانده است.
وی ادامه داد: این حصار تاریخی بطول حدود یک کیلومتر از جنس خشت و چینه گلی و ارتفاع آن هشت متر و دارای چندین برج است و بر روی دیواره ها، کنگره و تیر کشی های متعددی وجود دارد.
الله یاری با اشاره به اینکه چندین سال است بیش از 200 هزار نفر از ساکنان شرق شهرستان اصفهان درگیر خشکسالی های طولانی مدت شده اند، گفت: با تلاش اداره کل میراث فرهنگی استان و به منظور توسعه صنعت گردشگری در این منطقه، در سال 1396 از محل اعتبارات ملی و استانی مرمت 25 مجموعه و اثر تاریخی این منطقه در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان قرار گرفت.
او با اشاره به غنای فرهنگی و تمدنی منطقه شرق شهرستان اصفهان تاکید کرد: وجود آثار منحصر به فرد تاریخی از دوران پیش از اسلام و سپس سده های پنجم و ششم (عصر سلاجقه) و سده های 11و 12هجری قمری (عصر صفوی) در منطقه شرق نشاندهنده گسترش بنیان های قوی فرهنگی و تمدنی این منطقه است.
وی خاطرنشان کرد: بخشی از این آثار تاریخی در شهر کوهپایه و در بخش کوهپایه از توابع شرق شهرستان اصفهان واقع شده است.
حصار تاریخی شهر کوهپایه از با ارزش ترین بناهای باقیمانده محور تاریخی شرق اصفهان از دوران پیش از اسلام است که هم‌اینک از این حصار تاریخی حدود یک کیلومتر باقی مانده است.
این دیوار از خشت خام تشکیل شده و بر اساس نظر کارشناسان میراث فرهنگی، متعلق به دوران ساسانیان است هرچند در طول ادوار گذشته بخش‌هایی از آن بطور کامل ویران شده و بخش‌های باقیمانده نیز بر اثر نفوذ تدریجی آب و سایر عوامل طبیعی نیاز به مرمت اساسی داشت.
شهر تاریخی کوهپایه یکی از کهن ترین مراکز تمدنی محور شرق اصفهان است؛ وجود روستاها و مناطق تاریخی با نام‌هایی همچون اسپارت و فارفان و همچنین وجود یک آتشکده تاریخی در این محور و همچنین حصار تاریخی شهر کوهپایه نشان از قدمت تاریخی این محور در دوران بیش از اسلام و سپس دوران اسلامی دارد.
کوهپایه با حدود پنج هزار تَن جمعیت در 70 کیلومتری شرق اصفهان است.
ت/3011 / 2093 ** خبرنگار: آسیه معینی ** انتشاردهنده: اصغر دواتگر

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۹۶۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت مسجد تاریخی«چهلستون و یری» با جدیت ادامه یابد

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن افشارچی روز چهارشنبه در بازدید از این ۲ مسجد، افزود: تاریخ این ۲ مسجد با عبادت علما و مومنان طی سال ها شناخته می‌شود و این بناهای مذهبی دارای قدمت و عظمت است.

وی با بیان اینکه با کارهای انجام گرفته مرمت شبستان مسجد چهلستون به نحو احسن انجام شده است، گفت: برای ادامه روند مرمت در این مسجد تاریخی سه میلیارد ریال برای کف‌سازی این بنای تاریخی از محل اعتبارات عمرانی استان تخصیص خواهد یافت.

افشارچی همچنین در بازدید از مرمت های انجام شده تکیه مسجد یری پایین زنجان، گفت: برای ادامه مرمت این مسجد به ویژه تکیه آن ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار امانی تخصیص داده خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان نیز در این بازدید، گفت: مرمت موضعی آجرها، بندکشی با دوغاب گچ، مرمت‌های اضطراری طاق و تویزه‌ها و برچیدن اندود فرسوده گچی و سیمانی، عایق کاری فرسوده پشت‌بام به همراه سبک‌سازی خاک انباشته شده، سبک‌سازی و اجرای عایق‌ کاری مجدد، تعویض آجرهای فرسوده و استحکام‌بخشی پایه‌های آجری این مسجد انجام شده است.

سید سعید صفوی افزود: سال گذشته بخش مهمی از شبستان مسجد یری پایین مانند مرمت و ساماندهی ۲ ستون آجری، درآوردن بندها و آجرهای فرسوده، اجرای بندکشی مجدد، سبک‌سازی، شیب‌بندی، عایق کاری، کف‌سازی و ساماندهی جداره‌های داخلی با مشارکت اداره کل و اعضای هیات امنای مسجد انجام شد.

وی اضافه کرد: در مسجد چهلستون زنجان باید کف‌سازی و مشکلات الکتریکال و در تکیه مسجد یری پایین، آواربرداری سقف، بام سازی، تعویض تیرهای چوبی پوسیده، دوخت و دوز ترک‌های عمیق و نیمه عمیق، برچیدن اندود نمای ورودی اصلی و اجرای ارسی انجام شود.

مسجد چهل‌ستون زنجان از مساجد تاریخی شهر زنجان است.این مسجد در بافت بازار بالای زنجان در ضلع جنوب شرقی مسجد جامع زنجان در راسته معروف به راسته حجت الاسلام قرار دارد.این بنا طبق کتیبه منصوب بر روی پیشانی ورودی در سال ۱۲۸۴ هجری قمری ساخته شده است.مسجد یری پایین در قسمت جنوبی زنجان و در یکی از مراکز محله قدیمی این شهر واقع شده که شامل مسجد، آب انبار، تکیه و ساباط بوده و در فهرست آثار تاریخی زنجان به ثبت رسیده است.

کد خبر 6100545

دیگر خبرها

  • دیواره تاریخی خیابان باباطاهر مربوط به دوران ایلخانی است
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • مرمت مسجد تاریخی«چهلستون و یری» با جدیت ادامه یابد
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • واگذاری کاروانسرای شاه عباسی و قلعه صمصامبه بخش خصوصی
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • مرمت پل تاریخی زمان‌خان سامان مدیریت شود
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد