Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل بهسازی منابع دریایی شیلات با اشاره به سیاست‌های کلی نظام در حوزه محیط زیست گفت: ایجاد نظام یکپارچه محیط زیست و ایجاد حسابرسی محیط زیستی از جمله بندهای مورد تاکید سازمان شیلات است.

به گزارش خبرگزاری مهر رضا شاهی‌فر مدیر کل دفتر حفظ و بهسازی منابع دریایی سازمان شیلات ایران ضمن تشریح اقدامات محیط زیستی سازمان شیلات اظهار کرد: حفاظت و بهره برداری مسئولان از ذخایر آبزی از رویکردهای شیلات است همچنین توسعه مناطق تحت حفاظت با اعمال محدویت‌های مکانی زمانی و گونه‌ای و تلاش در کاهش صید ضمنی و دورریز به ویژه گونه‌های در معرض خطر از جمله مهمترین برنامه‌های شیلات طبق برنامه ششم توسعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بهبود کمی و کیفی تکثیر و رهاسازی آبزیان، تسهیل تکثیر طبیعی آبزیان و توسعه زیستگاه‌های مصنوعی آبزیان از دیگر رویکردهای شیلات است.

شاهی فر با اشاره به اینکه سازمان حفاظت محیط زیست متولی اصلی سیاست‌های کلی نظام در حوزه محیط زیست است، گفت: یکی از وظایف مهم سازمان این است که مسوولیت دستگاه‌ها را در ارتباط با سیاست‌های کلی محیط زیست مشخص کند. ایجاد نظام یکپارچه محیط زیست و ایجاد حسابرسی محیط زیستی از جمله بندهای مورد تاکید سازمان شیلات است.

وی در ادامه با اشاره به اقدامات شیلات اظهار کرد: نصب مخازن جمع آوری روغن سوخت در بنادر، همکاری در اجرای طرح‌های اقتضایی مقابله با آلودگی، اجرای مفاد کنوانسیون زیست محیطی از جمله کنواسیون به کارگیری مواد ضد خزه و اجرای بخش‌های مرتبط کنوانسیون مارپول از جمله برنامه‌های حفاظتی شیلات است.

مدیرکل دفتر حفظ و بهسازی منابع دریایی سازمان شیلات ادامه داد: جلوگیری از نشت مواد نفتی به هنگام سوختگیری در بنادر صیادی، الزام شناورها به تحویل زباله و استقرار سیستم دریافت و و دفع زباله از دیگر اقدامات حفاظتی شیلات است.

به گفته شاهی‌فر ایجاد زیستگاه‌های مصنوعی و پایش آنها در جنوب،  پایش صید ضمنی روش‌های صیادی  و تلاش برای کاهش آن از جمله کوسه ماهیان و لاکپشت‌ها مهمترین اقدامات سازمان شیلات در زمینه حفظ محیط زیست است.

همچنین، صادقی مسئول محیط زیست شرکت نفت فلات قاره - نیز در این کارگاه ضمن اشاره به اقدامات مقابلهای با آلودگی‌های دریایی در حوزه نفت اظهار کرد:  تهیه طرح‌های اقتضایی مقابله با آلودگی‌های نفتی برای کلیه اسکله‌های و سکوهای نفتی از مهمترین اقدامات در حوزه کنترل آلودگی‌های دریایی است.

وی افزود: اقدام برای تامین دو فروند شناور برای مقابله با آلودگی‌های نفتی وتامین تجهیزات کافی و متناسب برای مقابله با آلودگی نفتی از جمله برنامه ‌های ما است.

مسئول محیط زیست شرکت نفت فلات قاره با بیان اینکه حفاری یکی از موضوعاتی است که موجب آلایندگی می ‌شود گفت:‌۱۲ عدد دکل حفاری در مناطق عملیاتی وجود دارد که یکی در خارک در خشکی و مابقی در دریا فعال هستند. کلیه دکل‌ها در حال حاضر از گل‌های پایه آبی استفاده می‌کنند.

صادقی با اشاره به اقدامات مرتبط با حوزه محیط زیست گفت: نظارت  بر الزامات بر HFE در طرح‌های توسعه‌ای، احیای زیستگاه‌های تخریب شده مرجانی در منطقه خارک، پاکسازی خاک‌های آلوده و بازدیدهای زیست محیطی از اقدامات ما درحوزه محیط زیست است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۹۷۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست

همشهری آنلاین - مجیدجباری: درگیری بر سر نداشتن مجوز مرمت یک اثر تاریخی در میانکاله موجب تنش لفظی میان کارکنان سازمان محیط‌زیست و وزارت میراث فرهنگی شد تا آنجا که محیط‌بانان موفق شدند از ورود غیرمجازکامیون و وانت بارحامل مصالح ساختمانی به این منطقه حفاظت شده جلوگیری و کارکنان میراث فرهنگی را که بدون داشتن مجوز محیط‌زیستی اصرار به ورود به میانکاله داشتند، بازگردانند.

اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد اما اجرای این طرح بارها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد. با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

بیشتر بخوانید: فحاشی مدیر میراث‌ فرهنگی به یک محیط بان + فیلم ؛ واکنش یگان حفاظت محیط زیست واکنش تند محیط زیست به ماجرای محیط‌بانان آشوراده ؛ کسی حق ندارد فراتر از قانون رفتار کند | ماجرای دستور رئیس‌جمهور برای طرح گردشگری چه بود؟

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیارهای محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه‌ حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت:« اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی، فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور

سرهنگ جمشید محبت‌خانی در گفت‌وگو با همشهری آنلاین افزود:« یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد:«برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث‌ شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

به گزارش همشهری آنلاین، آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

کد خبر 847293 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها استان مازندران وزارت میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان محیط‌بان تالاب خبر مهم محیط زیست جنگل میانکاله سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست