Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست ؛مازیار حسینی دکترای مهندسی عمران گرایش سازه و زلزله،ا بیان اینکه فعالیت گسل، روند زمین لرزه و پس لرزه های آن کاملا مشخص است، افزود: کنش های ایحاد شده و انرژی هایی که آزاد می شود و مجدد به حالت تعادل می رسد، نشاندهنده سیکلی کاملا طبیعی است.

وی با بیان اینکه ریزلرزه ها همیشه هستند و بسیاری از آنها توسط دستگاه ها ثبت می شود، خاطرنشان کرد: بسیاری از این زمین لرزه ها محسوس نیست و زمانی که ازحدی بالاتر باشند، احساس می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دکتر حسینی با اشاره به 2 زلزله اخیر استان های تهران و البرز اظهار کرد: از آنجایی که این زلزله در منطقه ای با تراکم جمعیت بالا(حدود 15 درصد جمعیت کشور را دارد) روی داده، حساسیت نسبت به آن بالا رفته است.

به گفته وی، مشابه زلزله هایی که در استان تهران رخ داده در سایر کشور نیز اتفاق افتاده اما به دلیل تراکم جمعیت کم در آن منطقه در مقایسه با تهران حساسیتی زیادی به دنبال نداشته است.

این کارشناس سازه و زلزله با بیان اینکه گسل های تهران فعال هستند، یادآور شد: علاوه بر گسل ملارد، وضعیت گسل مشا نیز همین طور است.

وی درخصوص فعالیت گسل ها و وقوع زمین لرزه گفت: گسل ها تا زمانی که به مانعی برخورد کنند در حال حرکت هستند و زمانی که با مانعی برخورد می کنند انرژی جنبشی حرکتی در آنها ذخیره می شود.

دکتر حسینی اضافه کرد: زمانی که گسل ها این سد و مانع را برطرف کنند زلزله اتفاق می افتد.

وی خاطرنشان کرد: هرچه مانع مستحکم تر باشد زمان ذخیره انرژی طولانی تر و در نتیجه زلزله قوی تر خواهد بود.

دکتر حسینی اظهار کرد: وقوع یک زلزله 5 ریشتری 200 سال و زلزله 7 ریشتری 2 هزار سال به طول می انجامد.

وی تصریح کرد: زلزله 7 ریشتری هزار برابر از زلزله 5 ریشتری قوی تر است.

«زمین لرزه ای به بزرگی 4.2 ریشتر ساعت 54 دقیقه و 33 ثانیه بامداد امروز، استان های تهران و البرز را لرزاند.

این زمین لرزه در 4 کیلومتری شهرستان ملارد(استان تهران)، 7 کیلومتری مشکین دشت(استان البرز) و 7 کیلومتری صفادشت (استان تهران ) روی داد».

چهارشنبه هفته گذشته(29 آبان) نیز زلزله ای به بزرگی 5.2 ریشتر استان های تهران و البرز را لرزاند.

دراین مدت، وقوع چندین پس لرزه استان های تهران و البرز را لرزانده است.

در ماه گذشته نیز چندین زلزله در کشور روی داد که بزرگترین آنها زلزله 7.3 ریشتری استان کرمانشاه(سرپل ذهاب) بود.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۹۸۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلزله ۴.۱ ریشتری، دیباجِ سمنان را لرزاند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ زمین لرزه‌ای به قدرت ۴.۱ ریشتر در عمق ۷ کیلومتری زمین، در ۰۲:۰۱ دقیقه بامداد روز جمعه ۳۱ فروردین، حوالی شهرستان دیباج در استان سمنان را لرزاند. دیباج یکی از شهر‌های کوهستانی شهرستان دامغان در استان سمنان است.

دیگر خبرها

  • زلزله ۵.۶ ریشتری در ترکیه / آنکارا هم لرزید
  • زمین لرزه ۴ و دو دهم ریشتری در روداب
  • زلزله ۴.۱ ریشتری در دامغان خسارتی نداشت
  • زلزله ۴.۲ ریشتری «روداب» سبزوار را لرزاند
  • زلزله ۴.۲ ریشتری "روداب" سبزوار را لرزاند / دامغان هم لرزید
  • زلزله ۴.۲ ریشتری "روداب" سبزوار را لرزاند
  • زلزله ۴.۱ ریشتری سمنان را لرزاند
  • زلزله ۴.۱ ریشتری، دیباجِ سمنان را لرزاند
  • زلزله ۵.۶ ریشتری شمال ترکیه را لرزاند
  • وقوع زلزله ۴.۸ ریشتری در استان سیستان‌وبلوچستان