Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم از تدارک طرح تولید نئوپان از ضایعات درخت خرما و احداث گلخانه هیدروپونیک در واحد متبوعش خبر داد.

حمید سرحدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با تشریح طرح‌های داشن‌بنیان واحد متبوعش اظهار کرد: «یکی از طرح‌های دانش بنیان واحد بم تولید نئوپان از سرشاخه درخت خرما است؛ سرشاخه درخت خرما ضایعات محسوب می‌شود که محیط زیست را آلوده می‌کند و باید به هر نحوی از بین برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی افزود: «طرحی داریم که این سرشاخه را به نئوپان تبدیل کنیم. این طرح 42 هزار مترمکعب ظرفیت تولید دارد و از آنجایی که کل ضایعات سرشاخه درخت خرما در کشور 1.8 میلیون تن است، می‌توان 40 طرح تبدیل ضایعات به نئوپان را راه‌اندازی کرد.»

سرحدی افزود: «با توجه به اینکه در شمال کشور درخت را قطع می‌‌کنند تا نئوپان تولید کنند، این طرح می‌‌تواند از تخریب جنگل‌ها و مراتع جلوگیری کند؛ اکنون 38 میلیارد تومان اعتبار از سوی کارگروه اشتغال استانداری استان برای این طرح تصویب و طرح به بانک کشاورزی رستم‌آباد معرفی شده است.»

گلخانه هیدروپونیک نوعی از گلخانه است که گیاه در خاک کشت نمی‌شود؛ در این طرح میزان مصرف آب در یک هکتار 25 مترمکعب و صرفه‌جویی در مصرف آب، تولید بیشتر و درآمدزایی از مزایای آن است

به گفته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم در صورت اخذ مجوز از سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، راه‌اندازی و تولید محصول نهایی یک سال به طول می‌انجامد.

این مسئول گفت: «یکی دیگر از طرح‌های دانش بنیان واحد بم احداث گلخانه هیدروپونیک در زمینی به مساحت یک هکتار است که علاوه بر کاربرد تحقیقاتی برای رشته کشاورزی، باعث درآمدزایی و کاهش وابستگی به شهریه می‌شود و امیدواریم ابتدای مهر سال آینده به بهره‌برداری برسد.»

وی در تشریح جزئیات این طرح بیان کرد: «گلخانه هیدروپونیک نوعی از گلخانه است که گیاه در خاک کشت نمی‌شود؛ به طور مثال شاخه‌ای از درخت نارگیل را پودر می‌کنند و گیاه را در بستری از این پودر می‌کارند و کود، آب و مواد مغذی به ریشه‌ها پمپ می‌شود؛ در این طرح میزان مصرف آب در یک هکتار 25 مترمکعب و صرفه‌جویی در مصرف آب، تولید بیشتر و درآمدزایی از مزایای آن است.»

عضو هیأت علمی واحد بم ادامه داد: «طرح دیگر ما برای درآمدزایی ایجاد ارزش افزوده از خرما است که بر این اساس می‌خواهیم کلوچه خرما، شکلات خرما و .. که اکثراً محصولات پروبیوتیک محسوب می‌شوند را تولید کنیم؛ رشته تخصصی بنده صنایع غذایی است و اکنون شش طرح تحقیقاتی را با دانشجویانم در مورد صنایع تبدیلی خرما دارم که می‌تواند برای واحد بم درآمدزا باشد؛ تا شش ماه آینده مرحله تحقیقاتی طرح‌های ما به پایان می‌رسد و تجاری‌سازی آن آغاز می‌شود.»

وی خاطرنشان کرد:‌ «به طور کلی هر مشکلی که در زمینه صنایع تبدیلی خرما، بسته‌بندی، ضدعفونی و ... وجود داشته باشد، ما می‌توانیم در مدت 6 تا 9 ماه با طرح‌های تحقیقاتی این مشکلات را حل کنیم.»

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۰۳۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات

به گزارش خبرگزاری مهر، حلیا سادات حسینی در نشست هم اندیشی دبیران محیط زیست مناطق ۲۲ گانه که با حضور رئیس کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد؛ با اشاره به اهمیت بررسی ابعاد زیست محیطی و جایگاه محیط زیست شهری در زندگی روزمره شهروندان گفت: امروزه توجه به مسائل زیست محیطی در برنامه ریزی‌ها، فعالیت‌ها و اقدامات توسعه در شهرها می‌تواند گامی مؤثر در جهت بهبود وضعیت محیط زیست و در نتیجه ارتقا سطح کیفیت زندگی شهروندان باشد.

حسینی از دبیران خانه‌ها و کانون‌های محیط زیست مناطق به عنوان رابطین بین مجموعه مدیریت شهری و شهروندان یاد کرد.

وی در ادامه خطاب به دبیران محیط زیست مناطق ۲۲ گانه با بیان اینکه فعالیت دبیران محیط زیست به عنوان سفیران محیط زیستی در سطح مناطق می‌تواند با شناسایی چالش‌ها و معضلات محیط زیستی در سطح منطقه بسیار راهگشا باشد گفت: شما می‌توانید با تعیین راهکار مؤثر در جهت مدیریت، زمینه ساز ارتقای کیفیت محیط زیست شهری شد.

کد خبر 6090290 علی قدمی

دیگر خبرها

  • نمایش توانمندی‌های استان کرمان در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • برگ درخت انگور سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی
  • متصدی واحد جمع‌آوری ضایعات در خواف به حبس محکوم شد
  • از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده
  • صدور حکم حبس برای متصدی غیرمجاز جمع‌آوری ضایعات
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی
  • ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان