Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی که به کنگره ملی آیت الله آقا نجفی همدانی ارسال کرده، از او به عنوان مجتهدی زمان شناس و مفسری ژرف اندیش یاد کرد.

به گزارش روز پنج شنبه ایرنا متن پیام سید عباس صالحی به شرح زیر است:«بسم الله الرحمن الرحیم
تاریخِ مشحون از افتخار حوزه های علمیه، گویای استقامت و اخلاص عالمانی است که برای انجام وظیفه و ابلاغ پیام الهی، چونان مشعلی فروزان، فرا راه مردمان عصر خویش را روشن ساخته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اینانند که به فرموده رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) چراغ های زمین اند و جانشینان پیامبران؛ و هم اینانند که به فرموده مولی الموحدین (علیه السلام) تا گردش شب و روز باقی است، آنها نیز باقی اند و نورافشانی شان جاودانی است.
از جمله این ستارگان درخشان، آیت الله آقانجفی همدانی است که نه تنها خطه عالم خیز و کهن همدان، بلکه جامعه علمی تشیع، مفتخر به وجود اوست.
ایشان مجتهدی زمان شناس و مفسری ژرف اندیش بود که علم آموزی را از این شهر و از محضر پدر ارجمندش، آیت الله سیدعلی عرب آغاز کرد؛ پدری که خود دانش آموخته مکتب فقهی نجف و نیز تربیت شده حلقه سلوکی آخوند ملاحسینقلی همدانی و آیت الله سیداحمد کربلایی بود.
آیت الله آقانجفی همدانی، با هجرت به نجف اشرف، از شاگردان مبرز آیات عظام میرزای نائینی و شیخ محمدحسین غروی اصفهانی گردید.
او که بعدها به دامادی استادش، میرزای نائینی نیز مفتخر شد، سالیانی دراز به خوشه چینی از خرمن دانش و فضائل این استاد و اساتید دیگر پرداخت و سرانجام با پشتکار فراوان و دقت ورزی های عالمانه، به مقام اجتهاد نائل آمد.
بازگشت آقانجفی به همدان نیز، برکات فراوانی به دنبال داشت. ایشان علاوه بر انجام وظایف دینی و اقامه جماعت، به نگارش تفسیر «انوار درخشان» و سپس شرحی بر «اصول کافی» و دیگر آثار پرداخت و مواریثی نفیس و ارجمند از خود بر جای نهاد.
آیت الله آقانجفی همدانی علاوه بر ژرف اندیشی علمی و نیز سجایای والای اخلاقی، دارای سلوکی انقلابی بود و از احساس مسؤولیت بالایی در قبال تحولات اجتماعی و سیاسی کشور برخوردار بود.
وقوع انقلاب اسلامی و واقعه دفاع مقدس، دو رویداد مهمی است که معظم له به خوبی امتحان خود را در آنها پس داد؛ چنانکه همگان ایشان را به عنوان ملجأ و پناه جوانان انقلابی و رزمنده می شناختند.
کنگره ملی بزرگداشت مقام علمی آقانجفی همدانی، فرصتی است تا ضمن معرفی این عالم فرزانه، از خدمات علمی، معنوی و انقلابی ایشان تجلیل شود و به یمن این رخداد مبارک، آحاد مردم حقیقت جو، و به ویژه نسل جوان، با بنیان های فکری و شیوه های رفتاری این چهره درخشان و مردمی بیشتر آشنا گردند.
در پایان از مساعی همه مسئولان و دست اندرکاران این کنگره فاخر، صمیمانه قدردانی نموده و از ذات احدیت، مزید توفیق همگان را خواستارم.
کنگره ملی آیت الله آقا نجفی همدانی، طی دیروز و امروز در همدان به دبیری محمد کاظم حجازی، برگزار می شود.

فراهنگ **1085** 1823دریافت کننده : ناهید پورمند ** انتشار: طاهره نبی اللهی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۰۴۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام آیت الله مظاهری به هجدهمین دوره همایش حکمت مطهر

آیت الله العظمی مظاهری مرجع عالیقدر شیعیان در پیامی به مناسبت برگزاری هجدهمین همایش حکمت مطهر، موضوع جوانان را اساسی‌ترین نقطه هدف گذاری مرحوم شهید مطهری دانستند.

متن پیام این مرجع عالیقدر به شرح زیر است:

باوجود گذشت چهل و چهار سال از شهادت اسفناک متفکّر عالی‌مقام و اندیشمند بزرگ مرحوم آیت الله شهید مطهری قدس سره الشریف، هم ثلمه و خلاً فقدان آن استادِ اسلام‌شناسِ برجسته، هنوز در جامعه اسلامی محسوس و ملموس است که «ثُلِمَ فی الإسلامِ ثُلمَةٌ لا یَسُدُّها شیءٌ»؛ و هم به فضل خداوند متعال، آثار بنان و بیان آن دانشمند پرتلاش، همچنان مورد استفادۀ فرهیخنگان و حق‌جویان است که: «ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ تُؤْتِی أُکُلَهَا کُلَّ حِینٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا».

همایش با سابقه «حکمت مطهر» که با هدف زنده نگاه داشتن یاد و نام و آثار علمی این شهید والامقام برگزار می‌شود و از این جهت باید به اهتمام نیکوی متصدّیان و دست‌اندرکاران آن آفرین گفت، اینک و در هجدهمین دورۀ خود، موضوع بسیار با اهمیّت «جوانان» را مطمح نظر قرار داده است، موضوعی که یکی از مهم‌ترین و بلکه باید گفت اساسی‌ترین نقطه هدف گذاری مرحوم شهید مطهری رضوان الله تعالی علیه در عموم تلاش‌های علمی و فکری ایشان بوده است.

در ادامه این پیام آمده، در این فرصت کوتاه و به مناسبت طرح مسئله مهم «جوانان» لازم می‌دانم بر دو نکته اساسی در این محفل فکری و فرهنگی تأکید کنم:

نکته اول اینکه همان‌گونه که مرحوم شهید مطهری طاب ثراه به خوبی دریافته بود برخورد و مخاطبه با نسل جوان، بسیار خطیر و حسّاس است و باید براساس منطق و استدلال و واقع‌بینی در همه ابعاد مسائل نظری و مشکلات عملی جوانان، تنظیم و ساماندهی شود، زیرا اگر به سؤالات نظری و پرسش‌های نسل جوان که چه بسا، بسیار اندیشه سوز و ذهن آزار نیز باشد، و همچنین به احساسات و عواطف این نسل پرتکاپو و نیز به خواسته‌های به حق و به جای آنان، پاسخ منطقی و صحیح داده نشود، قطعاً موجب سرخوردگی و ناامیدی و بی‌اعتمادی و در نهایت طغیان‌گری این نسل مطالبه‌گر خواهد شد و زیان آن برای جامعه انسانی، بسیار وسیع و عمیق خواهد بود.

روش مخاطبه و مواجهه با جوانان، روش دهن‌کجی و انتقاد و سرزنش و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست، و با چنین روشی محال است که بتوانیم جلوی انحرافات دینی و کجروی‌های اخلاقی را در نسل جوان بگیریم. اگر خواهان هدایت و رشد نسل جوان هستیم، تنها راه متین و صحیح آن این است که اولاً: باید از نزدیک با درد و رنج جوانان آشنا شد و ثانیاً با زبان منطق و عطوفت و مهربانی با آنان، تعامل سازنده برقرار کرد، چنانکه در آن بیانِ بلندِ رئیس مذهب جعفری حضرت امام صادق سلام الله علیه که این روزها در آستانه سالروز شهادت آن امام به حق ناطق، قرار داریم، آمده است که به بعضی از اصحاب خود که درباره مخالفان عقیدتی در آن روزگار از آن امام همام پرسیده بود، فرمودند: «فَلاَ تَخْرَقُوا بِهِمْ. أَمَا عَلِمْتَ أَنَّ إِمَارَةَ بَنِی أُمَیَّةَ کَانَتْ بِالسَّیْفِ وَالْعَسْفِ وَالْجَوْرِ، وَ إِنَّ إِمَارَتَنَا بِالرِّفْقِ وَ التَّأَلَّفِ وَ الْوَقَارِ وَالتَّقِیَّةِ وَ حُسْنِ الْخَلْطَةِ وَ الْوَرَعِ وَ الاِجْتِهَادِ؛ فَرَغِّبُوا النَّاسَ فِی دِینِکُمْ وَ فِیمَا أَنْتُمْ فِیهِ».

و، امّا نکته دوم که آن نیز برخوردار از اهمیّت جدی است این است که: خواسته‌های به حق نسل جوان برای برخورداری از یک زندگی سرافراز و آبرومند، باید در رأس توجّه مسئولان و کارگزاران کشور قرار گیرد و همگان باید به این آسیب اساسی، توجّه کنیم که اگر این مطالبات و انتظارات، به درستی پاسخ داده نشود و جوانان ما با معضلات بزرگی نظیر فشار بیکاری و افسانه مسکن و بحرانِ افزایش سنّ ازدواج و فقر و تبعیض و فساد و اعتیاد و سایر آسیب‌های شکننده اجتماعی مواجه بوده و خود را در مقابله با این مشکلات خانمان سوز، بی پناه ببینند، قطعاً ما با بحران سرمایه اجتماعی بزرگی مواجه خواهیم شد که کمترین نتیجه خسارت‌بار آن کاهش مشارکت‌های ملّی و اجتماعی است.

هر دو نکته‌ای که به اجمال بیان شد، چه نکته اول که مربوط به ساخت اندیشه و فکر و نظر بود، و چه نکته دوم که مربوط به عرصه اجرا و عمل می‌شود، مطمح نظر همۀ متفکّران دینی و مصلحان اجتماعی از جمله مرحوم آیت الله شهید مطهری اعلی الله مقامه بوده و امید است همه اندیشه‌ورزان و نیز همه مجریان و سیاست‌مداران، بدان توجّه بیش از پیش نمایند. ان شاء الله.

منبع: خبرگزاری اهل‌بیت(ع) - ابنا

دیگر خبرها

  • ۲۳۳ پایان‌نامه مرتبط با کنگره اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای در حال تدوین است
  • آیت‌الله نوری همدانی: دین اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • فتاوای آیت‌الله حکیم در سطح جامعه تحول ایجاد می‌کرد
  • مجتهدی حال فلسفی‌اش از قال فلسفی‌اش بیشتر بود
  • مجتهدی اهل تظاهر نبود و همیشه خودش را دانشجو می‌دانست
  • آزمایشگاه ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • آزمایشگاه های بالینی پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • علت تغییر زمان برگزاری کنگره ناباروری
  • (تصاویر) تشییع پیکر آیت الله ضیاءالدین نجفی تهرانی
  • پیام آیت الله مظاهری به هجدهمین دوره همایش حکمت مطهر