Web Analytics Made Easy - Statcounter

دهلی نو - ایرنا - هند به پارلمان این کشور اعلام کرده است که از بلند پروازی های دریایی چین برای تبدیل شدن به بزرگترین قدرت دریایی منطقه آگاه است و می خواهد با هر چه که تهدیدی برای امنیت هند محسوب شود، مقابله کند.

به گزارش ایرنا، «وی کی سینگ» مشاور وزیر امور خارجه هند در پارلمان این کشور با تاکید بر اینکه هند و چین به عنوان دو کشور بزرگ و مهم همسایه بارها بر لزوم خودداری از اعمالی که باعث نگرانی هر یک از آنها بشود تاکید کرده اند، گفت: اکنون علائمی مشاهده می شود که نشان دهنده عزم چین برای تبدیل شدن به بزرگترین قدرت دریایی منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به تلاش های چین برای توسعه چندین بندر و انجام پروژه های زیرساختی دیگر در منطقه اقیانوس هند، گفت دهلی نو با دقت زیاد هر اتفاقی که را ممکن است برای امنیت ملی هند یک تهدید محسوب شود تحت نظر دارد.
منظور وی از این گونه تحولات، پروژه هایی است که چین در کشور های همسایه هند از جمله، نپال، سریلانکا و مالدیو در دست انجام دارد.
چین در سریلانکا سرمایه گذاری های عظیمی کرده و در حال ساخت یک شهر بندری در این کشور است. در ماه جاری نیز یک توافق تجارت آزاد با مالدیو امضا کرد.
سرمایه گذاری چین در حوزه های زیرساختی سریلانکا، کمک چهار میلیارد و 800 میلیون دلاری میان سال های 2003 تا 2015 ، قبول 85 درصد از هزینه توسعه فاز نخست یک بندر تجاری به نام هامبانتوتا، توسعه شهر بندری کلمبو ،فروش سالانه 100 میلیون دلار تسلیحات نظامی و موافقت با پیوستن سریلانکا به جاده ابریشم دریایی (یک جاده - یک کمربند) به عنوان یکی از پروژه های راهبردی چین از مهمترین مسائلی بود که روابط چین و سریلانکا را به سطح راهبردی ارتقاء داد.
هند که از پیوستن به طرح یک جاده - یک کمربند چین خودداری کرده است نگران است که اجرایی شدن این طرح به افزایش حضور نظامی چین در منطقه بیانجامد.
در چند سال گذشته، چین سرمایه گذاری های خود را در نپال دو برابر کرده است و قصد دارد از زیرساخت های گسترده و دست نخورده نپال برای ساخت نیروگاه های برق آبی استفاده کند که این امر می تواند تجارت میان دو کشور را افزایش دهد.
سرمایه گذاران چینی تاکنون جاده، بیمارستان ها، مراکز آموزشی و سایر مراکز را در نپال احداث کرده اند و برنامه هایی برای راه اندازی خطوط راه آهن و خطوط انتقال برق را در این کشور مطرح کرده اند. در شهر پخارا نیز چین در حال ساخت یک فرودگاه بین المللی است. دیدارهای وزیران دولت های نپال و چین در دو سال گذشته افزایش یافته است و بورس های تحصیلی و مبادلات با چین فرصت های جدیدی برای جوانان نپالی ایجاد کرده است.
هند نگران مقاصد نظامی چین در منطقه است به طوری که دهلی نو نسبت به پهلو گرفتن 2 زیر دریایی چینی در سال گذشته در سریلانکا به شدت اعتراض کرده بود.
در طول 2 سال گذشته، زیردریایی های جنگی چین بارها در اقیانوس هند دیده شده اند. هرچند مقامات نظامی پکن مقابله با دزدان دریایی در خلیج عدن را از دلایل حضور این زیردریایی ها اعلام کرده اند ولی کارشناسان نظامی تصریح می کنند که برای مقابله با قایق های کوچک دزدان دریایی، نیازی به اعزام زیردریایی هسته ای نیست.
نیروی دریایی هند نیز درحال افزایش توانمندی خود برای به دست گرفتن دوباره کنترل اقیانوس هند است و در این راستا بودجه نظامی خود را به 40 میلیارد دلار افزایش داده و ساخت 6 زیردریایی هسته ای و هفت ناوچه جدید را در دستور کار قرار داده است.
دهلی نو منطقه اقیانوس هند را حیاط خلوت خود می داند و می خواهد به عنوان تنها تامین کننده امنیت این منطقه به رسمیت شناخته شود.
آساق**267*شبس*1613*وحیده دینداری*انتشار دهنده: عبدالله غفاری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۰۴۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم کمک‌رسانی نیروی دریایی ارتش به مناطق سیل‌زده در سیستان و بلوچستان

 امیر دریادار دوم حسین حسنی، فرمانده منطقه سوم نبوت نیروی دریایی ارتش، با اشاره به اقدامات این یگان در کمک به سیل‌زدگان در سیستان و بلوچستان، گفت: در پی بارندگی در جنوب شرق کشور و خسارت وارد شده به شهرستان کنارک، نیروی دریایی ارتش برابر اوامر سلسله مراتب فرماندهی، با هدف کمک به مردم سیل‌زده در سیستان و بلوچستان وارد عرصه شد.

فرمانده منطقه سوم نبوت نیروی دریایی ارتش ادامه داد: ما در نیروی دریایی ارتش با توان بالا و پیشرفته‌ترین تجهیزات اعم از بالگرد‌ها و خودرو‌های تیپ تفنگداران توانستیم همه کمک‌های جمع‌آوری شده توسط بنیاد برکت، بنیاد احسان و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) برای رفع نیاز‌های اعلام شده از سوی ستاد بحران را توسط بالگرد و خودرو به صعب العبورترین روستا‌ها که امکان دسترسی به آنها وجود نداشت، منتقل کنیم.

وی اظهار کرد: تاکنون ۱۶ سورتی پرواز بالگرد به روستا‌های صعب‌العبور انجام شده که این پرواز‌ها از طریق یگان هوادریا در منطقه سوم دریای نبوت ارتش و در همکاری با خودرو‌های تاکتیکی تیپ تکاوری حمزه سیدالشهدا (ع) جهت انتقال کمک‌ها و نیازمندی‌های مردم به نقاط صعب العبور انجام می‌شود.

امیر دریادار حسنی همچنین از استمرار آمادگی نیروی دریایی ارتش برای امداد به سیل‌زدگان در سیستان و بلوچستان خبر داد و خاطرنشان کرد: تا زمانی که ستاد بحران استان از ما برای کمک به سیل‌زدگان در سیستان و بلوچستان درخواست داشته باشند آماده خدمت‌رسانی هستیم. در این راستا، بالگرد‌های ما امروز به سوی منطقه دشتیاری نیز اعزام خواهند شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • برگزاری رژه اقتدار دریایی در آبراه راهبردی خورموسی
  • برچیده شدن بزرگترین مرکز تجمع معتادان در منطقه ۷ تهران
  • بیگانگان به دنبال فروش سلاح در خلیج فارس هستند
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • تداوم کمک‌رسانی نیروی دریایی ارتش به مناطق سیل‌زده در سیستان و بلوچستان
  • معمای «مثلث برمودا»
  • کمبود آمبولانس بزرگترین چالش اورژانس کشور است
  • کرمانشاه به مرکز امداد منطقه غرب کشور تبدیل شود