Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز، حشمت الله فلاحت پیشه نماینده اسلام آباد غرب استان کرمانشاه با تاکید بر ضرورت انسداد مرزها در دوران بحران اقلیم کردستان عراق گفت: از زمانی که بنا به درخواست دولت عراق و برخی ملاحظات امنیتی ما مرزهای غربی خود را به روی این کشور مسدود کردیم با توجه به اینکه منطقه حکم شریانی حیاتی را برای مرزنشینان دارد ،بازار آنها کساد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارزیابی ها نشان می دهد کشورهایی همچون ترکیه- چین و آمریکا گوی فرصت های تجاری داخل عراق را از ایران ربوده اند.
  وی افزود: یکی از احکام چشم انداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران (برای اول شدن در منطقه) تعامل سازنده با دنیاست که بخشی از این نقشه راه به مراودات تجاری - اقتصادی بویژه با همسایگان تاکید دارد. از طرفی در قانون توسعه کشور هم پیش بینی شده تمام ظرفیت های مرزی باید در این خصوص بکار گرفته شود.

این نماینده مجلس با بیان اینکه بعد از پایان فتنه صهیونیستی تجزیه کردستان عراق همچنان مرزهای کشور بسته باقی مانده است، خاطر نشان کرد: انتظار می رود با فروکش کردن تنش ها در کشورهمسایه قاعدتا باید امنیت برای فضای اقتصادی استان مهیا شده باشد مضاف بر اینکه ما شاهد برچیده شدن طومار گروه تروریستی داعش از منطقه و عراق هستیم. فلاحت پیشه با ارایه آماری از قبل از دوران حضور داعش در عراق عنوان داشت: مجموع مناسبات اقتصادی ایران با عراق که عمده آن از مرزهای غربی خاصه از استان کرمانشاه انجام می شد، در کل بیش از 2 برابر مجموع مبادلات اقتصادی ما با 28 کشور عضو اتحادیه اروپا بود. جالب تر اینکه بیش از 90 درصد واردات ما از کشورهای اروپایی بود که در مقایسه با عراق این موضوع به ضرر ایران تمام می شد. یعنی مزیت نسبی بیشتر به سود تجار اروپایی رقم می خورد.

  وی در این رابطه افزود: متاسفانه با ادامه روند انسداد مرزهای غربی چنین تجارت بهینه ای در شرف از دست رفتن است و این فرصت شغلی ناب مردم کرمانشاه در اختیار تجار ترکیه ای و حتی برخی دول عربی قرار می گیرد. به عبارتی آنهایی که تا دیروز همه جانبه از داعش در عراق و سوریه حمایت کردند امروز هم در حوزه تجاری در داخل عراق بهره اقتصادی می برند در حالی که جمهوری اسلامی ایران به برکت خون شهدای مدافع حرم و هوشمندی مسئولین کشورمان در برابر تهدیدات منطقه امنیت را به تمامیت راضی عراق باز گرداند.

فلاحت پیشه پیرو این استدلال خاطر نشان کرد: طبق برآوردی که طی یک هفته اخیر صورت گرفته بازار اقتصادی فعالان استان بشدت با رکود جدی مواجه شده است و رقمی بالغ بر 2.5 میلیارد دلار ضرر مالی متوجه نظام اقتصادی کشور شده است. یعنی چیزی برابر با یک سال بودجه عمرانی کشور (میانگین 5 سال گذشته) ما متضرر شده ایم که باید مسئولین به این موضوع اهتمام ویژه ای داشته باشند.

  وی افزود: الان کار به جایی رسیده که دولت و تجار عراقی هیچ قراردادی با ایران منعقد نمی کنند و اظهار می دارند، شرایط مرزهای غربی ایران مشخص نیست و هر گونه قرارداد ریسک بالایی به همراه دارد لذا با طرف های ترک – عرب و آمریکایی و چینی وارد مناسبات تجاری شده اند.

فلاحت پیشه ضمن خواهش از مسئولین ذیربط در خصوص بازگشایی دوباره مرزهای غربی کشور گفت: لطمه فراوانی امروز بخاطر کسادی بازار نقل و انتقال کالا از عراق به مردم زلزله زده کرمانشاه وارد آمده است. در حالی وزیر محترم کشور یکشنبه هفته گذشته خبر بازگشایی مرزها را داد که این گفته موجب خشنودی مردم استان شد اما با گذشت چند روز هنوز این امر تحقق نیافته است.

وی مرزهای پرویز خان – خسروی – باشماق و تمرچین را جز مرزهای مسدود شده بشمار آورد و افزود: برخی از مباحث داخلی عراق چندان به ما مربوط نمی شود. به حمدالله و به لطف جان فشانی های نیروهای امنیتی کشور اعم از ارتش و سپاه و نیروی انتظامی آنقدر قدرتمند هستیم که کسی جرات کوچکترین تعرض به مرزهای ما را نداشته باشد.

فلاحت پیشه خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران امروز امنیت را از بغداد تا دمشق ایجاد کرده و این مهم را آمریکا با همه تبلیغات و در راس 44 کشور نتوانست انجام دهد. لذا وقتی در حوزه نظامی- امنیتی و راهبرد منطقه ای تا این اندازه مقتدر هستیم دیگر نباید اجازه دهیم بیش از این مرزهای ما متاثر تحولات عراق شود و علاوه بر بحث دفاعی - امنیتی حتما باید در عرصه اقتصادی هم اثر گذار باشیم.

منبع:جام جم

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۰۵۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم تبادلات تجاری ایران و پاکستان به ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد

رئیس جمهور گفت: باور داریم که با توجه به ظرفیت‌های موجود می‌توان روابط فیمابین را متحول کرد و لذا در گام اول برای دستیابی به حجم ۱۰ میلیارد دلار در مبادلات تجاری دو کشور توافق کردیم. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ظهر امروز دوشنبه به وقت محلی در جریان سفر رسمی به پاکستان، در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور، با بیان اینکه پیوندهای تاریخی همسایگی و اشتراکات اعتقادی، روابط تهران-اسلام‌آباد را عمیق و ناگسستنی کرده است، سطح روابط دو کشور را نامتناسب با ظرفیت‌های متقابل دانست و بر تلاش برای افزایش تعاملات و مناسبات دو طرف در عرصه‌های مختلف اقتصادی، تجاری و فرهنگی تاکید کرد.

رئیسی: روابط ایران و پاکستان را در همه سطوح ارتقا می‌دهیموی با اشاره به سیاست جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط با کشورهای مسلمان، همسایه و همسو، گسترش روابط با پاکستان را تامین‌کننده همه این اهداف دانست و اظهار داشت: باور داریم که با توجه به ظرفیت‌های موجود می‌توان روابط فیمابین را متحول کرد و لذا در گام اول برای دستیابی به حجم 10 میلیارد دلار در مبادلات تجاری دو کشور توافق کردیم.

رئیس‌جمهور با تشریح برخی زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری‌ها و روابط ایران و پاکستان از جمله در حوزه انرژی، به اهمیت امنیت به خصوص در مرزهای مشترک دو کشور برای رونق تبادلات مرزی اشاره کرد و گفت: دو کشور در موضوع ضرورت تامین و پایداری امنیت، لزوم مبارزه قاطع با اشکال مختلف تروریسم و حمایت بدون تبعیض از حقوق بشر به خصوص دفاع از مردم مظلوم فلسطین رویکرد و نگاهی نزدیک و مشترک دارند.

رئیسی با بیان اینکه روابط دو کشور در همه ابعاد دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی قابل ارتقا و تقویت است، تصریح کرد: تحکیم و تعمیق روابط دو ملت دوست ایران و پاکستان ممکن است مخالفانی داشته باشد، اما عزم و اراده موجود نزد سران دو کشور برای گسترش روابط، بر این مخالفت‌ها غلبه کرده و این سفر می‌تواند نقطه عطفی در ایجاد تحول در روابط فیمابین باشد.

وی همچنین بر اهمیت تبادل هیئت‌های تجاری و اقتصادی میان دو کشور و فعال شدن کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی برای رفع موانع توسعه مراودات و مناسبات اقتصادی و تجاری میان دو کشور تاکید کرد و گفت: تقویت همکاری‌های ایران و پاکستان به عنوان دو کشور اسلامی مهم منطقه می‌تواند در حل مشکلات منطقه موثر باشد، در مقابل حضور بیگانگان در منطقه نه تنها کمکی به حل مشکلات نمی‌کند، بلکه خود باعث ایجاد مشکلات پیچیده‌تر خواهد شد.

رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت اتحاد و انسجام کشورهای اسلامی برای مقابله موثر با هر گونه اجحاف و تعرض به کشورهای اسلامی، جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و مقتدر فلسطین و به خصوص غزه را از جمله تبعات نبود چنین انسجامی میان کشورهای اسلامی دانست و گفت: همکاری‌های ایران و پاکستان در این زمینه می‌تواند بستر مناسبی برای همراه شدن بیشتر کشورهای اسلامی در مسیر وحدت و انسجام امت اسلامی باشد.

«شهباز شریف» نیز در این نشست با بیان اینکه این سفر به پاکستان عزت بخشید، روابط فیمابین را بسیار مستحکم و دوستانه توصیف و تصریح کرد: پیشرفت هر کدام از دو کشور ایران و پاکستان باعث پیشرفت متقابل کشور دیگر خواهد شد.

نخست وزیر پاکستان با اشاره به مرزهای طولانی مشترک میان دو کشور، بر مبارزه قاطع با تروریسم و تلاش برای ارتقای امنیت در مناطق مرزی و همچنین ایجاد رونق اقتصادی در مناطق مرزنشین از طریق گسترش بازارچه‌های مرزی تاکید کرد.

نخست وزیر پاکستان ضمن ابلاغ سلام‌‌های گرم دولت و ملت پاکستان به رهبر معظم انقلاب اسلامی و ملت ایران، از درایت و تدابیر رئیسی برای تقویت روابط و تعاملات منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران به خصوص در ارتباط با کشور مطبوعش قدردانی کرد.

وی با تاکید بر هدف‌گذاری صورت گرفته برای رساندن حجم مبادلات اقتصادی فیمابین به 10 میلیارد دلار در سال افزود: گسترش همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی می‌تواند به تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور بیانجامد.

وی همچنین با اشاره به حمایت پاکستان از همکاری‌های زیرساختی لجستیک چندجانبه افزود: تحقق این همکاری‌ها می‌تواند تبادلات تجاری فیمابین را به سطحی جدید ارتقا دهد.

نخست‌وزیر پاکستان در بخش دیگری از سخنانش ثبات قدم جمهوری اسلامی ایران در حمایت از آرمان آزادی قدس و دفاع از مردم مظلوم فلسطین را قابل تحسین توصیف و تصریح کرد: اتحاد و انسجام کشورهای اسلامی موثرترین اقدام در بازدارندگی جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان مظلوم است.

شهباز شریف همچنین با اشاره به گفتگوهای مطرح شده درباره حقوق و امنیت مردم منطقه کشمیر، تقویت همکاری‌های دو کشور در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی در زمینه‌های مختلف را خواستار شد.

در این دیدار همچنین سران دو کشور بر اهمیت تقویت تجارت رسمی تاکید و علاوه بر آن توافق کردند که طرف پاکستانی در اجرای تعهدات خود در زمینه انرژی تسریع کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «امنیت» و «تجارت» محور رایزنی ایران و پاکستان
  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • رئیس جمهور با فرمانده ارتش پاکستان دیدار کرد
  • خیالمان از مرزهای شرقی راحت باشد؟!
  • تقویت همکاری قوای مسلح ایران و می‌توان صلح و ثبات را برای منطقه به ارمغان آورد/ عاصم منیر: مرزهای دو کشور صلح و دوستی است
  • اظهارات جدید رئیسی درباره میز مذاکره و دیپلماسی
  • تقویت همکاری‌های ایران و پاکستان در حل مشکلات منطقه موثر است
  • حجم تبادلات تجاری ایران و پاکستان به ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • همکاری ۲۰ کشور منطقه و غربی برای رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایران در حمله به اسرائیل
  • ۴۹۸۰۰ تبعه غیرمجاز در کمین‌های ارتش جنوب‌شرق دستگیر شدند