Web Analytics Made Easy - Statcounter

اولین جشنواره استانی ترویج زایمان طبیعی به همت معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان و با هدف ترویج زایمان طبیعی، حفظ ارتقای سلامت مادر و نوزاد و تکریم مادران، در رشت برگزار شد.

به گزارش ایلنا از رشت، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار داشت: حوزه فعالیت‌های پزشکی و درمانی به گونه ای است که ناخودآگاه افراد به یاد مسایل و مشکلات جسمی می‌افتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما زمانی که نوزادی به خانواده و جامعه اضافه می شود، فراموش نشدنی ترین لحظات زندگی برای هر خانواده رقم می خورد.

شاهرخ یوسف زاده با اشاره به پیشتازی افزایش بی رویه زایمان از طریق سزارین در طی سال های گذشته در استان گیلان، گفت: زایمان یک روند طبیعی است اگر فردی این هدایت را انجام ندهد، این روند صورت می گیرد اما به دلیل وجود برخی از تهدیدها (برای مادر و نوزاد) و سهولت امر زایمان، این هدایت باید  توسط ماماها و متخصصین  انجام شود . 

وی احتمال آسیب رسیدن به مادر و نوزاد، عدم اطمینان از مهارت افراد و ... را از جمله مواردی برای استقبال مادران باردار از روش سزارین عنوان کرد و افزود: دانشگاه علوم پزشکی گیلان طی سال 94 هفت مورد و در سال 95 تنها یک مورد مرگ مادر باردار را شاهد بود که بیماری هایی به جز عارضه ناشی از حاملگی، علت اصلی مرگ این مادران بود. 

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این خصوص آگاه سازی، اطمینان دادن، ارزیابی و نظارت دقیق را بسیار حایز اهمیت خواند و گفت: مساله دیگر فضای مناسب برای انجام زایمان طبیعی مادران باردار است که دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این خصوص از سال گذشته توانسته به طور همزمان ده بلوک" ال دی آر" زایمان را در سطح بیمارستان ها گسترش دهد.

یوسف زاده پنج بلوک از این بلوک های زایمانی را دارای شرایطی خاص و ویژه با امکانات و تجهیزات عالی ذکر کرد و گفت: در این بلوک ها مادر باردار با آرامش و با وجود همسر خود نوزاد خود را به طور طبیعی به دنیا می آورد.

وی ترویج زایمان طبیعی و مزایای تغذیه نوزاد با شیر اولیه مادر را مهم دانست و یادآور شد: آغوز (شیر اولیه مادر) حاوی مقادر زیادی از مواد ایمنی برای نوزاد می باشد که در 24 ساعت اولیه پس از زایمان، باید به نوزاد خورانده شود و نوزادانی که از طریق سزارین از مادر متولد می شوند و در بخشی دیگر جدای از مادر نگهداری می شوند و از مصرف آغوز و ایمنی پس از آن نیز محروم خواهند بود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در ادامه با اشاره به اهم عملکرد و دستاوردهای حوزه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان، هدف کلی ترویج زایمان طبیعی را ارتقای شاخص های سلامت مادران و نوزادان به عنوان ششمین هدف از اهداف برنامه ششم توسعه و کاهش مرگ و میر مادران باردار بدلیل عوارض بارداری و زایمان ذکر کرد.

 محمدتقی آشوبی ضمن ارایه مطالب جامعی در خصوص موفقیت ها و دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ترویج زایمان طبیعی و کاهش آمار سزارین، از کاهش 11 درصدی عمل سزارین در استان گیلان طی دو سال اخیر خبر داد. وی ادامه داد: در سال 93 گیلان بالاترین میزان سزارین را در کشور به خود اختصاص داده بود و در سال 95 این میزان کاهش یافته است. 

معاون درمان دانشگاه ضمن بیان مطالبی جامعی در خصوص مدیریت، برنامه ریزی و نظارت، پایش شاخص سزارین پزشکان متخصص در استان، پایش عملکرد دانشگاه ها و بیمارستان های کشور در امر ترویج زایمان طبیعی و توانمند سازی مادران و خانواده ها و ارایه دهندگان خدمت ... ، هدف نهایی ترویج زایمان طبیعی را حفظ ارتقای سلامت مادر و نوزاد، تکریم مادران و ایجاد شرایط ایمن و خوشایند عنوان کرد.

حجت الاسلام امیر چهری مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی نیز در این مراسم با اشاره به عملکرد خوب دانشگاه در خصوص ترویج زایمان طبیعی و ایجاد تسهیلات و تمهیداتی لازم از سال 93 در این خصوص، نقش اصحاب رسانه را جهت اطلاع رسانی موثر در این زمینه لازم دانست.

اجرای موسیقی سنتی و اهدا لوح تقدیر و جوایز از سوی ریاست و مسوولین دانشگاه علوم پزشکی گیلان به مدیران شبکه بهداشت و درمان و روسای بیمارستان های موفق، پزشکان متخصص زنان و زایمان، ماماهای دارای بیشترین تعداد مادران آموزش دیده در کلاس های آمادگی برای زایمان و عملکرد برتر، مادران داوطلب زایمان فیزیولوژیک و تقدیر از ارایه دهندگان آثار برگزدیده به اولین جشنواره زایمان طبیعی پایان بخش این مراسم بود.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۰۸۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث اولین خوابگاه متاهلی در دانشگاه شاهد/ در شاخص‌های فرهنگی رتبه برتر را کسب کردیم

رئیس دانشگاه شاهد از احداث اولین خوابگاه متاهلی این دانشگاه با ظرفیت ۳۳ واحد در محوطه دانشگاه شاهد خبر داد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، احمد چلداوی، رئیس دانشگاه شاهد در نشست خبری تشریح برنامه‌های این دانشگاه گفت: دانشگاه شاهد شامل ده دانشکده است که در حوزه علوم پزشکی و علوم انسانی و علوم پایه است که ۳۸ کارشناسی، ۱۰۰ رشته ارشد هستند.

وی افزود: دانشگاه شاهد در مجموع ۶ هزار دانشجو دارد که در سطوح مختلف تحصیلی مشغول تحصیل هستند.


وی ادامه داد: در حوزه پژوهش بودجه پژوهشی را ده برابر کردیم که پژوهانه اساتید هم ده برابر شد.


چلداوی اضافه کرد: حدودا قرارداد‌های ارتباط با صنعت ما ۱۷ برابر و مبلغ آن هم ۱۴ برابر شد.

وی ادامه داد: هزار متر مربع مرکز نوآوری راه اندازی کردیم، مرکز رشد دانشگاه هم راه اندازی شده است.


وی با اشاره به حوزه فرهنگی گفت: دوره‌های هم اندیش اساتید برگزار می‌شود، اردو‌های راهیان نور و مشهد را داشتیم و در دو شاخص مهم فرهنگی رتبه اول را کسب کردیم.


رئیس دانشگاه شاهد گفت: پذیرش دانشجو در این دانشگاه به صورت غیر متمرکز است و ۴ برابر ظرفیت دانشجو معرفی می‌شود که با برگزاری مصاحبه دانشجویان پذیرش می‌شوند.


وی خاطرنشان کرد: دانشجویان دختر در انتخاب دانشگاه می‌دانند که پوشش برتر را دارد و در دانشگاه شاهد چادر پوشش دانشجویان است.


چلداوی گفت: جمعیت دانشجویی دانشگاه شاهد ۵۰ درصد دختر و ۵۰ درصد را نیز پسران تشکیل می‌دهند.


وی ادامه داد: ۳۴۴ عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد داریم که سرانه مقالات بین المللی ۱/۵ به ازای هر استاد است.

چلداوی گفت: خوابگاه متاهلی نداشتیم و در اولین اقدام یک خوابگاه ۳۳ واحدی در مرحله تدوین نقشه است که در محوطه دانشگاه احداث خواهد شد.


وی افزود: دانشگاه شاهد سیاست زده نیست، اما منفعل سیاسی هم نیست در حوادث ۱۴۰۱ تعداد زیادی گردهمایی دانشجویی داشتیم و مناظره‌های سیاسی برگزار کردیم و در دو سال اخیر ۸۹۹ عنوان برنامه تشکل‌ها برگزار کردند.

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • اولین فرزندان مرکز ناباروری ساوه پا به عرصه هستی گذاشتند
  • نمایشگاه سلامت در هرمزگان برگزار می‌شود
  • برگزاری نمایشگاه و جشنواره سلامت در بندرعباس
  • هدیه وزارت بهداشت به بانوان زاهدانی؛ افتتاح اولین پایگاه اورژانس بانوان
  • زایمان با تاریخ رُند، بازی با جان نوزاد؟! + فیلم
  • احداث اولین خوابگاه متاهلی در دانشگاه شاهد/ در شاخص‌های فرهنگی رتبه برتر را کسب کردیم
  • هفدهمین آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس تیرماه برگزار می‌شود
  • هفدهمین آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس تیرماه برگزار می شود
  • ۲ هزار مادر باردار تحت پوشش برنامه تغذیه سالم دانشگاه علوم پزشکی مشهد