Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - ميزگرد بررسي شخصيت و انديشه‌هاي قرآني آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني با موضوع «سعه‌صدر» با حضور سيد محمدرضا بهشتي، حجج‌اسلام و المسلمين سعيد جوادي‌آملي و آذربايجاني در سالن همايش‌هاي غدير برگزار شد.
به گزارش جام نيوز، سيد محمدرضا بهشتي در اين ميزگرد از مرحوم هاشمي‌رفسنجاني به عنوان برجسته‌ترين چهره‌هاي تاريخ معاصر ايران نام برد و گفت: آنچه در باب کليت مطرح مي‌شود کليت نظري نيست چون ميدان ما عقل عملي است و با تکيه ي اخلاق بر داشته ي نظري يا بايد مدعي باشيم که امکان شناخت امور آنگونه که هست را داريم يا با تلقي هاي مختلف که از خير و شر و خوب و بد و امثال آن داريم بايد اينها را ملاک قرار داده واز داخل آن بتوانيم اخلاق را به دست آوريم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او در ادامه به مقاله ي دکتر ديبا درباره مهندسي اخلاق نيز خرده گرفت و گفت: کاربرد اين‌گونه واژه‌ها در عرصه علم و فرهنگ و اخلاق نيازمند توجيه است چه کسي اساسا اين ضمانت را به ما داده که در عرصه ي اخلاق امکان مهندسي کردن داريم؟ تبعات اين نگرش که مايه ي افول اخلاق مي شود پيامدهاي کمي نيست بنابراين بايد کوشش کرد از اين اخلاق صوري به اخلاق داراي بنيان عميق در درون افراد برسيم.
اين استاد دانشگاه تهران با بيان اينکه الزامات اخلاقي و حقوقي با يکديگر متفاوت هستند، بيان داشت: الزام اخلاقي از ناحيه‌ي درون شماست اگر اين الزام از ناحيه‌ي بيرون باشد اخلاق را از اخلاق بودن مي اندازد.
او در ادامه به مقوله ي سعه‌ي صدر پرداخت و گفت: سعه‌ي صدر به عنوان فضيلت ممتاز اخلاقي، زماني در دايره ي اخلاق فردي خود را آشکار مي‌کند و يک زماني وارد عرصه‌ي اجتماعي مي‌شود، آنجاست که اگر ظهور يابد نه تنها مايه‌ي خير بزرگ براي فرد بلکه براي جامعه هم خواهد بود.
محمدرضا بهشتي ادامه داد: اگر در زندگي پيامبران بنگريم مي‌بينيم موسي (ع) از خداوند طلب شرح صدر مي‌کند و آنچه موسي در مقام دعا طلب مي‌کند به روايت قرآن کريم در شخص پيامبر ظهور و بروز مي‌يابد.
او ابراز داشت: مرحوم هاشمي رفسنجاني از کساني بود که در طول دوران مبارزه قبل از انقلاب در او ايمان عاشقانه متعهدانه نسبت به امور ديني ملاحظه مي‌کنيد که از هيچ چيز واهمه نداشت و ميان نيروهاي مذهبي قبل از انقلاب يکي از دو نفري بود که به عنوان قهرمان شکنجه محسوب مي‌شد.
اين استاد دانشگاه تهران بيان کرد: سعه‌ي صدر هاشمي رفسنجاني در سال‌هاي قبل از پيروزي انقلاب مايه‌ي برکت بود. وي از تبديل شدن مسائل داخل زندان به بحران به‌دليل همين سعه‌ي صدري که داشت جلوگيري مي‌کرد.
بهشتي با ذکر اينکه هاشمي مرد بحران‌ها بود، اذعان داشت: او در شرايط دشوار کسي بود که به‌دليل افق بلندي که داشت و نيز به برکت اين سعه‌ي صدري که خداوند به او داده بود وضعيت ممتازي پيدا کرد که در انقلاب کمتر کسي را همانند او مي‌بينيم.
او با اشاره به بي‌مهري‌هايي که اواخر عمر مرحوم هاشمي نسبت به ايشان صورت گرفته بود، گفت: اگر ايمان قوي و تعهد آن مرحوم به انقلاب و تجربه‌ي دوران‌هاي سخت نبود شايد تحمل اين وضعيت در سال‌هاي پاياني عمر ايشان ناممکن مي‌شد.
فرزند شهيد دکتر بهشتي اذعان کرد: آيت‌الله هاشمي رفسنجاني از کساني بود که زندگي او در خدمت به خدا و مردم گذشت و توانست با روحيه و افق بلند و سعه‌ي صدري که داشت براي ملت و انقلاب تکيه گاهي باشد که فقدان او را تا مدت‌ها بعد احساس خواهيم کرد.
ايلنا
111

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۱۶۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، کتاب «اخلاق و درام» نوشته نصرت الله تابش از انتشارات بنیاد سینمایی فارابی وارد بازار نشر شد.

نویسنده کتاب «اخلاق و درام» در این کتاب با تحلیل آثار دراماتیک نظیر «رومئو و ژولیت»، «مکبث» و «هملت» از ویلیام شکسپیر، «آناکارنینا» و «مرگ ایوان ایلیچ» از لئو تولستوی، «تصویر دوریان گری» از اسکار وایلد، «بینوایان» از ویکتور هوگو، «فاوست» از ولفگانگ گوته، «سریر خون» کوراساوا، «کشتن مرغ مقلد» رابرت مالیگمن، «معصومیت از دست رفته» داود میرباقری، «چشمه‌ باکره» اینگمار برگمن، «گلادیاتور» ریدلی اسکات، «پدرخوانده» کاپولا و آثار بسیار دیگر، در جست‌وجوی پاسخ به این پرسش است که آیا مفاهیم اخلاقی، صرفاً توصیه‌ای به هنرمند است یا بدون مفاهیم اخلاقی، اثری دراماتیک خلق نمی‌شود؟

این کتاب در شش فصل و از منظر پیرنگی به موضوع اخلاق و پیوند آن با درام به همراه مثال‌های متعدد سینمایی پرداخته است؛ اخلاق و درام با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه در ۳۳۶ صفحه با قیمت ۲۹۰ هزار تومان منتشر و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

انتشارات بنیاد سینمایی فارابی نیز امسال با یکصد عنوان کتاب و فصلنامه در غرفه بنیاد فارابی در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به ۲ شکل حضوری و مجازی پذیرای دانشجویان، پژوهشگران، اساتید و عموم علاقه‌مندان سینما است.

کد خبر 6090674

دیگر خبرها

  • اعزام زائران خانه خدا پس از ۹ سال انتظار از فرودگاه اصفهان
  • آزمون‌ پذیرش مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی در خردادماه
  • غزه امروز دایره المعارف پرآوازه بی‌اخلاقی‌های غرب است
  • بهشتی از ۱۶۱ هزار یار مهربان/ اینجا ملک رفاقت و اعتماد است
  • برنامه پروازهای فرودگاه اصفهان امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • شهید مطهری مجاهدی در عرصه جهاد تبیین بود
  • مرکز رشد فناوری‌های بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد
  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • برنامه پروازهای فرودگاه اصفهان امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • نمایشگاه شهدا سمنان برای بازدید رهبر معظم انقلاب آماده می‌شود