Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامحسین دوانی در گفت‌وگو با خبرنگار بورس خبرگزاری فارس پیرامون اهمیت حاکمیت شرکتی و نقش آن در اعتماد عموم به گزارش‌های حسابرسان گفت: در شرایط غیر عادی اقتصاد، رویه‌های هموار سازی سود در گزارش‌ مالی و روش‌های غیر عادی در مدیریت جریان نقدینگی در بنگاه‌های اقتصادی افزایش می‌یابد تا به هر طریقی خود را از گرداب رکود و تورم نجات دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ایراد اقتصاد مطابق آمارها، امروز نبود نقدینگی نیست، بلکه مشکل اصلی عدم حرکت جریان نقدینگی به سمت فعالیت‌های مولد است، عنوان کرد: در حال حاضر از کل حجم 1400 هزار میلیارد تومانی نقدینگی کشور معادل 800 هزار میلیارد تومان تحت عنوان سپرده‌ نزد بانک‌ها است که ماهیانه 15 هزار میلیارد تومان از این رقم به عنوان سود به این سپرده‌ها تعلق می‌گیرد.

حسابرس معتمد بورس گفت: بر این اساس طی آذر ماه امسال با سررسید اولین دوره از پرداخت سودهایی که مطابق با بخشنامه بانک مرکزی با کاهش مواجه شدند ، بخشی از این پول به سمت بازار سکه و ارز و بخش دیگری نیز به سمت سهام شرکت‌های صادرات محور که با ارز سروکار دارند، گرایش پیدا کرد.

* سود ۲۰ درصدی سپرده در شرایط رکود صنعت محقق نمی‌شود

عضو شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران با تاکید بر اینکه باید صاحبان سپرده‌های بانکی نسبت به منافع به کارگیری نقدینگی با سود کمتر در تولید برای فرزندان و آیندگان کشور توجیه شوند، افزود: دلخوش کردن به دریافت سود 20 یا 30 درصدی یک بنگاه اقتصادی در حالی که صنعت در چنین وضعی به زمین می‌خورد، هیچ گاه محقق نخواهد شد.

برای تحقق چنین سودهایی بدیهی است که بنگاه یا واحد اقتصادی مجبور به حساب سازی و شناسایی سود کاغذی در صورت‌های مالی خواهد شد که از نظر حسابداری سود باکیفیت نیست، چون در اصل جریان نقدی عملیاتی وجود نداشته و بنابراین وقتی سودی برای ارائه به ذی نفعان وجود ندارد. واحد اقتصادی  مجبور خواهد بود، با افزایش سرمایه پی در پی به دنبال کاغذ بازی باشد، تا اینکه به ترکیدن حباب دست یابد.

دوانی در مورد نقش حسابرس بر اعتماد عمومی و مسئولیت پذیری اجتماعی گفت: مشکل بی اعتمادی عمومی به گزارش‌ها و اطلاعات مالی ناشی از وضعیت اقتصادی است و توقع بازیگران بازار سهام از حسابدار و حسابرس در این زمینه بی مورد است. بروز مشکلاتی برای سهامداران شرکت‌هایی همچون کنتور سازی ناشی از عملکرد مدیران آن، اقتصاد و مقام ناظر بازار سهام بوده است .

به باور وی اگر مقام ناظر بازار پولی در دهه 70 و 80 شمسی اقدام به کنترل مؤسسات اعتباری غیر مجاز می‌کرد، شاید اتفاق‌های امروز رخ نمی‌داد. وقتی مقام ناظر وظایف خو د را فراموش کند، نمی‌توان به عملکرد حسابرس خرده گرفت، زیرا با فرض نقش داشتن بلافاصله عذر وی خواسته می‌شود، یا شخص دیگری جایگزین می‌شود. حسابرسان در نمونه‌هایی همچون بانک پارسیان یا بانک سرمایه در همان سال‌های اولیه به همه ایرادها در اظهار نظرهای خود اشاره کرده‌اند، اما در همان سال تغییر کردند.

* دادن سود ۲۴ درصدی به مشتری در بانکهای بدهکار

این حسابرس معتمد بورس با انتقاد از عملکرد برخی بانک‌ها و حساب سازی در گزارش‌های مالی آن‌ها گفت: چگونه می‌شود که بانک‌هایی در حال حاضر سود 24 درصدی به سپرده گذاران می‌دهند، اما ببش از 50 هزار میلیارد تومان به بانک مرکزی بدهکارند.

وی گفت: بانک‌هایی هستند که هم اکنون بیش از 60 درصد از سپرده‌هایی که از مردم با وعده سود 24 درصدی جذب کرده‌اند، را در ازای چک و سفته به شرکت‌های تابعه یا اشخاص وابسته مستقیم و غیر مستقیم خود به عنوان تسهیلات ارائه داده‌اند.

این حسابرس خاطرنشان کرد: باید مقام ناظر بازار پولی و بانکی برای جلوگیری از وقوع بحران‌های گسترده مانع فعالیت این بانک‌ها شود و از آن‌ها پاسخ بخواهد که چرا چندین برابر سرمایه خود را در پروژه‌هایی صرف کرده‌اند که تا ده‌ها سال به بهره برداری و سودآوری نخواهد رسید .

حسابرس معتمد بورس با بیان اینکه همه دولت‌ها در چند دهه گذشته با مماشات و انباشته کردن مشکلات اقتصادی مقصر بوده‌اند، گفت: این در حالی است که هر دولتی، همواره تقصیر این مشکلات را به گردن دولت قبلی می‌اندازد، اگر انتشار اوراق بدهی به جای جبران هزینه جاری دولت به سمت جذب منابع برای پروژه‌های عمرانی هدایت شود، در نهایت رضایت مردم را در پی خواهد داشت. 

به باور دوانی مردم هم اکنون به صرف شدن منابع پولی برای  پس انداز در آینده کشور اعتماد ندارند و بازگرداندن این اعتماد از طریق نظات جدی تر بوده و پذیرفت که عدم برخورد با بی انضباطی مالی برای جامعه هزینه دربر دارد.

وی با استقبال از انتشار عمومی صورت‌های مالی نهادهای انقلابی و حاکمیتی گفت: این اقدام یعنی حرکت مثبت به سمت شفاف سازی عمومی و به نظر می‌رسد فارغ از اعداد و تجزیه و تحلیل مالی، اینکه نهاد عمومی همچون بنیاد مستضعفان پذیرفت که به مردم پاسخگو باشد و صورت مالی منتشر کند، نکته مثبتی است .

دوانی اظهار امیدواری کرد، ای کاش نهادهای دیگر نیز صورت مالی را افشا می‌کردند و به حساب پس دادن عادت می‌کردند. همین که این گزارش‌ها به طور عمومی منتشر و پذیرفتیم که نهاد انقلابی نهاد محرمانه‌ای نیست و باید به مردم پاسخگو باشد، نکته مثبتی است.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۱۸۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب منابع پایدار با رویکرد حفظ و جذب مشتریان محقق می‌شود

امتداد - اعضای هیأت مدیره بانک ملی ایران در همایش ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۲ و تبیین اهداف سال ۱۴۰۳ بر لزوم برنامه‌ریزی در راستای جذب منابع پایدار و خدمت‌رسانی شایسته و مطلوب به مشتریان تأکید کردند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، در این همایش که با حضور اعضای هیئت مدیره ، هیئت عامل ، روسای ادارات کل ، روسای ادارات امور شعب استان ها و شعب مستقل بانک برگزار شد ، اعضای هیئت مدیره بانک به بیان نقطه نظرات خود پرداختند:

شفیعی: توسعه بانک از مسیر تولید محصولات فناورانه

عباس شفیعی رئیس هیأت مدیره بانک ملی ایران با بیان این‌که سال گذشته با تکیه بر اهداف یکپارچه، زمینه نقشه راه دقیق و برنامه‌ریزی منسجم بانک فراهم شد، افزود: همکاران سراسر کشور با تلاش و زحمات بی‌وقفه و بی‌دریغ و با تکیه بر اهداف بانک و نقشه راه موجود، توانستند در سال گذشته کارنامه‌ای درخشان و منحصر به‌فرد را در بانک محقق کنند. 

 وی خدمات‌دهی مطلوب را یک اقدام راهبردی دانست و گفت: رشد و توسعه زیرساخت‌های فناوری یکی از بهترین اقداماتی بود که سال گذشته با دانش و تدبیر متخصصان در بانک رقم خورد.

شفیعی فروش ارز، اعطای تسهیلات غیر حضوری، واگذاری اموال مازاد بانک و … را از مهمترین عملکردهای بانک در سال گذشته خواند و گفت: در سال جاری برای جذب منابع پایدار و عدم استفاده از سیاست‌های انقباضی باید محصولات مناسبی را طراحی، تولید و عرضه کنیم.

وی حفظ و تثبیت موقعیت کنونی را راهکاری مناسب در راستای موفقیت های پیش‌روی بانک عنوان کرد.

شایان: عملکرد مطلوب بانک ملی ایران در شبکه بانکی

در ادامه این همایش محمود شایان دیگر عضو هیأت مدیره بانک ملی ایران به نامگذاری شعار سال توسط مقام معظم رهبری اشاره کرد و یادآور شد: نامگذاری شعار سال بیانگر توجه به تولید ملی و توسعه کشور است که همه باید برای تحقق این عنوان قدم‌های مناسبی بردارند و ما هم در بانک وظیفه داریم با برنامه‌ریزی‌های مناسب و دقیق به تحقق شعار سال کمک کنیم.

وی واگذاری اموال و دارایی‌ها را از اقدامات مهم و مؤثر بانک در سال گذشته دانست و تصریح کرد: واگذاری سهام پتروشیمی شازند به پالایشگاه تهران یکی از مهمترین و بزرگترین واگذاری‌های تاریخ کشور را در حوزه مولدسازی دارایی‌های دولت رقم زد.

شایان در بخش دیگری از این همایش تشکیل شرکت تعاونی مسکن در راستای خانه‌دار شدن همکاران جدید را خواستار شد.

عزیزنژاد: ریسک‌پذیری برای رقابت در نظام بانکداری مهم است

صمد عزیزنژاد عضو هیأت مدیره بانک ملی ایران در بخش دیگری از این همایش ریسک‌پذیری را برای رقابت در نظام بانکداری با اهمیت دانست و گفت: هر یک از مدیران و رؤسای ادارات امور استان‌ها و شعب مستقل می‌توانند برای رضایت مشتریان خود براساس قوانین و مقررات موجود و مبتنی بر شرایط استان سبد تسهیلاتی خاصی را در نظر بگیرند. 

وی در ادامه دانش‌افزایی کارکنان را یکی از راهکارهای مهم برای موفقیت بانک دانست و افزود: ارائه خدمات ویژه و با کیفیت می‌تواند در حفظ مشتریان و وفاداری آن‌ها موثر باشد.

رزازان: توجه به خلاقیت، راه دستیابی به موفقیت است

امیر مسعود رزازان عضو دیگر هیأت مدیره بانک ملی ایران در این همایش استفاده از همه ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها در سطح بانک ملی ایران را برای موفقیت الزامی دانست و اظهار داشت: با وجود خلاقیت و افزایش بهره‌وری امکان جذب منابع جدید وجود دارد.

وی مدیریت و تناسب دارایی و بدهی را مهم و با اهمیت برشمرد و گفت: ما در مقایسه با سایر بانک‌ها در مقام نخست و رتبه برتر را داریم، اما باید با تلاش مضاعف بانک را به جایگاه قبلی خود بازگردانیم.

رزازان روی گشاده و برخورد مناسب را در جذب منابع و حفظ مشتریان مهم خواند و از برگزاری مجمع عمومی برای ادارات امور شعب استان‌ها در سال جاری خبر داد. 

بهاری: عامل اصلی موفقیت بانک، اراده جامع و وفاداری سازمانی‌ست

حسین بهاری دیگر عضو هیأت مدیره بانک ملی ایران در بخش دیگری از این همایش سه عامل انسجام مدیریتی، اراده جامع و وفاداری سازمانی را عامل اصلی موفقیت بانک در سال گذشته عنوان کرد و گفت: در پایان سال با تلاش و زحمات کارکنان بانک به موفقیت‌های خوبی دست یافت که این موضوع موجب احیای اعتماد به نفس و قوت قلب برای ادامه راه همکاران شد.

نجف‌زاده ضیاء‌الدین: ریل‌گذاری بانک ملی ایران در مسیر بانکداری نوین با بهره‌مندی از هوش مصنوعی

محمد نجف‌زاده ضیاء‌الدین در ادامه این همایش با بیان این که هوش مصنوعی صنعت بانکداری را تحت تأثیر قرار داده است، گفت: بارزترین روشی که صنعت بانکی از هوش مصنوعی برای ارائه خدمات به مشتریان استفاده می‌کند، از طریق چت‌بات‌ها و ربات‌ها است و این موضوع باید در اولویت بانک قرار بگیرد.

وی گفت: باید با طراحی و تولید محصولات و ابزارهای نوین و جدید به سمت بازاریابی هدفمند و هوشمند حرکت کنیم تا شاهد موفقیت‌های چشمگیر بانک ملی ایران باشیم.

عضو هیأت مدیره بانک ملی ایران با تأکید بر تدوین و طراحی محصولات و خدمات جدید بانکی متناسب با نیاز و خواسته‌های مشتریان خواستار ریل‌گذاری جدید بانک ملی ایران در مسیر تقویت و توسعه همه جانبه بانک شد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • پرداخت ٤٠ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های صنعت برق از طریق بورس
  • بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور
  • جذب منابع پایدار با رویکرد حفظ و جذب مشتریان محقق می‌شود
  • ادامه ورشکستگی بانک‌های آمریکا؛ پنجمین بانک بسته شد
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • آغاز طرح تحویل دفترچه‌های اقامت طرح سپرده گذاری و ساماندهی سرمایه‌های خرد اتباع خارجی در خراسان جنوبی
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • آزادی زندانی بدهی مالی توسط پزشک یاسوجی
  • قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند