Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: امام جمعه موقت سمنان، سردادن شعارهای روزهای اخیر در تجمع ها را ناشی از توطئه‌‌ای ساماندهی شده دانست وگفت: این شعارها اصل نظام را نشانه گرفته که نیاز به هوشیاری دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، حجت الاسلام محمدباقر عبدوس امروز (8دی) در خطبه های نماز جمعه با تسلیت وفات کریمه اهل‌بیت حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها) گفت: اهل بیت (علیه السلام) چشمه معرفت هستند و عمل به سیره آنان تضمین زندگی سالم و آسایش هر دو جهان است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عبدوس با اشاره به اینکه  دشمن در این جامعه  قصد دارد با استفاده از تمام امکانات و توان خود مانند استفاده از ابزارهایی مانند اسلام آمریکایی، اسلام ناب محمدی را از بین ببرد اظهارداشت: اتحاد و بصیرت مانع از عملیاتی شدن توطئه‌های دشمنان می شود.

 

 وی با تاکید بر اینکه باید مراقب برخی از تحرکات در آستانه نهم دی ماه باشیم گفت: حرکت در خط ولایت و تبعیت از ولی‌فقیه و اعتماد به ارکان کشور جلوی بسیاری از خطوط انحرافی طراحی شده را می گیرد.

 

عبدوس به سخنان اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه کسانی هستند که دینشان را سیاسی کرده‌اند اشاره داشت وافزود∶ حقیقت دین‌مداری و ولایت مداری، تبعیت مطلق از اصل ولایت‌فقیه می باشد اما  امروزه با کمال تاسف می‌بینیم عده‌ای در جامعه همه مسائل را سیاسی کرده و حتی به فرموده رهبر معظم انقلاب دینشان نیز سیاسی شده است.

 

امام جمعه موقت سمنان، تصریح کرد:  باید در نظر داشت که به محض جمع شدن عده ای دلسوز در خیابان ها، چه کسانی به میدان آمدند، چه سوءاستفاده هایی کردند و چه شعارهای هنجارشکنانه ای از اجتماع آن ها به گوش رسید.

 

گردانندگان برخی اجتماع ها بی آن که متوجه باشند آب به آسیاب دشمن می ریزند

وی با تأکید بر این که گردانندگان برخی اجتماع ها بی آن که متوجه باشند آب به آسیاب دشمن می ریزند و دشمنان را دل شاد می کنند گفت: در کشور مشکلات بسیاری وجود دارد اما پرسش اساسی این است که آیا راه مقابله با مشکلات این است؟

 

عبدوس ادامه داد: در شرایطی که ایران سیلی های پیاپی و محکمی بر صورت صهیونیست ها و اعوان و انصارشان در عراق، سوریه، لبنان و یمن نواخته است، آن ها به دنبال ناامن کردن ایران هستند.

 

امام جمعه موقت سمنان، بر برپایی باشکوه اجتماع 9 دی به شکل مردمی تاکید و بیان کرد : در 9 دی 88 مردم به صورت خودجوش به صحنه آمدند و حماسه ای به یاد ماندنی را خلق کردند که این حرکت نشأت گرفته از بیداری مردم بود.

 

وی اضافه کرد: در فتنه 88 ، دشمن به دنبال براندازی نظام بود اما همبستگی ملت ایران توطئه دشمن را بی‌اثر کرد .

 

عبدوس با اشاره به برخی حرکات و حرمت‌شکنی روزهای گذشته، اظهار داشت: مردم با هوشیاری و ارادت به ساحت اهل‌بیت (علیه السلام) ، برای حفظ آرمان‌‌ها تا پای جان می ایستند.

 

حماسه 9 دی حاصل بصیرت و هوشیاری ملت ایران بود

امام جمعه موقت سمنان، با ابراز تأسف از بیان برخی از شعارهای تکرارشده در برخی تجمعات که اصل ولایت فقیه را نشانه رفته اند گفت: در چنین شرایطی، هوشیاری، بیداری و زمان شناسی ضروری  و لازم  بوده  بدانیم که اگر دشمن از حرکتی تمجید می کند، اوست که از آن حرکت سود می برد و بی تردید آنچه که مورد تأیید دشمنان است اصل نظام را نشانه گرفته است.

 

وی حماسه 9 دی را از برکات انقلاب اسلامی دانست و گفت : حماسه 9 دی حاصل بصیرت و هوشیاری ملت ایران بود و مردم باید در شرایط کنونی هم همچون گذشته آگاه باشند.

 

عبدوس با تأکید بر لزوم توجه به منویات رهبر انقلاب اسلامی به عنوان مرکز وحدت مردم و مسئولان  افزود : در سال 88  دشمنان برای خدشه دار کردن نظام جمهوری اسلامی  فرصت طلبی کردند ولی آن حماسه میلیونی مردم در نهم دی به آنها یادآوری کرد ملت به نظام جمهوری اسلامی اعتماد و اعتقاد دارد.

 

امام جمعه موقت سمنان، جریانات هنجارشکن کنونی را شکل دیگری از جریان هنجارشکن سال 88 دانسته و تأکید کرد: باید عواملی که را سبب شد تا مردم در نهم دی ماه به صحنه بیایند و ارادت و عشق خود را نسبت به فرهنگ و آرمان های عاشورا و اصل ولایت فقیه به نمایش بگذارند به خاطر داشته باشیم.

 

عبدوس با  تأکید  باید با وحدت در برابر این توطئه‌ها ایستاد و فریب دشمنان را نخورد ادامه داد: ملت ما، مردمی سرافراز و آزاده هستند که در خط ولایت‌فقیه حرکت می‌کنند.

 

راهپیمایی نهم دی سبب حفظ اصول مهم انقلاب اسلامی است

وی ضمن دعوت از عموم مردم سمنان برای حضور در راهپیمایی نهم دی ماه، این راهپیمایی را سبب حفظ اصول مهم انقلاب اسلامی عنوان کرد.

 

امام جمعه موقت سمنان، بیان داشت: حرکت در مسیر ولایت‌فقیه و تبعیت از رهبر معظم انقلاب اسلامی در کنار اعتماد به ارکان کشور به‌مثابه یک سد در برابر انحرافات عمل کرده و نمی‌گذارد دشمنان به توطئه‌های شومشان در قبال ایران اسلامی دست یابند.

 

عبدوس همچنین به سالروز تشکیل نهضت سواد آموزی به فرمان رهبر کبیر انقلاب هم اشاره کرد و ادامه داد : تشکیل این نهضت تحول بزرگی در جامعه و باعث ریشه کنی بی سوادی در کشور شد.

 

وی اضافه کرد: کارکنان سوادآموزی با همت خود افراد بی سواد را از با علم و دانش آشنا می‌کنند و زمینه افزایش معرفت آن‌ها را فراهم می‌کنند.

 

پایان پیام/276

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۲۱۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه جریان مخالف استاد مطهری

مبلغ: غیر از کسانی که به لحاظ دینی با ایشان در تضاد بودند، متدینان و حتی برخی روحانیون هم در قبال او موضع‌گیری داشتند. ما چند جریان را در مقابل استاد مطهری می‌بینیم.
نخست جریان ولایتی‌ها که نسبت به مطهری بی‌مهری‌هایی داشتند و هنوز هم دارند. جریان دوم جریان‌های سنتی در معارف اسلام بودند. جریان سوم گروهی از انقلابیون که استاد مطهری را مورد اتهام قرار می‌دادند.

رفتار جریان اول: استاد مطهری نسبت به ولایت، مواضع صریح و مستدلی دارد. رساله‌ای هم در این رابطه تالیف کرده است. در آن رساله هم بر ولایت سیاسی اهل بیت علیهم‌السلام استناد کرده و هم بر ولایت معنوی و باطنی آنها. علاوه بر این‌ها، ایشان از آثار استدلالی که در این زمینه تالیف شده است، استقبال کردند مثلا در مقاله‌ای از «الغدیر» علامه امینی دفاع کردند. با همهٔ این تلاش‌ها چرا عده‌ای ولایتی با ایشان مخالف بودند؟

این انتقادات ناشی از آن است که این گروه توقع داشتند استاد مطهری در میدان لعن و سب وارد شود و در مورد تبری نسبت به برخی شخصیت‌های مورد احترام اهل سنت به صراحت موضع‌گیری کند. شهید مطهری اهل این‌گونه مقابله‌ها که امت اسلامی را با اختلاف مواجه می‌کند، نبود. این جماعت به همین علت دربارهٔ او موضع‌گیری منفی می‌کردند، ولایت او را ضعیف می‌شمردند و از این جهت او را مورد نقد و اعتراض قرار می‌دادند.

رفتار جریان دوم: این جریان که تشابه زیادی با جریان اول دارد، معتقد بودند شهید مطهری یک عالم متجدد است و برای این‌که از اسلام دفاع کند، برخی احکام اسلام را نادیده می‌گیرد. این افراد با تجددگرایی استاد مطهری مخالف بودند و معتقد بودند نظرات او با استدلال سنتی سازگار نیست. مثلا شهید مطهری از این‌که زنان با رعایت پوشش اسلامی در فعالیت‌های اجتماعی حضور داشته باشند دفاع کرده است. ولی این گروه سنتی معتقد بودند این الگو، الگوی اسلامی نیست بلکه الگوی برگرفته از غرب است.

در بین علمای ما افراد نسبتا زیادی بودند که به این دلیل با افکار شهید مطهری مخالف بودند. یکی از همین افراد که سابقهٔ تحصیل نزد استاد مطهری داشت، کتاب مسئلهٔ حجاب ایشان را مورد نقد قرار داد، حواشی برای کتاب نوشت و برای استاد مطهری فرستاد. در آن حواشی، طعنه‌های زیادی با همین جهت‌گیری علیه استاد مطهری وجود دارد. شهید مطهری از این اتهامات بسیار متاثر می‌شود و ذیل آن حواشی می‌نویسد از چیزهایی که من از آن نمی‌گذرم این افتراهاست. این گروه خیلی به استاد مطهری فشار می‌آوردند.
مطهری در میان هم‌صنفان خودش هزینه می‌داد ولی دست از روشنگری دین برنمی‌داشت. اگر ایشان می‌خواست تسلیم پسند عوام‌الناس شود آثاری مثل تحریفات عاشورا نمی‌نوشت و سکوت می‌کرد کما این‌که هم‌لباسان او سکوت می‌کردند و مورد احترام مردم قرار می‌گرفتند. حرف شهید مطهری همین است که نتیجهٔ کتمان حقیقت عذاب الیم است.

رفتار جریان سوم: شهید مطهری از همراهان امام در انقلاب بود، در جریان نهضت حضور داشت ولی بسیاری از انقلابیون با او مشکل داشتند. این مشکل از دو جهت بود یکی مشکل نظری و دوم مشکل عملی. مشکل نظری این بود که عده‌ای به نام انقلابیون می‌خواستند همهٔ اسلام را در انقلاب خلاصه کنند. انگار اسلام مساوی با انقلاب است و هیچ چیز دیگری از اسلام را به رسمیت نمی‌شناختند. این جریان همهٔ ارزش‌ها را در انقلاب می‌دید. انگار غیر از انقلاب در اسلام چیزی نیست. مطهری با چنین تفکری مشکل داشت و مقابل آن می‌ایستاد.
از نظر مطهری، اسلام مبارزه دارد ولی این یکی از ارزش‌های اسلام است. مطهری خطاب به این گروه تندرو می‌نویسد:« از نظر شما تمام مسائل قرآن بر محور انقلاب است».

استاد مطهری در برابر این سه جریان ایستاد و جان خودش را فدا کرد. بیان مطالب آسیب شناسی های فکری در زمان و شرایط انقلاب کار سختی بود و کسی دیگری جز ایشان مقابل این جریان های افراطی نایستاد.

* استاد حوزه و پژوهشگر دین / * منتشر شده در مجله خیمه اردیبهشت 1403

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902693

دیگر خبرها

  • قانون‌مداری و اخلاق‌مداری ۲ رویکرد مهم در ارایه خدمت به مردم است
  • آمادگی برای برگزاری دور دوم انتخابات/ مردم ۳ حوزه منتظر روز جمعه
  • بسیج سازندگی؛ نهالی روییده از بطن حقیقت انقلاب اسلامی
  • تزکیه و تعیلم اصلی‌ترین کار همه امامان
  • حجت‌الاسلام رضایی: دانشجویان میدان‌دار عرصه انقلاب هستند
  • پیام قدردانی از حضور باشکوه مردم در مراسم تشییع و تدفین شهید گمنام
  • ملت ایران با تبعیت پذیری از رهبری راه شهدا را ادامه می‌دهند
  • شهدای روحانی الگوی مجاهد تبیین محسوب می‌شوند
  • سه جریان مخالف استاد مطهری
  • صدا و سیما مؤثرترین نقش را در ایجاد تمدن اسلامی دارد