Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه لایحه بودجه سال ۹۷ دارای ۱۱ مسئله اساسی است، از احتمال ۱۲۰۰ تومانی شدن قیمت بنزین در سال آینده خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، کاظم جلالی در خصوص موضوع فقرزدایی در لایحه بودجه سال ۹۷ اظهار داشت: دولت در نظر دارد دهک هایی از جامعه را از دریافت یارانه نقدی حذف کند تا به میزان پرداختی به افرادی که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی هستند یا افرادی که درآمد کافی ندارند یا فاقد درآمد هستند، بیفزاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: موضوعی که در این میان مطرح است این است که مکانیزم لازم برای این کار مشخص نیست و به ریز تعیین نشده است که چه میزان به هر خانوار پرداخت خواهد شد.

وی توضیح داد: افزایش قیمت های حامل های انرژی که در تبصره ۱۸ لایحه بودجه آمده است در خصوص فقرزدایی نیست بلکه در این تبصره آمده است ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از افزایش قیمت حامل های انرژی به اشتغال زایی داده شود.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ۲۳ هزار میلیارد تومان از بخش یارانه ها برای فقرزدایی در نظر گرفته شده است، ادامه داد: سال گذشته دولت ۴۱ هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه های نقدی در نظر داشت و همچنین ۴ هزار میلیارد تومان به بحث نان اختصاص داده بود. در بودجه سال ۹۷ در نظر دارد علاوه بر ۳۷ هزار میلیارد تومان برای فقرزدایی ۳ هزار میلیارد تومان در بخش نان در نظر بگیرد بنابراین ارقام به نسبت سال گذشته تفاوت چشمگیری نداشته است .

سازوکار حذف یارانه نقدی در بودجه سال ۹۷ مشخص نیست

وی گفت: براساس برآورد مرکز پژوهش ها حدود ۳۰ میلیون نفر از گرفتن یارانه نقدی باید حذف شوند اما ساز وکار آن هنوز مشخص نیست و دولت باید در این زمینه توضیحاتی ارائه کند.

جلالی با تاکید بر اینکه بودجه سال ۹۷ یک گام به پیش است، اظهار داشت: اتفاقات مثبتی در لایحه بودجه سال آتی رخ داده است و در کل رویکرد حاکم بر این لایحه خوب ارزیابی می شود اما چند مشکل اساسی دارد که مهم ترین آن این است که میزان درآمد در سال ۹۷ بالغ بر ۲۹۴ میلیارد تومان برآورد شده است و هزینه ها با احتساب هزینه ها در سال ۹۴ حدود ۲۷۱ هزار میلیارد تومان است بنابراین ۲۳ هزار میلیارد تومان فاصله بین درآمد و هزینه ها داریم.

نگرانیم  ۶۷ هزارمیلیارد تومان برای اشتغالزایی سرنوشت نامطلوبی داشته باشد

وی ادامه داد: دولت حدود ۶۷ هزار میلیارد تومان اعتبار برای ایجاد اشتغال در نظر گرفته است بحث ما این است که در اشتغال مانند طرح های زود بازده عمل نشود یعنی اگر ظرفیت براساس ضوابط کاملا دقیق ایجاد نشود احتمال دارد ۶۷ هزار میلیارد تومان دچار مشکل شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در خصوص اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در لایحه بودجه سال ۹۷ اظهار داشت: در اجرای حذف یارانه نقدی باید دقیقا مشخص شود که با چه ضوابطی خانوارها و دهک ها از دریافت یارانه نقدی منع می شوند و با چه مکانیزمی در جهت فقرزدایی مبالغی در اختیار اقشار آسیب پذیر جامعه قرار می گیرد.

جلالی در ادامه گفت وگو با خبرگزاری خانه ملت با بیان اینکه دولت قصد دارد از افزایش قیمت حامل های انرژی ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان کسر درآمد کند، توضیح داد: کسب درآمد این مبلغ بستگی به این دارد که با چه فرمولی قرار است حامل های انرژی افزایش پیدا کند، این نکته حائز اهمیت است که در مجلس عده ای مخالف این موضوع هستند و کمیسیون انرژی کلا تبصره ۱۸ را رد کرده است.

احتمالا بنزین ۱۲۰۰ تومان می شود

وی گفت: باید مشخص شود که برای کسب ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان فقط قرار است بنزین و گازوئیل گران شود یا سایر حامل های انرژی نیز افزایش قیمت خواهند داشت اگر دیدگاه دوم در نظر گرفته شود در واقع باید حداقل هر حامل انرژی ۲۰ درصد افزایش قیمت داشته باشد و به عبارت دیگر قیمت بنزین ۱۲۰۰ تومان در نظر گرفته شود.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در خصوص بودجه عمرانی بیان داشت: دولت ۶۰ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی در لایحه بودجه سال آینده در نظر گرفته است در این حوزه دولت ۳۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان چاپ اوراق قرضه در نظر گرفته است که این مسئله بسیار جدی است.

این نماینده مجلس توضیح داد: در سال ۹۷ باید حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان اصل اوراق مشارکت پرداخت شود و سود این اوراق بالغ بر ۷ هزار میلیارد تومان برآورد می شود این در حالی است که مقرر شده ۳۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیز اوراق مشارکت چاپ شود.

جلالی ادامه داد: یعنی در سال های آینده با این روش منابع کشور را پیشخور کرده ایم این دقیقا کاری است که شهرداری ها زمانی با شهرهای کلان انجام داده بودند.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طبق قانون برنامه ششم توسعه سهم صندوق توسعه ملی ۳۲ درصد است، گفت: دولت در نظر دارد ۲۱ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برداشت کند این یعنی سهم صندوق برخلاف برنامه ششم ۲۰ درصد شود که برای این کار هم باید رأی دو سومی از مجلس گرفته شود و هم نیاز به اذن رهبری دارد.

نقاط ابهام در لایحه بودجه کم نیست

وی تاکید کرد: نمی خواهم بگویم که همه بودجه منفی است و یا رسانه ها به نکات منفی این لایحه بپردازند بلکه ضمن اینکه نکات مثبتی در لایحه بودجه وجود دارد ، اما نقاط ابهام در آن کم نیست.

پرداخت حقوق و دستمزد بازنشستگان تحمیل به دولت است

جلالی با تاکید بر اینکه باید بودجه صرفه جویانه ای برای کشور طراحی کنیم، گفت: ۱۰۶ هزار میلیارد تومان حقوق و دستمزد برای شاغلین در نظر گرفته شده است و ۹۷ هزار میلیارد تومان حقوق و دستمزد برای بازنشستگان که حاکی از نزدیک شدن حقوق بازنشستگان به کارکنان است که این در واقع تحمیل به دولت است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: این در حالی است که صندوق های بازنشستگی باید عهده دار حقوق ها می شدند، لازم به ذکر است که علاوه بر بودجه ۹۸ هزار میلیارد تومانی برای حقوق و دستمزد بازنشستگان اعتبار جداگانه ای برای صندوق تامین اجتماعی جهت پرداخت به بازنشستگان در نظر گرفته شده است که رقم قابل توجهی است.

رئیس فراکسیون مستقلین ولایی در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مرکز پژوهش ها ۱۱ مسئله اساسی در لایحه بودجه سال ۹۷ شناسایی کرده است، گفت: حل این نکات نیازمند مفاهمه جدی بین مجلس و دولت است و به اراده دسته جمعی نیاز دارد، در این لایحه هم موضوعات خوب وجود دارد و هم لازم است ساز و کارهایی برای اجرای برخی نکات تعیین شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۲۲۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای قریب به ۱۲۰۰ برنامه در سیستان و بلوچستان

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ غلامرضا ملایی عصر امروز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت تشریح برنامه‌های هفته بسیج سازندگی در سیستان و بلوچستان برگزار شد، افزود: هفدهم اردیبهشت ماه ۱۳۷۹ به فرمان مقام معظم رهبری، بسیج سازندگی در کشور تشکیل شد و خدمات بسیار زیاد در حوزه‌های عمرانی، اقتصاد مقاومتی، محرومیت زدایی و مردم یاری از بدو راه اندازی تا کنون انجام داده و یا در دستور کار برای انجام دارد.

وی با اشاره به بخشی از فعالیت‌های صورت گرفته توسط بسیج سازندگی و گروه‌های جهادی زیر مجموعه این واحد در سال ۱۴۰۲، بیان کرد: طی این سال بالغ بر دو هزار پروژه کوچک‌وبزرگ اقتصاد مقاومتی و عمرانی به جز کمک و خدمات مومنانه به مرحله اجرا رسیده است.

ملایی تصریح کرد: ساخت شهرک مراد آباد در حاشیه شهر چاب هار که مراحل زیرساختی خود را می‌گذراند، اجرای دهکده سلامت، احداث هزار و پانصد واحد خانه مدد جویان تحت پوشش کمیته امداد با کمک سپاه پاسداران، بسیج، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و خود کمیته امداد، ساخت و مرمت خانه محرومین و چشمه‌های سرویس‌های بهداشتی، اعطای تسهیلات اشتغالزایی به میزان هزار و ۵۶۰ فقره، ایجاد ۹۰۹پ روژه اشتغالزایی، اهدای بسته‌های کمک معیشتی، اهدای جهیزیه، کمک و حمایت از بیماران خاص و غیره از جمله فعالیت‌های صورت گرفته در طی سال گذشته توسط این نهاد بوده است.

وی با اشاره به دو سیل اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان نیز گفت: همه دستگاه‌ها در این دو سیل اخیر در محل حاضر بوده و به فعالیت می‌پرداختند و در رأس آنها نیز استاندار در منطقه حضور داشت و جلسات ستاد مدیریت بحران در مناطق سیل زده تشکیل و برنامه ریزی ها صورت می‌گرفت.

مسؤول بسیج سازندگی سپاه سلمان سیستان و بلوچستان با اشاره ورود سپاه پاسداران و بسیج از زمان آغاز سیلاب در منطقه، خاطر نشان کرد: فعالیت ۱۲۰ دستگاه کفکش، لجن کش و پمپ برای تخلیه منازل مردم و معابر عمومی با بهره گیری از توان ۳۶۰ گروه جهادی کار خدمات رسانی و امدادرسانی به سیل زدگان را انجام می‌دادند.

وی اضافه کرد: در این دو سیل بیش از سه هزار بسته کمک معیشتی در بین سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان توزیع شد البته با توجه به تدابیر استاندار برای کمک‌های این چنینی به سیل زدگان، به اقداماتی ورود کردیم که نیازمند پیگیری بود به مثل باز گشایی راه‌های روستایی، در سیل فروردین ماه گذشته، راه دسترسی به ۳۶۰ روستا قطع شده بود که با بهره گیری از توانمندی و امکانات و تجهیزات قرارگاه خاتم الانبیا (ص)، سپاه سلمان و قرارگاه قدس نزسا در جنوب شرق کشور به این موضوع مهم ورود کردیم که در این راستا ۳۰۷ دستگاه ماشین آلات سنگین و۷۰ دستگاه خودروی سبک مورد بهره‌گیری قرار گرفت.

ملایی بیان کرد: در سیل دوم (اردیبهشت ماه) بازگشایی محور کهیر به زرآباد که از چهار قسمت دچار شکستگی و بریدگی قرارگرفته بود و به این واسطه راه ارتباطی سیستان و بلوچستان با استان هرمزگان قطع شده بود در اختیار سپاه و بسیج قرار گرفت که انجام شد، هم‌اکنون نیز در منطقه پیر سهراب و شهرستان دشتیاری امکانات ما قرار دارند.

وی خاطر نشان کرد: در قالب طرح شهید عجمیان، ۶۱۴ مدرسه مورد مرمت، بهسازی، مرمت، تخلیه آب و غیره قرار گرفت.

وی گفت: در حال حاضر بازسازی مناطق سیل زده پیرسهراب چابهار و بخش تلنگ شهرستان قصرقند به سپاه و بسیج سازندگی سپرده شدن که در این راستا منتظر تحویل پروژه‌ها از سوی دستگاه‌های مربوطه و مطالعات مشاوران هستیم.

وی با اشاره به برنامه‌های هفته بسیج سازندگی امسال در استان، اظهاد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته، تعداد ۲۱ عنوان برنامه شامل ۹۰۹پ روژه اقتصاد مقاومتی، ۲۵۰پ روژه عمرانی کوچک‌وبزرگ، کمک‌های مومنانه و غیره در سطح استان انجام و اجرایی خواهند شد.

وی افزود: در حال حاضر دو هزار و ۳۰۰ گروه جهادی در اطلس جهادی استان ثبت شده‌اند که همه آنها بومی هستند و تعدادی نیز از استان‌های دیگر با آورده خود به استان سیستان و بلوچستان هجرت می‌کنند، همه اینها مورد پشتیبانی و حمایت بسیج سازندگی، نواحی مقاومت بسیج، پایگاه‌های بسیج، سپاه پاسداران و غیره قرار دارند.

کد خبر 6096507

دیگر خبرها

  • غیربومی بودن مدیران یکی از اساسی ترین مشکلات البرز است
  • خبر خوش شورای نگهبان برای بازنشستگان | افزایش چشمگیر حقوق بازنشستگان از این ماه
  • بیش از ۱۲۰۰ ماما در استان البرز فعالیت می‌کنند
  • آمار ابدی مسی: 1200 گل + پاس گل!
  • قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین
  • اجرای قریب به ۱۲۰۰ برنامه در سیستان و بلوچستان
  • آخرین خبر از پاسکاری برنامه هفتم توسعه میان مجلس و شورای نگهبان /تکلیف بودجه ۱۴۰۳ در این مجلس روشن می شود؟
  • ۱۵۰ شرکت دولتی در نیمه اول ۱۴۰۲ زیان‌ده بودند
  • پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی
  • ایرادات شورای نگهبان به جداول بودجه چه زمانی بررسی می‌شود؟