Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری تقریب(تنا)، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی عضو مجلس خبرگان رهبری عصر دیروز در مراسم افتتاحییه درس گفتارهای رویکردشناسی فقه حکومتی که از سوی مدرسه آفاق حکمت در سالن همایش های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، با اشاره به فاصله فقه و شریعت به تبیین آسیب های فقه موجود پرداخت و گفت: شریعت وسیع تر از ابواب و احکام کنونی فقه است و باید توانایی فقه را در انعکاس بخشی به شریعت انعطاف های نهفته در آن برای پاسخگویی به نیازهای انسان معاصر افزایش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی ادامه داد: مشکل صعوبت حضور دین و احکام فقهی در جامعه معاصر دین نهفته است که مطالعات علمی و کوشش های اجتماعی برای حضور بخشی به دین و احکام فقهی در جامعه، فاقد حجم لازم، کیفیت کافی و جامعیت فراخور با نیازهای اساسی است.
 
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی خاطرنشان کرد: مطالعات فقهی، فاقد جامعیت متناسب با نیازهای انسان معاصر و جامعه اسلامی است، بنابراین لازم است فقه، انسان معاصر و نیازهای اساسی جامعه را درک و به آنها نزدیک شود.
 
عضو مجلس خبرگان رهبری ابراز داشت: ابواب انسان معاصر بیشتر از ابواب کنونی فقه است؛ تحولات پرشتاب جوامع، نهادها و مناسبات اجتماعی، فقه را نیازمند تحرک در فقه های اجتماعی که اکنون مفقود است، می کند.
 
وی با اشاره به اینکه در استنباطات فقهی، فقه فردی غلبه دارد، اظهار داشت: فقدان فقه الاجتماع نتایج سلبی دارد و غلبه فردی تا حدود زیاد ناشی از این فقدان است و در مواردی هم که به رغم این فقدان، فقه اجتماعی شکل می گیرد، آن فقه اجتماعی که بدون فقه الاجتماع شکل گرفته، به نوعی به خودزنی می انجامد.
 
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی تأکید کرد: فقه موجود جامعه را به مثابه یک «شبکه» مطالعه نمی کند، لذا فتواهای اجتماعی فقه موجود ممکن است مخدوش باشد؛ فقه باید نقش اطمینان بخش، نظم بخش و هماهنگ کننده بین ابعاد مختلف انسان در زندگی چند ضلعی اجتماعی کنونی ایفا کند وگرنه منزوی می شود.
 
عضو مجلس خبرگان رهبری به تبیین فقه مطلوب پرداخت و گفت: فقه مطلوب آن فقهی است که از رهگذر دو عنصر «غنی سازی روش استنباط» و «شبکه ای سازی ساختار فقه» می کوشد تا شریعت منسجم، حنیف، سهله، فطرت گرا و حیات بخش از حیث مادی و معنوی را به انسان معاصر عرضه و آن را در جامعه معاصر مستقر کند.
 
وی اضافه کرد: متأسفانه امروزه علی رغم وجود روش های غنی در فقه، علم المنهجیه یا همان روش شناسی در فقه ما وجود ندارد و با توجه به اینکه امروزه جهان، جهان پدیده ها است، نمی توانیم یک موضوع را جدای از مسائل دیگر ارزیابی کنیم، مثلاً نمی توان مشکلات فرهنگی را بدون در نظر گرفتن سیاست و اقتصاد بررسی کرد و نتیجه گرفت.
 
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی مراد از «غنی سازی روش استنباط» را اینگونه توصیف کرد: مقصود از این بحث، تقویت عناصر تشکیل دهنده روش استنباط است که شامل موضوع شناسی و ابزارهای تطبیقی، تبیینی، تحدیدی و تفسیری می شود.
 
عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان به تبیین بحث شبکه ای سازی ساختار فقه پرداخت و یادآور شد: ساختار شبکه ای، انقسام اجزاء فقه به مجموعه هایی منسجم و منظومه ای است که فیما بین خود روابطی مرتبط و هماهنگ دارند و اهداف واحدی ار دنبال می کنند؛ منظومه های فقهی، متعدد هستند، اما نامحدود نیستند و قابل تعریف هستند که از این میان می توان به منظومه فقه عبادی، منظومه فقه تربیتی، منظومه فقه اجتماعی و غیره اشاره کرد.
 
 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۲۹۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی

معاون فرهنگی اجتماعی فراجا در یادداشتی به مناسبت روز روانشناس و مشاور، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی را ارمغان روانشناسان و مشاوران عنوان کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سردار سعید منتظرالمهدی، معاون فرهنگی اجتماعی فراجا در یادداشتی به مناسبت روز روانشناس و مشاور با بیان اینکه مراتب قدردانیم را از این قشر دغدغه‌مند و دلسوز در راستای سلامت روان جامعه اعلام می‌دارم، گفت: حضور و فعالیت روانشناسان و مشاوران در سازمان بزرگ انتظامی کشور نیز منشاء خیر و مفید فایده بوده است.

وی در ادامه یادداشت یادآور شد: بیش از یک سده از جای گرفتن روان شناسی «علم النفس» در متون دانشگاهی ایران می‌گذرد وزمینه برای نشر و اشاعه این رشته علمی نوپا در کشورمان فراهم شد؛ در این سال‌ها روان شناسی و متعاقب آن مشاوره، به تدریج قلمرو کاربست خود را به بسیاری از حیطه‌های حیات فردی و اجتماعی مردمان این دیار بسط و گسترش یافته بگونه‌ای که اینک کمتر حیطه اجتماعی، سازمانی، بین فردی و فردی را می‌توان نشان کرد که در آن روانشناسان ایفای نقش نکرده باشند.

وی گفت: اینک گروهی از روان شناسان در قلمرو‌های آموزشی و یادگیری به معلمان و مربیان می‌آموزند تا فعالیت‌های آموزشی و تربیتی خود را به نحوی سامان دهند که بهتر از همیشه به شکل گیری «شخصیت» و منش کودکان، نوجوانان و جوانان این سرزمین یاری رسانند. گروهی دیگر از آنان، به همراه مشاوران و روان پزشکان، در کلینیک‌ها و درمانگاه‌های خصوصی و عمومی صبورانه و حرفه‌ای چم و خم «کنار آمدن» با رنج‌های ناگزیر زندگی و فروکاستن از آلام حاد و مزمن روان را به درمانجویان یاد می‌دهند. آنان با بهره جستن از دانش بالینی و مشاوره‌ای خویش روان یاری گیرندگان را شفا می‌بخشند و ذهن آنان را پذیرای تجارب نو و کامرواساز می‌کنند.

منتظر المهدی گفت: خدمات روان شناسان و مشاوران، به ویژه در این سالیان، بسیار فراتر از این دو قلمرو آموزشی و درمانی (تراپی) رفته است؛ هم اکنون ده‌ها روانشناس در صنایع، کارخانجات، موسسات اجتماعی، سازمان‌های نظامی و سازمان پلیس حضور دارند و با دانش روان شناختی خود (از روان شناسی اجتماعی گرفته تا روان شناسی صنعتی و سازمانی و روان شناسی نظامی و جز آن) به مدیران کمک می‌کنند تا منابع انسانی خویش را بگونه‌ای به کار گیرند که هم رضایت و سلامت و انگیزش آنان فرونی یابد و هم بهره وری و عملکرد سازمان افزایش یابد.

وی بیان داشت: ما درسازمان پلیس بسیاری از موفقیت‌های خود را مرهون تلاش‌های حرفه‌ای و مسئولانه‌ی روان شناسان و مشاورانی هستیم که در جای جای این سازمان بزرگ (از پلیس آگاهی تا گزینش و دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و کلانتری‌ها و بیمارستان‌ها و مراکز مشاوره و …) به ایفای نقش می‌پردازند و به گره گشودن از مشکلات مردم و کارکنان یاری می‌رسانند.

سردار منتظرالمهدی افزود: حاصل تلاش بیش از ۱۸۰۰ مشاور در ۱۱۰۰ کلانتری و ۵۵ مرکز مشاوره، همانا صلح و سازش ۷۰ درصدی در پرونده‌های ارجاعی است؛ پرونده‌هایی با اختلافات چندین ساله به دست و تدبیر روانشناسان و مشاورانِ معاونت فرهنگی و اجتماعی مستقر در کلانتری‌ها و مراکز و دوایر مشاوره حل و فصل گردیده و در نهایت از حجم ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی کاسته شده است.

معاون فرهنگی اجتماعی فراجا خاطر نشان کرد: در انتها باید قدردانِ روان شناسان و مشاورانی باشیم که با ارائه دامنه وسیعی از خدمات حرفه‌ای و تخصصی، سهم سترگی در پویایی و توسعه و سلامت جامعه دارند؛ همانانی که رنجمان را تسکین می‌بخشند و راه و روش خوشبخت زیستن، فضیلت‌مند بودن و شکوفا شدن را پیش رویمان قرار می‌دهند.

دیگر خبرها

  • راه رسیدن به نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است
  • وزیر کشور: انتخابات در بهترین وضع برگزار شود
  • استانداران در صف مقدم مبارزه با آسیب‌های اجتماعی باشند
  • مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم به شکل مطلوب برگزار خواهد شد
  • وحیدی خطاب به استانداران: انتخابات در بهترین وضع برگزار شود
  • آسیب‌های موجود در جامعه به واسطه فقدان اقامه نماز است
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی
  • مشکل تورم با افزایش تولید از بن بست خارج می‌شود
  • از ظرفیت های موجود در جامعه هنرمندان مهاجر استقبال می کنیم
  • رسانه‌های بیگانه چگونه زنان را عامل رسیدن به اهداف خود می کنند؟