Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@13:21:38 GMT

خط کش جدید برای تعیین خط فقر

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۳۳۰۴۰۰

خط کش جدید برای تعیین خط فقر

ماه هاست اقشار گوناگون مردم بخصوص خانوارهای محروم و کم درآمد با مشکلات معیشتی وگرانی افسار گسیخته موادغذایی و کالاهای مختلف مواجهند که این مسئله به بروز انتقادها واعتراض هایی به نحوه مدیریت مسئولان ودستگاه‌های اجرایی منجر شده است.

قدس آنلاین- ماه هاست اقشار گوناگون مردم بخصوص خانوارهای محروم و کم درآمد با مشکلات معیشتی وگرانی افسار گسیخته موادغذایی و کالاهای مختلف مواجهند که این مسئله به بروز انتقادها واعتراض هایی به نحوه مدیریت مسئولان ودستگاه‌های اجرایی منجر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع در حالی به عنوان چالش و دغدغه اصلی مردم مطرح شده که کارشناسان اقتصادی معتقدند اگر دولت نتواند جلوی این افزایش‌های بی رویه را بگیرد، در نهایت رقم خط فقر بیشتر شده و شکاف بین دهک‌های ثروتمند وکم درآمد بیشتر خواهد شد که این مسائل نیز پیامدها و آسیب‌هایی را در ابعاد اقتصادی واجتماعی به دنبال خواهد داشت.

این عده معتقدند، تاکنون رقم دقیقی از ارقام واعداد خط فقر در کشور اعلام نشده و تنها طی این چند سال ارقام نسبی مانند ۳میلیون و۲۰۰هزار تومان رقم خط فقر یا ۲میلیون و۴۸۹هزار تومان رقم معیشت زندگی یک خانوار کارگری در ماه به عنوان نمونه ارزیابی‌ها مدنظر کارشناسان قرار گرفته؛ در حالی که گرانی‌ها به شدت فقر در کشور و افزایش هزینه‌های یک زندگی ساده وبی آلایش در جامعه منجر شده است.

از سویی، برخی کارشناسان معتقدند، وقتی دولت عنوان می‌کند ۳۰میلیون نفر از دریافت یارانه حذف خواهند شد و۴۰میلیون نفر مستحق دریافت یارانه هستند، این موضوع نشان می‌دهد در حال حاضر ۴۰میلیون یارانه بگیر زیر خط فقر به سر می‌برند که دولت باید با بررسی‌های بیشتر، ارقام خط فقر وهمچنین شمار افراد آسیب پذیر وکم درآمد را آشکارا مشخص کند.

البته، به اذعان کارشناسان اقتصادی، نحوه شناسایی برخی افراد موجود در فهرست ۳۰میلیون نفری برای حذف یارانه هم جای تأمل دارد وباید دولت درخصوص شیوه ارزیابی این شمار که قرار است در سال ۹۷ از دریافت یارانه حذف شوند، به صورت دقیق پاسخگو باشد.

* روایت فتاح از خط فقر ۴۰میلیونی

در همین حال به گفته رئیس کمیته امداد همه اقتصاددانان و مسئولان مرتبط با حوزه رفاهی و اقتصادی باید بنشینند و با بررسی همه جوانب و سطح واقعی رفاه مردم تعریفی از خط فقر ارائه دهند. به عقیده فتاح، در یک تعریف از خط فقر کسانی که تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی و خیریه‌ها هستند، زیر خط فقر بوده که این جمعیت از ۱۰ میلیون نفر بالاتر نمی‌شود.

وی می‌افزاید: در تعریف دیگری از خط فقر ۲۰ میلیون نفر زیر خط فقر هستند و در تعریف دولت که حتماً برای آن حساب و کتابی کرده ۴۰ میلیون نفر از مردم باید یارانه خود را بگیرند، یعنی این تعداد ماهانه به ۴۵ هزار تومان نیاز دارند.

این آمارها در حالی از سوی یک مقام مسئول اعلام می‌شود که سازمان برنامه و بودجه نیز اخیراً در گزارشی رسمی به مجلس اعلام کرده که در زمان دولت یازدهم توزیع درآمد و فاصله طبقاتی بدتر شده است. در گزارش سازمان برنامه و بودجه آمده است: ضریب جینی در کل جامعه از رقم

۳۸/۰ در سال ۱۳۹۳ به رقم ۳۸۵/۰ در سال ۱۳۹۴ افزایش یافت و مجدداً به۳۹۰/۰ در سال ۱۳۹۵ رسید که نشانه افزایش توزیع ناعادلانه درآمد در این دوره است.

* پیشنهاد راه اندازی تشکل حمایت ازمحرومان

در این زمینه یک اقتصاددان با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۳۰میلیون نفر در کشور زیر خط فقر زندگی می‌کنند که با توجه به بحث تثبیت دستمزد وحقوق، اقشار حقوق بگیر نیز جزو این آمار محسوب می‌شوند، تصریح می‌کند: در حقیقت دولت بشدت از تولید وانتشار چنین آمارهایی جلوگیری می‌کند وبه عبارتی آمارهایی را که خودش در این زمینه منتشر می‌کند، قابل اعتماد نیست.

دکتر رزاقی با اشاره به اینکه ممکن است حتی در بعضی از بخش‌های دیگر با توجه به دیدگاه‌های ذی نفوذ، آمارها چیز دیگری دربیاید خاطرنشان می‌کند: به عنوان مثال دولت اکنون می‌گوید ۳میلیون نفر بیکار در کشور داریم، در حالی که در سال ۱۳۳۵حدود ۵۱درصد از ایرانیان بالای ۱۰سال شاغل بودند. وی ادامه می‌دهد: با همان معیار اکنون ۶۶میلیون نفر از جمعیت بالای ۱۰سال کشور شاغل محسوب می‌شوند که باید ۳۳میلیون نفر شاغل داشته باشیم که بر اساس ارزیابی‌های دولت (حتی کارکردن یک ساعت در هفته اشتغال محسوب می‌شود) ۲۲میلیون نفر در کشور کار می‌کنند.

این اقتصاددان با اشاره به اینکه هم اکنون با احتساب رقم خط فقر ۳میلیون و۲۰۰هزار تومانی فاصله طبقاتی در کشور با مقایسه حقوق مدیران و کارگران و اقشار کم درآمد به شدت افزایش یافته است، تصریح می‌کند: از سویی تثبیت مزد وحقوق در زمان تورم یعنی فقیرتر کردن کسانی که در حال کار هستند واین سیاست منجر به افزایس فقر در کشور می‌شود. رزاقی همچنین با اشاره به روند نابسامانی واگذاری کارها به بخش خصوصی، بحران بیکاری در این کارخانه‌ها و شرکت‌ها و رکود در کشور و تأثیر آن در افزایش فقر در کشور، اظهار می‌کند: در حقیقت دولت با اعلام اینکه ۴۰میلیون نفر نیازمند دریافت یارانه هستند اعلام کرده که ۴۰میلیون نفر در کشور زیر خط فقر هستند. رزاقی می‌افزاید: همچنین این یارانه ۴۵هزار تومانی هیچ دردی از اقشار محروم دوا نمی‌کند واکنون ارزش این ۴۵هزار تومان با روند تورم در این پنج سال به ۱۰هزار تومان رسیده است.

رزاقی خاطرنشان می‌کند: هم اکنون باید تشکل حمایت از محرومان و اقشار ضعیف برای پیگیری مطالبات مردم و رهبری به وجود بیاید تا مسئولان در این زمینه پاسخگو باشند. وی می‌افزاید: این در حالی است که هم اکنون دولت برنامه مشخصی برای خروج از رکود و یا حمایت از محرومان ندارد.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۳۰۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافقت مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز با اکثریت آرا کلیات گزارش کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ درباره جدول ۱۴ در مورد هدفمندی یارانه ها را به تصویب رساندند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، ادامه رسیدگی به بخش دوم لایحه بودجه (جداول) سال 1403 که از روز گذشته در دستور کار مجلس قرار گرفته بود در دستورکار وکلای ملت در جلسه نوبت صبح امروز نیز قرار دارد.

وکلای‌ ملت پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق در مورد جدول 14 درباره هدفمندی یارانه‌ها از مجموع 213 نماینده حاضر با 156 رأی موافق، 19 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع، موافقت کردند.

رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال 1403 در این جلسه علنی در توضیح جزئیات بخش درآمدی جدول 14 لایحه بودجه 1403 گفت: همان مبلغی که دولت در نظر گرفته بود کمیسیون تلفیق و صحن علنی آن را تایید کردند که 315 همت برای یارانه نقدی و معیشتی در نظر گرفته شد، کار مهمی که مجلس انجام داد 10 درصد به مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی اضافه کرد که در لایحه 20 درصد بود و به 30 درصد افزایش پیدا کرد.

وی افزود: 42 همت برای کمیته امداد، 23 همت برای بهزیستی، 143 همت برای یارانه نان و یارانه دارو و شیرخشک و ملزومات مصرفی برای وزارت بهداشت 74 هزار و 900 میلیارد در نظر گرفته شد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه افزود: مواردی همچون هزینه سرمایه گذاری در شرکت ملی نفت و شرکت پخش و پالایش فرآورده های نفتی و همچنین شرکت گاز را مصوب کردیم و مبالغی را که دولت برای بحث واردات بنزین و گازوئیل نیاز داشت را تامین کردیم که این موارد کلیات جدول 14 است که آنچه دولت در لایحه گنجانده بود در کمیسیون تلفیق نیز به تصویب رسید.

در ادامه جلسه حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه در توضیح جزئیات جدول 14، گفت: هدفمندی یارانه ها حدود 758 همت در بخش درآمدها و 758 همت نیز در بخش هزینه ها است به دلیل اینکه توازن این جدول به هم نخورد ریالی در آن کم و زیاد نشده است حتی ریالی از هزینه های نفت نیز کم نشده است. قرار بود دولت 63 همت از محل فروش مشتقات به دست آورد که حذف شده است این 63 همت از طریق مدیریت منابع صورت می پذیرد بنابراین این جدول بدون هیچ تغییری 100 درصدی نظر دولت است. هرگونه تغییر در این جدول موجب تغییرات کلی می شود. در بحث صیادان و ملوانان نیز باید اصلاح شود. صیادان را نیز به آن اضافه می کنیم.

همچنین داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه که در جلسه علنی حضور دارد درباره جدول 14 یادآور شد: این جدول مربوط به هدفمندی یارانه ها است، سعی شده با توجه به منابع و محدودیت ها تنظیم شود تا هدفمندی یارانه ها محقق شود، 2 موضوع در آن مورد بررسی قرار گرفت، یکی کالابرگ ها که از محل سایر درآمدها باید تعیین می شد همچنین در خصوص عنوان صرفه جویی انرژی که در این جدول آورده شده این عنوان با نظر کمیسیون تلفیق تبدیل به درآمدها شده که مورد قبول دولت نیست. پیشنهاد می‌شود همان سایر درآمدها عنوان شود از طرفی کالابرگ‌ها باید به صورت نقدی و در جدول جداگانه‌ای مطرح شود.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳
  • مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک موافقت کرد
  • هشدار قالیباف نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ها در سال ۱۴۰۳/ اعلام جزییات مصوبه دولت
  • رئیسی: دولت با شیوه سه جانبه‌گرایی تعیین حقوق کارگران موافق است
  • پرداخت ۴۰۰ میلیارد تومان یارانه کالا در استان بوشهر
  • دولت با شیوه سه جانبه‌گرایی تعیین حقوق کارگران موافق است
  • موافقت مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک
  • تمدید طرح یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ؟!
  • بررسی یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ