Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - دلايل وقوع فتنه ها در کلام حضرت اميرمومنان(ع) يا از هواي نفس است يا از بدعت‌ها اين را معاون فرهنگي قوه‌قضاييه مي‌گويد و معتقد است که دو کانديد انتخابات رياست جمهوري سال 88 فتنه زده شده و رهبري فتنه در جاي ديگري بوده است.
خبرگزاري فارس- گروه قضايي و انتظامي: دهمين دورهٔ انتخابات رياست جمهوري ايران، در روز 22 خرداد 1388 با شرکت چهار کانديداي رياست جمهوري اغاز شد انتخاباتي که به دليل تبليغات زياد و اتفاقاتي که پيش از برگزاري ان رخ داده بود با استقبال گسترده مردم رو به رو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين انتخابات از آن جهت که دشمنان نظام و همچنين کشورهاي غربي به ايران چشم دوخته بودند از اهميت بالايي برخوردار بوده و تعداد زيادي از خبرنگاران نگاهشان به نتايج اين انتخابات دوخته شده بود البته هنوز ساعتي به پايان زمان راي گيري در شامگاه روز جمعه مانده بود که ميرحسين موسوي يکي از کانديداهاي انتخابات رياست جمهوري در يک نشست خبري حاضر شده و به واسطه مشاورهاي غلطي که اعضاي ستاد وي به او دادند در مقابل دوربين هاي رسانه هاي داخلي و خارجي صحبت از پيروزي قاطع در انتخابات کرد.
همين اظهارات زودهنگام و خلاف واقع موسوي باعث شد تا اولين تکه هاي پازل فتنه ايي بزرگ بر روي ميز قرار گيرد و طرحي مبهم از يک عقده گشايي و دشمني خارجي در پيش روي نظام مقدس جمهوري اسلامي قرار بگيرد.
روز شنبه 23 خرداد ماه و پس از اعلام رسمي وزارت کشور و پيروزي محمود احمدي نژاد طرفداران موسوي و کروبي که اين بار خودشان را در موقعيتي شکست خوده ديده بودند دست به يک اشوب و فتنه گري بزرگ زدند و نظام مقدس جمهوري اسلامي را که بايد اماده چشيدن طعم شيرين برگزاري يک انتخابات دموکراتيک مي شد را در مقابل يک هرج و مرج قرار دادند.
بزرگي و گسترش فتنه در شهرهاي مختلف کشور باعث شد تا کشور دچار يک هرج و مرج شده اما نهايتا در نه دي ماه همان سال مردم طومار فتنه گران را در هم پيچيدند.

از اين رو با هدف تبيين نقش مهم مردم در حماسه نه دي به سراغ معاون فرهنگي دستگاه قضايي کشور رفتيم و از وي در مصاحبه ايي صميمي درباره دليل وقوع فتنه و همچنين تبيين وجه ها مختلف حماسه نه دي پرداختيم.
در زير اين مصاحبه را مي خوانيد:
چه مي شود که فرهنگ جامعه به سمتي ميرود که عده اي پذيرش شکست را ندارند و دسيسه دست بيگانگان مي شوند و کشور رو به سمت آشوب مي برند.
صادقي: در مورد سوالي که پرسيديد که چه ميشود که فتنه به راه مي اندازند بهترين پاسخ را مي‌شود از سخنان امير المومنين(ع) استنباط کنيم که فرمودند آغاز پيدايش فتنه اينگونه است که از هواي نفساني است يا از بدعت‌ها پس به گفته ايشان دو سرمنشا براي وقوع فتنه وجود دارد.
وي ادامه داد: هواي نفساني مربوط به قواي عملي انسان است بايد بدانيم که انسان دو دسته قوا دارد اول فکري و نظري و ديگري عملي که فيلسوفان گذشته اين دو قوا را مي‌گفتند قواي عماله و قواي علامه.
حضرت در اين کلام کوتاه هر دو دسته را فرمودند و جالب است به اين نکته توجه شود که يک بخشي از فتنه ها از افکار انحرافي ناشي ميشود که اين بدعت آميز است و هر کس تفکر انحرافي از مسير حق را دنبال کرد شايد يک جايي به فتنه اجتماعي هم منجر بشود.

صادقي افزود: اما راه دوم جاه طلبي و قدرت طلبي است و هواي نفساني پشت آن نهفته است. و بعد هم حضرت مي‌فرمايند يک عده مي آيند و تابع يک عده ديگري مي شوند که اين همان جنبه اجتماعي وقوع فتنه است پس يا فکر انحرافي دارند يا خواسته نامشروع دارند و بعد به دنبال آن اميرالمومنين(ع) مي فرمايند که برخي مي روند پيرو ديگري ميشوند در تبعيت از همان هواي نفساني که ميشود همان بعد اجتماعي فتنه گري که گروه هاي مختلف به دنبال انها مي روند و فتنه بزرگ مي‌شود.
معاون فرهنگي قوه قضاييه افزود: البته يک جنبه ديگر هم دارد که اينها مي آيند حق و باطل را با هم مخلوط ميکنند يعني عموما در فتنه ها حق و باطل با هم آميخته مي‌شود به گونه ايي که حضرت امير مي گويند اگر باطل از در آميختن با حق خالص ميشد و باطل واقعي را مردم مي ديدند ديگر براي کسي باطل مخفي نمي ماند. پس هرکسي که مبدا شروع فتنه هاست حتما يه بخشي از حرف‌هايش راست هست اما بخش ديگري حتما باطل است.
فتنه هاي زيادي در 4 دهه عمر انقلاب ديده‌ايم
وي ادامه داد: ما از اول انقلاب فتنه هاي زيادي ديديم فتنه هاي گروهک ها فتنه منافقين فتنه در شمال و غرب و جنوب کشور که پان عربيسم و پان ترکيسم بود. و حتي انواع فتنه هاي ديگري که داشتيم البته اينها از سوي نظام مقدس جمهوري اسلامي به درستي مديريت شد.
معاون فرهنگي قوه قضاييه گفت: فتنه هايي هم که در اين سالهاي اخير ديديم که همين فتنه سال 88 يکي از مهمترين‌ انها بود شبيه همان فتنه ها بود که ريشه اش بخشي فکر انحرافي بود که فکر مي کردند به هر قيمتي بايد حاکم بشوند و فکر ميکردند ديگران اگر حاکم شوند جامعه را خراب ميکنند يا اينکه فکر ميکردند بايد با غرب همراهي کنند و در کنار اينها يک جنبه قدرت طلبي هم داشتند که مي خواستند به هر شکلي قدرت را به دست بياورند.
صادقي گفت: جالب است که اين‌ها خلط حق و باطل را هم زياد در دستور کار خود داشتند تا جايي که بر خود رهبران اينها هم خلط حق و باطل شد و اينها را هم فريب دادند و فريب يک عده ايي را خوردند و باورشان شد که اين ها راي آوردند و فتنه زده شدند و فکر کردند واقعا راي آوردند.

آيا واقعا اينها فريب خورده اند و خودشان به عنوان رهبر اين جريان و ايجاد کننده آن نبودند؟
معاون فرهنگي قوه قضاييه گفت: از اسامي مختلفي به عنوان رهبران فتنه ياد مي‌شود اما اگر روشن تر بگويم ميرحسين موسوي و کروبي اينها ساده تر بودند که اين گونه افراد خاص را داشته باشند و خودشان رهبر واقعي فتنه نبودند اينها فتنه زده شدند و فريب خوردند.
وي گفت: البته اينها مقصر بودند در فريب خوردن و معني آن اين نيست که مقصر نيستند. اينها کساني بودند که همراه نظام بودند مي خواستند مسئوليت جديد بگيرند براي اينها توهي ايجاد کردند که راي شان جا به جا شده است.
وي افزود: پس فراموش نکنيم فتنه رهبران پشت صحنه‌اي داشت که آنها رهبري واقعي فتنه را بر عهده داشتند پس اين دو کانديد رياست جمهوري فتنه زده شدند البته مقصر هم بودند نه اينکه بي تقصير باشند و مي توانستند بفهمند که حرفشان غلط است و ميدان هايي برايشان باز شد تا بيشتر بفهمند اما همراه شدند با موج فتنه که ديگراني پشت سر آنها سنگر گرفتند و از اينها سو استفاده کردند و اينها شدند رهبر ظاهري فتنه.

صادقي در تبيين علل گسترش فتنه و ابعاد ديگر آن نيز گفت: اين اتفاق افتاد عللي هم داشت يک جريان فريب هم در کنار فتنه وجود داشت که اگر فريب عمومي وجود نداشت فتنه رخ نمي داد کار اين فريب ايجاد فريب عمومي در مقياس بزرگ است.
پس چند تا عامل داريم دو عامل در خود شخص است. يک عامل خود فريب است و بعد هم تبعيت مردم نا آگاه از فتنه گران.
به عنوان يک فرد فرهنگي مسئول فرهنگي در کشور آيا جنبه يا بخشي از قيام نه دي بوده است که از سوي رسانه ها يا افراد مغفول مانده و به آن توجهي نشده باشد؟
معاون فرهنگي قوه قضاييه گفت: من همه تحليل ها را نديده ام که بخواهم بگويم شده يا نشده اما ان چيزي که خوب است به آن پرداخته شود اين است که بررسي شود که نقش رسانه ها در آگاه سازي مردم چه بود که نه دي شکل گرفت.
وي ادامه داد دليل اين امر اين است که 9 دي يک اتفاق مردمي و خود جوش بود پر واضح است که نه دي يک اقدام حکومتي و خواست دولت نبود بلکه مردم به واسطه بسيجي که از سوي رسانه ها رخ داد به ميدان آمدند و اين حماسه را خلق کردند.
صادقي گفت: يکي از کارکردهاي مهم رسانه همين است که بسيج عمومي کند اين بسيج عمومي را انجام دادند و نتيجه خوبي هم داد چنانچه که رسانه هاي ديگري هم بسيج هاي منفي ايجاد ميکنند و مردم را به شورش و اغتشاش ايجاد ميکنند همين الان هم برخهي در فکر ايجاد يک فتنه جديد هستند.
شما به همين حلقه انحرافي و رفتارش نگاه کنيد اگر منشا اقدامات اين افراد بررسي شود ميبينيد که اين ها هم در فکر ايجاد يک فتنه جديد هستند.

وي ادامه داد: اين چيزي که امروز ميبينيم مشابه همان فتنه قبلي است اما از يک زاويه ديگر. آن فتنه‌اي که در سال 88 رخ داد فتنه گرانش در برابر يک نهاد رسمي ايستادند و اين فتنه جديد هم که در حال شکل گيري است يک عده اي در مقابل قوه قضاييه ايستاده اند که يک نهاد رسمي است.
صادقي گفت: حالا بايد ديد چرا اين کارها را مي کند و پاسخ آن اين است که چون مي خواهند زير بار سازکار قانوني يک نهاد رسمي نروند و يک جريان اجتماعي در برابر نظام بسازند البته هنوز اين جريان در نطفه است و بعيد است که به جريان اجتماعي تبديل شود چون ظرفيت و آگاهي مردم بالاست و مي فهمند که چقدر باطل در حرفهاي اينها وجود دارد.
معاون فرهنگي قوه قضاييه افزود: امروز مردم ما نسبت به جريان انحرافي و تفرکات آن روشن تر از گذشته هستند که بخواهند اباطيل و مطالب خلاف واقع انها را بپذيرند اما خب اين افراد هم مي آيند و جريانهايي مي خواهند برپا کنند که مي شود همان فتنه.
وي تصريح کرد: اينها شايد بتوانند ذهن بخشي از مردم را مسموم کنند و عده ايي را در مقابل دستگاه قضايي کشور قرار دهند اما نمي توانند بر اکثر جامعه تاثير بگذارند و البته اين را هم نبايد فراموش کرد که رسانه ها بايد نقش روشنگيري خودشان را انجام دهند و اين فتنه را بشکافند و ابعاد آن را براي مردم باز کنند.
صادقي خاطرنشان کرد: چيزي که بايد يادمان باشد اين است که فتنه فتنه است چه چپ باشد و چه راست فرقي ندارد اگر عده‌ايي هستند که جلوي نهادهاي قانوني مي ايستند بايد با آنها برخورد شود برخورد نهادها با آنها به جاي خود اما روشنگري هم جاي خود و فراموش نکنيد روشنگري به عهده رسانه هاست و اميدواريم اهل فکر و فرهنگ و رسانه اين فتنه ها را روشنگيري کنند.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۳۱۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش مهم رسانه در عملیات طوفان الاقصی و رویدادهای پس از آن/دست برتر رسانه‌های مقاومت در تبیین جنایتهای رژیم صهیونیستی

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب،سی‌امین جلسه از سلسله نشست های تخصصی "امت همدل" به منظور نقد و بررسی الگوی مفهومی امت واحده اسلامی با حضور اساتید و صاحب نظران  و با موضوع "نقش رسانه در انعکاس جنایات رژیم صهیونیستی و تبیین اقتدار غزه " برگزار شد.

دکتر "محمد شاهدی" قائم مقام جمعیت دفاع از ملت فلسطین،  در این نشست تخصصی با ذکر مقدمه‌ای به تبیین نقش رسانه در انعکاس جنایات رژیم صهیونیستی و پارادوکس رسانه‌های غربی در انعکاس اخبار جنگ غزه پرداخت و سؤالاتی را پیرامون این موضوع از کارشناسان حاضر در جلسه مطرح کرد.

 دکتر "مهدی شکیبایی" مدیر عامل فرهنگسرای رسانه، در این نشست تخصصی اظهار داشت:رسانه از دیر باز از ناحیه صهیونیستها مورد اهتمام بوده است، از قدیم الایام به قدرت رسانه پی برده بودند و آن را تا به امروز پی‌گیری کردند و برای افکار عمومی برنامه داشتند.

وی ادامه داد: در هر نقطه دنیا مخالفتی با رژیم صهیونیستی می‌دیدیم، متهم به یهودی ستیزی می‌شدند که  خود این در نتیجه عملکرد رسانه است. این رژیم اشغالگر هر اقدامی را که علیه دانشمندان هسته‌ای هم انجام می‌‌داد، در دفاع از خویش می‌دانست‌.
 
مدیر عامل فرهنگسرای رسانه افزود:اتفاقی که اخیرا به واسطه رسانه‌ها افتاد، این بود که شاهد اعتراضات مردمی کشورهای مختلف اروپایی برای توقف جنگ و نسل‌کشی هستیم که این مهم توسط رسانه‌های مستقل صورت گرفته است و به این ترتیب تصور غلط مظلوم بودن رژیم صهیونیستی در هم شکست.

مدیر عامل فرهنگسرای رسانه به نحوه استفاده درست از هنر و فرهنگ برای پیشبرد اهداف اشاره کرد و گفت: متاسفانه ما برای گرفتن حق خود از همه ابزارهای خود در هنر و فرهنگ استفاده نمی‌کنیم؛ در عملیات طوفان الاقصی و پس از آن هم از بحث هنر و فرهنگ به خوبی استفاده نشد،  در حالی که پیامدهای این عملیات قبل از اینکه سیاسی باشد، فرهنگی نیز هست.

وی تأکید کرد: می‌توان از حوزه سینما و مینیاتور و ... در زمینه جنایتهایی که در فلسطین روی می‌دهد به خوبی بهره برد. در حوزه هنر ما قبلا جریانِ قدرت داشتیم اما الان جریانهای قدرت بر قدرتِ جریان چربیده است.

شکیبایی به نقش رسانه‌های مستقل در بیداری عمومی اشاره کرد و گفت:صهیونیستها پیوسته تلاش کردند، توجهات را از رویدادهایی که در فلسطین اتفاق می‌افتد، منحرف کنند. بنابراین وظیفه رسانه و نهادهای مرتبط با آن، این است که اجازه ندهند، توجهات از کانون اصلی منحرف شود. 
 
در ادامه این نشست"مختار حداد" مدیر دفتر بین الملل مجمع ناشران انقلاب اسلامی تصریح کرد:رسانه در اتفاقی که در عملیات طوفان الاقصی و رویدادهای بعد از آن افتاد، نقش مهمی ایفا کرد و به دنبال فعالیت‌های رسانه‌ای، مظلوم‌نمایی رژیم صهیونیستی شکست خورد.

وی افزود: شاهد بودیم که مقاومت لبنان در زمینه رسانه بسیار موفق عمل کرد؛ جادوی صهیونیستها به خودشان  بازگشت و در حوزه رسانه نیز علاوه بر دیگر حوزه‌ها و از جمله امنیتی و سیاسی شکست خوردند و مقاومت در این حوزه دست برتر داشت. 

سردبیر الوفاق به تاثیر روایتگری در پوشش حوادث اخیر غزه نیز اشاره کرد و گفت: رسانه‌های جریان مقاومت از جمله رسانه‌های یمنی در این زمینه بسیار خوب عمل کردند و توانستند، اخبار مربوط به عملیات موفق آمیز نیروهای مسلح یمن علیه کشتی‌های صهیونیستی را به خوبی پوشش دهند و دیگر همانند گذشته رسانه‌های غربی در این کشورها منبع پوشش خبری این عملیات‌ها نبودند.

حداد اضافه کرد: امروز رسانه‌های مقاومت مخاطبان بسیار خوبی دارند و حضور مردم در خیابانها و شبکه‌های مجازی در حمایت از مردم فلسطین  نشان‌دهنده شکست رسانه‌های غربی و صهیونیستی است. 

وی خاطرنشان کرد: صهیونیستها و غربی‌ها هدف قراردادن رسانه‌ها را از روز اول مد نظر داشتند و  ابایی از هدف قرار دادن خبرنگار و رسانه‌ها نداشته و ندارند و حتی متعمدا خبرنگاران و خانواده‌های آنان را هدف قرار می‌‌دهند، چرا که جبهه غربی حامی آنهاست. 

کارشناس ارشد رسانه تأکید کرد: نقش انسان‌رسانه‌ها در پوشش اخبار جنگ غزه  در این زمینه خیلی مهم بود و برخی از آنها تبدیل به منبع رسانه‌ای شده‌اند و گاهی از صد رسانه هم مهمترند.
 
در ادامه "الهام عابدینی" کارشناس ارشدرسانه و پژوهشگر روابط بین الملل تصریح کرد: موضوع فلسطین از سه جهت حائز اهمیت است؛ یکی اسلامی بودن و وجود مسجدالاقصی و دیگر اماکن مقدس در آن، دوم اخلاقیت و انسانیت و اینکه شاهد بزرگترین نسل‌کشی در غزه هستیم و سوم، موضوع امنیت ملی کشورهای منطقه است؛ این رژیم اشغالگر نشان داده که تروریسم  دولتی دارد و به هیچ قانونی متعهد نیست. 

وی ادامه داد: در چنین شرایطی نقش رسانه‌های منطقه بسیار حائز اهمیت است؛ برای اینکه سطح جنایت‌های رژیم صهیونیستی را نشان دهند و دوم اینکه نشان دهند، کشورهای اسلامی منطقه،بابت حضور فرمایشی رژیم صهیونیستی باید از خود دفاع کنند. 

پژوهشگر روابط بین الملل تأکید کرد: رژیم صهیونیستی پیوسته به دنبال بی‌نظمی و آشوب در منطقه است و رسانه ها باید این موضوع را جدی بگیرند و تبیین جناتیهای این رژیم اشغالگر را در رأس برنامه‌های خود قرار دهند. 


انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است | توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • ویدئو/ واکنش رئیس فدراسیون والیبال به غیبت موسوی و غفور در تیم ملی
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است/ توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • وقتی مصاف حق و باطل ملاک تنفر و محبوبیت در جهان می‌شود
  • تربیت شدگان مکتب اسلام بهترین ذخایر آن هستند
  • نگاه به ماجرای غزه از منظر «ما رأیت إلا جمیلا»
  • نقش مهم رسانه در عملیات طوفان الاقصی و رویدادهای پس از آن/دست برتر رسانه‌های مقاومت در تبیین جنایتهای رژیم صهیونیستی
  • ضرورت تعامل صنعتگران با رسانه ها برای جهش تولید
  • قرارگاه جهاد تبیین به روشنگری و بصیرت‌افزایی کمک می‌کند
  • شهید مطهری مجاهد عرصه‌ جهاد تبیین بود