Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - دهلي نو-ايرنا- سازمان تحقيقات هوا و فضاي هند (ايسرو) اعلام کرد، قصد دارد در ماه ژانويه 31 ماهواره را در يک موشک به فضا پرتاب کند.

به گزارش ايرنا، يک مقام ارشد در سازمان تحقيقات هوا و فضاي هند گفت: زمان پرتاب اين موشک 10 ژانويه تعيين شده است. محموله اصلي اين موشک، 31 ماهواره خواهد بود که بر گستره هند در زمين نظارت خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علاوه بر اين؛ در اين موشک 28 ماهواره کوچک ديگر به فضا پرتاب خواهد شد که متعلق به کشورهاي ديگر از جمله آمريکا و فنلاند مي باشد.
به گفته مقامات سازمان ايسرو، موشک پي اس ال وي - سي 40 براي اين ماموريت مورد استفاده قرار خواهد گرفت. اين موشک قرار است از جزيره سريهاريکوتا در ايالت آندرا پرادش در جنوب شرق هند پرتاب شود.
پرتاب اين موشک در حاليست که هند در آخرين ماموريت پرتاب موشک خود به فضا که در ماه اوت سال جاري انجام شد، شکست خورد.
اي اس کران کومار رئيس ايسرو، در اين خصوص گفت: سپر گرمايشي اطراف ماهواره مورد نظر در زمان تعيين شده از آن جدا نشد و اين ماهواره نتوانست در مدار زمين قرار گيرد.
سازمان تحقيقات هوا و فضاي هند، تاکنون 40 عمليات موفق در پرتاب موشک هاي مختلف پي اس ال وي به فضا داشته است.
اين سازمان در ماه ژوئن نيز، 30 ماهواره کوچک را در يک موشک به فضا پرتاب کرد.
سازمان ايسرو همچنين تاکنون توانسته است سنگين ترين موشک ( جي اس ال وي نسل 3) ساخت خود را براي اولين بار با موفقيت به فضا پرتاب کند.
پيش از اين هند براي پرتاب ماهواره هاي خود با وزن بيش از 2 تن به کشور هاي خارجي وابسته بود.
سازمان تحقيقات هوا و فضاي هند (ايسرو) در سال جاري با ثبت رکود بي سابقه پرتاب 104 ماهواره با يک موشک به فضا از جزيره کوچک سريهاريکوتا در جنوب هند با پشت سرگذاشتن رقباي بزرگي همچون روسيه و آمريکا،تاريخ ساز شد.
جزيره کوچک سريهاريکوتا درصنعت فضايي هند ،حکم دماغه کاناورال در ايالت فلوريداي امريکا را دارد که تاکنون موشک هاي فضايي وماهواره هاي بسياري از اين جزيره به فضا پرتاب شده است.
سکوي پرتاب موشک جزيره سريهاريکوتا تاکنون با پرتاب بيش از 200 ماهواره از کشورهاي مختلف، ميزبان برنامه هاي جاه طلبانه فضايي هند است.
هزينه هاي پرتاب از اين سکو به حدي پايين است که حتي رقيبان قدر هند هم قادر به رقابت با اين هزينه ها نيستند؛ براي مثال اين کشور قادر است کاوشگر مريخ خود را با هزينه اي به مراتب پايين تر از بودجه اي که هاليوود به ساخت فيلم هاي فضايي تخصيص مي دهد، به سياره سرخ ارسال کند.
در بيشتر سفرهاي فضايي و پرتاب فضاپيماها از مبدا هند ، از راکت خوش سابقه پي اس ال وي ( Polar Satellite Launch Vehicle) استفاده مي شود.
يکي از مهمترين دستاوردهاي فضايي هند در سال 2013 ميلادي را مي توان پرتاب يک کاوشگر مدارگرد به مريخ با موشک پي اس.ال.وي به نام مانگاليان که به زبان سانسکريت به معناي مسافر مريخ است را برشمرد . با اين پروژه، هند به چهارمين کشوري تبديل شد که توانست به منظومه شمسي راه يابد.
ماموريت ماهواره مانگاليان ، اکتشاف گاز متان و دي اکسيد کربن در جو مريخ است تا احتمال و امکان وجود حيات در سياره همسايه زمين بررسي شود.
آساق**267*1144*وحيده دينداري* انتشار دهنده: عليرضا جباري
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۳۲۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با سیستم مرموز چشم پنتاگون در مدار زمین | از ردیابی تا کشتار موشک‌ها! +تصویر

در فو فایتر طی قراردادی به ارزش 414 میلیون دلار، شرکت میلنیوم اسپیس سیستمز توسعه هشت ماهواره مجهز به دوربین های الکترواپتیکال و فروسرخ برای ردیابی موشک ها از مدار زمین را بر عهده خواهد داشت.

آژانس توسعه فضایی (Space Development Agency) آمریکا به تازگی اعلام کرد که شرکت میلنیوم اسپیس سیستمز (Millennium Space Systems) قرار است ماهواره های دفاع موشکی پروژه فو فایتر ( FOO Fighter ) را توسعه دهد. طی قراردادی به ارزش 414 میلیون دلار، میلنیوم اسپیس سیستمز هشت ماهواره برای ارائه "کنترل آتش" سامانه دفاع موشکی زمینی را ارائه خواهد کرد.

براساس گزرش عصرایران، به طور کلی، کنترل آتش شامل فناوری های مختلفی مانند رادار یا حسگرهای دیگر، کامپیوترها و تسلیحات را در یک سامانه منسجم ترکیب می کند که توانایی شناسایی تهدیدات و اهداف را فراهم کرده و سپس سلاح ها یا دیگر اقدامات متقابل را به سمت آنها هدایت می کند.

تحویل فو فایتر تا سال 2027

میلنیوم اسپیس سیستمز که در مالکیت شرکت بوئینگ قرار دارد باید این ماهواره ها را تا سه ماهه اول سال 2027 تحویل دهد. این پروژه با نام کامل Fire-Control On Orbit-Support-To-The-War Fighter یا به اختصار فو فایتر بخش مهمی از زنجیره کشتار دفاع موشکی پنتاگون را تشکیل خواهد داد.

نمونه اولیه مجموعه ماهواره های فو فایتر دارای دوربین های الکترواپتیکال و فروسرخ برای ارائه گزینه های جدید کنترل آتش است.

حسگرهای کنترل آتش، آنهایی هستند که قادر به ردیابی اهداف با دقت بالا و ارائه مختصات دقیق برای جنگنده ها یا سامانه تسلیحاتی روی زمین - در این مورد، رهگیرهای دفاع موشکی - هستند.

این ماهواره ها به شناسایی، هشدار و ردیابی دقیق تهدیدات موشکی پیشرفته، از جمله سامانه های موشکی ابرصوت کمک خواهند کرد. هدف نهایی افزایش قابلیت های جهانی کنترل آتش است.

ماهواره های فو فایتر با افزایش برد تشخیص موشک های ابرصوت ارتفاع پایین، در مقایسه با موشک های بالستیک قاره پیما، زمان هشدار را برای شناسایی و پاسخ به تهدیدات ابرصوت افزایش می دهند.

در شرایطی که در اصل شبیه به مجموعه لایه ردیابی (Tracking Layer) است، اما ماهواره های فو فایتر مجزا هستند. مجموعه لایه ردیابی فقط برای نظارت بر موشک های ابرصوت با قابلیت مانور بالا بهینه شده است.

به گفته درک تورنیر، مدیر آژانس توسعه فضایی، برنامه فو فایتر نمایشی عملیاتی از تلاش های کنترل آتش ارائه می کند که جدا از تلاش های جاری هشدار/ردیابی موشک و دفاع موشکی ما، اما مکمل آنها است.

ماهواره هایی برای افزایش قابلیت های دفاع موشکی

اگرچه جزئیات این پروژه بیشتر محرمانه باقی مانده است، درک تورنیر در جریان اجلاس نیروی هوایی 2023 فاش کرد که ماهواره های فو فایتر برای نظارت بر چند تهدید نامشخص که مجموعه لایه ردیابی در حال حاضر به آنها رسیدگی نمی کند، توسعه می یابد.

تورنیر به این نکته نیز اشاره داشت که در صورت موفقیت آمیز بودن آزمایش، فناوری حسگر کنترل آتش در ترانش 3 (Tranche 3) و ترانش 4 (Tranche 4) مجموعه لایه ردیابی، ماهواره هایی که قرار نیست به ترتیب تا سال 2028 و 2030 پرتاب شوند، گنجانده می شود.

به گفته جیسون کیم، مدیرعامل میلنیوم اسپیس سیستمز، پروژه فو فایتر برای مقابله با تهدیدات پیشرفته طراحی شده است. این یک ماموریت حیاتی است که به محافظت از آمریکا و متحدان این کشور در برابر تهدیدات پیشرفته کمک خواهد کرد.

آژانس توسعه فضایی در درخواست اولیه خود قصد داشت توسعه ماهواره های فو فایتر را به بیش از یک توسعه دهنده ارائه کند. با این وجود، این طرح تغییر کرده و میلنیوم اسپیس سیستمز به عنوان تنها توسعه دهنده این پروژه انتخاب شده است.

به گفته آژانس توسعه فضایی، این مرکز پیشنهادهای دریافت شده پس از فراخوان را ارزیابی کرده و تشخیص داد که انتخاب یک توسعه دهنده بهترین گزینه ممکن است.

دیگر خبرها

  • فضاپیمای پرسروصدای بوئینگ ناکام شد!
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضای منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • آشنایی با سیستم مرموز چشم پنتاگون در مدار زمین | از ردیابی تا کشتار موشک‌ها! +تصویر
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • فو فایتر؛ چشم پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها!/ عکس
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • فو فایتر؛ چشم تیزبین پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها