Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - در حالي که طي چند روز اخير اعتراضاتي در خصوص عملکرد اقتصادي دولت و سياست‌هاي آن طي چند سال اخير مطرح مي‌شد، به‌ناگاه عده‌اي که به‌نظر مي‌رسد عملکرد منسجمي دارند، تلاش کردند با طرح شعارهاي هنجارشکنانه، مسير اعتراض‌هاي بحق مردم را منحرف کنند. به گزارش گروه بين‌الملل خبرگزاري تسنيم، برخي شهرهاي کشورمان طي روزها اخير، شاهد حضور برخي اقشار مستضعف و شريفي بود که زير فشار اقتصادي و موج بيکاري که طي سال‌هاي اخير گريبان کشور را گرفته است، و به‌طور خاص موج تورمي يک‌ماهه اخير، در برخي مناطق حضور به‌هم رسانده و خواهان توجه مسئولان دولت به اوضاع معيشتي دشوار خود شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين ماجرا، هرچند به‌گفته مقامات دولت فاقد مجوز بود، اما همانند تجمع‌هاي گاه‌گداري که روبه‌روي مجلس شوراي اسلامي تشکيل مي‌شود، از جنس مطالبه‌گري اقتصادي و عدالت اجتماعي بوده و هدف آن درخواست از مسئولان براي توجه به اوضاع زندگي اقشار و گروه‌هاي مختلف و به‌طور خاص طبقات مستضعف جامعه است، مسئله‌اي که در شعارهاي اوليه برخي اين تجمعات نيز خود را نشان داد؛ شعارهايي که تاحدي بيانگر نارضايتي از سياست‌هاي اقتصادي و اجتماعي چندساله اخيري بود که موجب تورم، رکود و بيکاري شده است.
اما ماجرا زماني جالب مي‌شود که به‌ناگاه با ورود عده‌اي منسجم و هماهنگ بين مردم عادي، جنس شعارها تغيير مي‌کند، و صبغه‌اي «سياسي» مي‌گيرد، اين گروه که ظاهراً عملکرد حرفه‌‌اي دارند، با حضور بين مردمي که مطالباتي اقتصادي و عدالت‌طلبانه دارند، تلاش مي‌کنند با ضرباهنگي يکسان شعارهايي «نامعمول» و «هنجارشکنانه»‌ داده و فضا را تغيير دهند، کار به جايي مي‌کشد که شعارهايي از اين عده قليل در مدح کسي به‌زبان آورده مي‌شود که به‌اذعان همه‌کس، سلطنت خود و پدرش محصول سرکوب ملت با هدايت و حمايت دولت‌هاي استعمارگر است.
موضوعي که شايد بيش از همه روز گذشته خود را نشان داد و با نمايش اندک حضور خود، موجب تشويق سران آمريکايي به حمايت از آن‌ها شد.
در همين راستا بود که ترامپ در واکنش به «کامنت‌هايي»‌ که برخي‌ها به‌زبان فارسي زير پيام‌هاي وي در صفحه توئيتر نوشته بودند و از وي درخواست حمايت کردند، در پيامي توئيتري به‌صراحت از نفوذي‌ها حمايت کرد و در ژستي «دلسوزانه»‌ خواهان احترام دولت به مردم شد.
ماجرا به توئيت ترامپ ختم نمي‌شود و حتي سخنگوي کاخ سفيد عملکرد دولت در مقابل «معترضان» را محکوم مي‌کند.
در ادامه نيز وزارت خارجه آمريکا با انتشار بيانيه‌اي حمايت خود را از «معترضان»‌ اعلام کرد. در بيانيه وزارت خارجه آمريکا به‌طور خاص به اين نکته نيز اشاره شده است که رکس تيلرسون، وزير خارجه آمريکا در 14 ژوئن گذشته در مقابل کنگره از حمايت از کساني که درون ايران به‌دنبال تغيير دولت هستند،‌ خبر داده بود.
اين موضوع براي آمريکايي‌ها چنان مهم شد که حتي اعضاي ارشد کنگره آمريکا همچون پل رايان، رئيس مجلس نمايندگان آمريکا و تد کروز عضو سناي آمريکا نيز با ترامپ همصدا شده عملکرد دولت ايران را محکوم کردند.
تجمعات چند روز اخير که در اصل با هدف بيان خواسته‌هاي مشروع اقتصادي و عدالت اجتماعي بود، در گام اول با نفوذ برخي عناصر مشکوک به انحراف کشيده شد و به اين ترتيب نه‌تنها موجب شد تمرکز از مطالبات اقتصادي به مواردي «هنجارشکنانه» و خارج از عرصه اقتصاد و عدالت اجتماعي کشيده شود، بلکه زمينه‌ساز حمايت تمام‌قد دولت آمريکا از اين انحراف شد، و براي رسانه‌هاي خارج‌نشين ضدانقلاب فرصتي بي‌بديل براي جولان‌دهي و «آشوب‌افکني» فراهم کرد.
انتهاي پيام/*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۳۵۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحصن دانشجویی در دانشگاه تورنتوی کانادا در حمایت از فلسطین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، دانشجویان برخی دانشگاه‌های کانادا نیز با برگزاری تحصن دانشجویی حمایت خود از مردم غزه و فلسطینی‌ها را اعلام کردند.

در این ارتباط گزارش شده است که تحصن دانشجویی در دانشگاه تورنتوی کانادا در حمایت از مردم فلسطین و محکومیت جنایات اشغالگران اسرائیلی علیه ساکنان غزه برگزار شده است.

در جریان برگزاری این تحصن، دانشجویان دانشگاه تورنتو خواستار پایان دادن به حمایت و سرمایه گذاری در دانشگاه‌های مناطق اشغالی فلسطین شدند.

«محمد یاسین»، فعال دانشجویی از دانشگاه تورنتو گفته است که تحصن با حضور دانشجویان کشورهای مختلف در این دانشگاه معروف کانادا طی روزهای آتی ادامه خواهد داشت.

تحصن دانشجویی در کانادا برای حمایت از فلسطین و با درخواست توقف جنگ در غزه همزمان با اعتراضات جنبش دانشجویی در آمریکا صورت می‌گیرد. رئیس دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا درباره اعتراضات دانشجویی گفته است: تمام اقدامات ما، از جمله درخواست کمک پلیس، نتوانست به تظاهرات پایان دهد.

رئیس دانشگاه جورج واشنگتن همچنین تاکید کرد که ما با مقامات پایتخت در تماس هستیم و پلیس حضور خود را در داخل و اطراف دانشگاه افزایش می‌دهد.

دانشگاه‌های سراسر آمریکا بعد از آگاهی از جنایات پرشمار رژیم اشغالگر قدس علیه مردم غزه و کشتار حدود ۳۵ هزار انسان بی‌گناه، عرصه اعتراض علیه سیاست‌های این رژیم و دولت آمریکا به عنوان مهم‌ترین حامی آن تبدیل شده است. در این بین یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که با گسترش اعتراضات به مراکز دانشگاهی مختلف آمریکا جلب توجه می‌کند، سیاست‌های دولت آمریکا و پلیس این کشور است. دولت و پلیس در این کشور بدون توجه به خواسته‌های معترضین، تنها سیاست سرکوب و بازداشت گسترده را در پیش گرفته است.

از روزهای ابتدایی حمله‌های رژیم صهیونیستی به غزه، جامعه آمریکا عرصه واکنش‌های مختلف به این رویداد بود. نظرسنجی‌های مختلف نشان از افزایش بی‌سابقه حمایت آمریکایی‌ها از مردم غزه دارد. طبق نظرسنجی گالوپ در مارس ۲۰۲۴ اکثر آمریکایی‌ها اقدامات رژیم اشغالگر در غزه را تأیید نمی‌کنند. تعداد مخالفان با اقدامات رژیم صهیونیستی از ۴۵ درصد در نوامبر ۲۰۲۳ به ۵۵ درصد افزایش یافت. دموکرات‌ها ۷۵ درصد دیدگاه منفی نسبت به اقدامات تل‌آویو دارند. رائد جرار از اندیشکده دموکراسی برای جهان عرب معتقد است که نظرسنجی فوق نشان از جدایی بین سیاست دولت بایدن و دیدگاه اکثر آمریکایی‌ها درباره اقدامات رژیم اشغالگر در غزه دارد و سیاست خارجی دولت آمریکا با انتظارات رای‌دهندگان هماهنگ نیست.

اعتراض‌های دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم فلسطین، ابتدا از دانشگاه‌های کلمبیا و هاروارد آغاز شد. دانشجویان معترض با صدور بیانیه‌ای مشترک، رژیم اشغالگر را به عنوان مسئول کامل جنگ معرفی کردند. این اعتراض‌ها به تدریج به شمار زیادی از دانشگاه‌های این کشور نظیر آموری، میشیگان، براون، پلی‌تکنیک هومبولت، برکلی، کالیفرنیای جنوبی، نیویورک، ییل، کلمبیا، ماساچوست، تگزاس، مینه‌سوتا و غیره گسترش یافت به گونه‌ای که تاکنون ۷۹ دانشگاه آمریکا درگیر اعتراض علیه رژیم اشغالگر قدس شده است. علاوه بر حضور دانشجویان، در برخی از دانشگاه‌ها اساتید حامی فلسطین نیز عمدتاً در اعتراض‌ها مشارکت فعال دارند.

خواسته اصلی دانشجویان آمریکایی، همبستگی با ملت فلسطین است که در چارچوب آن خواستار آتش‌بس دائمی در غزه، اتمام کمک‌های نظامی دولت آمریکا به رژیم اشغالگر، قطع همکاری دانشگاه با مجتمع‌های تسلیحاتی و کنار گذاشتن روند سرمایه‌گذاری دانشگاه‌ها در سرزمین‌های اشغالی شده‌اند. با اوج‌گیری اعتراض‌ها، مدیران برخی از دانشگاه‌ها درصدد توافق با دانشجویان برآمدند. برای مثال مسئولان دانشگاه براون ایالت رودآیلند اعلام کردند که با دانشجویان حامی فلسطین به توافق رسیده که در اکتبر ۲۰۲۴ توقف سرمایه‌گذاری در فلسطین اشغالی را به رأی بگذارد. دانشجویان نیز ضمن پایان دادن به تحصن خود، این توافق را یک پیروزی بی‌سابقه و امتیازی بزرگ برشمردند.

کد خبر 6097742

دیگر خبرها

  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • چهارشنبه مشکوک آزادی
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • تحصن دانشجویی در دانشگاه تورنتوی کانادا در حمایت از فلسطین
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • مواضع متناقض سران غربی در برابر اتفاقات اخیر آمریکا + فیلم
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد