Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-05-07@04:07:53 GMT

زنان عربستان از کنج خانه تا موتورسواری

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۳۴۸۱۱۴

زنان عربستان از کنج خانه تا موتورسواری

روزنامه نیویورک‌ تایمز گزارش می‌دهد با تسریع تغییرات برای زنان از سوی شاهزاده، سعودی‌ها با سرعت‌های گوناگون خود را تطبیق می‌دهند.

برای مدت طولانی، عربستان سعودی به عنوان یکی از محدودکننده‌ترین محیط‌های جهان برای زنان شناخته می‌شد. جایی که آنها نمی‌توانستند به تنهایی سفر کنند، طیف وسیعی از شغل‌ها را داشته باشند، موهای خود را در انظار عمومی نشان دهند یا رانندگی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این‌ها در حال تغییر است.

سلسله‌ای از تصمیمات اخیر محمد بن سلمان، ولیعهد، حاکم جوان و بالفعل این کشور ممکن است انقلابی در زندگی زنان سعودی ایجاد کند. آنها به زودی اجازه خواهند داشت تا در مسابقات فوتبال در ورزشگاه‌های عمومی حاضر شوند. آنها برای سمت‌های برجسته، نامزد شده‌اند. دولت می‌گوید، در ژوئن، آنها اجازه راندن ماشین و حتی موتورسیکلت خواهند داشت. احتمالا زنان حتی قادر خواهند بود به پلیس راهنمایی و رانندگی ملحق شوند.

اما اینکه این تصمیمات گیج‌کننده چقدر بر افراد تاثیر خواهد گذاشت، به عوامل چندی مانند اینکه کجا زندگی می‌کنند، سن‌شان، اعتقادات شخصی‌شان و تمایل خویشاوندان مذکرشان برای دادن کنترلی که بسیاری آن را حق ویژه مذهبی می‌دانند، بستگی دارد.
 
زنان و مردان به طور جداگانه در پارکی در ریاض در خلال تفریح نشسته‌اند. در اماکن عمومی، مردم مایل‌اند از قوانین محدودکننده تعامل مردان و زنان غیرخویشاوند پیروی کنند. اما در اماکن خصوصی، سعودی‌ها هرکاری که می‌خواهند انجام می‌دهند.
 در حالی که غالبا قوانین جنسیتی سفت‌وسخت عربستان به عنوان امتدادی برای ارتباط عمیقش با تفسیر فوق‌محافظه‌کارانه‌اش از اسلام دیده می‌شوند، این قوانین، به اشکال گوناگون، هنجارهای اجتماعی هستند که عمیقا تثبیت شده‌اند. علیرغم سرعتی که ممکن است تصمیمات رسمی با آن زندگی زنان را آزاد کند، فرهنگ به شکل آهسته‌تری تغییر خواهد کرد.

اکثر اماکن عمومی در عربستان سعودی، برای جدا نگه‌داشتن زنان و مردان طراحی شده‌اند. رستوران‌ها ورودی جداگانه‌ای به نام "خانواده‌ها" دارند که برای ورود گروه‌های متشکل از زنان است. ورودی "مجردها" در واقع برای مردان است.

یک مال در ریاض، پایتخت، طبقه کاملی به نام "پادشاهی بانوان" دارد. به جز چند استثنا، مدارس و دانشگاه‌ها تفکیک شده‌اند. بسیاری از مردان و زنان که خودشان را به طور ویژه مذهبی نمی‌دانند، اغلب با جنس خاص خودشان رابطه اجتماعی برقرار می‌کنند.

 
زنان عربستانی در افتتاح نمایشگاه کتاب در (منطقه) سیهات. از انجا که این اتفاق در یک فضای خصوصی اتفاق افتاده، حاضران آزادی درآوردن حجابشان را داشته اند.

 در محافل محافظه‌کار، مردان به ندرت با خویشاوندان مونث‌شان که مادر، دختر یا خواهرشان نیست، مختلط می‌شوند. برخی از مردان، در تمام زندگی‌شان، صورت همسران برادران‌شان را نمی‌بینند.

با این حال، قوانین به اندازه گذشته سخت‌گیر نیستند. در اماکن بسیاری، تغییر از قبل شروع شده است. عربستان سعودی، دارای جمعیت جوان بزرگی است. تقریبا دو سوم جمعیت ۲۲ میلیونی‌اش زیر ۳۰ سال است. جوانان سعودی، در مقایسه با نسل‌های قدیمی، در معرض تماس بی‌سابقه با سایر جهان بزرگ شده‌اند.

صد‌ها هزار نفر از آنها در خارج از کشور، از جمله در آمریکا، تحصیل کرده‌اند. شبکه‌های اجتماعی و ماهواره‌ای حتی کسانی که در داخل کشور هستند را با سایر جوامع آشنا ساخته‌اند.

بسیاری از جوانان سعودی، قوانین خاص خودشان را ابداع کرده‌اند. برخی از زنان جوان، عبایه (چادر)، جامه گشاد زنانه مشکی برای پوشاندن شکل زن، را به باکیفیت‌ترین ابزار زینتی تبدیل کرده‌اند.

 
محوطه پارکینگ در یک مال در ریاض. زنان در ژوئن اجازه رانندگی خواهند یافت. آنها باید به یک خویشاوند مذکر تکیه کنند یا راننده استخدام کنند. (در حال حاضر)
 برخی دیگر، شکل حجاب آشکارکننده‌تری را اتخاذ کرده‌اند. روسری که بسیاری از زنان مسلمان می‌پوشند، آن را به شکلی می‌پوشند که توجه مردان را جلب - نه دفع - کند.

در اماکن عمومی، مردم مایل‌اند از قوانین معمول درباره پوشش متواضع و تعامل بین زنان و مردان غیرخویشاوند را مراعات کنند. اما در اماکن خصوصی، سعودی‌ها هرکاری که می‌خواهند انجام می‌دهند.

بسیاری از جوانان؛ از این فضا برای ایجاد اماکنی استفاده کرده‌اند که در آن‌ها مختلط و درگیر فعالیت‌هایی می‌شوند که دیگران در جامعه به آن فعالیت‌ها اعتراض می‌کنند. آنها برای دوستان‌شان در زیرزمین‌ها کنسرت‌هایی برگزار یا در قالب گروه‌های مختلط بازی‌های رومیزی بازی می‌کنند یا فیلم‌های سانسور نشده هالیوودی مشاهده می‌کنند. دیگران، کلاس‌های رقص سالسا سازماندهی می‌کنند که در آن‌ها زنان به شکلی لباس می‌پوشند که هرگز در خیابان نمی‌توانستند بپوشند.

تغییرات در وضعیت زنان، در دوره پادشاه قبلی، به آهستگی انجام می‎شد. در دهه ۱۹۶۰، ملک فیصل به خاطر فراهم کردن تحصیل عمومی برای دختران، با واکنش شدید محافظه‌کاران مواجه شد. او با منتقدان با بیان اینکه این امر، اجباری نیست، مماشات کرد. ظرف چند سال، حتی محافظه‌کارترین شهروندان عربستان هم دختران‌شان را به مدارس فرستادند.

رویدادی برای خانواده ها به همراه موسیقی زنده در (منطقه) خُبر. اکثر اماکن عمومی در عربستان سعودی برای جدا کردن زنان و مردان طراحی شده‌اند

 در دوران ملک عبدالله، که در سال ۲۰۱۵ درگذشت، برای اولین بار به زنان اجازه داده شد تا به عنوان کارمند فروش در خطوط بازرسی سوپرمارکت‌ها کار کنند. علاوه بر این، او ۳۰ زن را به شورای مشورتی عربستان - نهاد انتصابی که به شاه مشورت می‌دهد - اضافه کرد. در دهه‌های اخیر، دولت دانشگاه‌های زنانه بسیاری احداث کرد. ثبت‌نام اوج گرفت.

با این حال، در دوره شاهزاده محمد ۳۲ ساله، تغییرات برای زنان تسریع شد. شاهزاده‌ای که از زمان به قدرت رسیدن پدر سالخورده‌اش در سال ۲۰۱۵، به عنوان قدرتمندترین و پرجنب‌وجوش‌ترین رهبر کشور ظاهر شد.

جوانان سعودیِ هیجان‌زده از این تغییرات، ولیعهد را با عناوین "قهرمان"، "شجاع" و "پهلوان جوان" توصیف کردند.
 
دخترانی در سواحل عربستان.  یک دختر 6 ساله گفت: "من به یاد خواهم داشت که اینجا نمی توانم شنا کنم."

 سال گذشته، او پلیس مذهبی کشور - نهاد مسئول بازداشت و تعقیب افراد - را حذف کرد. این پلیس، زمانی قدرت عظیمی برای نظارت بر رفتار عمومی داشت و بر تحمیل پوشش متواضع به زنان و منع اختلاط مردان و زنان غیرخویشاوند تمرکز می‌کرد.

علاوه بر این، دولت اجازه ورود زنان به ورزشگاه‌های عمومی بازی‌های فوتبال را داده و زنان را به سمت‌هایی منصوب کرده که در سابق منصوب نمی‌شده‌اند.

شاهزاده ریما بنت بندر آل سعود، در المپیک ریو دی ژانیرو چهار ورزشکار زن سعودی را همراهی کرد و اکنون بر کرسی ریاست کمیسیون دولتی ورزش تکیه زده است. سخنگوی سفارت عربستان در واشینگتن نیز یک زن به نام فاطمه باعشن است.

هنگامی که در سال جاری دولت اعلام کرد که منع طولانی رانندگی زنان را در ژوئن ۲۰۱۸ رفع خواهد کرد، فعالان زن گفتند این اقدام پیامدهای گسترده‌ای خواهد داشت.

آنها گفتند این امر، تردد روزانه زنان به محل کار و گرفتن مسئولیت ترددشان را تسهیل خواهد کرد.
  زنانی که چای و قهوه  سرو می کنند و ضمن هلهله کردن و آواز خواندن در یک عروسی در ریاض از عروس استقبال می کنند.به دلیل قوانین سخت گیر در محافل محافظه کار، مردان با زنان خویشاوند به ندرت مختلط می شوند. برخی از مردان عربستانی هرگز صورت همسران برادران شان را نمی بینند با این حال، بسیاری از محدودیت‌ها همچنان پابرجاست. آموزشگاه‌های رانندگی زنان هنوز باز نشده‌اند و مردان محافظه‌کار احتمالا هنوز قادر خواهند بود همسران و دختران‌شان را از رانندگی منع کنند.

فعالان حقوق زنان می‌گویند جبهه بعدی تلاش‌شان علیه به اصطلاح قوانین سرپرستی خواهد بود. قوانینی که همه زنان را ملزم به داشتن یک سرپرست مرد - معمولا پدر یا شوهر و حتی گاهی اوقات فرزند- می‌کند.

زنان عربستان هنوز برای گرفتن پاسپورت، ترک کشور و پیگیری برخی شغل‌های مشخص یا معالجه پزشکی به اجازه سرپرست مردشان نیاز دارند.

     دختران ساقدوش وارد تالار عروسی می شوند. قبل از رسیدن داماد، مهمانان در بخش زنان خود را می پوشانند.  برخی کامل و برخی تا حدودی.

   مردانی درحال کباب کردن گوشت در پارکی در (منطقه) دیریه، زنان از دور نگاه می کنند. بسیاری از جوانان؛ اماکنی ایجاد کرده‌اند که در آن‌ها مختلط و درگیر فعالیت‌هایی می‌شوند که دیگران در جامعه به آن فعالیت‌ها اعتراض می‌کنند


 
مردی که لباس مردانه در یک لباسفروشی مردانه امتحان می کند. تغییرات برای زنان در دوره شاهزاده محمد بن سلمان سرعت یافته است
 
 گروهی از زنان در یک خانه ای در قطیف جمع شدند تا آخرهفته ای باهم سپری کنند


   زنانی در چاه زمزم در مسجد اعظم مکه. هنگامی که دولت گفت در سال آینده به زنان اجازه رانندگی خواهد داد  فعالان گفتند این اقدام پیامدهای گسترده‌ای خواهد داشت.

   مردانی در حال فروش گل در بزرگراه منتهی به فرودگاه بین المللی ملک فهد. بسیاری از محدودیت های زنان هنوز پاربرجا هستند.مردان محافظه کار احتمالا هنوز قدرت خواهند داشت تا همسران و دختران شان را از رانندگی منع کنند



  هنوز در بسیاری از رستوران ها، مردا و زنان بخش های جداگانه ای دارند

   کلاس (رقص) سالسا در خانه ای در جده. عربستان جمعیت جوان بزرگی دارد. تقریبا دو سوم جمعیت 22 میلیونی اش، زیر 30 سال هستند. انها در مقایسه با نسل بزرگترشان در معرض تجربه بیشتری با سایر جهان بوده اند

   اکثر مدارس و دانشگاه ها تفکیک شده اند. در این استودیو هنری شخصی، دوستان برای نواختن و گوش دادن به موسیقی جمع شده اند
  
   کارگران محلی از فیلیپین در جشن عروسی  خانواده یکی از کارفرمایانشان
    مردان یمنی در حوالی یک بزرگراه در ریاض فوتبال بازی می کنند. به زودی زنان اجازه حضور در مسابقات فوتبال در ورزشگاه های عمومی خواهند یافت

مرجع: نیویورک‌ تایمز

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۴۸۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطا از مردان، تنبیه برای زنان! از تغییر قانون مهریه تا محرومیت از حضور در ورزشگاه

به گزارش جماران؛ کامبیز نوروزی حقوقدان در یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت:

   ۱-از حساب زنان بذل و بخشش می‌کنند و حقوق زنان به فراموشی می‌رود.

حسن نوروزی(نماینده مجلس): اجرای طرح اصلاح قانون مهریه ۳۵ هزار زندانی را آزاد می‌کند.

 

 این همه که قانونی‌ترین و حلالترین و شرعی‌ترین حق زنان، یعنی مهریه را بذل و بخشش می‌کنید، چه تعداد زن حقشان ضایع می‌شود و مجبور می‌شوند در تنگدستی و تیرگی روزگار بگذرانند؟ برایتان مهم است؟

 نمی‌توانید با کاهش جرم جمعیت زندان‌ها را کم کنید، با تضییع حقوق زنان جمعیت کیفری را کاهش می‌دهید.

هزار شعار در مورد فواید حجاب برای زنان و کرامت زنان سر می‌دهید ولی نوبت به مهریه که می‌رسد، همه شعارهای کرامت زنان را از یاد می‌برید.

***

   ۲-در ورزشگاه‌ها مردان توهین می‌کنند ولی زنان تنبیه می‌شوند.

   آیا این فحاشی‌ها برای مردان مجاز است؟

  

  چگونه است که بعد از هفته‌ها آرامش ناگهان این مقدار رفتار توهین‌آمیز اتفاق می‌افتد. در یک بازی به مربی سپاهان توهین می‌شود. در یک مسابقه دیگر به بازیکن سپاهان فحاشی می‌شود. در همان بازی به زنان طرفدار پرسپولیس فحش داده می‌شود.

  

 روزنامه کیهان فورا نتیجه می‌گیرد که دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟

 

جرم و خطا را عده‌ای از مردان مرتکب شده‌اند اما کیفر آن را به زنان تحمیل می‌کنند که نباید به ورزشگاه‌ها بیایند. شگفت‌آور است.

   وَلَا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرَىٰ

 گناه کسی را به پای دیگری نمی‌نویسند. به این می‌گوئیم اصل شخصی بودن جرم و مجازات.  تنبیه برای کسی است که خطا کرده‌است. ولی این بار برعکس شده‌است. گناه از مردان، کیفر برای زنان!

 بهانه‌ها می‌سازند برای محدودسازی روزافزون زنان.

دیگر خبرها

  • ۱۰ دلیل برای بی خوابی در زنان | یک زن چقدر به خواب نیاز دارد؟
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • در فوتبال ایران، مردان فحاشی می‌کنند اما زنان‌ محروم می‌شوند!
  • خطا از مردان، تنبیه برای زنان! از تغییر قانون مهریه تا محرومیت از حضور در ورزشگاه
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • مردان بایرن نگاه کنند: اینطوری قهرمان می‌شوند