Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-09@02:15:00 GMT

خانه به دوشی «کتاب»

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۳۴۹۴۸۲

خانه به دوشی «کتاب»

در این مطلب آمده است :مدیرعامل شهر آفتاب: آمادگی داشتیم نمایشگاه را برگزار کنیم سخنگوی شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه کتاب: باید زیرساخت‌ها و نیازها تامین شود.
«نمایشگاه کتاب» دوباره روی خط خبری رسانه‌های مختلف قرار گرفت. نمایشگاهی که مدتی (صرف نظر از تعداد سال‌های آن) در مصلی تهران برگزار شد و بعد با ساخت و تکمیل ظاهری شهر آفتاب، به آن‌جا انتقال پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همان زمان برخی شروع به مصاحبه کردند که الا و بالله گویی این مکان تمام شرایط برگزاری را دارد.
برگزاری نخستین دوره و اشکالات به وجود آمده، اما داد برخی از اهالی مرتبط با نمایشگاه را درآورد.
مشکلات ‌سال بعدی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران که بدون تردید بزرگترین رویداد کتاب کشور (و به گفته برخی منطقه) است، هر چند کمتر شد، اما گویا هنوز نارضایتی‌هایی بین صنوف مرتبط با کتاب درباره محل برگزاری نمایشگاه وجود داشت. گلایه‌هایی که به گفته صنوف مرتبط به این دلیل بوده که استقبال از نمایشگاه کتاب تهران در شهرآفتاب را نسبت به سنوات دورتر، کاهش داده یا دست‌کم کیفیت آن را دستخوش تغییر قرار داده است اما حالا هرچه که هست مطابق اخبار منتشر و تأیید شده، منابع هر دو طرف، نمایشگاه‌ سال آینده در «مصلی تهران» برگزار خواهد شد.

شنیده‌های مجازی، گفته‌های واقعی
زمزمه‌های تغییر مکان نمایشگاه کتاب که دیروز به صورت رسمی تأیید شد، مانند هر ماجرای دیگر، در آغاز در فضای حقیقی مجازی (که این مجازی بودنش دارد به جوک تبدیل می‌شود) مطرح شد.
داستان البته اینگونه طرح شده بود که این تغییر مکان به دلیل خدمات ویژه‌ای است که توسط مدیریت «مصلی‌تهران» در نوبت آینده ارایه می‌شود.
موضوع استفاده از فضاهای سرباز و دیگر پیشنهاداتی که مصلی داده، دلیل اتخاذ این تصمیم اعلام شده بود اما یک منبع آگاه در مصلی این موضوع را رد کرده و البته در گپی دوستانه (که تمایلش را برای نام بردن به تأکید منتفی اعلام می‌کند) این را گفت که دوسال پیش هم ما به دوستان نگفتیم بروند.
شهردار تهران براساس برنامه‌ای که در تکمیل شهرآفتاب داشت برای برگزاری نمایشگاه کتاب، «شهرآفتاب» را پیشنهاد داد والا ما همان زمان هم آمادگی برگزاری نمایشگاه را داشتیم .
آن‌طور که برخی از منابع گفته‌اند انتقال نمایشگاه به شهر آفتاب تصمیمی درست نبوده به این دلیل که اگر قرار هم بود، نمایشگاه به شهرآفتاب انتقال پیدا کند، باید ابتدا کاملا تکمیل و ساخته می‌شد بعد تصمیم به انتقال می‌گرفتند اما این تصمیم، در آن مقطع در اصل توسط شهردار تهران اخذ شده است.
یک منبع آگاه به «شهروند» گفت: به‌هرحال شهردار تهران باید فشار روانی حاصل از هزینه هنگفت در شهرآفتاب را کاهش می‌داد و با برگزاری یک یا چند نمایشگاه این را در جامعه مطرح می‌کرد که پروژه شهر آفتاب قابل بهره‌‌برداری شده است.
به گفته این منبع، هر کس دیگری هم جای شهردار سابق تهران می‌بود این اقدام را انجام می‌داد و بحث خیلی بحث جدید یا پیچیده‌ای نیست.
آن‌طور که مطرح شده است، نمایشگاه کتاب حالا با تصمیمی که وزارت ارشاد گرفته، به مصلی انتقال خواهد یافت. تصمیمی که البته رویکرد جدید مصلی در نگاه به نمایشگاه‌های فرهنگی نیز در آن بی‌تأثیر نبوده است زیرا آن طور که مسئولان مصلی گفته‌اند، رویکرد آنها در برگزاری نمایشگاه‌های فرهنگی متفاوت با نمایشگاه‌های تجاری است و دست‌کم در زمینه تعرفه، تخفیف‌هایی را برای مناسبات فرهنگی، در نظر دارد.
با این حال تصمیم وزارت ارشاد در انتقال نمایشگاه به مصلی، قطعی شده و آنچه از مجموعه شهر آفتاب طلب کرده است، ظاهرا به‌زودی قابل حصول نیست.
مطابق آنچه مدیرعامل شهر آفتاب اعلام کرده، این مجموعه برای آمادگی‌هایی که وزارت ارشاد می‌خواهد به ٤٠‌میلیارد تومان بودجه نیاز دارد.
محمدرئوف قادری، مدیرعامل شهرآفتاب، رسما آماده نبودن این مجموعه را رد و اعلام کرده است که در دو دوره گذشته که نمایشگاه کتاب در شهرآفتاب برگزار شد، به صورت تجربی و عملی برخی نواقص خودشان را نشان دادند که توافق و تفاهم شد تا این نواقص برطرف شوند.
اتفاقا بخش اعظم این نواقص برطرف شده‌اند و مابقی موارد هم قابل رفع هستند.
منتها وزارت ارشاد و اتحادیه ناشران بنا بر دلایلی که داشتند، ترجیح دادند دوره آتی نمایشگاه کتاب را در مصلی برگزار کنند و طبیعی است ما در تصمیم‌گیری آنها برای انتخاب مکان برگزاری نمایشگاه دخالتی نداریم ولی به‌عنوان شهرداری و مدیریت شهرآفتاب، این آمادگی را داشته و داریم که نمایشگاه شهرآفتاب براساس تفاهمنامه با امکانات موجود در اختیار برگزاری نمایشگاه کتاب تهران قرار بگیرد.
البته دوستان ما در اتحادیه ناشران توقع داشتند که سالن‌های جدیدی به مجموعه شهرآفتاب اضافه شود و ظرفیت نمایشگاهی از حدود 90هزار مترمربع به 130‌هزار مترمربع برسد و ما هم اعلام کردیم که در صورت تأمین اعتبار، اضافه شدن فضای مسقف را هم در دستور کار قرار می‌دهیم.
او بر این موضوع نیز تأکید کرد که اساسا در طرح توسعه شهرآفتاب، افزایش سالن‌های نمایشگاهی در دستورکار است و حتی ساخت امکانات خدماتی هم در برنامه وجود دارد و ما معتقدیم شهرآفتاب باید تبدیل به یک شهر نمایشگاهی شود تا بازدیدکننده و شرکت‌کننده در این مکان نیازمند خروج از شهرآفتاب برای رفع نیازهای شخصی‌اش هم نباشد ولی به اعتبارات و زمان نیاز داریم.
اتحادیه و ارشاد از ما خواسته‌اند تا 6سالن جدید به همراه خدمات جانبی به مجموعه نمایشگاهی اضافه شوند و این مسأله نیازمند 30 تا 40‌میلیارد تومان اعتبارات است.

امیرزاده: خواست صنوف است
آن‌طور که اخبار و جست‌وجوهای خبرنگار «شهروند» نشان می‌دهد، گویا بیش از هرکس، اصناف حوزه کتاب و ذی‌مدخلان صنفی این حوزه تأکید بر تغییر و جابجایی نمایشگاه کتاب داشته‌اند.
موضوعی که همایون امیرزاده از مسئولان برگزاری نمایشگاه کتاب در سی‌ویکمین دوره نیز آن را تأیید می‌کند.
او به «شهروند» درباره این موضوع گفت: اصناف این حوزه، ارتباط خوبی با مجموعه مصلی برقرار کرده‌اند و تمایل دارند که نمایشگاه در مصلی برگزار شود.
سخنگوی شورای سیاست‌گذاری سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که با «شهروند» گفت‌وگو می‌کرد در پاسخ به این سوال که چه شد از اساس نمایشگاه را در دو دوره پیش در شهر آفتاب برگزار کردید، گفت: انتقال نمایشگاه کتاب از مصلی به نمایشگاه در اصل همکاری ما با مدیریت شهری برای کاهش ترافیک شهری، آلودگی هوا و... بود.
به‌هرحال همه تأیید می‌کنند که محل برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به‌عنوان مهمترین رویداد فرهنگی کشور که البته رویدادی بین‌المللی هم هست، احتیاج به امکانات و لوازمی داشته و دارد که بتواند نیازهای بخش‌های مختلف حاضر در این نمایشگاه را برطرف کند، از سویی در آن زمان مجموعه سازه‌ای خوبی در خارج تهران و در شهر آفتاب که به مرقد حضرت امام(ره) هم نزدیکی داشت شکل گرفته بود و می‌توانست نیازهای ناشران و بازدیدکنندگان را در بیست و نهمین دوره نمایشگاه کتاب برطرف کند به همین دلیل، تصمیم به انتقال محل برگزاری به شهر آفتاب گرفته شد.
او افزود: اگر مستحضر باشید، در دور نخست برگزاری نمایشگاه نواقصی خود را نشان داد مثل آب گرفتگی سازه‌های موقت و دایم در مجموعه ٦٠‌هزار مترمربعی و باید این فضاها تعمیر می‌شد تا نیازمندی‌های‌ سال دوم را برطرف کند.
به‌هرحال اگرچه خدمات بسیار خوبی از سوی مدیریت مجموعه شهر آفتاب ارایه شد و سرویس‌های ارزشمندی به بازدیدکنندگان و صنوف حاضر دادند، اما به‌رغم تمام همکاری‌ها و همراهی شهرداری تهران برای برگزاری هرچه بهتر این نمایشگاه، نارضایتی‌های ایجاد شده برای ناشران و صنوف حاضر در این نمایشگاه و بخشی از مردم و بازدیدکنندگان، در ‌سال دوم فضا را، به این سمت برد.
این موضوع در جلسه شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه با حضور عزیزان شهرداری، بررسی شد و نهایتا تصمیم گرفتیم که فرصتی برای رفع نواقص مشکلات زیرساختی به دوستان شهرداری بدهیم تا بتوانند نیازهایی که از سوی ناشران و صنوف خواسته شده، در دوره‌های بعدی برطرف شود.
نهایتا به این تصمیم رسیدیم که نمایشگاه کتاب در شهرآفتاب در دوره سی‌ویکم در مصلی برگزار شود.
امیرزاده در پاسخ به این سوال که آیامجموعه مصلی تهران نیز در این زمینه باشما همکاری داشته است،گفت:خوشبختانه، مجموعه مدیریت مصلی، همکاری خوبی داشته‌اند و بنا به آمادگی خوبی که آنها اعلام کرده‌اند، رواق شرقی به‌طور کامل و رواق غربی حداقل در یکی از طبقات آن می‌تواند زیر بار نمایشگاه برود.
سخنگوی شورای سیاست‌گذاری سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در پاسخ به این سوال که شنیده شده اختلاف مدیران ارشاد با شهرداری و ارتباط مناسب با مدیریت مصلی باعث این تصمیم شده است، گفت: این‌طور نیست ما هم در گذشته ارتباط خوبی با شهرداری تهران داشتیم و هم در این دوره ارتباط مناسب و خوبی با دوستان شهرداری داریم. ضمن این‌که هنوز قرارداد ٦ساله با شهرداری برای برگزاری نمایشگاه داریم که تا ‌سال ١٤٠٠ معتبر است.
این قرارداد از نظر وزارت ارشاد هنوز هم قرارداد بسیار خوبی است و اگر امکانات زیرساختی و فضای مسقف در این مجموعه تأمین شود نمایشگاه کتاب در دوره‌های آینده در شهر آفتاب برگزار خواهد شد.
امیرزاده در پاسخ به این سوال که مدیرعامل شهر آفتاب از اعتبار ٤٠‌میلیارد تومانی برای تأمین نیازهای ارشاد صحبت کرده نیز گفت: موضوعات مالی بحث‌های درون دستگاهی است و ما وارد این مقولات نمی‌شویم.
او افزود: در برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، ٦٠ دستگاه با ما همکاری می‌کنند که در این بین سهم شهرداری تهران غیرقابل انکار است.
همکاری ما با شهرداری تهران مربوط به زمان محدود در این دوره نیست و از قبل هم ما همکاری‌های خوبی با دوستان داشته‌ایم و چنانچه نیازهای ناشران در شهر آفتاب برطرف شود، نمایشگاه کتاب در آن‌جا برگزار خواهد شد.
او گفت: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هر چند موضوعی ملی است اما در شهر تهران برگزار می‌شود و شهرداری تهران نیز خودش را فارغ از این‌که در مصلی برگزار شود یا در شهرآفتاب، در این موضوع دخیل می‌داند و خدمات خود را به بازدیدکنندگان قطع نخواهد کرد.
شهرداری تهران، در بخش‌های مختلفی ازجمله تبلیغات محیطی و استقرار ستاد بحران و آتش‌نشانی درنمایشگاه و ارایه دیگر خدمات با نمایشگاه کتاب، همکاری خواهد کرد.
سخنگوی شورای سیاست‌گذاری سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره توافق تعرفه‌ای با مصلی نیز گفت: هنوز درباره این موضوعات حرف نزده‌ایم و در مرحله مقدماتی قرار داریم.
بحث درباره فضاهای مسقفی که دوستان قرار است واگذار کنند، بوده و ارتقای خدمات‌رسانی، تبلیغات و مواردی از این دست.
او تأکید کرد: این ازخواسته‌های صنوف است که به مصلی بازگردیم و صنوف هم ارتباط خوبی با مصلی برقرار کرده‌اند.
روزنامه شهروند
تهرام/1735

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۴۹۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درهای مصلی به روی مخاطبان سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب باز شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در محل مصلای امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می شود.

ایرنا نوشت:بیش از دو هزار و ۶۱۹ ناشر در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور دارند، امسال همه ناشران در فضای مسقف جانمایی شده اند و هیچ سازه از پیش ساخته شده‌ای در نمایشگاه کتاب سی و پنجم وجود ندارد، همچنین با برنامه ریزی های انجام شده نمایشگاه کتاب در بخش‌ ناشران دانشگاهی، آموزشی و کودک نیز شاهد افزایش فضای تخصیصی است.

۷۰ دستگاه‌ مختلف از جمله شهرداری تهران، شرکت ملی پست، مجموعه مصلی امام خمینی(ه)، بانک ملی ایران، سازمان اورژانس و آتش نشانی و ...در برگزاری این دوره نمایشگاه کتاب مشارکت دارند.

از دیگر تغییرات مثبت این دوره نمایشگاه افزایش اعتبار بن‌های خرید کتاب و میزان یارانه اختصاص یافته به دانشجویان، طلاب و اساتید دانشگاه است، سال گذشته بن خرید۶۰۰ هزارتومان بود و امسال دانشجویان و اساتید دانشگاه ۷۰۰ هزارتومان یارانه دریافت می‌کنند. میزان یارانه تخصیص یافته برای اساتید دانشگاهی نیز ۸۰۰ هزار تومان است که ۵۰ درصد توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامیان مالی پرداخت می‌شود. همچنین یارانه‌ اختصاص یافته در بخش مجازی قابل استفاده است تا مردم بدون دغدغه و طی کردن مسافت از آن بهره‌مند شوند.

مرکز پاسخگویی نمایشگاه هم با حضور ۱۰۰ پاسخگو با شماره‌های ۹۱۰۰۹۸۹۸ درباره نمایشگاه اطلاع رسانی‌های لازم را انجام می دهند. علاوه بر رسانه های داخلی، ۳۰ نفر از نمایندگان رسانه‌های خارجی با همکاری معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در نمایشگاه مستقر هستند. شبکه‌های اجتماعی بله و نشان نیز در جست‌وجوی ناشران و پیدا کردن کتاب‌ها به کمک نمایشگاه آمده‌اند.

نمایشگاه خدماتی همچون مشاوره‌ کتاب دارد که در بخش‌های مختلف شبستان و بخش کودک مستقر هستند و مخاطبان را برای خرید کتاب راهنمایی می‌کنند.

ناشران دیجیتال، پلتفرم‌ها و ناشران صوتی همچنان در رواق دوم شرقی مستقرند و دارای ورودی مجزا هستند.

شهر سمنان پایتخت کتاب ایران در این دوره نمایشگاه کتاب حضور دارد و روستاهای مختلف و عشایر دوستدار کتاب برای حضور در نمایشگاه کتاب دعوت شده اند و ویژه‌ برنامه‌های مفصلی نیز برای روستاهای دوستدار کتاب درنظر گرفته شده است، مکان استقرار آنها نیز در ایوان ورودی و بلوار امام رضا(ع) و پشت ناشران خارجی است.

امسال برای اولین ‌بار ماشین‌های اختصاصی معلولان در ورودی شهید بهشتی در نظر گرفته شده است که تا روی پشت بام مصلای امام خمینی و ورودی بخش‌های مختلف حرکت می کنند و بازدیدکنندگان را به هر نقطه از نمایشگاه کتاب که مدنظر آنهاست می‌رسانند. تعداد درهای ورودی به نمایشگاه هم بسیار بیشتر از قبل شده است، بنابراین مردم به نسبت سال‌های گذشته دسترسی راحت‌تری به نمایشگاه دارند.

برنامه‌های فرهنگی متعددی برای این دوره از نمایشگاه کتاب تهران در نظر گرفته شده است، از جمله دو ویژه برنامه یکی برنامه‌های مرتبط با مردم غزه است، همچنین به مناسبت همزمانی دهه کرامت برنامه‌هایی برای زنان و دختران در نظر گرفته شده است.

در روزهای روزهای ۲۴، ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت نیز نمایشگاه میزبان رویدادی با عنوان نشر ایران در بخش خارجی خواهد بود. این رویداد به منظور معرفی نشر ایران به ناشران خارجی طرح‌ریزی شده است، حدود ۲۰ ناشر و کارگزار ادبی (آژانس ادبی) در این مراسم حضور خواهند داشت. آنها در دراین مدت از مراکز چاپ و کتاب‌فروشی ها بازدید می کنند.

در کل حدود ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه حاضر هستند که این ناشران حدود ۵۰ هزار عنوان کتاب خارجی به نمایشگاه آورده اند این در حالی است که سال گذشته ۴۵ هزار عنوان کتاب خارجی در نمایشگاه کتاب ارائه شد. امسال یمن مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران است.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904208

دیگر خبرها

  • چگونه به نمایشگاه کتاب برویم؟ | تدابیر حمل و نقل عمومی برای دیدار با یارمهربان
  • درهای مصلی به روی مخاطبان سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب باز شد
  • در‌های نمایشگاه کتاب باز شد
  • همراهی متروی تهران با نمایشگاه بین‌المللی کتاب
  • درهای نمایشگاه کتاب باز شد
  • استقرار اورژانس در نمایشگاه کتاب
  • سازمان توسعه تجارت سیاستگذار صنعت نمایشگاهی یا حامی یک سایت نمایشگاهی
  • برگزاری تمرین تخلیه اضطراری نمایشگاه کتاب در مصلی تهران
  • برگزاری تمرین تخلیه اضطراری در محل برگزاری نمایشگاه کتاب
  • آماده سازی مصلی تهران برای برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران