Web Analytics Made Easy - Statcounter

دهلی نو-ایرنا- اصطلاح 'هند و اقیانوسیه' در سال 2017 در میان کشور هایی از جمله هند، آمریکا، ژاپن و استرالیا اهمیت ویژه ای پیدا کرد. این اصطلاحی بود که برای اولین بار در جغرافیای سیاسی جهان اهمیت فوق العاده ای پیدا کرد و به موضوع محوری بسیاری از همایش های بین المللی و دیدار سران تبدیل شده و در بیشتر اسناد بین المللی رسمی، جایگاه خود را تثبیت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایرنا، اگرچه اصطلاح ' هند و اقیانوسیه' در سال 2017 به صورت رسمی در سیاست های دولت آمریکا معرفی شد اما این اصطلاح برای اولین بار توسط شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در سال 2007 در پارلمان هند مطرح شد.
در سال 2010 وزیر اسبق امور خارجه آمریکا از اصطلاح ' هند و اقیانوسیه' استفاده کرد و گفت: منطقه هند و اقیانوسیه برای تجارت و بازرگانی بسیار مهم است.
در سال های بعد، این اصطلاح به سرعت وارد جریان راهبردی و سیاسی هند شد. مان موهان سینگ نخست وزیر سابق هند در سال 2013 در جریان سخنرانی خود در توکیو از واژه هند و اقیانوسیه استفاده کرد.
این نخستین بار بود که در یک مراسم رسمی سیاسی ، این واژه به کار می رفت. استفاده از این کلمه توسط سینگ نشان می داد که هند به اهمیت آن وافق شده و برای ارتقا آن می کوشد.
این واژه، اما، در سال 2017 اهمیت بیشتری پیدا کرد. دولت ژاپن خواستار یک منطقه آزاد 'هند و اقیانوسیه' شد. استرالیا نیز در سیاست خارجی خود بارها از این اصطلاح استفاده کرده است.
نارندا مودی نخست وزیر هند در سخنرانی خود در ماه ژانویه سال جاری گفت: هند معتقد است که آزادی کشتیرانی و همچنین پیروی از قوانین بین المللی برای حفظ صلح و ثبات در منطقه هند و اقیانوسیه بسیار مهم است.
پس از آن آمریکا تاکید کرد که منطقه هند و اقیانوسیه را در سیاست امنیت ملی خود در اولویت قرار داده است. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بارها از این واژه در طول سفر خود به آسیا در ماه نوامبر استفاده کرد.
آمریکا در سیاست امنیت ملی خود، این منطقه را از سواحل غربی آمریکا تا سواحل غربی هند معرفی می کند. اما ژاپن این منطقه را شامل دو اقیانوس و دو قاره( آسیا و آفریقا) می داند. هند هنوز این منطقه را به صورت رسمی معرفی نکرده است اما با توجه به سیاست های این کشور ، از نظر هند منطقه 'هند و اقیانوسیه' از سواحل شرقی آفریقا آغاز شده و با عبور از سراسر اقیانوس هند، تا غرب و جنوب اقیانوس آرام گسترش می یابد.
موقعیت دقیق جغرافیایی این منطقه در مقابل اهمیت سیاسی آن از اهمیت کمتری برخوردار است. درک مشترک این اصطلاح میان هند، آمریکا، ژاپن و استرالیا به سه دسته تقسیم می شود.
دسته اول نشان می دهد که اقیانوس هند و اقیانوس آرام یک فضای استراتژیک مشترک هستند. رخدادها در یک منطقه، منطقه دیگر را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین، نظامی کردن دریای جنوب چین بر هند تاثیر مستقیم دارد همانطور که تحولات اقیانوس هند نیز بر آمریکا و ژاپن تاثیر مستقیم خواهد داشت.
دسته دوم نشان می دهد که رقابت ژئوپلیتیک در منطقه وسیع تر است و در درجه اول در حوزه دریایی انجام می شود. با تعریف منطقه به وسیله اقیانوس های آن، و نه از طریق ویژگی های قاره ای (به عنوان مثال آسیا)، به طور خودکار اهمیت عنصر دریایی در منطقه افزایش می یابد. برای هند، این به معنای تفکر جدی تر در مورد تجارت دریایی، اقتصاد آبی و نیازها و توانایی های دریایی است.
دسته سوم به این نکته اشاره می کنند که اگرچه 'آسیا و اقیانوسیه' به اقیانوس هند اشاره می کند نه کشور هند، اما درنظر گرفتن این منطقه بدون نقش هند در آن غیر ممکن است. با توجه به موقعیت مرکزی، اقتصاد بسیار بزرگ، خط ساحلی طولانی و توانایی نیروی دریایی آن ، هندوستان سنگ بنای ژئوپلیتیک اقیانوس هند است. بنابراین استفاده از اصطلاح هند و اقیانوسیه به صورت غیر مستقیم نقش مرکزی هند در امنیت منطقه و زمینه های تجاری آن را مورد تأیید قرار می دهد.
این درک مشترک و اهمیت پذیرش کامل اصطلاح هند و اقیانوسیه توسط رهبران هند، آمریکا، ژاپن و استرالیا لزوما در پایتخت های جهان از جمله دهلی نو مورد استقبال قرار نگرفته است. اما پکن به آن توجه کرده است.
تصویب و پذیرش آن در محافل رسمی ممکن است به زمان بیشتری احتیاج داشته باشد.
آساق**267*1144*وحیده دینداری*انتشار دهنده: علیرضا جباری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۴۹۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صادق قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت

ایسنا/ایلام امام جمعه ایلام با بیان اینکه عملیات وعده صادق سیلی محکم مظلومان و آزادیخواهان جهان، بر چهره صهیونیست کودک‌کش بود، گفت: وعده صادق قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی در منطقه و جهان را به نمایش گذاشت.

حجت الاسلام والمسلمین «الله‌نور کریمی‌تبار» در خطبه‌های امروز نماز جمعه ایلام، اظهار کرد: اگر بخواهیم جهش تولید تحقق پیدا کند لازم است که نگاه و رفتار متفاوتی نسبت به کار و کارگر از جمله رعایت حق، حقوق، کرامت و منزلت کارگر، کارفرما و پیمانکار داشته باشیم، اگر بخواهیم چرخه تولید رونق پیدا کند باید زمینه‌ای فراهم شود که هم کارگر باانگیزه کار کند و هم پیمانکار و تولیدکننده با انگیزه کار کند.

وی گفت: مسئولان توجه ویژه ای به نیروهای شرکتی داشته باشند، پیمانکاران باید رعایت حق و حقوق کارگران را داشته باشند و حقوق و مزایای آنان را به گونه ای پرداخت کنند که در حق کارگران اجحافی صورت نگیرد.

امام جمعه ایلام با بیان اینکه یکی از مطالبات کشاورزان در فصل برداشت اختصاص سوخت و گازوئیل است، ابراز کرد: شیوه اختصاص گازوئیل به کشاورزان باید تغییر کند و راهکار جدیدی که نه سوءاستفاده کننده‌ها بتوانند سوخت را قاچاق کنند و نه کشاورز واقعی و کسانی که ماشین آلات کشاورزی دارند از میزان مناسب سوخت، محروم شوند، برای این موضوع اندیشیده شود.

کریمی‌تبار تصریح کرد: مطالبه دیگر این عزیزان این است که بهای محصول کشاورزی آن‌ها به‌موقع پرداخت شود و نکته بعدی هم بیمه محصولات کشاورزی است، شرکت‌های بیمه، اعلام کنند که چه نوع بیمه‌ای چه میزان خسارت پرداخت می‌کند، صرف این‌که محصول بیمه شود کافی نیست و آگاهی لازم به کشاورزان در این زمینه ارائه شود.

وی ادامه داد: برخی از کشاورزان محصولات خود را بیمه نکرده‌اند و دچار خسارت شده‌اند، انتظار می‌رود که دولت کار و کرامت در این زمینه کشاورزان را حمایت کند تا بخشی از خسارت‌های آنان جبران شود

نماینده ولی‌فقیه در استان ایلام تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان فرماندهی قدرتمند، شجاع، هوشمند و صادق‌الوعد در عرصه معادلات نظامی و سیاسی دنیا شناخته شده است و اکنون به برکت این عملیات، جهان را در ۲ قطب ظالم و حامی مظلوم می‌بینیم و خدا را شکر که حمایت‌کنندگان از مظلوم به‌مراتب بیشتر از حامیان رژیم اشغالگر قدس هستند.

کریمی‌تبار تأکید کرد: امروز در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا دانشجویان و اساتید دانشگاه به طرف‌داری از مردم مظلوم غزه فریاد می‌زنند، پرچم فلسطین را به اهتزاز درمی‌آورند و مورد ضرب‌وشتم پلیس قرار می‌گیرند اما دست از حمایت برنمی‌دارند، پیام این حضور دانشگاهیان در حمایت از مظلومان، این است که نظام استکباری از درون در حال متلاشی شدن است.

وی ادامه داد: امروز فناوری جمهوری اسلامی در دنیا، در عرصه اقتصاد و در عرصه نظامی تاثیرگذار است، دشمن خیال می‌کرد با تحریم می‌تواند جمهوری اسلامی را از مسیر خدایی که دارد، منصرف کند و دست ذلت را به سمت استکبار جهانی دراز کند، اما اکنون فهمیده‌اند که با چه ادبیات مؤدبانه‌ای با جمهوری اسلامی گفت و گو و مذاکره داشته باشند و خدا را بر این عزت و اقتدار سپاسگزاریم.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان بر استمرار همکاری های دو کشور در عرصه های بین المللی تاکید کرد
  • حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • حزب‌الله لبنان: کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل چراغ سبز حمله به رفح است
  • طرح نور با رعایت ظرافت ها و مراقبت های لازم استمرار یابد
  • ظهور یک قدرت اقتصادی جدید؛ اقتصاد هند چقدر قوی است؟
  • تغییر عرصه بین‌الملل به واسطه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
  • وعده صادق قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت
  • شویگو: آمریکا برای تسلط بر منطقه آسیا و اقیانوسیه تلاش می کند
  • عملیات تنبیهی وعده صادق، اثبات ظهور قدرت نظامی ایران به جهان