Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@09:13:07 GMT

حرکت‌های خشن پاسخگوی مشکلات نیست

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۳۵۰۲۵۸

حرکت‌های خشن پاسخگوی مشکلات نیست

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به اعتراضات اخیر مردم در سطح کشور و طرح انتقاداتی درباره مسائل اقتصادی، تاکید کرد: قطعا حرکات خشن راه حل مشکلات جامعه نیست و هیچ کشوری از طریق حرکات خشن نتوانسته به توسعه دست یابد.

به گزارش ایسنا، داریوش قنبری با تاکید بر ضرورت ایجاد ظرفیت‌های قانونی برای بیان اعتراضات مردمی اظهار کرد: ضعف نهادهای مدنی و تاحدودی به حاشیه کشاندن این نهادها در گذشته یکی از دلایل وقوع اتفاقات روزهای اخیر در سطح کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معترضان می‌توانستند اعتراضات خود را به صورت مدنی مطرح کنند.

وی خاطر نشان کرد: ضعف نهادهای مدنی و عدم نهادسازی در کشور مهمترین دلایل به خشونت کشیده شدن اعتراضات مردمی درباره موضوعات روزمره خود است. امروز در کشورهایی که به لحاظ توسعه سیاسی در مراحل بالاتری قرار دارند، شاهد رفتارهای خشونت آمیز نیستیم و اگر در این جوامع تجمعاتی ایجاد شود، به صورت برنامه‌ریزی شده بوده و مردم خواسته‌ها و اهداف خود را در چارچوبهای حقوقی و قانونی مطرح می کنند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ایجاد نهادهای مناسب و پاسخگو و همچنین فرصت دادن به نهادهای مدنی مسئولیت پذیر را از جمله راهکارهای پیشنهادی خود برای مورد سوءاستفاده قرار نگرفتن تجمعات واعتراضات مردمی عنوان کرد و گفت: این نهادها قطعا یک شبه ایجاد نمی‌شوند و نیاز به یک روند طولانی مدت دارند؛ طی چند سال گذشته به نوعی محدودیت‌هایی ایجاد شد و احزاب و نهادهای مدنی به حاشیه رفتند و عملا تا روی کار آمدن دولت روحانی احزاب تعطیل بودند، امروز نیز با وجود آنکه احزاب شکل گرفته‌اند، هنوز فضای مناسبی برای فعالیت آنها ایجاد نشده و احزاب نتوانسته‌اند که در جامعه آنطور که باید به فعالیت بپردازند و مورد حمایت قرار بگیرند.

قنبری تاکید کرد: جامعه باید در گذشته به این سمت حرکت می کرد اما موانعی که در گذشته ایجاد شد، اجازه تحقق این امر را نداد. با این وجود طی سالهای اخیر که آقای روحانی روی کار آمده است فضا مقداری بهبودیافته اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.

این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: باید برای آینده به گونه‌ای برنامه ریزی شود که مردم بتوانند در قالب نهادهای مدنی فعالیت داشته باشند همچنین آنها باید بتوانند حرف دل خود را در چارچوب قوانین کشور به زبان بیاورند.

وی در ادامه با تاکید بر اهمیت اعتمادسازی میان مردم و مسئولان و همچنین ضرورت پاسخگو بودن مسئولان مختلف اعم از اجرایی و قضایی گفت: قطعا باید اعتماد میان مسئولان و مردم به شکل مناسبی بازسازی شود. در این زمینه در گذشته هشدارهایی درباره لزوم بازسازی این اعتماد مطرح می شد اما متاسفانه مورد توجه قرار نمی گرفت.

قنبری تصریح کرد: قطعا اعتماد میان مردم و مسئولان باید بازسازی شود و مسائل و مشکلات مردم مورد توجه مسئولان قرار بگیرد. چراکه وظیفه سیستم این است که به نیازهای مردم توجه کند.

وی در توصیه‌ای به مردم درباره نحوه بیان اعتراضات و انتقادات خود اظهار کرد: مردم در این شرایط باید مراقب باشند که خواسته‌های خود را چارچوب قانون بیان کنند و بدانند که قطعا روی آوردن به حرکات خشن به نفع کشور و جامعه نیست. چراکه این اقدام، موجب محدود و امنیتی شدن جامعه می شود.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: همواره پس از اقداماتی که منجر به هرج و مرج طلبی می‌شود در جوامع مختلف نوعی سرکوب شکل می گیرد که هدف آن ایجاد امنیت است اما این امنیت ایجادشده موجب از بین رفتن آزادی های موجود می شود. در این زمینه مردم باید هوشمندانه و هوشیارانه عمل کنند و ضمن درک مسائل و مشکلات، خواسته‌های خود را در چارچوبی منطقی بیان نمایند تا باعث ایجاد مشکل برای کشور نشوند.

قنبری تصریح کرد: حرکات خشونت‌آمیز قطعا پاسخگوی مشکلات جامعه نخواهد بود و هیچ کشوری از طریق حرکات این چنینی نتوانسته به توسعه دست یابد چراکه توسعه سیاسی و اقتصادی مستلزم آرامش نیروهای درونی و درک متقابل مسئولان و مردم از یکدیگر است. قطعا مقابله با خواسته‌های مردم برای کشور مشکلاتی ایجاد می کند اما از سمت دیگر نیز حرکات خشونت آمیز به نفع مردم و کشور نیست. مردم باید از حرکات خشونت آمیز که در کشورهای دیگر ایجاد شده و نتیجه‌ای به همراه نداشته درس بگیرند.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۵۰۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسرائیل در باتلاق غزه/ ایران در حال توسعه‌ روابط دیپلماتیک با آسیا

کارشناس مسائل سیاسی و بین‌الملل گفت: اینکه بعد از پاسخ تنبیه ایران به اسرائیل، رییس‌جمهور و مسئولان برای گسترش روابط دیپلماتیک ایران در آسیا به پاکستان سفر می‌کنند، در حالی که نخست وزیر اسرائیل در باتلاق جنگ غزه زمین‌گیر شده است، نشان دهنده اقتدار کشور است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد مرندی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری درباره دستاوردهای سفر رئیس‌جمهور به پاکستان و سریلانکا و پیام این سفر به جهان در پی تحولات منطقه اظهار کرد: بعد از حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و دریافت پاسخ از سوی جمهوری اسلامی ایران فضای مثبتی نسبت به کشورمان در جهان عرب و اسلام و حتی در کشورهای غربی و در محافل مختلف ایجاد شد.

وی با اشاره به تبلیغات وسیع علیه ایران در منطقه و جهان در راستای اجرای پروژه انزوای جمهور اسلامی افزود: فصل جدید از مقاومت از ۷ ماه پیش آغاز شد، از همان زمان نگاه‌ها به جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان تغییر کرده است، با آغاز موج جدید مبارزات جبهه مقاومت، مردم منطقه از جمله مردم پاکستان دیدند که کشورهای دیگر کاری برای مردم غزه انجام ندادند و فقط ایران بود که از جبهه مقاومت حمایت می‌کند، همین امر موجب شد بسیاری از هجمه‌ها علیه ایران خنثی شود و نگاه‌ها تغییر پیدا کند.

تأثیر عملیات وعده صادق در ارتقای جایگاه ایران در افکار عمومی پاکستان

این استاد دانشگاه در ادامه عنوان کرد: بعد از اینکه ایران پاسخ سنگینی به رژیم صهیونیستی داد باز هم تغییر دیگری ایجاد شد و نگاه‌ها به کشورمان مثبت شد که در سفر رئیس‌جمهور به پاکستان مشهود بود، تا جایی که در فرودگاه مسئولان حفاظت پاکستان ابراز احساسات می‌کردند با وجود اینکه کارشان چیز دیگری بود، حتی در بین مردم، نخبگان و رسانه‌ها نگاه مثبت به جمهوری اسلامی در پی عملیات وعده صادق مشهود بود.

مرندی تاکید کرد: گفت‌وگو کردن در چنین فضایی امتیازات خاص خود را دارد، گرچه سفر رئیس‌جمهور به پاکستان سنگین و فشرده بود اما برای آیت‌الله رئیسی مهم بود که مردم پاکستان ببینند چگونه جمهوری اسلامی ایران و ملت ما برای آن‌ها احترام ویژه‌ای قائل هستند.

سفر رئیس‌جمهور به پاکستان بعد از عملیات وعده صادق اثبات اقتدار ایران است / اسرائیل در غزه زمین‌گیر شده است

وی این سفر را در راستای ایجاد همگرایی بین ایران و پاکستان فرصتی مغتنم خواند و گفت: اینکه بعد از پاسخ تنبیه ایران به اسرائیل، رئیس‌جمهور و مسئولان به کار عادی خود می‌پردازند و سفر می‌کنند و کارهای کشور را پیش می‌برند، نشان‌دهنده اقتدار کشور است در حالی که نخست وزیر اسرائیل درگیر جنگ در غزه بوده و به خاطر مشکلات فوق‌العاده زمین گیر است.

کارشناس مسائل سیاسی و بین‌الملل درباره تاکید ویژه رئیس جمهور به اشتراکات فرهنگی، مذهبی، ادبی و دانشگاهی بین ایران و پاکستان اظهار کرد: اشتراکات فرهنگی و مذهبی ایران و پاکستان قطعاً در مبادلات اقتصادی و حتی امنیتی دو کشور تأثیر مثبتی دارد سال‌ها تلاش شد تا شکاف بین مردم ایران و پاکستان ایجاد شود اما سفر رئیس‌جمهور به شهرهای مختلف پاکستان و دیدار با علمای شیعه و سنی و دانشجویان و اساتید این کشور بلاشک تأثیر مثبتی در روابط دو جانبه این کشورها دارد.

مرندی تصریح کرد: اتفاق مهمی که رخ داد این بود که مردم پاکستان دیدند چگونه بر خلاف تبلیغاتی که علیه کشورمان می‌شود تنها ایران است که از فلسطین با شدت تمام حمایت کرده و می‌کند و این موضوع تحول مهمی را در جامعه پاکستان به وجود آورد.

کد خبر 748059

دیگر خبرها

  • حرکت چرخه تولید موجب رونق اقتصادی می‌شود
  • ۱۲۷ هزار شورا در کشور مشغول خدمت به مردم هستند
  • حضور و اراده مردم در سرنوشت کشور بزرگترین پدیده انقلاب اسلامی
  • چند حقیقت شگفت انگیز درباره کشور هند و فرهنگ مردم آن
  • (ویدئو) ثبت رقص و حرکات پروتئین-لیپید برای اولین بار
  • شوراهای اسلامی بدون حب و بغض‌های سیاسی در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند
  • حقوق کارگر با تورم و مشکلات اقتصادی جامعه همخوانی داشته باشد
  • جهش تولید به نهضت مردم نیاز دارد
  • مدیران حوزه کارگری در نماز جمعه سیستان و بلوچستان پاسخگوی مطالبات مردم شدند
  • اسرائیل در باتلاق غزه/ ایران در حال توسعه‌ روابط دیپلماتیک با آسیا