Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهردار تهران از آسیب شناسی درباره زلزله خبر داد و گفت: در امر آموزش همگانی برای مقابله با بحران غفلت شده است.

اقتصاد آنلاین - فائزه مومنی؛ محمد علی نجفی صبح امروز با حضور در صحن علنی شورای شهر گزارشی درباره میزان آمادگی تهران برای مقابله با بحران‌ها ارائه کرد، وی گفت:  سازمان آتش نشانی در آمادگی صددرصد به سر می برد،  در ساعت های اول وقوع زلزله بخش های مختلف در ارتباط با امنیت و انتظامات در کنار نیروی انتظامی خیلی آمادگی نداشتند و بعدا خودشان را رساندند، بخش انتظامی، خود شهرداری، یگان حفاظت شهرداری در یک فاصله زمانی در ابتدای کار نقش نیروی انتظامی را هم بازی کرد، به خصوص در پارک ها.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از نظر تامین امنیت مشکلی نداشتیم و با هماهنگی با نیروهای مسلحی که داشتیم، امنیت به‌طور کامل برقرار شد

شهردار تهران ادامه داد: در مورد زلزله  آسیب شناسی کردیم. یکی از بزرگترین ضعف‌های ما  آموزش های همگانی شهروندان تهرانی، پرسنل سازمان پیشگیری و شهرداری است. در امر آموزش خیلی غفلت کردیم، کارکنان دولت و نهادهای عمومی گروه‌های قابل دسترسی هستند که می‌شود با هزینه کمی به آن‌ها آموزش بدهیم، در مدارس نیز بعضا مانورهایی برگزار می‌شود ولی کافی نیست.

نجفی در مورد نحوه مدیریت بحران گفت: در ادبیات بحران می‌گویند وقتی بحرانی اتفاق می افتد زمان تصمیم گیری نیست فقط اعلام شود که ما در وضعیت اضطراری هستیم این که تازه بعد از اتفاق جلسه بگذاریم نشان دهنده عدم مدیریت است. در دوره بحران و ایامی که مردم اضطراب دارند آموزش جواب نمی‌دهد، فقط به مردم باید در وضعیت بحران یادآوری شود که چه اقداماتی را باید انجام دهند. از نظر آموزش واقعا ضعیف هستیم، سامانه هشدار در وقوع زلزله نداریم، باید 50 سنسور در ارتباط با گسل‌ها داشته باشیم ما فقط 5 سنسور در ارتباط با گسل مشا داریم، 64 دکل باید در نقاط خاص داشته باشیم که نداریم.

وی با اشاره به این که نوسازی یا بهسازی بافت های فرسوده، کمبود فضای مناسب برای اسکان شهروندان جزو مسائل و مشکلاتی است که داریم گفت: مدارس امن تهران را شناسایی کردیم تا افراد و شهروندان در بخش فضای آزاد مدرسه اسکان پیدا کنند ولی مجموعه این امکانات کفاف اسکان اضطراری در ارتباط با یک زلزله بزرگ را نمی دهد.

شهردار تهران اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات ما آب است. شرکت آب و فاضلاب می گوید 30 درصد از لوله های آب رسانی تهران فرسوده است و با لرزه کوچک دچار شکستگی می شود، گاز هم همین طور است در این شرایط قول دادند وضعیت گازرسانی تهران به شکلی در بیاید که درصورت وقوع زمین لرزه کل سیستم گاز تهران قطع شود و قرار است سال 97 راه اندازی شود.

وی گفت: برای جلوگیری از آتش‌سوزی خودمان باید برق را قطع کنیم. مسئله امداد رسانی هوایی در تهران صفر است، مسئله سیستم هوشمند اعلام خطر وجود ندارد؛ حتما باید نرم‌افزارهای خاصی برای بحران تهران طراحی کنیم و روی موبایل حتما نرم‌افزار خاص زلزله تهران داشته باشیم که زمانی که چنین اتفاقی می‌افتد و از رادیو و تلویزیون فاصله می‌گیریم از طریق موبایل و این نرم‌افزارها تصمیم‌گیری کنیم.

نجفی افزود: سال‌هاست در ارتباط با شبکه ارتباطی یکپارچه مدیریت بحران با وزارت ارتباطات بحث می کنیم . شهرداری تهران باید سیستم مستقل داشته باشد و فکر می کنم زلزله اخیر ثابت کرد حرف ما درست است اما متاسفانه تاکنون این مسئله را تایید نکردند.

وی در پایان اضافه کرد: ما با کمبود بیمارستان‌ها در وقوع زلزله مواجه هستیم، خیلی‌ها احساس نگرانی می‌کردند که بخشی از بیمارستان‌ها در شهر تهران بیش از سایر مناطق آسیب می‌بینند، مسئله بعدی مسئله محدود بودن آتش نشانی است که تنها 150 پایگاه آتش نشانی داریم که در شرایط بحران پاسخگو نیست، در مورد مسئله ناامنی بعد زلزله باید نیروی انتظامی کار کند، باید شبکه اختصاصی امداد و نجات در سطح شهر تهران  راه‌اندازی کنیم تا در شرایط بحرانی این شبکه‌ها کامل آزاد باشند و هیچ اتومبیلی اجازه ورود به این شبکه‌ها را نداشته باشند و فقط برای امداد و نجات باشند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۵۲۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است

به گزارش خبرنگار مهر محمدطیب صحرایی بعد از ظهر شنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران این استان که با ریاست رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: وقتی صحبت از بحران می‌شود مدیریت و کنترل به‌موقع آن مدنظر است تا عوارض احتمالی به حداقل ممکن برسد.

وی با اشاره به وقوع حوادث طبیعی طی سال‌های اخیر در کرمانشاه، افزود: به دلیل شرایط اقلیمی موجود، مجموعه‌ای از حوادث ممکن شامل حوادث کوهستانی، آتش سوزی پوشش گیاهی، پدیده ریزگردها، سیل، زلزله و… این استان را در بر می‌گیرد.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه برای مجموعه این حوادث باید آماده باشیم، تصریح کرد: می‌طلبد این استان در بحث اعتبارات، تجهیزات و امکانات با یک عنایت ویژه دیده شود.

صحرایی با بیان اینکه ما وارث برخی از اقدامات و پروژه‌های نیمه تمام دولت‌های قبلی هستیم که باید آنها را به سرانجام برسانیم، گفت: یکی از این موارد بحث بازسازی مناطق زلزله زده سال ۱۳۹۶ کرمانشاه است که با اعلام جشن بی‌موقع اتمام بازسازی این مناطق، از ردیف اعتباری بودجه حذف شد.

وی اضافه کرد: در حالی که هنوز هم خرابی‌های زلزله قابل مشاهده است و ده‌ها ساختمان دولتی و عام‌المنفعه تخریب شده در این مناطق باقی مانده‌اند و قابلیت استفاده ندارند.

صحرایی تاکید کرد: برخی از این ساختمان‌ها تا مرحله ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی هم پیش رفته، اما با اعلام جشن اتمام بازسازی هم اکنون بلاتکلیف رها شده و کمترین اتفاقی برای بازسازی آنها انجام نشده است.

وی از راه آهن کرمانشاه به‌عنوان دیگر پروژه نیمه تمام افتتاح شده در دولت قبلی نام برد و گفت: برای ادامه این راه آهن تا شهر کرمانشاه در حال حاضر یک همت اعتبار نیاز است.

به گفته صحرایی، این پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده در دولت قبلی، بیش از پیش بر دوش کرمانشاه سنگینی می‌کند.

استاندار کرمانشاه به مسئله آبشوران پرداخت و تاکید کرد: در حال حاضر وجود این رودخانه خطرساز و به دغدغه مردم شهر کرمانشاه تبدیل شده است.

وی تاکید کرد: اگر آبشوران ساماندهی شود، نه تنها رفع بحران صورت گرفته بلکه مسیر این رودخانه به یکی از زیبایی‌ها و جاذبه‌های تفریحی شهر کرمانشاه تبدیل می‌شود.

صحرایی گفت: بر اساس برآوردها ۲.۷ همت برای بازسازی و ایمن سازی مناطق زلزله زده و ۱.۳ همت برای ایمن سازی سایر نقاط و در مجموع چهار همت برای ایمن سازی این استان نیاز است.

کد خبر 6090256

دیگر خبرها

  • (تصاویر) تشییع پیکر آیت الله ضیاءالدین نجفی تهرانی
  • مدیرعامل سازمان پسماند: شکایت تهرانی‌ها در حوزه پسماند ۶۵ درصد کاهش یافت/ تهران از پاریس تمیزتر است
  • قالیباف درگذشت آیت‌الله نجفی تهرانی را تسلیت گفت
  • آیت‌الله نجفی تهرانی درگذشت
  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است