Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی‌که شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه تولید کاتالیست‌های مورد نیاز کشور به تولید این مواد اولیه پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها دست یافتند، ولی شرکت‌های خارجی با کاهش قیمت‌ محصولات خود راه را برای حرکت شرکت‌های دانش‌بنیان دشوار کردند.

به گزارش ایسنا، محمود رضایی از محققان یکی از شرکت‌های فناور کشور، تولید انواع کاتالیست‌های مورد نیاز صنایع نفت،‌ گاز و فولادسازی را از زمینه‌های اصلی تحقیقات این شرکت نام برد و گفت: با فعالیت‌های علمی انجام شده در این شرکت 27 نفر از نخبگان کشور جذب شده‌اند و جذب 80 نفر از نخبگان کشور از برنامه‌های آتی ما است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در عین حال با اشاره به چالش‌های موجود در کشور در زمینه تولیدات دانش‌بنیان، خاطر نشان کرد: نقدینگی یکی از عوامل مهم و اثربخش در بخش تولید است که در صورت عدم تامین آن، این بخش آسیب‌پذیر خواهد شد که این امر در کشور مورد غفلت قرار گرفته است.

رضایی، نجات اقتصاد کشورها را در گرو توسعه تولید دانست و یادآور شد: بخش تولید در کشور رها شده است و از سوی دیگر بانک‌ها به جای آنکه در بخش تولید سرمایه‌گذاری کنند، 75 درصد سرمایه آنها در بخش‌های تجاری، خدماتی و بازرگانی سرمایه‌گذاری شده ‌است.

مدیر واحد فروش فناوری بیمه این شرکت دانش‌بنیان، بیمه را از دیگر چالش‌های شرکت‌های فناور نام برد و اظهار کرد: بیمه رویکرد "همراهی" با بخش‌های تولیدی را ندارد؛‌ چراکه به جای آنکه همراه این بخش باشد، با انواع جریمه‌های بی‌دلیل مواجه می‌شود.

به گفته وی، در حالی که حق بیمه کارمندان به موقع پرداخت می‌شود، ولی بیمه جریمه‌هایی را برای آنها در نظر می‌گیرد و پاسخی در زمینه دلایل اعمال این جریمه‌ها دریافت نکرده‌اند.

رضایی، "دامپینگ" را از دیگر چالش‌های مهم در مسیر تولید محصولات دانش‌بنیان عنوان کرد و در این باره توضیح داد: کاتالیست‌هایی که در این واحد فناور تولید می‌شود، شرایط کاملا رقابتی با محصولات تولیدشده در شرکت‌های خارجی را دارند که این امر یک افتخار ملی است و باید آن را پاس داشت.

وی اضافه کرد: ولی از سوی دیگر تاکنون کاتالیست‌های مورد نیاز صنایع را شرکت‌های بزرگ خارجی چند ملیتی تامین می‌کردند که سابقه بیش از 100 سال فعالیت در این حوزه را دارند.

رضایی با تاکید بر اینکه ایران به دلیل موقعیت استراتژیک در صنایع فولاد و پتروشیمی، یک بازار جذاب کاتالیست‌ها در خاورمیانه است، خاطر نشان کرد: تا سال 1391 که کشور دستخوش تحریم بوده، کاتالیست‌های تولید شده از سوی شرکت‌های داخلی به مصرف می‌رسید، ولی از سال 91 به بعد، شرکت‌های خارجی که توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی را حس کردند، اقدام به دامپینگ کردند.

وی اضافه کرد: بر این اساس شرکت‌های خارجی به صورت غیرمتعارفی قیمت‌های کاتالیست‌های تولیدی خود را کاهش دادند که این امر موجب شد تا مصرف کاتالیست‌های خارجی با شیب تندی رو به افزایش باشد که این هشدار بدی را برای کشور دارد.

رضایی این اقدام را گامی در جهت حذف شرکت‌های تولیدکننده داخلی دانست و ادامه داد: اگر این روند ادامه یابد، شرکت‌های نوپا در زیر چرخ‌های بزرگ شرکت‌های چند ملیتی خرد خواهند شد و همانطور که دیگر اثری از صنایع نساجی در کشور باقی نمانده است، در آینده دیگر خبری از صنایع کاتالیستی نخواهد بود.

این محقق با اشاره به تولید 20 نوع کاتالیست در این واحد فناوری، خاطر نشان کرد: یکی از توانمندی‌های این شرکت تولید کاتالیست‌های "نیکلی" بر پایه "آلومینا" است که دارای کاربرد در صنایع پالایشگاه، پتروشیمی و فولاد بوده و نیاز کشور به این نوع کاتالیست 200 میلیون دلار در سال است.

نمونه‌هایی از کاتالیست تولید شده در این شرکت که گرفتار دامپینگ شده‌اند

وی اضافه کرد: انتظار ما این است که با حمایت دولت و مسوولان و اجرای سیاست‌هایی چون جلوگیری از واردات و حمایت از تولید داخل بتوانیم این کاتالیست مورد نیاز کشور را تولید کنیم.    

انتهای پیام      

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۵۶۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور

پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ به همراه شماری از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور شرکت می‌کند.

به گزارش شانا به نقل از پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت، پاویون شرکت‌های عضو خانواده پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ برپا می‌شود.

ششمین دوره این نمایشگاه از هشتم تا دوازدهم اردیبهشت امسال در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد.

این نمایشگاه، بزرگ‌ترین رویداد صادراتی جمهوری اسلامی ایران است که در آن بیش از ۲ هزار بازرگان از ۱۰۰ کشور جهان برای حضور در آن دعوت شده‌اند.

پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت نیز به همراه تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، در سالن ۳۸B نمایشگاه میزبان بازرگانان، متخصصان و صادرکنندگان فعال در این حوزه خواهد بود.

از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان که در پاویون پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ حضور دارند می توان به شرکت  ارگ تجهیز پارسیان، شریف نانو پارس، پارس پرداز، پیک فرزانه پویا، پارت آریا نیرو پانیر، داتیس لیان آریا و تجارت اکسیر انرژی کیان اشاره کرد.

این نمایشگاه به‌عنوان بزرگترین رویداد نمایشگاهی در حوزه صادرات ایران می‌تواند زمینه را برای صادرات محصولات دانش‌بنیان و خدمات فنی-مهندسی در صنعت نفت و به ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم کند.

دیگر خبرها

  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها برای تحقق رشد تولید
  • موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها در راستای تحقق رشد تولید
  • تولید ۲۰ محصول دانش‌بنیان در شرکت‌های زیرمجموعه اوقاف
  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه
  • حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی 
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی
  • صدور نخستین سند اعیانی قانون جهش تولید دانش‌بنیان در البرز
  • جهش تولید با حضور در بازارهای جهانی