Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو قرآن، نشست مشترک با حضور عبدالهادی فقهی‌زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه جمعی از مدیران این معاونت با احمد ابوالقاسمی، مدیر رادیو قرآن و تعدادی از مدیران گروه‌های برنامه‌ساز این شبکه رادیویی در محل سالن جلسات رادیو قرآن برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ابتدای این نشست احمد ابوالقاسمی، مدیر رادیو قرآن ضمن تاکید بر تعامل بیشتر این دو دستگاه قرآنی، اظهار کرد: در راستای تعامل با رادیو قرآن می‌توان ضمن دعوت از قاریان، تلاوت ترتیل و تحقیق را ضبط و پس از مراحل کارشناسی آن را منتشر کرد تا مردم استفاده کنند که این امر مستلزم آن است تا معاونت قرآن و عترت حداقل بر سه دوره ترتیل سرمایه‌گذاری کند.
وی ادامه داد: هنر تولید تلاوت ترتیل را در سال ۹۷ با ضبط و تولید سه دوره ترتیل آغاز خواهیم کرد و کار رسانه‌ای آن با رادیو قرآن و تولید و توزیع آن نیز توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شود.
مدیر رادیو قرآن افزود: طی فراخوانی از تمام علاقه‌مندان به هنر تلاوت ترتیل دعوت می‌شود و پیش‌بینی می‌کنم اگر شرایط را سخت نگیریم هزاران نفر اعلام آمادگی خواهند کرد و این امر یک جریان سازی خوب خواهد بود و این طرح می‌تواند چند منظوره باشد که نتیجه آن در ماه رمضان سال ۹۷ ارائه شود، همچنین با اجرای این طرح بلند مدت ۵ ساله بهترین‌های تلاوت ترتیل در ایران را شناسایی خواهیم کرد.
حجت الاسلام والمسلمین محمودرضا ذکاوت، مدیر گروه تلاوت و محافل رادیو قرآن نیز در ادامه این نشست با اشاره به پوشش برنامه‌های قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط رادیو قرآن، اظهار کرد: تاکنون جشنواره‌ها و برنامه‌های قرآنی متعددی از وزارتخانه توسط رادیو قرآن پوشش داده می‌شد که انتظار می‌ر‌‌‌ود با توجه به سیاست‌های جدید این گروه، توسعه کمی و کیفی در این حوزه صورت گیرد.
مدیر گروه تلاوت و محافل رادیو قرآن گفت: شبکه رادیویی قرآن در اجرای طرح‌های مختلف از جمله طرح فراگیر قرآن، کتاب زندگی پیشنهاد می‌کند تا ستادی متشکل از اساتید و دانشمندان تشکیل شود تا محتوای طرح‌ها و نحوه اجرای آن به خوبی تعیین و سطح کیفی آنها نیز ارزیابی و افزایش یابد.
فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست طی سخنانی اظهار داشت: ما می‌توانیم دو بخش در این تعامل داشته باشم، یکی کارهایی که ما می‌توانیم برای رادیو قرآن انجام دهیم و کارهایی که رادیو قرآن برای ما می‌تواند انجام دهد و یکی از آنها پوشش رسانه‌ای جشنواره‌هایی همچون آوا، آیات و ... توسط رادیو قرآن است.
وی ادامه داد: ما طی سال ۳۰ برنامه و نیمه دوم سال ۱۰ برنامه ملی داریم که انتظار می‌رود تا رادیو قرآن همه آن‌ها را پوشش دهد، همچنین می‌توان در تأمین برنامه‌های رادیو قرآن کمک بسزایی داشت.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: حداقل طی هر ماه یک نشست علمی ـ تخصصی در حوزه کاربردی، فرهنگ‌سازی و علمی داریم که همه آنها مناسب برنامه‌سازی در رادیو است. از جمله برای نخستین بار در معاونت قرآن و عترت نشست «تببین مبانی قرآنی انقلاب اسلامی» را در دهه فجر برگزار خواهیم کرد که آن را ضبط و به برنامه تبدیل خواهیم کرد و در مراکز مختلف کشور توزیع می‌کنیم.
برپایی کارگاه آموزشی اخلاق حرفه‌ای مدیریت قرآنی
فقهی زاده افزود: کارگاه آموزشی اخلاق حرفه‌ای مدیریت قرآنی یک روزه در دی ماه برپا می‌شود که این کارگاه برای اولین بار در ایران است که در رادیو قرآن و سیمای قرآن می‌توان بخش‌هایی از آن را استفاده کرد.
وی تأکید کرد: اجرای طرح‌های اینچنین و برنامه سازی در صدا و سیما می‌تواند دایره مخاطبان و استفاده کنندگان از برنامه‌ها را گسترده تر کند.
در ادامه این نشست مشترک مهران رهبر حقیقت، مدیر گروه اطلاع رسانی رادیو قرآن نیز تصریح کرد: معاونت قرآن و عترت می‌تواند در برگزاری طرح‌ها و دوره‌های مختلف قرآنی خود از ظرفیت رادیو قرآن به عنوای یک بازوی قوی رسانه‌ای، استفاده مفید و مؤثرتری داشته باشد؛ به عنوان مثال در تفاهمی در طول سالیان اخیر طرح آموزش ضمن خدمت معلمان با همکاری وزارت آموزش و پرورش اجرایی شده که با استقبال بسیار مناسب معلمان و فرهنگیان سراسر کشور رو برو شده و یکی از دلایل موفقیت رسانه‌ای این طرح، سهولت دسترسی مخاطبان به این رسانه است و هزینه تولید بسیار مناسب در رادیو نسبت به دیگر رسانه‌ها است.
فقهی زاده در همین زمینه اظهار داشت: ما کاملاً آمادگی مشارکت در این حوزه را داریم و نسبت به انتخاب بهترین پیشنهادها همفکری خواهیم داشت.
وی گفت: آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن کریم را نیز با همین هدف و با مشارکت سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار می‌کنیم.
احمد ابوالقاسمی، مدیر رادیو قرآن در ادامه تصریح کرد: ما در کشور بالغ بر چهار هزار موسسه قرآنی داریم که یکی از طرح های جدی که می‌شود اجرا کرد، دوره آموزشی در جهت توانمند سازی ویژه مدیران قرآنی است و با اجرای آن دهها هزار مدیر را به گونه‌ای آموزش می‌دهیم که از این طریق مطالبات مردم را پیگیری کنیم. در اجرای این طرح وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌تواند در برنامه ریزی‌ها و اعطای مدرک پایان دوره کمک بسزایی داشته باشد.
فقهی زاده گفت: یکی دیگر از طرح‌های معاونت قرآن و عترت برگزاری دوره‌های آموزش ویژه خبرنگاران قرآنی است که ان شاالله در سال ۹۷ اجرایی خواهد شد.
وی در پایان این نشست مشترک با حضور مدیران رادیو قرآن و معاونت قرآن و عترت تاکید کرد: تبلیغ قرآن دولتی نیست، مجالس خانگی باید گسترش پیدا کند و در دانشگاه ها و مراکز فرهنگی عام بیشتر به آموزش قرآن، مفاهیم، تلاوت، ترتیل و تفسیر تخصصی بپردازیم چراکه به عقاید اسلامی برگرفته از قرآن بسیار محدود پرداخته می‌شود که در این زمینه باید گام‌هایی را برداریم و رادیو قرآن می‌تواند برنامه‌های مفاهیم را به سمت عقاید حتی توحید و معاد ببرد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۵۹۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: بر همه اندیشمندان حوزه معارف اسلامی لازم است تا گنبد آهنین فکری که توسط تمدن غربی بر جهان سایه افکنده را با فناوری های قرآنی و معارف الهی نابود و ناکارآمدی آن را نمایان سازند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، در کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی حضرت امام خامنه ای و اجلاسیه اساتید معارف اسلامی سراسر کشور که در دانشگاه معارف اسلامی قم برگزار شد، اظهار داشت: معلمی شئون و حوزه های مختلفی دارد.

وی با بیان اینکه پیامبر اکرم (ص) برای تاسیس جامعه کوچک مدینه النبی رنج های دلسوزانه ای را متحمل شدند، افزود: با وجود بسیاری از کاستی ها اثر قرآن آنقدر موثر و ملموس بود که برخلاف محرومیت جامعه از مفسران قرآنی شاهد انقلابی علمی در جهان بودیم، و تمدنی در جهان رقم خورد که تمام تمدن های علمی و سیاسی و اقتصادی پیش از خود را در محاق قرار داد، به گونه ای که در قرن ششم تا هشتم شاهد جریان فزاینده علمی بودیم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به سیر تطور جهان اسلام در گذرگاه‌های مختلف تاریخی اشاره کرد و گفت: آثار عمل به قرآن در قرن‌های ابتدایی آغاز اسلام مشاهده شد. «حیرت نامه» نوشته نخستین جهانگرد ایرانی و نشان دهنده تسخیر جان انسان ها توسط مبانی اسلامی و قرآنی بود؛ انسان شرقی وقتی با این تمدن مواجه می شد، قالب تهی می کرد.

وی عنوان کرد: در مواجهه با غرب و تمدن غربی شاهد روشنفکران احیاگر و کنشگرانی بودیم که عمل به قرآن و توجه به معارف قرآنی را انکار دستاوردهای بشری می پنداشتند و دنبال این بودند که آموزه های غرب و شرق را مخلوط کنند.

حجت الاسلام والمسلمین رستمی با بیان اینکه گروهی با اصالت دادن به دستاوردهای تمدن غربی به دنبال توجیه دینی و اسلامی بودند، تصریح کرد: گروهی به دنبال کشف علل عقب ماندگی تاریخی مسلمانان و کاوش گنجینه های تمدن خفته اسلام در سرزمین‌های اسلامی بودند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه ما به دنبال مقابله با روش های مختلف استعماری، اتفاقات جنگ ها، دوران مشروطه و انحرافات جریان واداده غرب گرا بودیم، اظهار داشت: در پیام سیاسی امام خمینی (ره) قرآن و دعوت به این کتاب آسمانی اولین حرکت سیاسی امام(ره) برای رهایی اسلام از چنگال غرب است. در اندیشه‌های امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب باور به قرآن و تحقق وعده‌های قرآنی جایگزین وعده‌های بی پایه اندیشه‌هایی است که بر خلاف قرآن و بر پایه اندیشه‌ای مادی بنا شده است.

وی اسلامی شدن علوم انسانی را مهمترین جلوه حرکت قرآنی در علوم انسانی دانست و افزود: در علوم انسانی مبانی و پیشرفت‌ها، ابتدا علم را متحول کرده و این امر مهم، موضوع بنیادی تفاوت علوم انسانی با سایر علوم است.

حجت الاسلام والمسلمین رستمی در ادامه به برجسته ترین تحولات سیاسی جهان در ماه‌های اخیر اشاره و مقاومت مردم غزه را تجلی مقاومت و صبر قرآنی امت اسلام دانست و تشریح کرد: اسرائیل با اینکه چند برابر بمب‌های اتمی هیروشیما و ناکازاکی و در سایه حمایت، تایید، سکون و سکوت غربی ها، غزه را مورد حمله قرار داده است اما غرب در مقابل مقاومت مردم فلسطین درمانده است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به فرازهایی از نامه امام خمینی (ره) به گورباچف پرداخت و گفت: امامی که به فروپاشی شوروی از دو سال قبل ندا داد، به تاریخ انقضای لیبرال دموکراسی در گذر زمان نیز تصریح کرده است.

وی به وعده‌های صادق معارف قرآنی اشاره و خاطرنشان کرد: بر همه اندیشمندان حوزه معارف اسلامی لازم است تا گنبد آهنین فکری که توسط تمدن غربی بر جهان سایه افکنده را با فناوری‌های قرآنی و معارف الهی نابود و ناکارآمدی آن را نمایان سازند.

حجت الاسلام والمسلمین رستمی در پایان ضمن تأکید بر اهمیت بازشناسی رسالت تاریخی، با بیان اینکه ایران اسلامی به قله‌های کرامت انسانی و حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است، عنوان کرد: الزامات نقش آفرینی در قله عقل و عدل جهانی نیازمند حضور پرشور و مخلصانه اساتید معارف اسلامی حوزه و دانشگاه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گشایش بزرگترین نمایشگاه ملی قرآن کریم در افغانستان
  • افغانستان| با عمل به قرآن ملت سرافراز باقی می‌مانیم
  • برگزاری دوره توانمندسازی مربیان و اساتید قرآن و عترت ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • برگزاری دوره توانمندسازی مربیان و اساتید قرآن و عترت ارتش جمهوری اسلامی ایران در مشهد
  • نمایشگاه ملی قرآن کریم در کابل
  • در زندگی قرآنی، گمراهی راه ندارد
  • ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است
  • رقابت ۶۵۰ دانش‌آموز یزدی در مسابقات قرآن، عترت و نماز استان یزد
  • شرکت دو میلیون و ۶۰۰ هزار دانش‌آموز در مسابقات قرآنی
  • برگزاری دوره تربیت معلم تدبر سوره‌ای قرآن در مشهد