Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-07@17:15:18 GMT

تشدید طوفان‌های گردوخاک دراهواز

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۳۶۱۴۵۳

 

به گزارش خبرگزاری بسیج، احمد لندی امروز در همایش رابطان مدیریت بحران فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی استان با تاکید بر اینکه خوزستان نیازمند نگاه ویژه است اظهار داشت: راه‌کارهای ارائه شده در استان خوزستان نیز باید ویژه باشند.

وی به بحث ریزگردها پرداخت و افزود: منشأ طوفان‌های گرد و خاک در کشور ما غرب و شمال غرب کشور عراق است همچنین طرح ساخت چندین سد و 19 طرح برق‌آبی بر روی دجله و فرات توسط کشور ترکیه سبب تشدید و افزایش طوفان‌های گرد و خاک در آینده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: تاکنون 7 کانون داخلی ریزگرد در خوزستان شناسایی شده  است. قسمت‌هایی از مناطقی از جمله هورالعظیم، شمال خرمشهر، اهواز، بندرامام، ماهشهر و هندیجان نیز به کانون‌های گرد و خاک تبدیل شده‌اند.

وی گفت: در این مکان‌های مذکور تحقیقات زیادی صورت نگرفته در نتیجه نیازمند مطالعات بیشتر هستند همچنین به جز 350 هزار هکتار کانون ریزگرد در خوزستان که سبب طوفان‌های گرد و خاک می‎‌شود حدود 250 هزار هکتار شن‌زار در خوزستان داریم.

لندی اتفاقات اخیر در حوزه محیط زیست خوزستان را حاصل 15 سال دخالت‌های انسانی در محیط زیست دانست و عنوان کرد: طوفان‌های گرد و خاک در چند سال اخیر 40 الی 50 برابر شده‌اند. دستگاه‌های سنجش میزان غلظت ریزگردها بارش از 10 هزار میکروگرم را نمی‌توانند ثبت کنند در حالی که ما وقوع طوفان‌هایی بیش از 10 هزار میکروگرم را نیز در خوزستان شاهد هستیم.

وی طوفان‌های اخیر را بیشتر با منشأ داخلی خواند و ادامه داد: شاید در 50 سال گذشته دمای استان فقط 2 درجه افزایش داشته در حالی که فقط در 2 سال اخیر 1.3 درجه سانتیگراد دمای استان افزایش یافته است.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه اهواز به نسبت دیگر کلانشهرها در زمینه آلاینده‌ها در شرایط بدتری قرار دارد، تصریح کرد: 5 هزار بیمار از 19 هزار بیماری که به آمار بیماران در کشور افزوده شده خوزستانی‌ هستند.

وی به پیش‌بینی کاهش تولید محصولات کشاورزی بین 20 تا 40 درصد خبر داد و افزود: ایجاد ارتباطات بین‌المللی برای تثبیت کانون‌های خارجی، تثبیت کانون‌های داخلی و مدیریت منابع آب و نیز توجه جدی به احیای تالاب‌های منطقه باید در دستور کار قرار گیرد.

لندی با بیان اینکه باید داد و فریادها همراه با مطالعات علمی باشند تا بتوان نتیجه گرفت، یادآور شد: تجهیز هواشناسی استان، تقویت زیرساخت‌های بهداشتی و جلوگیری از انتقال آب بین‌ حوزه‌ای مورد توجه قرار گیرد.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۶۱۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت طوفان و تند باد به زیر ساخت و شبکه برق هرمزگان

محمد کریمی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان گفت: طوفان و تندباد اخیر بیش از ۸۹۰ میلیارد ریال به زیرساخت‌ها و شبکه برق استان خسارت زد که بیشترین خسارت‌ها با ۵۵۰ میلیارد ریال مربوط به زیرساخت‌های آسیب دیده برق در جزیره قشم است.

وی افزود: از همه ظرفیت‌های قانونی برای تامین و توزیع بهینه برق خصوصا در جزیره قشم بهره‎ می‌گیریم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان طول خطوط توزیع برق خسارت دیده در جزیره قشم را حدود ۲۴ کیلومتر و تعداد تیر‌های فشار متوسط و فشار ضعیف را ۳۵۳ عدد اعلام کرد.

کریمی گفت: ۲ دستگاه ترانس نیز در حوادث تند باد و طوفان خسارت دید که نیرو‌های عملیاتی این شرکت به سرعت نسبت به رفع خرابی‌ها اقدام کردند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان افزود: شهرستان بندرلنگه و سپس مناطق برق ناحیه یک بندر عباس و بندرخمیر هم در رتبه‌های بعدی میزان خسارت شامل سقوط و خسارت پایه و ترانس قرار دارند که بیشتر آن ترمیم و جایگزین شده است.

کریمی گفت: ترمیم و بازسازی شبکه‌های آسیب دیده از سیل به‌ویژه در قشم و بندرلنگه در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شد.

وی افزود: نیرو‌های عملیاتی با مشارکت کم‌نظیر مردم در بندرلنگه در شرایطی سخت و زمینی باتلاقی ۳۰ اصله پایه چوبی نصب کردند و بعد از تلاش ۴۸ ساعته شبکه روستای حسینیه این شهرستان برقدار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • طوفان شدید در شهرستان بردسکن
  • ریزگردها مهمان کرمان می‌شوند
  • این محرک‌ها بیماری آسم را تشدید می‌کنند
  • افزایش تعداد کشته‌های سیل و طوفان در برزیل
  • روز ۲۱۴ طوفان‌الاقصی| حملات سنگین اشغالگران به رفح
  • رفتار صهیونیست‌ها با زنان فلسطینی قبل از طوفان الاقصی + فیلم
  • ببینید | فیلمی پربازدید از شدت گردباد و طوفان در ایالت نبراسکا در آمریکا
  • خسارت طوفان و تند باد به زیر ساخت و شبکه برق هرمزگان
  • سیل شدید در برزیل؛ بیش از ۷۰ نفر مفقود شده‌اند + فیلم
  • پیش بینی وزش باد به‌نسبت شدید تا شدید با احتمال گردوخاک در استان یزد