Web Analytics Made Easy - Statcounter

. پس از سی و چهارمین جلسه شورا و در ادامه ارائه گزارش عملکرد 100 روزه کمیسیون های شورا محمد سالاری رییس کمیسیون شهر سازی و معماری به تشریح گزارش عملکرد 100 روزه این کمیسیون پرداخت.

وی در ابتدای سخنان خود گفت : شورای پنجم بلافاصله پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات و در فرایند گذار مجموعه ای گسترده ای از جلسات را در قالب کمیسیون های موقت برگزار کرد و ما در کمیسیون شهرسازی و معماری حدود 12 جلسه با مجموعه مدیران شهرداری تهران بخصوص معاونت شهرسازی و معماری و سازمان ها و نهاد های مربوطه برگزار کردیم که این جلسات منجر به شناخت نسبتا جامع و کامل از مشکلات و چالش های حوزه شهرسازی و معماری و ساختار سازمانی آن شد، سپس با توجه به اطلاعات بدست آمده در اولین جلسات شروع به کار رسمی شورا ، رویکردها، راهبردها و برنامه های کمیسیون شهرسازی و معماری را برای دوره جدید تدوین کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: در مرحله اول، گزارش های دریافتی از حوزه شهرداری تهران نشان می داد که متاسفانه قسمت عمده تکالیف طرح های جامع و تفصلی که یکی از مهم ترین ماموریت های این حوزه است محقق نشده است، این در حالیست که در دوره گذشته من و همکارانم بارها و بارها در این خصوص تذکر دادیم و جلساتی را برگزار کردیم اما باز هم قسمت عمده این تکالیف باقی مانده است.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران افزود: بررسی های ما نشان داد که نه تنها مدیریت یکپارچه شهری در شهر تهران وجود ندارد که متاسفانه در حوزه تخصصی شهرسازی و معماری هم یک مدیریت یکپارچه و هماهنگ وجود ندارد و ماموریت های شهرسازی و معماری توسط سازمان ها و نهادهای دیگری غیر از حوزه شهرسازی و معماری هم در حال انجام است به عنوان مثال برخی ماموریت ها توسط سازمان زیباسازی که زیر مجموعه معاونت خدمات شهری است انجام می شود و...
سالاری در ادامه ضمن ابراز نگرانی از آمار بالای تخلفات ساختمانی در شهر تهران اظهار داشت: گزارشاتی که ما از کمیسیون های ماده صد دریافت کردیم بسیار نگران کننده است، چراکه مشخص شد به ازای هر پرونده که در شهرداری های مناطق 22 گانه برای صدور پروانه تشکیل می شود یک و دو دهم پرونده به کمیسیون ماده صد برای رسیدگی به تخلفات ارجاع می شود و این یعنی روند تخلفات ساختمانی در شهر تهران همچنان سیر صعودی دارد و این روند عدم تحقق طرح تفصیلی را رغم می زند.

وی افزود: بررسی ها نشان می دهد معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران طی سال های گذشته از ریل و مسیر اصلی خود منحرف شده و نه تنها ماموریت های اصلی حوزه شهرسازی و معماری در این معاونت انجام نمی شود بلکه به حوزه درآمدزایی شهرداری تهران تبدیل شده است، در حالیکه می بایست این معاونت محلی برای انجام مطالعات ، تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها در راستای ارتقاء کیفیت زندگی باشد و نهایتا موجبات تحقق طرح های جامع و تفصیلی تهران را رغم بزند اما متاسفانه خود موجب انحراف طرح تفصیلی از مسیر اصلی شده است.

این عضو شورای شهر تهران در خصوص راهبردها و رویکردهای اتخاذ شده در کمیسیون شهرسازی و معماری گفت: از جمله اقداماتی که طی 100 روز گذشته توسط کمیسیون انجام شده پیگیری جهت هوشمندسازی خدمات حوزه شهرسازی و معماری است.
ما در راستای ایجاد اعتماد مردم به شهرداری تهران جلساتی را با مسئولین مربوطه برگزار کردیم و به توافق رسیدیم که طی یکسال آینده حوزه ارائه خدمات شهرسازی و معماری هوشمند وسیستمی شود و تمامی واسطه ها حتی دفاتر الکترونیک شهر تهران در یک فرایند تدریجی و تکاملی حذف شوند.

وی ادامه داد: اگر معاونت شهرسازی و معماری بتواند با همکاری سازمان فناوری شهرداری تهران خدمات حوزه شهرسازی و معماری را در یک سامانه هوشمند و بصورت سیستمی انجام دهد ، قسمت عمده ای از فساد و رانت که در نتیجه وجود واسطه ها بوجود امده است ،حذف می شود.

سالاری با اشاره به صدور بخشنامه شهردار تهران در حوزه شهرسازی بیان کرد: این بخشنامه که با همکاری کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران صادر شد ، یکی از مهم ترین تصمیمات شهردار تهران طی 100 روز گذشته بوده است، چراکه بیشترین فساد و رانت در همین حوزه صورت می گرفت که به موجب این بخشنامه مقرر شد تمامی تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها و اقدامات مبتنی بر مفاد طرح تفصیلی و مصوبات شورای شهر و زیر نظر شهردار منطقه انجام شود.

این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: اخیرا متوجه شدیم به موجب اعتراضات شهرداران و شهرسازی های مناطق قرار است برخی از رویه ها به حالت قبل برگردانده شود که قطعا کمیسیون شهرسازی و معماری با این موضوع بصورت جدی مقابله خواهد کرد لذا هشدار می دهیم که هیچ شخصی در شهرداری تهران حق ندارد بخشنامه شهردار تهران در حوزه شهرسازی ومعماری را با ایجاد رویه های جدید از محتوا تهی کند . البته در جلسه اخیر شهرداران با شهردار تهران درخواست هایی در این خصوص شده که ما با آن مخالفیم.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در خصوص حوزه ایمن سازی ساختمان ها و امکن عمومی شهر گفت: کمیسیون شهرسازی اقدامات خوبی را در این حوزه انجام داده است و جلساتی را در راستای تدوین آیین نامه های مبحث 22 قانون نظام مهندسی برگزار کرده و در همین راستا نیز کارگروهی ایجاد کرده است و طرحی را مبنی بر شناسایی کامل ساختمان های بلند مرتبه در شهر تهران و سپس ایمن سازی آن ها به شورا ارائه کردیم.

وی همچنین با اشاره به آغاز نهضت تعطیلی پاساژها و اماکن نا امن شهری اظهار داشت: کمیسیون شهرسازی در خصوص تعطیلی پاساژها واماکن عمومی ناایمن شهر تهران به شدت با شهرداران مناطق همکاری و از آن ها حمایت می کند.

سالای با اشاره به اینکه تدقیق نقشه های گسلی شهر تهران بر روی نقشه های طرح تفصیلی توسط کمیسیون شهرسازی بصورت جدی پیگیری می شود ادامه داد: از این به بعد هیچ عنوان مجوز ساخت و ساز بر روی گسل ها، بویژه احداث ساختمان های با اهمیت داده نمی شود و به موجب مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری ساختمان هایی هم که در گذشته بر روی گسل ها احداث شده که آمار آن ها حدود 239 ساختمان بلند مرتبه(12 طبقه به بالا) است می بایست اقدامات لازم را در خصوص ایمن سازی انجام دهند.

وی در خصوص احیاء و نوسازی بافت های فرسوده بیان کرد: در این دوره با تعامل خوبی که بین شورا، شهرداری و دولت شکل گرفته امیدورایم بتوانیم در این حوزه به نتایج خوبی برسیم . در حال حاضر طرحی به عنوان طرح پیشگام ارائه شده که البته در مرحله بررسی و تحلیل است و مقرر است بر اساس این طرح ما به یک مدل نهایی و جامع برسیم و نهایتا بسته های تشویقی موثر و معنادار جهت احیا و نوسازی توسط دولت تعریف شود که امیدواریم این بار همکاری دولت شعاری نباشد چراکه در طول سال های گذشته دولت ها هیچ کاری در این حوزه انجام نداده اند.

سالاری افزود: ما از شهردار تهران و معاون شهرسازی ایشان درخواست داریم در آخر هر سال آمار عملیاتی از میزان احیا و نوسازی ارائه دهند .اگر ما در این مقطع که شور، شهرداری، دولت و مجلس با هم همگام هستند در حوزه بافت کاری نکنیم مردم تهران ما را نخواهند بخشید.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران دیگر رویکرد های کمسیسون را اینگونه تشریح کرد: یکی دیگر از رویکردهای جدی کمیسیون ایجاد تالارهای شهر به منظور استفاده از نظرات کارشناسان و صاحبنظران در فرایند تصمیم سازی هاو تصمیم گیری ها و تصویب طرح های توسعه شهری است. همچنین کمیسیون تلاش دارد در تعامل با وزارت راه و شهرسازی بزودی نهاد مطالعات و تهیه طرح های توسعه شهری راه اندازی شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه قسمت عمده ای از تکالیف طرح تفصیلی محقق نشده، صاحبنظران معتقدند که این طرح باید بازنگری شود و ما به عنوان متولی، این موضوع را آغاز کردیم و طرحی را نیز در شورا به تصویب رساندیم که شهرداری تهران گزارشی از میزان تحقق مفاد طرح تفصیلی ارائه دهد .

سالاری با تاکید برمقابله جدی کمیسیون شهرسازی و معماری با تخلفات گفت: اعضا کمیسیون در بازدیدهای میدانی خود تخلفات را احصاء و سپس بصورت جدی پیگیری می کنند. یکی از این تخلفات که در بازدید ما از منطقه 22 احصاء شد چندین هزار متر مربع تخلف در 2 پروژه بزرگ مقیاس بود که در یکی از آن ها 14 طبقه بدون دریافت پروانه ساخته شده بود و پس از احداث 14 طبقه پروانه دریافت کرده بودند در حالی که طبق قانون چنین کاری نمی توان کرد و ما خواستیم که با مسببین برخورد قانونی و قضایی انجام شود.

وی در خصوص تخلفات مجتمع پالادیوم نیز اظهار داشت: در همین دوره مدیریت شهری البته در زمان شهردار منتسب شهردار قبلی تصمیماتی برای این مجتمع اتخاذ شده که به موجب آن مالک با استفاده از رانت اقدام به ایجاد پل هوایی وتونلی برای اتصال دو ساختمان به هم کرده است که هر کدام از آن ها زیر شارع عام و بر فراز شارع عام ایجاد شده در حالیکه به هیچ عنوان بر اساس طرح تفصیلی چنین حقی به کسی داده نشده و ما چند ماه پیش در این خصوص تذکر دادیم و از شهردار تهران و شهردار جدید منطقه تقاضا داریم که این پل و تونل جمع آوری شود اما متاسفانه هنوز اقدامی صورت نگرفته است ومن قبلا هم اعلام کرده بودم اگر اقدامی انجام نشود من با خبرنگاران در آنجا حضور پیدا خواهیم کرد.

سالاری با تاکید بر لغو مصوبه برج باغ ها در کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: تصمیم ما مبنی بر لغو مصوبه برج باغ ها است و امیدواریم هر چه سریع تر در دستور کار صحن شورا قرار بگیرد و بررسی شود. چراکه بسیاری از صاحبنظران دغدغه دارند که اگر مصوبه برج باغ ها ادامه داشته باشد طی چند ماه آینده باغ های باقی مانده شهر هم از بین خواهند رفت.

وی ادامه داد: یکی دیگر از رویکردهای ما توقف احداث مال سازی ومجموعه های چند منظوره بدون پیوست های مطالعاتی در شهر تهران است ، قطعا من بعد اجازه نمی دهیم هیچ پروژه و مالی بدون پیوست احداث شود.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در انتقاد به شهردارتهران گفت: ما با مردم تهران عهد بستیم هر جا اشکالی دیدم حتما نسبت به آن تذکر خواهیم داد. انتقاد من به شهردار اینست که بعد از گذشت 4 ماه از آغاز فعالیت خود هنوز انسجام کاملی بین ستاد و صف شهرداری تهران وجود ندارد خیلی از شهردارن مناطق هنوز بلاتکلیف هستن که بر اساس چه برنامه هایی باید عمل کنند . شهردار تهران و حلقه اولین مشاورین ایشان باید فرایند انتصابات را با سرعت به اتمام برسانند چراکه مدیران گذشته بلاتکلیفند و مدیران جدید باید سریعتر مستقر شوند به امور شناخت پیدا کنند . ضمن اینکه شهردار تهران در فرایند انتصابات هم باید شعارهایی که لیست امید و اصلاح طلبان دادند مد نظر قرار گیرند.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۶۲۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوچرخه‌هایی که در تهران محو شدند/ شانس گرفته شده از مردم را به آنها بازگردانیم

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران در دویست و سی و دومین جلسه شورای شهر تهران و پس از ارائه گزارش محله گردی توسط یکی از اعضای شورای شهر و با اشاره به وضعیت دوچرخه های رها شده در محله جوادیه گفت: اینکه شهروندان به چه شکل و به چه نحوه‌ای از دوچرخه‌ها استفاده ‌کنند به انتخاب مردم خواهد بود، مهم این است که دوچرخه‌هایی که سرمایه این شهر بودند و اکنون بدون هیچ دلیل منطقی محو شده‌اند و صدها و هزاران میلیارد تومان از اموال این شهر درحال از بین رفتن است را احیاء کنیم.

وی تصریح کرد: مدیریت شهری باید شانس گرفته شده از مردم را دوباره به آنها برگرداند ، به راحتی می‌توان از این دوچرخه‌ها در خیابان‌ها یا حد فاصل مراکز اموزشی و تجاری تا ایستگاههای حمل و نقل عمومی استفاده کرد اما متاسفانه در حالی که این امکانات وجود دارد مردم را محروم کرده‌ایم و حقشان را از آنها سلب کرده‌ایم.   تشکری هاشمی با اشاره به برگزاری مناقصه برای ساماندهی به وضعیت دوچرخه ها گفت: گویا چندین مرتبه مناقصه برگزار و برنده نیز مشخص شده اما با گرفتاری در یک سیکل معیوب اداری کار متوقف شده است.   رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: تقاضای من این است که اجازه دهند مردم شهر از امکان دوچرخه سواری استفاده کنند بارها انجمن‌هایی که مرتبط با دوچرخه هستند به کمیسیون مراجعه کرده‌ و از ما خواستند که مانع استفاده از دوچرخه نباشیم.   وی افزود اخیرا با مدیرعامل محترم سازمان ترافیک جلسه ای در همین خصوص داشتیم که قول دادند در اسرع وقت موانع را مرتفع نمایند.   وی با اشاره به پروژه در حال تکمیل اتصال بزرگراه شهید نواب به بزرگراه شهید تندگویان گفت: آنطور که متوجه شده‌ایم این پروژه مانع دسترسی به محله جوادیه خواهد شد و مشکلاتی را برای اهالی منطقه ایجاد می‌کند باید هرچه سریعتر جلساتی برگزار شود تا مشکلی برای ساکنین ایجاد نشود و اگر قرار است کاری برای مردم انجام دهیم مشکلی برای آنها ایجاد نکنیم و با افتتاح این پروژه زحمتی برای مردم ایجاد نکنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • احداث ۱۳ مجتمع دامپروری در چهارمحال و بختیاری
  • دوچرخه‌هایی که در تهران محو شدند/ شانس گرفته شده از مردم را به آنها بازگردانیم
  • مصوبه‌ای برای شفافیت درآمدهای نفتی و مصارف این حوزه
  • پانوپتیکون و کاربرد آن در شهرسازی مدرن چیست؟
  • وضعیت ترافیکی شهر تهران/ توقف درحاشیه معابر بزرگراهی ممنوع  
  • سرمدی واله : هیچ مانع قانونی برای اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان وجود ندارد
  • خبر مهم درباره زمان متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • سامانه ثبت تخلفات پارک خودروها در قرچک راه اندازی شد
  • الزام شورای عالی معماری جهت تعیین حدود مرزی شهر پردیس
  • شورای شهر تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی دارد